Аз съм адвокат на чалгата! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз съм адвокат на чалгата!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2021 пъти
Да-а, аз не ви лъжа, аз я подкрепям. Въпреки че на нас ни е вродено да лъжем.
Добре де, дори да не ни е вродено (на мен не ми беше), придобиваме го с практиката. Ние имаме инстинкт за тия работи. Ако го нямаме заложен генетично, длъжни сме да го придобием. Ако не можем да го придобием, не можем да сме адвокати. Или поне не можем да сме успешни адвокати.
Трагедията е, че повечето хора предпочитат лесните неща и ние, гадините, се съобразяваме с това. А лесните неща са тъпи. И обикновено се правят от тъпи хора, защото способен човек няма да се захване да прави или да твори тъпи работи. Способният човек е умен човек, а умният човек очаква да бъде оценяван от умни хора в умно общество. Умните тук са на умиране и скоро ще умрат. Защо ли?
Чалгата, обратно, е лесна работа. Лесна е, защото е тъпа. Тъпа е, защото е предвидена за тъпаци. Защо е предвидена за тъпаци? Нямам право да отговарям на такъв въпрос, заключенията са за тези, които могат да ги направят.
Според мен (макар аз да съм никой за вас и по-добре да си остана никой в представите ви) обществото ни се състои главно от хора, които предпочитат тъпата, манипулативна, но разбираема лъжа пред трудно разбираемата, изискваща умствено напрежение истина. Лъжата винаги изтласква истината назад. Защо? Защото истината тежи. И аз като типичен адвокат злоупотребявам с това. Истинските неща в живота винаги тежат... и в крайна сметка натежават. Ама повечето хора нямат рамене, на които да понесат тази тежест. Извинете, поправям се. Не според мен. Според много по-умни и по-възрастни от мен хора.
И при това положение, какво се очаква да ни развлича? С какво се забавляваме и отпускаме? Какво предпочитаме като стил, култура и лайфстайл? Тежестта или лекотата? Предпочитаме лъжата пред истината; фалшът пред културата; простащината пред възпитанието; откраднатите / наследените пари пред парите, заработени с ум, усилия и професионализъм.
Предпочитаме чалгата... или поне 80% от нас я предпочитат. Тя олицетворява нещо, с което хората се свързват. Тежестта или лекотата?
Аз знам какво. Може да съм престъпно млад (на 32 се имам за млад) за такива философски съждения, но вече знам какво търсят повечето хора. Поне тук, в моята страна. Търсят лекотата.
Затова ще ме прощавате, че съм такъв меркантилен и опростен боклук. Аз съм ориентиран спрямо вас и ви следвам... по-точно, принуден съм да следвам 80% от вас със съответните ви интереси и умствен капацитет, които могат да ми се предложат. Вие сте ми клиентите. Ако не е така и ако не спазвах тази максима досега да съм фалирал.
И днес чета - сръдни, обиди и протести от културтрегерите, защо фондовете били финансирали Пайнер, а тях не били... Съжалявам за констатацията, но защото са бездарни. И също, щото юристите им (ако изобщо са ползвали такива) спяха години наред и продължават да спят. И защото не можаха да предложат конкуренция на евтините курвета. И на гнусните, мазни шибаняци. Биха ги на техен терен. Разгромно ги биха, докато те се оплакваха, ожалваха и хленчеха пред медиите. Напразно, аристократично превзето и в същото време тъпашко. Обосновал ли е той (Митко пайнера) търговски намерения? Да. Развил ли е на европейските дебелаци концепция? Пак да. Били ли са адвокатите му документално изрядни? Били са. Спазени ли са процедурите по кандидатстване? Спазени са. А те? Те се перчеха и се мъчиха да се изкарат неразбрани интелектуалци по медиите. А истинските интелектуалци или пукнаха, или знаят, че могат да минат и без медийно внимание- съответно не се и натрапват.
Сори. Духат го. Може да е пореден триумф на простотията и посредствеността над одухотвореността (знам, че повечето се изживяват за такЪви), но си е факт. Както е факт, че димитровградският инженер притежава интелект колкото на дясната ми обувка.
Обаче аз приветствам търговския му нюх и "нослето" му за пари. Той е продукт на обществото, в което живее. Както и аз. Тук и сега. Ние - търговците (не обичам думичката "бизнесмени") и обслужващите ги адвокати можехме да бъдем по-различни от това, което сме в момента. Вие, или по-точно мнозинството от вас ни направихте такива, каквито сме. Можех да съм различен, исках да съм различен, но не. Аз съм длъжен да ви следвам, да се съобразявам с вашите интереси и да държа сметка за предпочитанията ви.
Както и чалгата. Вие сте потребителите. Вие сте консуматорите. Вие сте всичко за мен. Вие сте източникът на доходите ми. Може да не ви харесвам; може да ви намирам за тъпички и елементарни, но съм длъжен да се съобразявам с вас. Вие ме направихте такъв. Не се чувствам виновен. Вие сте "пътят и истината и животът"... Вие сте днешните българи и вие сте днешна България.
А аз съм практикуващият адвокат в днешна България. Каквото повика, такова се обади. Жалко...
Допих си чашата посредствено вино и почти в същия момент свърши албумът на "Куийн", който си бях пуснал за фон, докато пишех. Innuendo '1991 е шедьовър. Почти доближава ранното им творчество от периода 1973-76, след няколкото им семпли албума от 80-те. Нали сте съгласни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6a54fe93c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди около половин час се бях заровила в нета и търсих място, където да изкажа разочарованието си от хората в България; от реакцията им от спечелването на един проект, от неразбирането им; от това, че те направиха тази музика най-слушана и всеки ден я финансират чрез ходенето по кръчми и чалготеки, слушането й по телевизия и радио... но се ядосват, че спечелила европейски проект. Яд ме е на тези хора, защото се начетох на какво ли не. Да били дарили парите за болни деца (представи си колко са запознати със схемата на финансиране на проекти); щели сме да загубим тези пари от бюджета (ОМГ); потресени били, че не отишли тези пари за култура - някой културтрегер с проект да е кандидатствал?
Начетох се е и се наслушах на глупости и за Белене. Толкова неинформиран народ, толкова незапознат и дори не си прави труда да се се запознае, не проявява никакво любопитство, а решава да седне и да пише в интернет как щял да напише на бюлетината "Не знам" (слято), или щял да нарисува мъжки полов член. И това са все хора, които имат право на глас. Те даже могат да пишат и имат компютри. А останалите? Онези, които и толкова нямат, но ще решават бъдещето на страната ни?
Реве ми се от мъка. Аз съм млад човек, на 24 години, искам да живея в нормално общество, искам да знам, че децата ми ще живеят в такова, а всеки ден се разочаровам. Ти си умен човек. Кажи ми защо това се случва?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3c54d64f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще се съглася за Innuendo, но замени посредственото вино с нещо качествено. Иначе, за останалата част от поста и нямам коментар, защото е извън сферата на интересите и познанията ми!

Поздрави!

Мели

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c739eb4da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първата ми реакция като прочетох, че отпускат пари от еврофондове за "пайнер" се учудих и казах, че те нали си имат пари за какво са им още. Ама има си идея човека как да ги усвои и ще има печалба със сигурност. На мен тази музика ми е много смешна, но е факт че масово хората предпочитат да отидат на концерт на телевизия планета отколкото да гледат представление в някой театър. И естествено се надяват, че паричките за билет, които са дали няма да са хвърлени на вятъра като се започне от осветлението, специалните ефекти и т. н. и нали ти иде да се друснеш и ти като чуеш песничка с тъп и безсмислен текст, но за сметка на това с приятна музика и хубава певица насреща

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: eb54c5be0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си направих труда да го изчета цялото, но и това ми стига да разбера, че нямаше абсолютно никакъв смисъл... И аз мразя чалгата и цялата тази "култура" покрай нея, ама не се правя на интересен по форумите... Само прозират собствените ти комплекси, за да си на 32 и да напишеш подобно нещо явно си доста самотен, пич! ...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d43f144828
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1 - спокойно... това не е мнението на всички хора. Аз не слушам чалга, но нямам против хората да правят пари и да се развиват. И в „Пайнер“ работят хора, и те деца хранят. И здравите деца имат нужда от храна, за Бога! Нали като пее една чалгарка в дискотека и келнерът, и барманът, и чистачката, и бодигардовете ще имат да ядат, семействата им ще имат да ядат, да не говорим, че се консумират напитки и храна, който също ще трябва да се произведат, и там хора работят и хранят семейства.
Просто има една маса българи, които нищо не са постигнали в живота си и ги е яд на чуждия успех. Дори православната църква да веше спечелила проекта, щяха да кажат „ами за мюфтийството“, винаги ще има недоволни. Важното е да не си разваляме доброто настроение с тях. Иначе обществото си го правим ние. Особено младите хора все повече уважваме хората, които успяват. Старите са възпитани, че всички са равни и са свикнали всички да живеят на един стандарт, да карат Лада и да се живеят в панелки. Много хора просто не могат да разберат, че да успееш трябва много бачкане, талант и риск. Евала на „Пайнер“ и на всички, който в тази държава успяват да печелят, за да дават работа на хората, плащат данъци, за да има и за пенсии, образование, здравеопазване на болните деца.
П.П. преди много дарявах за такива деца, за да се лекували със стволови клетки в Израел, Русия, Турция и Франция. Събраха парите и пак си умряха. Мой познат лекар трябваше да ми обясни, че не всяка болест е лечима, но има недобросъвестни колеги, които лъжат родителите, че за 250 хил. евро ще спасят децата им. От тогава предпочитам да дарявам на здравите деца, на сираците или на децата от социално слаби семейства, който с едни 200 лв. на месец могат да се образоват и да станат хора. С половин милион лв. биха могли да се спасят не едно, а хиляди деца. Вие познавате ли случай, при който детето е оцеляло след подобно лечение? Благодаря.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 584db871ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хадвокате! Хадвокате!
Ще те позлатя бе, брате!...

Мно'о добре си го казал!
Дано някои топове те прочетат и се посъбудят...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3c54d64f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, аз познавам 3 такива деца. Едното е познато на всички ни от медиите-става дума за малкия Любчо-кръгло сираче, за което се грижат баба му и дядо му и което е живо, благодарение на стволовите клетки. Другите две деца са вече здрави...

Мели

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5eb58f4eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Мразя чалгата и хората, която я слушат и я подкрепят. За мен НЕ Е честно да се прави бизнес с жени, които се правят на 'певици', а всъщност хал хабер си нямат от пеене. Има толкова много хора в България, които наистина МОГАТ ДА ПЕЯТ, дори се явяват в предавания, които им дават възможността да покажат какво могат, но за жалост никой от тях не пробива, заради нашите скъпи бездарни пайнерки. До речем, че в пайнера има певици, които могат да пеят, но 90% от 'певиците' и шефовете им, разчитат на външния вид на тези момичета, който не е нищо особено, а просто дело на добре направен грим и отчасти на пластичната хирургия. Не е честно тези момичета всяка вечер да си изкарват хляба, пеейки на плейбек, вместо на живо, но за сметка на това без бельо. Т. е хората си плащат за да отидат и да ги видят, защото почти никоя от тях не пее на живо. Да не говоря, че 99% от текстовете клиповете и аранжиментите са крадени, и предправени с българо-циганско звучене и селски текст, измислен за момиченца на около 14-16, които са с тотално сбъркана ценностна система, и абсолютно необразовани като повечето певици. Интересува ги само и единствено как да се напият, напушат, на*бат, и нямат абсолютно никаква цел в живота си, защото са убедени, че всяка от тях ще стане поредната "певица" на пайнер(което изобщо не е невъзможно), а защо не и стрептизьорка или модел, или сервитьорка, но с ултра къса пола? А певците да не ги коментирам, особено тези като скапания Азис(Азия) или къвто е там, Илиян, Ерик и прочие... Тези мазни изпедерастиха цяла България. Вие виждали ли сте истинско момче/мъж на улицата? Щото единственото, което виждам аз днес е, момчета със по-тънки вежди от момичетата, прилепнали блузки и дънки, със женски аксесоари като - женски очила, очила имитиращи деоптър, шалчета, женски силиконови часовници, и задължителтия анцунг тип шалвар(който е дело на турската мода, и не можете да видите в чужбина никой, който да носи шалвари, освен в Турция :)). Та, опропастяването на тези момчета е дело на чалгата, според мен. И съм абсолютно убедена, че всеки един от тях е гей, но никой няма да си го признае, много ясно. Тези момчета не са нищо по различно от момичетата, те са мъжки кифли. Дори си изправят косите и си слагат гланц и още какво ли не. Няма нищо мъжествено в тях, интересуват се единствено от пиене и шмъркане. Пращат си целувки по скайп, пишат неграмотно и са по-големи кифли от жените. Друг мой съученик не излизаше, когато вали навън, защото щяла да му се начупи косата, а той тъкмо я изправил :D.
Адвокате на чалгата, сигурна съм, че ти не си нищо по-различно от хората, които описах по горе. На колкото и години да си, това не те прави по-умен или по-различен. В никакъв случай. Отиди в чужбина и виж хората какви са там и как се обличат. Слушай музиката, която пускат, дали има и една крадена песен а? Щото тука всичките са такива. И филмите ни са такива, като 'Женени с деца в България', "Революция Z - Sms", и да не изброявам още. По-добре не ми адвокатствай, защото всичко тук е фалш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5ac3636658
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе как ще наричаш албумите им от 80те семпли?
Snowman

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 25f7c221f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако имах възможност щях да забраня чалгата и всички простотии, произхождащи от нея. Главната функция на тази "музика" е да популяризира и "разкраси" пред обществото онези батковци (вече чичковци) с големите вратове и мерцедеси.

Чалгата е реквизита на организираната престъпност и докато не изчезне ще има показни убийства по улиците, наркодилъри в училищата и всякакви други неприемливи за едно демократично общество дейности.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ba94aa8794
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Първо: В България повече се ходи по театри (1. 6 мил. души за 2011-та година), отколкото по чалготеки (1. 2 мил. ), независимо че билетите са скъпи, от 20 лв нагоре, докато за чалготеките я има, я няма входна такса. Нещо повече - театрите набират все по-голяма популярност през последните години. И това не само за София. Почти всички театри в цялата страна отчитат повишение на посещаемостта. Аз лично не ходя на театър често, може би веднъж на година, но когато съм ходил, залите винаги са били препълнени. Със същото впечатление са останали и мои познати и роднини.

Така че, авторе, айде да не се изкарваш жертва на "тъпичкия и елементарен" български народ. Хубаво е да се изкарват маса кинти от лайняна професия, но това не я прави по-малко лайняна. Никой не те кара насила да си адвокат на чалгата; то и никой не ме кара насила да мина обучение за космонавт, но трябва ли сега да си псувам родината, че са прекалено тъпи да строят космически ракети? Затуй съм наркопласьор и хич не ми е гузно - народът сам си е виновен, че е толко тъп да си купува от мен.

Второ: Дали Пайнер е спечелил гранта честно и почтено е под въпрос. Не са били единствените кандидати, освен тях са били подадени и други 5. Според някои медийни статии по въпроса, Пайнер са спечелили заради някоя (или всички) от следните причини: 1) "чист късмет" (думи на самия Митко Пайнера); 2) Пайнер са били по-назад от другите проекти, но са били единствените, които са се съгласили да вложат и собствени средства в проекта.

Между другото, Министерството на културата е инстанцията, която определя печелившия. Не европейците. А министър е Вежди Рашидов, от ГЕРБ. Митьо Пайнера пък е подрръжник на ГЕРБ. Първият се хвърли да защитава Пайнер, докато вторият заяви готовност да се откаже от парите. Много ми напомни за простотийката с Тодор Йосифов - Маниака, някакво рапърче, тогава на 25 години, което почти го направиха депутат. Ама сигурно и той е победил конкуренцията си със своите по-висши мисли, концепции, образование и най-вече опит, нали? Ебаси наивността...

За точка 2): излиза че Пайнер са спечелили не щото са по-умни и по-конкурентноспособни, или са ползвали "по-будни" адвокати като автора, а щото са... по-богати. Еми естествено. Колко от "бездарните" културтрегери са способни да извадят 1 милион лева от джоба си просто така?
На едно място попаднах на извадка на проекта им от сайта на Министерството на културата. Прочетох го. А после започнах да се смея. Един човек с достатъчно влияние, пари и връзки може да си направи каквито си поиска шашми с такова описание на дейността, която ще се извърши с тези пари. Юристи и счетоводители така ще извъртят нещата, че никакъв одит няма да може да се закачи и за една цифричка.
А за проектите на другите кандидати... чел ли си ги въобще, авторе, че така убедено описваш какво са правели протестиращите?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker