Детето ми е с инвалидност, но има възможност да учи в училище в Европа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Детето ми е с инвалидност, но има възможност да учи в училище в Европа
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 1733 пъти
Искам някой да помогне с информация, защото от 100 места ми се казват различни неща и вече не знам кой е прав и кой е крив!
проблемът е следният - детето ми е с инвалидност, но има възможност да учи в училище в Европа, разбира се, не съм обещала на никой, че ще оста+ме там до края на живота си. В момента получвам всичките добавки от социалните за него. Трябва ли да отида и да подам декларация да се спрат, след като няма да бъде в БГ, защото от едно място казват, че не трябва, поради свободното движение на бг гражданите в Европа. А от друго място ми казват, че после може да ми се искат тези пари и с лихвите.
Живеем в общинско жилище - гарсониера. Трябва ли да я освободим, след като той ще учи не в българско училище. От едно място казват - НЕ, защото пак се повтаря, че като членове на Европа, никой не може да ни слага пречки. От друго място казват - Да, ще те принудят да го освободиш.
Макар, че не би трябвало да бъде. Все пак не забравяйте, че живеем в България, където "Царят дава, пъдарят не дава!
Моля да помагате, ако някой може и със съвети, и с линкове към инстанции.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 98aa827415
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   “Все пак не забравяйте, че живеем в България, където "Царят дава, пъдарят не дава! “

Вижте, не мисля, че имате право да се оплачете от държавата ни - дала ви е на готово жилище (платено от данакоплатците), социални и образование на детето ви. Може да не ви е достатачно, но не е малко.
Радвайте се, че детето ви ще учи. В съответната страна то ще получи сигурно стипендия, стая в общежитие. Какво ви е основанието да продължите след това да живеете в общинското?
Детето ви-инвалид-не може да живее на две места едновременно, там ще получава също социални, много по-големи от българските - нямате право на два пъти социални помощи.
Аз Ви съветвам да се откажете от социалните в момента, в който детето получи социални помощи в новата държава. Общинското жилище най-вероятно имате право да го ползвате, ако сте безимотни, плащали сте си наемите и т. н., но социалните за детето, което учи и получава социални помощо в чужбина не ви се полагат!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7fb5e90d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подркепям номер 1. Държавата достатъчно ви е дала, именно от джоба на данъкоплатците. А никой не е виновен, че детето ви е с инвалидност. Явно ви притеснява, че като си замине да учи вие ще останете без парите наготово и жилището с минимален наем.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 265ca64cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Алоо, 1 и 2, у вас останала ли е някаква човещина!? Жената не реве, че ще й вземат помощите, които са жалки, а пита какви права би имала пред българските социални служби, ако детето й замине за чужбина.
Ама че " ревниви данъкоплатци" се извъдихте! А здравните осигуровки, дето ги плащате, и които не ви осигуряват нищо - тях защо не си ги потърсите!? А факта, че с вашите данъци се издържа целокупните ромски и депутатски фамилии - срещу него не ритате, бре, аман от страхлива и робска психика! Ама срещу майката на дете-инвалид надухте йерихонските тръби - госпожо, тва-онова, ние ви плащаме, ние не сме виновни. Пфуу,
В много европейски страни не е нужно да сте гражданин на съответната страна, не е нужно дори да пребивавате постоянно там, за да ползвате значителни социални придобивки - дори и когато се върнете тук.
Госпожо, проверете пак, но мисля, че за да получава социална пенсия за инвалидност, детето ви трябва да живее в страната. Вървете в съответните служби, от които получавате помощите, и питайте на място.
Ето ви линк, който също може да е полезен : http://www.dokumentacia.com/2012/01/23/

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker