Гръмна ми шкембето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Гръмна ми шкембето
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2318 пъти
Първо да посоча, че историята е изключително банална и скучна, така че тези, които нямат време за губене, по–добре веднага да престанат да четат и да се заемат с някакво смислено занимание.

Но аз да си кажа. Вкъщи си имам една малка фурничка от тези българските с нагревател отгоре, които са подходящи най-вече за печене на сандвичи. Аз обаче я ползвам и за притопляне на манджи. Та майка ми беше правила шкембе чорба и аз си бях взел две порции да я опитам. Сипах чорбата в една метална войнишка чиния и я сложих да се топли, после се заех да подредя масата.

По едно време реших да проверя дали чорбата се е стоплила и надникнах във фурната, която няма капак отпред, както може би се досещате. Мазнината отгоре цвърчеше, а нагревателят светеше с много приятен тъмнорозов цвят. Идилия. И докато се блещех в бълбукащата жълтеникава повърхност, се чу едно „пуффф”, присветна пламък и усетих как ме облизва мазен огнен език. Отскочих стреснато назад, после бързо извадих щепсела, за да изключа фурната и си казах: „. Леле, гръмна ми шкембето”.

Но всичко се размина благополучно, само ми се запотиха очилата, и добре, че бяха те, защото можеше да си остана без мигли в неравната борба с шкембето. Мазнината ли беше пламнала за момент, газове ли някакви се бяха образували, не знам, но факт е, че шкембето е опасна ядене. Както и да е. В този момент се замислих за заглавията в жълтите и в не толкова жълтите вестници, чиято цел е да привлекат вниманието, но като се зачетеш, се оказва, че заглавието е само стръв, а същината на статията е всъщност някаква банална клюкарска глупост. Аз затова преди месеци престанах да си купувам вестници и сега сутрин на едното място си чета книга. А в неделя, когато ходя при нашите, чета един седмичник, който съм забелязал, има леко слабително действие и лекува перфектно запек.

После ми дойдоха други мисли в главата. Ами ако имах микровълнова печка и бях решил да си изпека цели яйца, може би заглавието на настоящото писание щеше да е „Гръмнаха ми яйцата”. Страховито и интригуващо, нали? Спомням си за едно заглавие в спортен всекидневник от преди около десет години, може би: „Арсенал посреща Евертън с Хлеб, но без Сол”. Да уточня, че тогава в Арсенал играха беларусинът Александър Хлеб и Сол Кембъл, който май по едно време беше английски национал. Хитро и оригинално заглавие, ще го запомня за цял живот. Преди много време по радиото рекламираха тоалетна хартия с фразата: „Приятел в нужда се познава”. Това вече е направо гениално. Наистина, не смятате ли?

Вече толкова пъти са ме подлъгвали помпозни и „интригуващи” заглавия, че вече не им обръщам никакво внимание – говоря за заглавията в новинарските сайтове, защото, както вече споменах, почти не чета вестници. А едно време дядовците са казвали: „Вярно е, как да не е вярно, във вестника го прочетох”. Обаче нещата се промениха и вече никой на никого не вярва. И чистата истина вече звучи абсурдно и смешно.

Ами ако пропусна нещо важно? Представете си например, че някой бизнесмен реши да си направи реклама, която да вкара името му в повечето световни медии. Да кажем реши да прежали стотина хиляди лева, та колко е тази сума, я стигне за един луксозен джип, я не. Нищо пари за един сериозен бизнесмен. Как може да стане супер известен въпросният бизнесмен? Ами ето как. Товари парите на хеликоптер, прелита над култовия квартал „Люлин” в София и старателно разхвърля банкнотите върху блокове, градинки, училища, пазари и улици. Леле какво оживление ще настъпи! Леле как хората ще се зарадват! Леле какво събиране ще падне! Сигурен съм, че всички медии биха „захапали” събитието. Че къде се чуло и видяло такова чудо. Само не знам дали въпросното деяние няма да бъде разгледано като посегателство срещу националната валута, защото преди години съдиха един тапицер на мебели, задето използвал жълти стотинки, вместо шайби, просто му излизало по–евтино. Ами чужда валута да хвърли тогава от хеликоптера, какво пък толкова. Но той ще си реши човекът как да постъпи. Нека не му се бъркаме. Важното е, че инвестицията ще му се върне двойно и тройно. Някой съмнява ли се в това?

Лошото е обаче, че аз ако прочета заглавие от рода на: „Днес над Люлин ще валят пари”, ще се изсмея ехидно и няма да си приготвя платнището, а съседите ще събират, събират, събират…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 824462ea1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Забавлявах се.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 38014862b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Историята ти ме потресе... Това, което ти се е случило не го пожелавам и на най-големия си враг. Каквото и да кажа сега ще е излишно и няма да помогне. Просто ти трябва време, за да се отърсиш от шока.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 00b223b0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Копеле, не знам защо изчетох тия глупости докрая, но поне беше честен да предупредиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: eec9f09faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А-а-а, имахме премеждие с подобен парти-грил преди години с братовчед ми. Той сложи някакви филии с кашкавал да се печат, после се отплеснахме с приказки и отидохме на тавана им да базикаме по компютъра нещо. Когато се върнахме след половин час, той отваря вратата на апартамента и... СИВА СТЕНА!!! Помислихме, че някой е отрязал блока и отвъд рамката на вратата има само сиви облаци! Смрадта обаче бързо-бързо ни върна към реалността... От филиите бяха останали само димящи въгленчета и добре, че не беше станала някоя по-голяма беля, като пожар например!
После 2 дни измирисвали апартамента, а беше зима и проветрението - тегаво, скандали с техните и т.н.

Така че не си сам в злочестината си :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1002260fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Евала, брато, много добре пишеш! И съсвсем вярно при това.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 11c64d6e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Абе, защо псуваш 3-ти?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: dd38fa712e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Теб слуша ли те главата? !

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: aefbe1c974
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Някой май има нужда от внимание.. Но защо не, то вече куцо и сакато гледа да "пробие" чрез интернет-просотии...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0a96028a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Май не разбрахте какво се опита да каже човека! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 402164cc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Евала пич .. много си готин

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker