Намерих коте и сега ми е жал да го изхвърля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Намерих коте и сега ми е жал да го изхвърля
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3033 пъти
Здравейте, знам че сигурно ще ме помислите за луда, но днес докато отивах, за да взема дъщеря си от едно място, по пътя едно коте постоянно се въртеше в краката ми на осморки. Щях да го настъпя и затова го взех. Дъщеря ми също го видя. Аз реших да го оставя, защото това си беше най-нормалното. Но тя като каза, че ще го блъсне кола, ще го изяде куче и сърце не ми даде и го взех в нас. Попитах една приятелка дали го иска. Но не го. Нахраних го. Мисля утре да го върна там от където го взех. Но нека добавя и това, че го изкъпах. А го направих, защото не може да ми се разхожда в къщата така. Изяде една купичка кисело мляко. А дъщеря ми каза, че може да е от ресторанта по надолу от нас и сега съжалявам, че го изкъпах. Съвестно ми е. Какво да правя? Бих го подарила, ако имаше на кого. Някакви идеи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: a7bfca8ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, аз така взех едно котенце, но бях на 10 г. Нашите не го искаха и много ме заплашваха и тероризираха, но го задържах в крайна сметка и това се превърна в най-добрия ми приятел в трудните пуберски години.
Ако имаш дете, това е най-добрият начин да го накараш да се научи на отговорности. Коте се гледа лесно- те са самостоятелни животни. Ако имаш балкон, там можеш да сложиш котешката тоалетна. При мен беше просто леген с пясък, но днес има чудесни смеси. Скъпи се струват в началото, но не е така, защото се чистят с една лопатка само изпръжненията, а урината става на камък и тя се изчиства така. НЕ МИРИШЕ. После се допълва от сместа и с един чувал можеш да изкараш половин година.
Котешката храна също е евтина и не изяжда много. Дайте му задължително котешка храна, месо или риба.
Лесно се учи и котка да пикае, където е мястото. Просто я слагаш много пъти върху котешката тоалетна, един път като се изпикае - край. Моята мяукаше като искаше да ходи на тоалетна и ? отваряхме вратата на тераста.
КОТКИТЕ НЕ МИРИШАТ, драскат обаче мебели. За малко пари има котешки дървета, може човек и сам да си направи такова.
Кастрацията е задължителна и за мъжки, и за женски. Ако е женска може и с хапчета при разгонване (2 пъти в годината). Некастрираните мъжки обаче пикаят в жилището при разгонване и бягат.
Ако не се научи да пикае в тоалетната до 1 месец, тогава си го пуснете, откъдето сте го взели, то ще си намери пак какво да яде, но ако се научи да пикае и се оставя да го гушкат - това за детето ти ще е най-добрият приятел, особено ако нямате друго дете. В началото ще пикае на други места, ВЕДНАГА СЕ ЧИСТИ, за да няма мирис. Внимавайте със саксиите с пясък. Детето ще се научи да го гледа и няма да се занимаваш въобще.
Бълхи котките рядко хващат, защото си ги ловят, но веднага купете едни капки, които се капват на врата. Химичното вещество влиза в кръвта на животното и отблъсква всички паразити за 6 м. Повече не е нужно да го къпете животното, ако не излиза навън. Котките са много чисти животни.
Другото е лесно.
По-благодарно и лесно за гледане животно от котката няма!
Когато децата ми станат по-големички ще си взема 2 котки от улицата и знам, че ще са много добре за нас и за децата. котките действат успокояващо и не е мит, че лягат на болни органи и лекуват. Майка ми така си излекува бъбреците, ако щете ми вярвайте.
Ако котката е дива и не иска да стои у дома, с чиста съвест си я върнете, откъдето е. Тя е интелигентно животно и ще оцелее. Ако обичате иначе котки, вземете си от някое семейство домашна котка - породата е без значение, ако от рано е привикнала към хора и е научена на хигиена. Тези котки също завършват на улицата и ще е също добро дело.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bee1b1da94
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, задръж го. Явно то само си ви е избрало. Знаеш ли колко много това животинче ще благоприятства емоционалното развитие на детето. Така от рано дете ще се научи на грижовност, на любов към животните. Аз като малка толкова си мечтаех за животинка и мисля че всяко дете си мечтае.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2272d68bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами защо не си го вземете хем повече ще се сближиш с дъщеря си. Тя ще е много доволна моя съвет е такъв.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 972dde380a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще започна с това, че в нас имаме котка. Точно за това ми бяха притесненията. Сара нашата котка изобщо беше много уплашена, когато внесохме котката. Знам как се гледа една котка. Наща изобщо не драска и никога не го е правила. Дъщеря ми е на 16. Имаме Сара от 2007. Така че моля без по учения...

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 03bff2a243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре че не си намерила тигърче или крокодилче, че тогава щеше да стане наистина голям проблем...

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5787e1f184
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ау, пък и тон ни държиш :"... така че моля без поучения... ". Ами ние не знаем какво имаш и какво знаеш - пускаме мнения според подадената информация. При това добронамерени мнения, а не хейтърски. Не си се научила да общуваш с хората, какво остава за животните. Между другото не се пише се"наща" - пише се "нашата".

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a7bfca8ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, да не сме екстрасенси да знаем, че вече си имала котка.
Като не искаш „учения“, не пиши. Ти и без това си знаеш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5b1034e106
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Миналата година по това време сестра ми спаси едно кученце. Беше съвсем малко и нямаше как да оцелее в студа.
Сега си го гледаме. Е, от време на време прави бели ама си е другарче, и като го погледна в очите все едно виждам някаква благодарност за дето сме го спасили от улицата...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8de7ecb8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А защо не си го приберете вкъщи? ! Ще видиш колко бързо ще се привържете към него и едва ли би го 'изхвърлила'.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bb7f0c2bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Котката особено щом е женска ще свикне с малкото. Опит котката ми 9 годишна е наистина много злобна към всичко външно особено котета! Но и доведох едно малко писе, което не можеше да оцелее в студа и също като при теб ми стана жал (това се сучи миналата година по това време) сега се разбират много добре вярно в началото голямата го биеше, но това е до време да отбележа, че имам и две зайченца, които взех след малкото коте - всички се разбрат идеално. Няма да съжалиш, щом имате голяма котка малко ви е нужно възпитание към малкото - голямата ще го научи. :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ae2bbd7e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Преди пет години майка ми доведе вкъщи един котарак, който беше влязъл във входа и мяукаше. Валеше дъжд и решихме да пренощува у дома, нахранихме го и му постлахме. В момента се гушка на възглавницата на баща ми и не можем да си представим как сме живяли толкова време без домашен любимец.

То е дошло при теб - задръж го, освен ако нямаш друго животно, с което не могат да се разбират. А и е изключително полезно и приятно за децата да растат с едно животинче - учат се да са добри, щедри, грижовни не само към животните, но и към живота като цяло.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ae2bbd7e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Може да го снимате и да споделите снимки в групи във фейсбук - дано някой откликне и е отговорен да се грижи за него.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker