Някой ми е откраднал паролите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Някой ми е откраднал паролите
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2200 пъти
Здравейте, въпросът ми е свързан с компютри. Въпросът ми е дали ако някой по някакъв начин ти разбере запаметените пароли в браузъра трябва да ти е влязал по някакъв начин в компютъра. Питам, защото на мен ми разкриха запаметените пароли в браузъра, но тези, които не бях запаметила хакерът не ги е разбрал. Наскоро се запознах с един хакер, питах го и той ми даде една програма за разкриване на пароли от браузъра, но тя показва само паролите, които са запаметени в моя компютър. Той каза, че на чужд компютър не може да ги разкрие. По тази логика трябва по някакъв дистанционен начин да е влязал в моя? Дистанционен, защото само аз си пипам компютъра. Преди да кажете, че хакерът, с когото говорех е хакера, който ми разбра паролите, ще ви кажа, че с него се запознахме по-късно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 14ff03e853
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   здравей,
всичко е възможно.

А паролите еднакви ли са?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5427f3a9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, как и защо по дяволите ще приемаш непозната програма от хакер? И още по-зле - да я отваряш! Като нищо той мое да е е променил кодът на програмата, която ти е пратил и по този начин самата програма да е изпратила всичките ти пароли на него, разбира се без твое знание!

Като се занимаваш с неща, които не разбираш така ще е... че може и да останеш без компютър! Другият път се замисли много добре преди да хакерстваш ;)

NoBody

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e4150f8b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автор: до номер 1, да, паролите бяха еднакви. Но е разкрил паролата и на една служебна поща, която беше с друга парола. До номер 2 : явно не си прочел историята ми докрай. Хакването на паролите стана преди да се запозная с човека, който ми изпрати програмата, така че със сигурност не е той. А програмата е много добра и върши работа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5427f3a9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторе, явно изобщо нямаш и понятие от програмиране и създаване на програми! Знаеш ли, че има програми със скрит режим? Програми, които се активира скрития режим след изминаването на няколко цикъла от стартирането? Те могат да са от няколко часа до няколко дни...

NoBody

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ceb6a4138c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има страшно много начини да се проникне в компютъра ти.

На мен китайци са ми хаквали фейсбук, и-мейла и една игра, която играх преди време. Така че не е задължително хакерите да са някой, който познаваш. Достатъчно е една невнимателна стъпка.

Препоръчвам ти да свалиш последните ъпдейти на анти-вирусната ти програма и да направиш цялостно сканиране на компютъра. Намери и инсталирай Spybot: Search & Destroy, както и Malwarebytes: Anti-malware. Това са най-известните и солидни програми за прочистване на компютъра от всичко, което анти-вирусната прогама може да е изпуснала. Също така си сложи различни пароли за всяко място. Аз бях така преди - използвах една парола за навсякъде. Днес обаче съм наизустил половин дузина и то сравнително сложнички. Ама така повелява неволята, какво да се прави. По-добре да ми е сигурно, отколкото да ми се стъжни.

Разбира се, най-сигурният начин е да форматираш компютъра си. Но това е доста трудоемка задача, особено ако си го ползвала от доста дълго време и вече си насъбрала прекалено много документи, снимки и въобще неща, които не би искала да изтриеш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 08025a9140
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Форматирай диск Ц (или където ти е уиндолса) и преинсталирай. Много е лесно. Ако не можеш помоли някой приятел, който разбира от тия неща или ако нямаш такъв отиди на сервиз за 15-20лв МАКС. А да, преди това премести всички важни файлове от диск Ц в другия (най-вероятно Д) за да не се загубят. След преинсталирването сканирай компютъра с антивирусна (Аваст ти препоръчвам) Malwarebytes Anti-Malware.
Номер 2, каквото и да прави този, който е влязол в компютъра, не може да остане без компютър... най-много да се бъгне уиндолса, не говори глупости.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e4150f8b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автор до номер 6 : в момента съм с нов компютър, не заради хакера, а защото онзи беше стар. Просто ме интересуваше дали са ми влезли в самия компютър.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f0c9fb9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, възможно е да са ти влезли в компютъра, а е възможно и някой, който те познава да ти е налучкал паролите, след като са еднакви. А тази на служебната поща ако е имала за алтернативен адрес другата ти, така да са влезнали. Вече бъди по-предпазлива, използвай различни пароли, които да включват цифри и букви- малки и големи. Също така не приемай нищо съмнително или непознати програми, чужди флашки и дискове и т. н. Сложи си антивирусна, аз ползвам Есет Нод32 и съм доволна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker