Може ли да ги съдя за изнасилване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли да ги съдя за изнасилване?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 6234 пъти
Въпроса ми е много важен защото това дето преживях беше най големия ад и то ми го правиха хора уж на закона, скапаните куки! Прибраха ме в ареста на 1 во районно с още двама мои познати и то заради едни глупости, бяхме се напили какво толкова и се скарахме с едни боклуци сигyрно бяха и по-пияни от нас даже, бил съм го бутнал единия, правил съм се на отворен и аз много ясно им отвърнах и се започна скандала, приятелите ми се намесиха, неговите на тоя също и още тогава щеше да стане бой, но се намеси охраната, пита-момчета има ли проблем, спокойно и така разделиха ни.

Когато си извикахме такси и излязохме навън онези гадове бяха там, и тоя дето ми се заяждаше на мене ме обвини че съм му откраднал GSMа, започна да ми вика крадец и че щял да ме пребие и то малко ми трябваше и на мене и го ударих право в муцуната, той ме задърпа събори ме на земята и се сбихме там направо, моите хора и те се включиха и стана меле, аз какво да направя като тоя смотаняр ме предизвикваше постояно!

Бяха се събрали хора там и явно някой е извикал куките защото дойдаха две коли и ни прибраха! Както чух онези ги пуснали по-бързо, аз бях отделен от другите и ми казаха да си съблека дрехите, намериха цигарите ми и малко трева, не съм бил с нищо извън закона, но казаха че искат пълен обиск и ме наведоха на една маса желязна и единия от тях взе да ми бърка с пръсти отзад адски ме заболя и казах да спрат чист съм нищо не нося никъде, но той ме удари и продължи, беше някакъв ад, чувствах се като изнасилен от бик после! Не стига това ами и три часа ме държаха гол на цимента, и ме биха с шамари да съм давал показания, да съм признавал, че аз съм започнал боя! Искам да питам мога ли да ги съдя за изнасилване, защото за мен е точно такова, аз нито съм направил престъпление нито нищо, че да се държат така, и то само с мен, на приятелите ми са им искали само личната карта и толкова! Моля да ми обясни някой, защото те си превишиха правата и не искам да оставя тази работа така!

M21

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: eb44efa4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Яко измислена пубертетска история! :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ce32fa3e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи... Истината ли искаш или да си замажеш очите. По принцип можеш да ги съдиш за тормоз, за пренебрегване на правата ти. Не защото са те претърсили отзад, а защото са ти били шамари без да имат основателна причина. Но на практика ще стане по-зле. Държавата ни е толкова уникална и добре устроена, че ще е чист късмет и цяло геройство да успееш да осъдиш полицай, защото се е държаш непрофесионално и обидно спрямо теб. Съда си затваря очите, а народа не смее да се надигне в единство. Затова ти препоръчвам да не се повтаря цялата тая сценка и да забравиш всичко случило се. Но- да, можеш да го съдиш, можеш да се оплачеш, имаш правото. Обаче ти гарантирам, че изведнъж оплакването ти ще се загуби, че никой няма да те е разбрал. Ще си съчинят каквото им е удобно, защото те са властта, а ти си прост и обикновен човечец.
И.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 58c8a57ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   От писането ти виждам че си от така наречените "гъзари", с които човек трябва да се държи точно по този начин както полицаите!!!! Сорррри пич ти си си виновен :( и другия път не се прави на Янко Русев.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 08f0e64a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Заведи дело, обясни на адвокат. Ще спечелиш делото следователно разходите ти ще се покрият, даже ще ти се изплатят а те ще бъдат дисциплинарно уволнени глоба за РПУ-то. Друг въпрос ако искаш името на този който го е направил и да го посетите...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 136418902b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Не стига, че си глупаво лекенце, ами си и адски наивен! Нищо не може да им направиш, да не говорим, че сам си си виновен за положението, в което си!

Палав Мечок

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b97d891bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не не можеш да ги обвиниш, това си е нормална проверка след като са намерили наркотик в джоба ти и си се правил на отворен. Къде точно са си повишили правата?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3f3bbcc5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как ще е нормално вие не сте нормални бе! Какво съм бил гъзар, аз съм отишъл да се забавлявам като всеки и много ясно че ще се защитя когато някой ме обижда без причина, за какво съм виновен а? Имал съм трева само няколко цигари, много хора там пушат не само аз но тях никoй не ги прибира! Какво означава съм се правил на отворен, разбира се че съм отричал, че съм започнал аз боя, защото не беше вярно! Значи ченгетата могат да си правят каквото искат а аз ей така да забравя че са ме унижили и са ми потъпкали човешките права и са ми нанесли и физична и психична травма така ли?
автора

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 57707ac041
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Нормалните хора не ходят на такива места и не се държат по този начин. Останалите - ги бият куките и им бъркат отзад. Ние за това им плащаме от заплатите си.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b97d891bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   В темата си авторе обясняваш, че ти първи си ударил, затова ти си започнал физически боя. Словесната борба може той да е започнал, но първият юмручен удар е бил твой. Другите, който имат трева в себе си в заведението не се бият затова не са ги проверили. Ти като дойде полиция защо не хвърли цигарите а чакаше да ги открият полицаите в теб?
Тук ченгетата са си свършили работата за която им плаща обществото не са си правили каквото искат а са действали по определения от закона ред.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 98e41789e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко си и нагъл.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   По съставите на Наказателния кодекс само жена може да бъде жертва на изнасилване. Не можеш и да ги съдиш за насилствени сексуални действия към мъж, т. к. липсват юридически факти от състава на това престъпление, но да не изпадам в подробности. Това което можеш - граждански иск за обезщетение на нанесени имуществени вреди ( евентуално и наказателно обвинение срещу ченгето, за лека телесна повреда) и на неимуществени вреди (болки и страдания от нанесеното унижение) ще ти трябва медицинско възможно най-скоро, не е лошо да имаш свидетел, но и без не е проблем. Има срокове за исковете. Можеш да подадеш и сигнал за полицейса агресия и превишени правомощия. Шанс за успех - 10-20%. Това си е рутинна проверка, ни ако ченгето е забравило да те актува преди това или да спомене за проверката в протокола - ще имаш късмет:) Успех, дори и убиец да беше, ти имаш права и трябва да ги защитаваш

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А, освен това има голям шанс някой от приятелите ти или да е връзкар в РПУ-то, или да те е накиснал. Хубаво е за теб да си преосмислиш обкръжението, просто за да знаеш защо са те били. За съжаление за сега съм просто студентка и не мога да ти напиша исковата молба, нямам още и юридическа правоспособност, но ако си сериозен можеш да се посъветваш с адвокат. Имай предвит, че ще те поодруса с кинти даже и за 2-3 съвета като този който ти дадох по-горе. И ако не е добър, може да те поведе в погрешна посока и да загубиш време и пари. Добре дошъл в реалността. Дано все пак нямаш повече проблеми, а обвиняем ли си в кражбата на тоя телефон сега кво стана? :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3f3bbcc5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, 12, автора съм ами на 11 октомври ме викат пак в полицията не знам защо, за телефона нищо не ми казаха пък и те не го намериха в мен преровиха ми всичките дрехи и в мен видяха че нямам никакъв скапан телефон, даже моя не съм го носил, бях го оставил вкъщи. Намериха това само кутията ми с цигари и 6 цигари пълни с трева на всичкото отгоре натрошени, защото докато ставаше боя са се прецакали и това беше, парите и ключовете ми ги върнаха иначе. От приятелите ми няма кой да е връзкар, но може от ония гадове някой да е връзкар, защото като нищо може да ме осъди за побой и да си извади медицинско, че съм му счупил носа и съм го бушонирал, докато аз какво медицинско да извадя като нищо не ми личи какво ми правиха в ареста? Не ми личи че са ми ровили в задника, и дето ме удряха избледня, просто за какво да се хвана, как да докажа, и свидетели нямам, бях сам долу с тези, питах един дърт адвокат, каза ми че не мога да ги осъдя куките и да съм внимавал аз, че тоя сигурно е завел дело срещу мене и можел да ме прати в затвора! Ти представяш ли си? Аз, който съм потърпевшия да ме обвиняват мене? Значи човешките права нищо не струват така ли? Че аз примерно може да имам психични проблеми в секса заради тях, защото наистина се чувствам изнасилен само по тяхна вина! А тези които казват, че това е нормален обиск нямам думи пълни кретени са!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ми гледай сега - такава "проверка" се прави на вече осъдени точно преди да влязат в затвора. Пиши cavity check в търсачката и ше видиш, но ти дори не си и обвиняем още, не може толкова грубо. Хубаво е в такива ситуации да питаш за имената на ченгетата, просто за да знаят че и ти си човек. Не мо гат да откажат да се представят. По принцип в съда почти всякакво дело можеш да заведеш въпросът е да докажеш после. Ако не успеещ - плааш разноските на тоя, който съдиш, което си е доста кофти. За един дискитечен бий, освен ако не си му спукал ребро няма да те вкарат никъде споко. Тук той сам трябва да си те съди садтна жалба. По-кофти е ако се сетят да те прекарат с хулиганство, ама не вярвам да е нещо повече от пробация - я ще поработиш 1 седмица, я ще се подписваш един месец в РПУ-то. Не се водиш изнасилен - това казва закона. Но се водиш с некви физически щети, то медицинска експертиза и на гъза могат да ти направят пеинципно, ама накрая ще стане така че ще видиш яко срам о загуб на пари и време, за да си създадеш врагове. Спомни си какво си подписваш в рпуто и дали са ти дали листче. И следващия път ако има такъв стой спокойно, искай да ти се легитимират, кажи че тревата е залична употреба щото имаш глаукома (кажи че и беле ка си имаш, но не я носиш)!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3f3bbcc5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Не им знам имената, изобщо нито ми се представиха, нито ми обясниха нещо, държаха се с мен като с пълен боклук аз затова не искам да се примиря и никoй няма право да ме унижава така! Личната карта дори не благоволиха да ми я върнат, казаха ми на 11 ти да се явя пак там, за какво никoй нищо не ми обяснява питах ги, бутнаха ми някакви 4 листа казаха ми подписвай, нито ми дадоха да прочета какво подписвам нито нищо блъскаха ме сякаш съм обществен враг номер 1! И долу докато ми правиха проверката пак така, казваха ми да млъкна и ме биха, задето съм ги заплашвал и псувал! Поне 10-12 шамара съм изял, имам удари в кръста, отстрани в краката.. това е че вече не личи, имам съвсем малко синьо, но ще ми се изсмеят ако го покажа, а ударите бяха тежки! Отзад пък съвсем не мога да докажа нищо, няма белези, няма нищо, зверски ме болеше ама как да го докажа това! Искам да ги уволят тези копелета! Онзи глупак не знам дали съм му строшил ребро или нещо подобно, помня че му разбих носа и още няколко пъти го ударих в лицето, като се бихме на земята го ударих в стомаха, но общо взето няма за какво да ме съди толкова!
Автора

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1b508be18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторе а ти какво очакваш да ги обиждаш и заплашваш и те да стоят и да гледат? Е няма как да стане тая работа. Радвай се, че не си в Америка, защото там за тези твои изцепки няма да се разминеш само с няколко шамара а с нещо много повече.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a6d78a4cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Какъв си не ме интересува. Но си ЧОВЕК! Никой няма право да те съблича, да те удря и въобще да те унижава! Ама никой! Като искат да ти съставят акт, да те задържат в ареста или знам ли... Но това.... ТРЯБВА да заведеш дело срещу тях!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ми начи отиваш в прокуратурата и пускаш един сигнал, ча си бил задържан и са те пребили в РПУ-то и са се гаврили с тебе. Не е нужно ти да посочваш състава на престъплението - хората си знаят рботата и ще те насочат. Ама е хубаво да ги опишеш добре тези ченгета, защото ням как да обвиниш целия състав барабар със секретарката. Направи го сега, преди да са ти завели дело срещу теб, за да не стане после така, че все едно си измисляш. Може би ше те пратят в Съдебна медицина. Те ше ти кажат какво може да се направи. Като ходиш в районното виж внимателно какво си подписвал и чети винаги преди да подпишеш - принципно тия ченгета трябва да са ти взели обясненията и да ги подпишеш, ама нали се сещш че ако са си измислили самопризнания от твое име и си подписал става лошо. Както и да е де ще кажеш, че са изтръгнати с насилие, те предварителноте самопризнания така или иначе не могат да са доказателство на съдебната фаза. Може па да ти се размине. Ако имаш печен личен лекар - да ти издде медицинска бешежка или рецепта със задна дата за някоя болест, за която е позволено да пушиш трева. И тва е в общи линии. За прокуратурата не ти трябва адвокат - отиваш и подаваш сигнал. Ама това е за наказателно дело - да осъдят тия део са те били и да ги накажат. За обезщетение за вреди да ти платят трябва отделно граждански иск както писах горе. Той си се завежда вече в районния съд

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5b6ddb7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Да изчакам ли 11-ти да видя за какво ме викат първо и после да правя жалба или сега да я пусна, и аз не знам как да я напиша, как да дам доказателства, като нямам такива, не знам какво съм подписвал и направо съм на нокти сега. Как да прочета, когато ми го тикнаха под носа и ме блъснаха, показваха ми с пръст къде да подписвам, като подпиша ми бутаха другия лист и нищо не можах да видя. Личната ми лекарка е една дърта скрипя крива, каза ми, че тя не можела да ми издаде медицинско, нищо ми нямало и това беше! Искам обезщетение и за физичен и психичен тормоз, ако им опиша мутрите ще ги осъдят ли? Знам че много хора ги е страх да съдят полицай, защото те са мръсни хиени, аз ще съм сам срещу тях, това ми е ясно! Моята дума срещу тяхната, и то без доказателства има ли начин да стане? N17, благодаря за подкрепата и аз мисля така, че не трябва никoй да си затваря очите за тези неща, защото им плащате на тези хора да ви пазят а не да ви тормозят те! N 16, обиждал съм ги защото те се държаха с мен като с някакъв мизерник и си правеха каквото си искат без да ми дават никакво обяснение. И в Америка и на Северния полюс пак щях да ги псувам и да си искам правата!
Автора

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Сега го направи, възможно най-рано. Ти само иди в прокуратурата на твоя град, кажи че ше подаваш жалба срещу полицаи, те ще ти обяснят на мято какво да пишеш в нея като им разкажеш случая. Дори да решат, че нямаш доказателства да повдигнеш обвинение, те ще го приемат за сигнал и тези неща се воисват в досиетата на полицаите. Дори да не се докаже, това им се отразява на работта псобено ако е втори сигнал вече. За това не трябва да мълчиш! Дано да има малко спаведливост, че вече младите хора все ено сме някакви боклуци - и полицаи, и съдебна система ни третират отвратително.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f16e76b13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Хм, а защо да са длъжни да ти дават някакво обяснение бе, докато си изпълняват задълженията? На полицаите им е писнало от такива като теб, които създават проблеми и нарушават обществения ред, а после ревът за правата си! За обида на ченге можеха да ти лепнат още там присъдата на място, и както каза номер 16, в една Америка например щяха да те отупат и с палките, не само да те поошамарят малко! За какво ще ги съдиш бе, направили са ти една обикновена проверка и ти понеже си специален и дупето ти е свещено, и никoй не може да те докосне о, Великий, и искаш да съдиш! А момчето, което си бил в какво състояние е знаеш ли, интересувал ли си се изобщо? Или той няма права и ти можеш да биеш хората, когато ти скимне, а теб никoй да не те закача, така ли става?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Защото номер 21, ако аз съм ти съсед и те мразя, мога да пусна сигнал в РПУ-то, че отглеждаш трева и имаш цех за амфети в мазето примерно. Ще дойдат "блюстителите на реда" у вас, ще ти поровят в гъза, ще ти теглят боя и цялата улица ще почне да говори, че така ти се полага. Даже непознати. А познатите извеснъж ще почнат да се сещат, че си си бил малко странен. Защото хората са промити мозъци. Защото другият за нас винаги е враг. Лесно е да съдиш по изкривените от куките факти. Защото всеки не мисли, а приема всичко казано за чиста монета. Защото щом те бият "си го заслужил". Ще изнасилят жена ти и съседът ще каже, че си го е търсила... и подир него цялата махала...

Защото има закон. Защото първо питаш, после биеш. Защото великите наркобосове не смеят да ги пипнат с пръст в ареста, а един нормален по-буен младеж го смазват психически и физически. Именно затвао трябва Сам да си защитаваш правата. В такива моменти всеки се озлобява и се нахвърля без да се загледа за какво "престъпление" иде реч. Защото ако те напанат на улицата и те бият, после може да стане така, че ти да излезеш виновен. А тогава друга песен ще пееш. Ей за това всеки има право на съдебен процес, а не да зависи живота и бъдещето ти от едни лумпени-поничкари, изкарали 4 години в дебелариума в Симеоново и решили да раздават правда с бой

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f16e76b13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ок, 21 съм, и да ме мразиш и да пуснеш сигнал, аз не съм направил нищо, с което да провокирам бой, можеш да кажеш и че правя самоделна бомба в мазето, но налице няма ли нищо никoй не може да ме докосне с пръст! Докато при автора има действия от негова страна, бил е човек, обиждал е органи на реда и именно той е този, който е решил да раздава правда с бой, наказанието му съответно е напълно заслужено. Щом се нахвърля с юмруци срещу друг човек, този младеж е агресивен, което означава, че размине ли се безнаказано, ще го направи пак! А полицаите защо никoй не се постави на тяхно място, да се занимават с пияни разпасани хулигани, които имат нахалството да ги обиждат, защото са си позволили да ги обискират за наркотици! На мястото на тези полицаи нямаше ли и вие да вземете по-груби мерки, когато от друго явно няма полза!?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Не, нямаше, защото "по-грубите мерки" - тия, които те са взели са забранени от закона и тов е. Абе, винаги съм си мислила, че хората разбират защо не трябва да има полицейски произвол, ама явно не е така. Пич, първо прочети какво е писало момчето - явно са го провокирали. Че не е прав с бой да решава проблеми - не е, ама знаеш ли срещу него какъв човек е бил. После се замисли ако ти си ченге и попаднеш на група биещи се, кво правиш? Как решаваш кой е прав? Аз ше ти кажа - прав е на началника ти племенника/братовчеда/познатия. При нормална ситуация се реагира така - идва чичо полицай и ако нямаме счупени крайници помирява момчетата и да го няма - вика му се функция по поддържане на обществения ред. Щото е видно че не се гонят с брадви и моторни резачки. Ако те хване с трева по протокол - даваш показания откъде е и защо ти е. Не за всеки тревата е забранена. НЕ те арестуват и НЕ те бият. Могат да те обискират, по начин незасягащ достойнството - забележи чеез външен обиск на дрехи! Това е. Ако преценят ти образуват дело - досъдебно производство. Така казва закона! А на автора тива, което му се е случило НЕ е нормално. Ако ти си безгрешен и се възмущаваш от два предизвикани удара и няколко цигарки, що не се възмущаваш от наркобосовете, от това, че политиците, укриващо данъци никой не ги бие?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Освен това къде прочете, че авторът е обиждал ченге. Аз такова нещо не видях, но ето - ти си предубеден и си втълпяваш "факти и доказателства за вина". Така може да се случи на всеки, затова ти дадох пример с теб самия по-горе. Плюс - когато при сбиване и двете страни са нанесли удари, съдът може да компенсира вините - казва му се реторсия и никоя от страните няма право да заведе иск за вреди срещу другата.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f16e76b13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Н 23 съм, извини ме, но имам роднина полицай, близък роднина, който ми е разказвал, че му е писнало именно от подобни като автора. Автора сигурен ли е, че не е задържан и друг път и няма досие в полицията, за да му направят такава проверка, те не са я направили за собствено удоволствие, а са имали повод! Къде е казал, че е заплашвал полицаи ли? Цитирам го-, " казваха ми да млъкна и ме биха, задето съм ги заплашвал и псувал! ".... Това е обида на полицай, и боя му е бил малко даже, защото на чичо полицай му е омръзнало от малки нагли наркоманчета с голяма уста! Щом е нанесъл първия удар, значи е започнал боя, няма какво да отрича и ще си понесе последиците! Дано другото момче, което е ударил да го осъди, защото така един път ще счупи нос, друг път ще удари в стомах, на третия път ще строши главата на някой и ето ти още един убиец! Възмущавам се, разбира се oт подобни наглеци като автора, за наркобосове няма смисъл да говоря, а защо не помислиш че големите наркобосове може да са тръгнали като този младеж с няколко цигарки в джоба и със същата агресия, някой да им каже нещо и да са готови да се бият, и това им се е разминавало и така са започнали и с големите престъпления? Възмутен съм, че момчето се оплаква от една проверка, която явно е била необходима, а не вижда собствените си грешки и действия!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f3947d448
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Защото, наборе, за съжаление имам база за сравнение:). В последните две години ми се наложи да изчета стотина съдебни решения, протоколи, дописки и има с какво да съпоставям поведението на автора и на полицаите. И смятам, че така описанотп не е нормално. Както вече казах, авторът Е нарушил закона формално, носейки теева в себе си. Сбиването не е престъпление, доколкото няма лека телесна повреда (синините не се броят за такава), а с много мерак може да мине за административно нарушение на Общинска наредба за опазване на бществения ред. Докато полицаят, който си е позволил да му направи проверка е нарушил закона - Наказателнопроцесуалния кодекс ни казва, че има право да му направи външен обиск. Потупване по дрехите. Толкоз. Без разрешение от прокурора, той не може да има каквото и да съприкосновение с тялото му. И това е незаконно действие на длъжностно лице, носи дисциплинарна отговорност, разбираш ли ме? Малко е сложно, сега някой ще каже - защо младежа може да бие шамар безнаказано, а полицаят- не. Защото той е пРофесионалист и ако няма граници, може да изпозлва положението си и властта си по много извратен начин. И нали знаеш - на чужд гръб и сто тояги са малко. Ама това е човек като теб и мен, защо трябва да го унижават без пРичина. Разбирам да има опасност, повод, РАЗРЕШЕНИЕ от компетентен за това орган.

Разбира се никъде не казвам, че трябва да се бият по заведенията. Просто, ако не лъже, тоя герой тука трябва да знае, че има права, че дори най-голямата каша да е забъркал, е човек и има право на достойно и адекватно претърсване и обвинение. Ще по есе последиците, които му се полагат по закон, а не всеки да се изпикае върху арестанта, защото видиш ли сега му е паднало, а срещу него обя е беззащитен. Не казвам, че ченгетата са лоши хора. Напротив - добра професия е това и се иска много стабилност и силна воля за нея. Но не всяко ченге е като твоят близък, нито всеки арестант - като Митьо Очите примерно. Защото по твоята логика мога да ти напомня за един случай от преди години, когато ченге застрела 16-годишно момиче, мисля Елеонора се казвше. Или двамата полицаи, които бяха изнасилили момиче в Приморско. Но това не значи че всички са такива. Не значи и че авторът е адския изрод и заслужава подобно отношение. Това не е начинът. Разсъждаваш малко по детски, защото не си се сблъсквал със закона. И то от лошата му страна. А и в крайна сметка, почти всеки човек в тази държава е пушил трева. Повечето от нас са се сбивали в училище при рвни условия. Даже си е показател за смелост и мъжки характер (е, аз съм жена и съм го пропуснала това). Но много малко са тея, които са се възползвали от господстващоп си положение за да се изгаврят с някой. Това вече никак не е мъжки характер.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c4c0ffe46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   не мозеш да ги съдиш, защото виновния си ти мойто момче, в затвора ще видиш какви проверки ще ти правят, когато си престъпник и се биеш недей да очакваш че сте те галят с перо, малко са те били в затвора ще те спукат, там побойниците като тебе си патят най много!
Айхан

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a74ee95d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   здравейте, момчета и момичета, тук на скоро брат ми е бил изнасилен, с някакви турци са пушили трева и се е напил много и бил неадекватен когато е станало, сега той е в шок и аз много се притеснявам, на 28 години е, възможно ли е да стане обратен, макар че никога не съм забелязал такива наклонности в него и винаги е обичал жени и още ги обича но му е трудно, и тия буклуци са тръгнали да се хвалят че са го наебали, мамка има педалска да еба, чудя се как има такива хора на тоя свят, проблемът е там че няма и доказателства, той е трябвало на момента да си искара медицинско а той се е притеснил и не е знаел какво да прави отначало, сега освен ножат друг съд не виждам...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 62d6005d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   До 29. Кастрация! Няма друго адекватно отмъщение. Но е добре че поне знае кои са, по-гадно е когато дори не знаеш как да намериш боклука... Ако не беше брат ти, а бяха изнасилили жена, поне можеше да им върнеш жеста, като им пратиш някой да изнасили и тях, а според мен мъж да изнасили мъж който не е обратен е възможно най-ужасната психологична травма която може да се нанесе на един човек... Пак добре че в крайна сметка е споделил с теб. На мен ако ми се случи няма да се колебая и за миг, ще ги изколя всичките, но ще гледам да не ме хванат, защото не е редно да лежа за това. От друга страна само да ги осакатиш е още по-добре, защото винаги е по-тежко да живееш осакатен отколкото просто милостиво да те убият. А щом са такива животни да изнасилят мъж, явно едно чудесно наказание е да им отрежеш члена, но да им оставиш топките, за да може да им се иска но да не могат и така цял живот. Пък после ще си излежа лека телесна повреда или там каквото се води, не съм запознат. Ама ще ги накарам и да си ги изядат!

Всъщност мен не могат да ме изнасилят, защото още докато се опитват да го направи ще останат без пишки, ако въобще ги оставя живи де, но пък ти казваш че е бил неадекватен, еми да ти кажа в този аспект сам си е виновен... Всъщност той въобще помни ли дали наистина е било така или само го ебават?

Не е точно като няколко мъже да нападнат беззащитно момиченце, нали?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: aeaee1f8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   имам познат, който е бил бит и държан гол в районно, осъди ги чрез хелзинкския комитет. дали ще имат основания да поемат твоя случай, не мога да ти кажа. делото се точи от порядъка на 2 години.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: aeaee1f8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Може да е леке, може да е всичко, не го познавам автора, НО! това не дава основание на ченгетата да му посягат. За обида на ченге има санкции, регламентирани от закони и кодекси и те със сигурност не включват саморазправа. Тя представлява ново нарушение на закона.

Не ми се вярва да сте такива почитатели на полицейския произвол, защото първосигналната реакция на тези полицаи е точно това. Почнат ли гражданите да защитават престъпниците - със или без униформа - става страшно.

Очевидно има още път да извърви България до правова държава.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: aeaee1f8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   А! Писнало им на полицаите от такива, така ли? А на ватмана ако му писне да вози хора? А на келнера да обслужва? Всеки със занаята си бе, те кво искат???

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 62d6005d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Е то не стана ли ясно какво искат. Просто искат да ти бръкнат в задника, това е всичко...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker