За Ади, Боб Марли и човешкия живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За Ади, Боб Марли и човешкия живот
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 1990 пъти
Какво ме вълнува напоследък...

Не ме бива много по изразяването. Не мога да говоря, не мога и да пиша. Просто ще нахвърлям някои мисли. Зная, че съм глупав. Средата, в която живея ме направи такъв.

Голям шум се вдигна покрай случая на Адилена Коджабашева. Такива мащабни кампании се правят рядко и хората остават с впечатлението, че случаи като нейния са рядкост. Преди време рових в сайта на DMS и видях колко много хора има регистрирани там, чакащи помощ, за които въобще не съм чувал. Кой знае още колко има по болниците. Какво направи Аделина толкова популярна? Това, че е млада и красива? Това, че има много приятели? Красивите хора винаги са с предимство, нали? Странно е как начинът, по който фотоните се отразяват от клетките ти може да повлияе на останалите хора. Още по-забавно е, че в коментарите по случая хората и казват, че бог е с нея. Нима не разбират, че това е същият този всемогъщ бог, който и донесе тази тежка болест?

Знаете ли защо са нужни толкова много пари за лечение на такива сериозни заболявания? Аз не зная. Сякаш с тези пари се купува човечността на лекарите. Живеем в интересен свят, в който всичко се измерва с пари. Представете си - има лекари, които могат да помогнат, има технология, по-която може да се помогне, има техника, с която може да се помогне. Въпреки това оставят хора да умират. Какво липсва? Липсва мотивация. Никой лекар, който има възможност да спаси човешки живот не би го направил безплатно, ей така, заради самия живот, за да доставиш радост на някого. Защо? Има планувани изобретения, които могат да улеснят живота на хората, които могат да се направят, но не биха донесли печалба никому, затова не се правят и никой не финансира разработките им.

Преди да умре Боб Марли каза на сина си, че парите не могат да купят живот. Какво разбира Боб - един прост певец, наркоман, мечтаещ за съвършен свят. Парите дават шанс. В свят на вероятности, това е най-доброто, което може да получиш. Трябва ли да е така?

Не искам коментари. Аз нямам проблем и не търся решения от вас. Вие имате проблем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 055f6d0cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми те нали затова ни тровят и облъчват, за да има такива заболявания и да печелят пари от това.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e994b16f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   аз лично пратих смс за Ади, ако имах възможност щях да пратя за всеки нуждаещ се, но те са толкова много, вярно си е, че за Ади просто има много по-мащабна кампания и това, че е красива и лъчезарна заразява, което доказва, че всичко е въпрос на реклама, а герб използват гласността на кампанията пък да рекламират себе си, което е е доста долно по принцип. ами кой както се уреди, но все пак щом се събират парите нека. надявам се Ади да оздравее скоро и нейните ангели да почнат да помагат на някой друг. всеки има право да живее

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b69ffeb772
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Напълно съгласна с автора но авторе парите не отиват за лекарите, с тях се плаща ползването на базата /болницата/. Болниците в които лекуват са направени и обзаведени по последен модел като 10 звезден хотел с повече медицинска техника. Реално по света няма доктор милионер забогатял само от професията си. Такъв, който е направил клиника и от нея да е забогатял, да, но ако само оперира никога няма да забогатее. Много лекари дори и български са правили операции безвъзмездно, но тези лекари с такива съжалителни сърца не могат да си позволят да закупят техниката и се налага да се плаща за нея.
От друга страна лекарите са учили и са се трудили за да са големи специалисти не са длъжни да продават труда си на пазара на труда безплатно. Ти би ли работил този месец без пари за клиентите на шефа си?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker