Държавата на крадците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Държавата на крадците
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2563 пъти
Тази тема е породена от коментар, който прочетох под една статия и много ми хареса, защото много точно описва ситуацията на България.
Малко предистория. Преди време някой беше пуснал тук тема как е забогатял от измами и е станал много богат и се глези с всякакви скъпи автомобили и подобни (и уж му трябвали и за болното дете). Не вярвам, че историята беше истинска, но по-важното е резултатът: 95% от коментиралите подкрепяха изцяло измамника и го хвалеха, че е едва ли не герой.
Наскоро пък по новините стана печално известен един млад охранител, откраднал 1, 5 млн. лева. Всички сте чували историята. И какво стана - отново го обявиха едва ли не за герой и разни от сорта на "Браво за постъпката, ще си оправи живота" и т. н. Вярно е, че положението в БГ е доста трудно и непоносимо, но до там ли го докарахме, че да хвалим крадците какво геройство са извършили?? Толкова ли се отчая народът? И ето и коментара, който ме накара да напиша тези свои размисли (коментарът е от статия за въпросния охранител и е по повод на това, че хората подкрепят постъпката му да открадне):

"В държава, чийто национален спорт е кражбата, е съвсем нормално публиката да насърчава състезаващите се. Дори на всички избори да връчва големия мандатен приз на най- добрите в тази дисциплина. "

Какво мислите вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 770e583f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз я четох онази история...
Какво мисля аз?
Да емигрирам при първа възможност...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fc69378b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Евала за темата, пич! И аз от много време се каня да напиша нещо подобно, но не събирам мотивация, а и знам, че няма да има файда. Знам темата дето имаш предвид със забогатяването с измами, и в нея бях тръгнал да коментирам, но се отказах, защото щях само да споря със стената. И още един пресен пример: Има една тема с някаква мадама, дето има проблем със съдия изпълнител, и там имаше "съвети" да си намаже жилището с лайна и като дойде човека да описва едва ли не да се издрайфа отгоре му. На мен пък ми се драйфа на какво са способни хората, за да се скатаят и да не върнат едни пари.

И най-лошото е, че това е дълбоко установен начин на мислене, който хората понякога дори несъзнателно прилагат във всяка ежедневна ситуация. Мотивацията обикновено е "да не се мина" - ако някой черпи, да си взема повече. Ако нещо дават без пари - задължително сме там. Шамар да е - аванта да е! Някъде нещо съм сгафил и трябва да търпя някви последствия - може гъзове да лижа, ама ще се скатая. Пък че ще го отнесе някой, дето няма нищо общо, кво ти пука... И на всичко отгоре тия хора гледат на другите, принципните, като на балами, дето не им стига акъла. Еми нормално е, че повечето, при които тия принципи не са толкова твърдо установени, и те ще минат от другата страна на барикадата. Другите като го правят, що пък аз не - с което се връщаме пак на "да не се мина".

Най-лошото е, че на всички оправданието им е "ама е политиците така, политиците онака", а всъщност всеки един от тях ако е на мястото на политиците, ще направи точно същото. Просто го е яд, че няма тази възможност. Никой не осъжда постъпката, всеки просто завижда, че не е той на мястото на крадящия...

И с риск да стана банален, и тук ще завърша с цитат от Атанас Буров:

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава. "

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6f3650a7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мисля, че свестните хора бягат от България.
И аз искам да избягам.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fc69378b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, с което потвърждаваш точно това, за което говори автора. Криенето и бягането не са решение! Трябва промяна в мисленето.

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 770e583f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм номер 1. Кубрате, искам да ти кажа, че аз съм млад човек, дори дете и цялото обкръжаващо ме общество съответства на гореописаното. А аз наистина дълбоко се възмущавам от това. Омръзна ми да съм различния, този, който е сам срещу всички, балъка. Поради тази причина се чувствам не на място сред околните. Аз обичам държавата, но мразя това, в което се превърна и хората, които спомогнаха за това нещо. Затова не мога да намеря своето място в родината.
С уважение:
Хлапето

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 572a3b49de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ми е до романи, но искам да споделя нещо. Днес гледах повторение на Шоуто на Слави и беше поканен някакъв джедай*, или нещо подобно, хванах го през средата и затова не знам. Ставаше въпрос за възприемането на ценностите в Япония. Той каза, че са най-важни две неща Морала и Икономиката (допринасянето за развитието и). Каза, че щом трябва да избира само 1, най-важен е морала, отношението спрямо другите, общността се крепи на морал и уважение един спрямо друг. Според техните възприятие, ако хората са единни, ако се уважават взаимно и икономиката ще върви напред и държавата ще израсне. При българите единство никога е нямало, къде скъперничеството ни е виновно, къде нещо друго, но не можем да очакваме резултати, като съберем 2 съпернически лагера и се плюем по форумите.

Подкрепям мисленето, че във всякакъв случай мнозинството бие над малцинството, защото там има единодушие и подкрепа. Мнозинството е за кражбите, малцинството не може да бъде единно дори за 1 шибан ден (извинявам се, но няма да го поправя). Съвестните хора не емигрират, умните хора го правят, съвестните се опитват да поправят непоправимото, опитват се да организират народа, защото явно във великата ни държава ред няма. Нямам какво повече да кажа, сами си завършете мисълта.

Обичам родината, мразя държавата, харесвам хората, мразя навиците им.
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 98bb000361
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Знам, че ще ме нападнете но ще ви кажа следното: след като държавата не ми осигурява сигурност е нормално да търся начин аз да си я осигуря. Лошо е според някой да не си връщаш кредитите а добре ли е да взема 20 годишен ипотечен кредит на лихва 7% и след 10 месеца лихвата да е станала 13,8% къде е държавата, това не е ли кражба. Чувствам се окраден и с моята заплата и с пенсията на баща ми. Не е ли кражба да вземам заплата за труд за който само на 800км биха ми плащали най-малко 7 пъти повече. Не е ли кражба, баща ми с 44 години трудов стаж да взема 220лв пенсия. Нормално ли е да съм задължен да си плащам здравни осигуровки от 12 години всеки месец, а тези който не са си плащали и са били в Бг, да са задължени само с последните три години, честно ли е да си издържал /с минималната си част, малко или много/ болниците /лекарите/ 12 години и да имаш равни права с тези, който наведнъж платят 700лв, за безплатното лечение на роми да не говорим.
Това не е ли кражба от мен?

Не плащат ли с мой пари спринцовките раздавани на наркомани, презервативите на проститутки и цигани безплатно, а на мен в болницата да ми казват трябва да донесеш на баба си памперси и да ги сменяш сам, нима наркоманите и циганите са по ценни граждани от мен, от баба ми?

Затова съм за тези който могат да крадат от държава и банки, защото се чувствам окраден точно от тях. Когато мен ме крадат съм за този, който успее да окраде моят крадец. Чувствам се добре когато чуя, че някой е наранил /окрал/ циганина, който ми открадна колелото, и не се срамувам от това, защото държавата не ме е защитила от него, нека поне той да се почувства наранен като мен.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fc69378b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8, прав си за (почти) всичко, и въпреки това в последния абзац си тотално в грешка! Не може решението на един бъг в системата да се състои в това да копираш бъга отново и отново. Това ти носи минимално чисто психологическо удовлетворение, и то бих казал доста елементарно и примитивно такова. На принципа "Аз кат съм зле, другите няма да са по-добре ПЪК". Но това не премахва проблема от системата, напротив задълбочава го.

Съгласен съм, че това с циганите не е честно и е проблем и т. н. но ако всички правят като циганите, ще имаме циганска държава! И то точно това се получава в момента. Знам, че ти като отделна личност (имаш чувството, че) не можеш да промениш кой знае колко, но колкото можеш - прави го! Най-малкото, което можеш да направиш, е да убеждаваш да НЕ се държат цигански. Но за целта трябва сам да си убеден в това.

Кубрат

П. П. Това за ипотечните кредити не ти е виновна държавата, защото не е нейна работа. Лихвите се определят от централните банки според пазара и никой не знае отнапред как ще се развият за 10 години напред. Ако кредита ти е с променлив лихвен процент, това го пише в договора ти и там е описано как точно се определя лихвата, колко често и при какви условия може да се променя. Ако не си съгласен, не подписвай.

За 800-те км също не си много прав, по тая логика хората в Сомалия могат да кажат, не е честно, на 1000 км по-встрани има храна и има вода от чешмата, при нас що няма? ! Може да ти е трудно да си го признаеш, но това си е чиста завист.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7445e21daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е най-после един свестен коментар-8. Мен ме мързи да се обяснявам и да изпадам в подробности, но само да допълня нещо. Неможе човек който не се е спречквал със закона и несправедливостта на българският съд, да ми говори изобщо за справедливост и да коментира дори. Ще си върна дълговете, когато дойдат да ми изядат гом****, поради простата причина че не считам за редно да ги плащам! Напротив ще взимам още и още и още няма да ги връщам, защото самите те на това са ме научили. Оставам ви да лаете и срещу мен, защото представа си нямате за какво става въпрос. Няма как да разбереш без да си минал оттам.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 98bb000361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   №9 А защо умните управници досега, 23 години не са го решили този бъг, този цигански бъг се задълбочава защото е оставен на самотек от държавниците, от полицията. Казваш им че си видял колелото си, да го кара Асан а те пишат "неизвестен извършител" и работата приключена.
За ипотечните кредити в Бг няма такива без променлив лихвен процент, от 1997 никоя банка не предлага такива. Знаеш ли изобщо как се определя лихвения процент? От рейтинга на държавата. Ако държавата е сигурно, че няма да фалира процентът по кредитите е по нисък, сега пак ми кажи, че държавата е не виновна.

Аз сравнявам европейска държава с европейски държави /всички в европейски съюз/ ти сравняваш европейска с пиратска в която цари анархията. Какво предлагаш да кажа на банката да ми взема 15% защото сомалиичетата гладни да съм солидарен с тях в глада им. това тези филмчета за сомалиичета където си гледал не представят цялата държава, все едно да ти покажа филма направен за гетото в Сливен и да ти кажа това е България. Сомалия няма единно правителство, обща валута, нито каквито и да е атрибути на функционираща независима държава, над 50% от хората са номади.

Завистта в коментара ми Кубрате липсва, ако завиждах щех да бегам в Европата като теб, за да вземам 7 пъти по голема заплата и да ми пука за Бг само по форумите. Обяснявам как се чувствам окраден от държава и банки вече 23 години, трудно ми е защото не виждам светлина в тунела, но не бягам за да поддържам поне малкото останали частици от Бг, осъзнавам че мойте данъци и на такива като мен поддържат пенсии, лекари, праламент администрация. Кубрате искаш президент, парламент на БГ а колко от твоите данъци отиват за неговата поддръжка, 0 нали? Затова завистлив не ме наричай.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 53f40cdb93
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стига сте оправдавали банките! Не забелязвате ли, че в нашата икономика единственно финансовият сектор е със стабилни печалби и заплати, независимо, че се отчитат над 20 % лоши кредити!

Аз имам дългосрочен потребителски кредит с твърд лихвен процент! Когато Европейската Централна банка на няколко пъти свали лихвата и съответно в България БНБ определи рекордно ниска лихва, от банката и дума не обелиха за сваляне на лихвата ми! При минимално покачване на лихвата от ЕЦБ, обаче веднага ми я качиха! Сега ЕЦБ пак сваля лихва и се говори за още сваляния, рейтинга на България се вдига, но няма сваляне на моята лихва! А заплатата ми е намаляла и цените са се вдигнали! Мизерствам и нямам дори пари за лекарства, зашото не умея да крада! Свил съм всичко до едното оцеляване и се треса от стрес и се моля по-скоро да "ритна камбаната", за да не се мъча!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5b6f8b3e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не сте ли се отказали още да спорите със дървения философ Кубрат??? Форумна мишка и разтегач на локуми. Кубрате не им казвай на хората да плащат някви пари на държавата дето после ги дава в гърлата на циганори с по 10 деца, които 1 ден работен нямат в живота си. Като си много умен върви по циганските катуни и накарай циганите да почнат да работят и учат за да не се налага да им храня децата и техните мързеливи задници с моите пари, ясен ли сам или да ти го нарисувам? Ще плащам на държавата ама знаеш ли кога? Когато пръдне гугутка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fc69378b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 13, ако искаш да накараш едно циганче да учи и да стане нещо от него, имаш прекрасната възможност ето тук:

http://spodeli. net/3/story-30073. html

Само че не виждам да си се юрнал...

Номер 12, не защитавам банките, че е прогнила на много места банковата система - вярно е, и то не само в БГ, а в световен мащаб. Само че при нас има и много други неща, дето са гнили, и по-добре най-напред да си оправим тях. Това да си изряден платец е едно от тях. Не разбрах впрочем как имаш кредит с твърд лихвен процент, пък после ти го вдигнали? Ако е така, значи не е твърд. Ако си на променлив лихвен процент, на твое място като спадне лихвата на ЕЦБ бих отишъл в банката да си искам намалението. Ако го пише недвусмислено в договора ти, няма къде да мърдат, в противен случай може да ги съдиш. Ако не си търсиш правата, пак ти си виновен, защото не е луд който яде баницата.

Номер 11, пример със Сомалия беше само пример, ясно ми е, че не са сравними държавите. За лихвата, от рейтинга на страната зависят лихвите по външния дълг и това на каква лихва БНБ получава пари от международни банки. Кредитите на частни лица не се влияят от рейтинга на страната, поне не директно.

За данъците да, данъци в БГ не плащам, но харча там достатъчно много пари, много повече, отколкото бих плащал като данъци. И понеже тия пари не са изкарани в БГ, се явяват чист внос на БВП или ако щеш "чуждестранна инвестиция", макар че не инвестирам в нищо конкретно. За сметка на това моите данъци влизат в бюджета на ЕС и от там индиректно пак в БГ, която както знаем е нетен получател на средства от ЕС. И накрая, моите данъци също отиват за социални помощи на цигари и араби с по 15 деца, живеещи в гета, и от тоя факт също не съм очарован, ама како тръгна да не си плащам сметките и данъците, познай докъде ще стигна... Ще ми го нахендрят двойно и тройно, и накрая пак ще плащам данъци за мангали...

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 98bb000361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Кубрате не може да говориш за чист внос на БВП или "чуждестранна инвестиция" от Българче родено в България. Поне 18 години ползвало българско безплатно образование здравеопазване и така нататък т. е. държавата т. е. ние сме инвестирали в теб най-малко 18 години и сега да ми казваш че си чуждестранна птица!!?
С данъците на ЕС съм наясно и ние плащаме "членски внос" и политиците са ни толкова тъпи, че не могат да си дръпнат от ЕС дори парите от "членския внос", затова да ми говориш, че твоите Европейски средства идвали в БГ не е вярно, пък дори да идват някъкви средства от ЕС това не е твоя заслуга. Това, че пазариш на екскурзията в Бг и има 20% ДДС върху стоките, той всеки турист го прави. Да ми обясняваш, че внасяш в БГ повече от всеки турист Германец е лъжа, а да ми кажеш, че приносът от туристи е по голям от този от населението на държавата е най-голямата глупост, която съм чувал.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6f3650a7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15, а нима малко пари открадна родния дребен и едър бизнес от еврофондовете?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 98bb000361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16 А нима родния дребен и среден бизнес, наедря повече, защо продължава да издъхва тогава ако се е наял толкова.
А и №16 парите не ги крадат а представят проекти който биват одобрявани. На теб кой ти попречи да представиш добър проект да се "налапаш" и ти?
Знаеш ли колко Членски внос плащаме и колко са дошли обратно като еврофондове за 2008, 2009, 2010.... порови и ще видиш, че дори не сме били на нула а сме били на минус.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5b6f8b3e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Кубрате ти патриоте и плащачо на данъци, защо си завлече патриотичния гъз в Европа а не стоиш в Бг да оправяш положението бе патриоте? Ела работи за Бг заплата и плащай всичко тука бе, форумна мишко, ела тука на гърба си изпитай как се хранят подчовеци паразити със твоите пари а децата ти нямат пари за дрехи и ексурзии. Скрил се мишока на лесното и седнал да ръси мозък как да се оправели работите. Головодник

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fc69378b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 15/17, в грешка си за ЕС, и по-горе вече казах, че България е нетен получател на средства от ЕС, което значи, че взема повече от ЕС, отколкото внася. Естествено има и държави, които внасят повече, отколкото получават (близко до ума, не може всички да вземат повече, отколкото дават), и по една случайност тази, в която съм аз, е такава. Затова казах, че макар и да не плащам данъци в БГ, индиректно част от моите данъци отиват пак в БГ. Там вече как се разпределят е друг въпрос.

За вноса на БВП силно се надявам да се заяждаш, защото иначе не говори добре за теб. Никъде не съм казал, че съм чуждестранна птица, дори обратното. Става дума за съвсем друго, че ти като вземеш 1000 лв. заплата (примерно), някой друг олеква с тия 1000 лв. за да ти ги даде. После като ги изхарчиш ги даваш на някой друг, а ти обедняваш и т. н. Когато аз изхарча 1000 лв. в БГ, никой в БГ не е обеднял, за да ми ги даде, т. е. ефективно в българската икономика има 1000 лв повече в обращение. Същото е с всеки друг, който харчи в БГ пари, които не е спечелил там. Това се нарича неформално внос на БВП, нарекох го "чуждестранна инвестиция", за да е по-нагледно, иначе терминът не е правилен.

Тва няма нищо общо с това, че 18 години България е инвестирала в образованието ми, аз може никога да не съм излизал от БГ, ако спечеля 10 млн. от тотото във Франция примерно, и ги изхарча в БГ, ще имам 10 млн. внесени пари в БГ.

Номер 18, кат си толко недоволен, защо ти не си завлече непатриотичния гъз в Европа, ами седиш да оправяш положение, което не искаш да оправяш? Да беше отишъл, да беше станал някъв, пък после ако искаш се връщай, ако искаш недей. Да те видим кой е на "лесното" и кой ръси мозък. Смешник.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 98bb000361
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   четвъртък, 14 октомври 2010 12:57 България внася повече пари, отколкото получава от ЕС
Усвояват се само 5, 57% от предназначените за страната ни европейски средства през 2007 - 2013 г., алармира неправителствена организация
6 Окт 2011 – България дава повече от колкото взема по една единствена причина - няма капацитет... България внася повече в ЕС отколкото усвоява! - Трайчо Трайков
Ще намериш хиляди такива статий и клипове в нета. Така, че за нетна държава не можем да говорим.

Кубрате, съветвам да прочетеш в уикипедия какво е БВП. Това е икономика /производство, услуги/ а ти какво произвеждаш в БГ.
Туристите, като теб, както обясних в коментар №15 имат много по малък принос от този на населението на държавата. Държавата печели от мойте 1000лв повече от колкото от твойте. Първо ще ми начисли здравни осигуровки, после пенсионни, плосък данък, ще вземе от шефа ми данък на стоката, която съм произвел, после данък печалба на шефа ми после ДДС, акциз и т. н.
От твойте 1000лв като данък плащаш само ДДС, другото си го получаваш като стока или услуга.
Мен ми вземат здравна осигуровка не ме питат дали ще ползвам здравни услуги вземат ми пенсионни осигуровки не ми ги връщат ако не доживея пенсионна възраст. Така че и това че парите който внасяш в държавата са повече също е глупост. Аз внасям от мойте 1000лв над 450лв а ти от твойте 1000 не повече от 200лв.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fc69378b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 20, не си казал откъде си го копирал това, но като толкова държиш на Уикипедия, нека аз да ти дам малко източници:

http://bg. wikipedia. org/wiki/Бюджет_на_ЕС

Скролни до раздел "Нетен принос на страните членки". Информацията е за 2009. Ето ти го същото в английската Уикипедия ако не вярваш, там раздела е "Net contributors and recipients"

http://en. wikipedia. org/wiki/Budget_of_the_European_Union

Ето ти и един сайт, който се занимава с това да събира информация от различни официални документи на ЕС и да ги систематизира. Тук имат информация и за 2010.

http://money-go-round. eu/

Там ще видиш, че за 2010 нетно сме получили по 103 евро на глава от населението (т. е. сме взели повече, отколкото сме дали), което е повече от Румъния например. Общо сме 776 млн. евро на плюс от ЕС само за 2010 година. Това са 2% от БВП, и по този показател сме на 6-то място от всички 27 държави - пред нас са "само" Балтийските републики, Полша и Унгария. За сравнение Холандия е с 300 евро на калпак от населението на минус от ЕС, а Германия е внесла 13, 6 млрд. евро повече, отколкото е получила - само за тази една година.

Оттам нататък кой какво се изказва по новините в БГ сам знаеш, че не е много меродавно и че служи по-скоро да се пусне някой друг слух и да се наклепоти тоз и оня.

Относно 1000-та лв. съм съгласен, че ДЪРЖАВАТА има повече кяр от твойте пари, отколкото от моите - защото си плащаш данъци и осигуровки, и както сам каза, от 1000 лв. 450 отиват в държавата, другите 550 се връщат реално в икономиката. От моите 1000 лв. внесени отвънка по-голяма част остават в икономиката (т. е. в крайна сметка в джоба на хората) и "само" 20% под формата на ДДС отиват в дръжавата. (Макар че като говориш за данък печалба, акцизи и т. н. - и с моите пари като си купя нещо, фирмата плаща акциз и данък печалба върху това, което е спечелила от мене, така че тука няма разлика. )

Естествено, че не твърдя, че туристите (в буквален или в преносен смисъл, като мене такива) имат по-голям принос от населението на държавата. То остана и до там да я докараме и ще сме съвсем бананова република. Но ти казвам, че първо, харча приблизително толкова пари в БГ, колкото средностатистическия потребител, и второ, че тия пари идват ОТГОРЕ и увеличават паричната маса в страната. В никакъв случай не твърдя, че съм "по-важен" за България от вас.

Кубрат

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 98bb000361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   А Кубрате обърна лопатата докрай /нали знаеш какво е фурнаджийска лопата, обръща се както ти е удобно и от едната и от другата страна/. Прочети си всички твой коментари и ще видиш колко пъти си се обърнал на противоположното мнение.
С моите 1000лв някой олеквал а твоите влизали чист подарък.
Няма да се карам нетна или приходна държава сме, това няма значение за темата.
Защо го задълбахме ЕС я се върни провери. Да ти припомня ти си плащал данък на дадена държава в ЕС и тя от твоя данък си плащала "членски внос" на ЕС който идвал, като Еврофондове в БГ. Е това е приносът за БГ на всеки германец например.

А сега обобщи какво си ти Кубрат по различно от турист Германец и защо 18 години влагахме в теб образование, здравеопазване и др.
Още в коментар №9 се заръба с мене каза ми че "почти съм прав" и после се обясни едно по едно нещата, че според теб във всичко НЕ съм прав, най-накрая и завистлив ме нарече.
В последствие в другите ти коментари се оказа, че и на теб не ти е приятно да хранутиш циганета с данъците си, Че и ти си съгласен за "банките, че е прогнила на много места банковата система", и т. н. и т. н. и най накрая сам стигна до извода че ти може да харчиш и да получаваш стоки срещу парите си, но ние който сме тук издържаме държавата.

Сега остана само едно да ми кажеш, че ако не можеш да накажеш крадеца си сам, предпочиташ да го видиш наказан поне от друг. Което е нормално за всеки като види крадеца си зад решетките и да се чувства добре. Обаче ако крадеца е властимащ визирам държава банки, няма начин да ги накажеш, затова като видиш, ограбващата те банка, да е ограбена ти става добре и викаш браво на наказателния орган, в случая " един известен млад охранител, откраднал 1, 5 млн. лева"

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1d260b06c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Докато не спрат да се толерират хората, които са откраднали нещо уж да помогнат на близките си, няма да се оправим... Крадеца си е крадец! Робин-Худ-овците са само в книгите....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker