Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво да правя?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1548 пъти
Здравейте!
По-принцип не съм от най-контактните хора и честно да Ви кажа, нямам нито един приятел! Имам чувството по някога, че не съм като другите. Може да се каже, че имам някакви познати, с които я излеза, я не излеза един път в седмицата и това е, но след време ще ми е доста трудно. В днешно време е сталано така, че без приятел или някой близък човек, сам не си за никъде. Търся приятели, но имам чувството, че вече е късно а и приятелствата не се създават за един ден. Преди време имаше едно момиче, което харесвах и тя постепенно се отдръпна от мен и незнам защо. Търся я но тя не искала да се занимава с мен. Не работя и вече съм се отписал тотално от живота. Бих искал да имам приятели, работа и семейство, но сам надали ще успея. Все пак родителите ми не са вечни... , на 22 съм а цял ден кисна пред компа, това не е нормално. Търся и работа, но няма... , положението ни в държавата е меко казано ужасно и за такива хора като мен... , няма бъдеще. Повечето се уреждат на работа с връзки, а аз нямам... Дайте съвет, моля Ви. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: c48101096b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Прочети си историята, авторе - изобилства с „не“, „няма“ и всякакви негативизми.
Кажи си един път - „да“, „мога“, „ще си намеря работа и приятелка“ и ще видиш как ще стане.
Постави си за цел да пускаш на ден поне 5 кандидатури за работа. Разпечатай си автобиография и тръгни да я разнасяш из заведения, фабрики, складове и питай АКТИВНО за работа.
Ще си намериш, ако търсиш!
Когато имаш работа, задължително се изнеси от вашите. Според мен, те само ти унищожават самочувствието и са те превърнали в инвалид. Млад човек си, разбира се, че ще си намериш работа! В Бюрото по труда да идеш, пак има 1000 програми за млади хора, в които можеш да намериш заетост. Просто вашите като те мачкат с думи като „няма да можеш“, те правят зависим от страх да те загубят.
Не е случайно, че жените не искат да се занимават с теб - ти действително си се превърнал в инвалида, който вашите ти натякват, че си бил.
Хвани се в ръце, вярвай в себе си. Почни с това да заместиш в историята си всички „няма“ и „не“ с „ДА“, АЗ МОГА, АЗ ЩЕ СИ НАМЕРЯ РАБОТА, АЗ СЪМ ЧУДЕСЕН МЛАД ЧОВЕК, СПОСОБЕН СЪМ, ПРИВЛЕКАТЕЛЕН СЪМ.
Положителното мислене е първата крачка към успеха

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c48101096b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мъж пътува в автобус и ругае нерадостната си съдба:
-Жената – курва, приятелите - подлеци, началника – кретен, работата – скапана, живота – пълен боклук.
В този миг зад него се появил ангел-хранителят му:
-Странно какви желания имат хората и при това всеки ден едни и същи. К’во да се прави? Трябва да ги изпълня пак.

Толкова за позитивното мислене, авторе...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f36cfc3a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   ОТ АВТОРА:
Да, но е супер трудно, познати със зор си намират работа ама благодарение на някой приятел. Иска ми се и отвреме на време да споделям, да има човек на който бих могъл да разчитам. Но както за работата е трудно, така и за приятелствата, ходил съм по места, къде ли не и за интервюта са ме викали, но дотам. Мисля, че всичко може би опира до връзки (имам предвид някоя прилична работа).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c48101096b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   „Иска ми се и отвреме на време да споделям, да има човек на който бих могъл да разчитам. “
Имаш човек, на когото да разчиташ - себе си. Имаш си и приятел - себе си.
Докато обаче не се откъснеш от негативизма си, хората ще странят от теб и работодателите няма да те назначават. Който те вика на интервю явно търси човек, не мислиш ли. Ако е имало човек с връзки за позицията, нямаше да правят хората интервюта. Просто трябва да имаш повече вяра в себе си, да бъдеш позитивен при интервюто, да изтъкваш предимствата си и възможностите си.

Съветвам те най-сериозно да потърсиш място в програма от бюрото по труда. ТАМ 100% НЕ Е С ВРЪЗКИ. Когато започнеш някаква работа, ще видиш и позитивни примери, ще си намериш и хора, които да те насърчават. Това не значи, че ти самият не трябва да се мотивираш.
Проблем са родителите ти преди всичко, че не ти дават самочувствие, не те хвалят и не са го правили. Ти с течение на времето си повярвал в негативните неща, които са ти казвли и си се превърнал в неудачника, който описват. Истината е, че НЕ СИ ТАКЪВ. Намери си работа и се измъквай от тази семейна среда, защото в момента ти си техен затворник и домашно животинче. Страх ги е, че ще им се изпразни гнездото, затова те мачкат и тъпчат и ти внушават, че няма да си намериш работа, което не е вярно. Работа има за всеки, ако не е предирчив. Въпрос е да се закачиш някъде, после ще си намериш нещо по-добро. Стига мрънка, а вярвай в себе си и в положителното.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker