Проблем с водопровод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с водопровод
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 6473 пъти
Живея в панелен блок. В жилището под мен има големи течове, понякога даже капе водата. Съседа всеки ден се разправя с мен да търся откъде са течовете. Извиках водопроводчик и ми казаха че идват от кухнята. Там имам вързани мивка и пералня. От другата страна на стената е банята. Те са на общи тръби и всичко се влива в една обща голяма тръба за обратна вода.
Започнах да къртя в кухнята панела за да разкрия връзките и сега в кухнята ми има огромна яма но се оказа че всичко е сухо и няма и следа от течове.
Остава банята. Не знам откъде да почна като при мен до пода и плочата която ми е под е сухо. В банята имам 3 връзки - на мивката, на душа и на тоалетната. Всички се вливат в общата за обратна вода но от различни страни.
Не мога да къртя на сляпо наред. Как да разбера къде точно е теча? Как да изкъртя на сляпо половината баня като не мога повече да я оправя. Ще остана и без баня и без тоалетна. Преди 3 год. съм правила ремонт за който още продължавам да изплащам и е сменен целия ми водопровод до основите на апартамента с нов. Не знам какво да правя при положение че при мен всичко е сухо а трябва да поема всички разходи защото съм собственик. Съседа е на Жилфонд и тях не ги интерисува какво ще правя аз и колко ще изкъртя от жилището си. Аз съм сама и взимам чисто 250лв на месец и не знам как да се справя.
Много ви моля за съвет-СПЕШНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 93ffc5cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, имаш повредена тръба, не водопровод - водопроводът е извън сградата.
Но както и да е - потърси водопровочник (КАДЪРЕН). Това, че при теб всичко било сухо, няма значение - ако от тавана на съседа капе вода, идва от теб и си длъжен да предприемеш нещо. То по твоята логика всички сега да си пуснем крановете у дома да наводняват - какво ни дреме за съседите.
Кадърен водопроводчик ще намери теча без да разбива.
Дейсвително не е зле временно да отидеш да живееш някъде другъде, да изключиш водата у вас от централен кран и да видиш, дали идва от твоето жилище течът. Ако идва от твоето жилище, ще къртиш, ще правиш, докато не оправиш теча. Ако не ти е изгодно, продавай жилището си на отговорен собственик.

Моето мнение е, че собствеността задължава. Проблемът на повечето панелки е, че собствениците на жилища там не могат да си позволят каквато и да е собственост и съответно да се грижат за собствеността си (финансово и ментално). Повечето мислят като автора - какво като на съседа му тече, без да осъзнават, че същност им тече и на тях, защото жилището на съседът не е в космоса - ако то пропадне, пропада и вашето.
Братовчед ми наследи панелно жилище на последния етаж на един блок. Покривът тече от 10 години. Хората от долните етажи си правят ремонтчета, направиха си дори гаражи и по принцип имат всички коли да кажем, но нямат едни 500 лв. за покрива. Не им капе на тях, разбираш ли... Братовчед ми се ядоса и оправи покрива точно и само над своето си жилище. Огромна перверзия е това, защото една сграда с протекъл покрив задължително ще падне. Е, на него сега му е сухо де, но той трябваше да вложи 1000 лв., а другите не вложиха и 1 лв. и в крайна сметка блокът не е спасен така - влагата ще продължава да се просмуква навсякъде, докато не се събори панелката. На братовчед ми не му дреме, той си има и къща, но не може да разбере що за начин на живот имате в тези панелки и що за собственици сте, за Бога.
Аз не познавам собственик на къща, който да се отнася така към имуществото си. Ако ми протече на първия етаж, не си казвам - голяма работа, няма да къртя на втория... нека си тече. Така и авторът, ако се наложи цялото жилище би следвало да изкърти, за да спре теча, защото тече В НЕГОВАТА СГРАДА и поврежда СТАТИКАТА НА ЦЯЛАТА СГРАДА, не само на апартамента на съседите - било и жилищен фонд. Какво сега, когато апартаментът е държавен, няма ли той собственост???
Това е нашият апартамент, на данакоплатците. Да не мислиш, че ще се оттървеш и без това? Ще те подпукат институциите. Това не ти е комунизмът, когато държавното беше ничие. Съседите ти ще се оплачат при общината и ще ти пратят съдя изпълнител да ти събира пари за ремонт на държавното жилище, ако не направиш нещо.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: becca3f610
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има уреди, които откриват скрити течове. Не знам обаче каква е цената. Обърни се към Софийска вода, ако си от София, ако ли не към съответното В и К дружество.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 51bdb6fe04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Смисъл да ти се накарам, както е направил №1 е никакъв, само ще те ядосам, а ти имаш желание да си помогнеш на съседа.
Така към въпроса ти. Когато има теч в съседа отдолу въобще не означава, че течът идва от теб, освен ако ти не живееш на покрива на палатка. Затова извикай кадърен майстор, който да огледа както теча в съседа, така и твоето жилище. Водата по физичен закон тече надолу, но може да идва по фугите между панелите от по горен етаж и да не избива при теб, поради скорошен добър ремонт, а при съседа отдолу, случвало се е. Така или иначе ако го оставиш този теч и при теб ще пробие един ден. Важно е от кога е течът и постоянен ли е, в ъгъл ли е, на ръба на стаята ли е, или по средата около крушката, на външна стена на сградата ли е или на вътрешна.
Много са факторите затова ти трябва кадърен ВИК майстор.
При нас например се оказа, че на един от съседите тече в стаята от към терасата на която съседът отгоре си беше извадил мивката на терасата /терасата беше вградил в апартамента/, всички обвиниха съседа с мивката той си изрина тази част, събори си човека мивката, но течът не спря. Оказа се, че два етажа по нагоре, при една баба, тръбата за оттичане на водата от терасите е прогнила около плочата и вода се излива в фугите на блока, а бабата гледа много цветя и всеки ден полива ли полива от там избива само при оплакващия се съсед.
Възможно е от теч в 7 етаж да пробие само на 3-ти, това са панелки на по над 40 години, не е двуетажна къща да знаеш, че идва от втория етаж.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2897680844
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей Авторке, къде му е теча в кухнята, или във банята на кой таван не се уточняваш, или и двата? покрай ъгъла, или къде? защото е напълно възможно да идват и от вън ако са в ъглите и има пукнатини по сградата. Опиши проблема с повече детайли

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6401a03a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До № 1
Много съжалявам г-не /г-жо/за това че мислите че не съм отговорна. Напротив-искам да се оправи този теч но не знам откъде да започна. Това което ме посъветвахте-да ме няма в къщи няколко дни го направих. 3 дни нямаше никой в къщи миналата седмица и като се върнах и съседа като видя че у нас свети долетя и започна да се кара че много силно течало предния ден. А у нас бях затворила всички кранове и централния и нямаше никой който да ползва каквато и да било вода.
Колкото за безотговорноста на собствениците не съм съгласна. В нашия вход който е с 37 ап. на 8 етажа всичко се оправя с общи средства-това което е общо-покрив, стълбище, градини пред входа, асансьор и др. Надали ще намерите друг вход на обикновен блок с толкова екстри като нашия-Входа е с чип, чисто и всеки ден измито, домофони които работят и стълбища и площадки озеленени и пълни с цветя, на много от междуетажните площадки има малки масички и табуретки за сутрешно кафе и пушене на съседите. Повечето от съседите не са богаташи а социално слаби които отделят всеки месец по 1-2 лв за да е всичко наред.
Примен проблема е че не мога да открия защо при съседа под мен има течове.


До №3
Как да го намеря този кадърен майстор като не познавам никой такъв? Табела ли да си сложа на главата? Извиках хора от ВИК и майстора който дойде каза че теча е от връзките в кухнята. Там ми е мивката и пералнята. Изкъртих всичко от панела да открия всички връзки но се оказа че там всичко е наред. Сега всичко седи в средата на кухнята и ни ползвам нито мивка нито пералня и зее една яма в стената и пода.

До №4
Благодаря ти че искаш да ми помогнеш. Ами теча на съседа под мен е в кухнята на неговия таван които е мой под в кухнята. Стената е вътрешна но само тя разделя кухнята от банята. Не съм правила реконструкции нито пък той. Така че моята мивка в кухнята е точно над неговата. Тоалетната ми също идва над неговата. Аз съм на втория етаж, той е на първия. Над мен има още 6 етажа. Тече му над мивката в кухнята което се пада под моята мивка. Това е по средата на вътрешна стена. Да но там вече изкъртих и открих връзките и всичко е сухо. Остава банята. Там мивката, тоалетната и душа ми са на 3-те стени на банята. Къде да къртя? Майстора от ВИК вика -изкърти си банята да видим дали не е от теб теча.
Всичко на сляпо.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 51bdb6fe04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж това
http://avariq.com/вик/18-откриване-на-скрити-течове-с-инфраред-и-ултразвук

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6401a03a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди 1 час идваха майстори от ВиК, гледаха, мериха нещо с някаква машина, Разтурих всичко в кухнята и банята и накрая казаха че теча не е от моя апартамент и си отидоха. Какво Да мисля! Човека под мен пък казва "не ме интересува -искам да спре да тече". Над мен има още 6 етажа и никой не се е оплакал от течове.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 93ffc5cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Авторке, имаш ли номерата на хората от ВиК? Защо не ги накара да ти подпишат нещо, че течът НЕ Е от теб?
Кажи на съседка ти, че си викала хора от ВиК и са казали, че течът НЕ Е ОТ ТЕБ. Който има теч, да си вика сам водопроводчици. Нямате ли домоуправител? Ако не спрат да те тормозят, кажи че ще викнеш полиция. Течът просто не е от теб и точка.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 51bdb6fe04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке ако са идвали майстори от ВиК и не са открили теч от теб, би трябвало да видят теча у съседа ти да преценят от къде идва. Би трябвало да си викнала съседа, да види, да чуе думите им. Така, ако само ти си чула майсторите, аз също няма да ти вярвам, че са идвали и то в събота следобед, съответно че са казали това. Без да видят теча у съседа как прецениха?
Не може да си позволиш, да оставиш този теч у съседа, защото щом е там, утре е и у вас. Ако наистина теча не е от вас, значи той засега минава покрай теб, но само засега. Не го ли откриете от къде идва и не го ли поправите, е възможно след няколко месеца всички вие да нямате сграда.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6401a03a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До №8
Съседа го извиках и дойде заедно с водопроводчиците да види. Той сам се увери че не тече от моя апартамент. Преди 20 мин. ме извика да видя какво става при него и наистина от тавана му над мивката капеше вода/не влага а направо капки/. Аз не бях пускала поне 4 часа никаква вода у нас. Обадихме се на майсторите по тел. който си оставиха. Казаха че е много вероятно да се е спукала тръбата за обратна вода в близост с неговия таван и така от 8етажа водата да избива при него. Така или иначе поне вече не ме обвинява за теча.
Сега ще кърти той да разкрие тръбата и ако наистина е спукана и на мен ми е спукана работата. Ще трябва да изкъртя част от банята за да се смени. На него не му пука колко ще кърти защото е под наем на Жилфонд и те са длъжни да поемат разноските. Ама аз как ще оправя после моята баня без да имам вина не знам. Още не съм изплатила напълно кредита с който и направих ремонт-и сега наново? -не ми се мисли.
Все пак Благодаря на всички за съветите и мненията.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6401a03a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Викнала съм съседа. Прочети поста ми в отговор на пост 8. И аз съм заинтересувана всичко да се оправи.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 93ffc5cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, каква вина те гони при такива неща. Виновна би била, ако с умисъл си пукала тръби. Просто имуществото задължава. Ако нямаш пари - продавай апартамента. Такива щети трябва да се поправят - няма жил. фонд и под наем. става дума за сградата като цяло.
Така както всеки притежател на къща се грижи за имота си, и вие сте длъжни да се грижите за имота си, защото това си е вашата къща, разбираш ли? Панелката си е обща, няма съсед, няма покрив, мазе, тръби - тези елементи засягат статиката на цялата сграда.
Друг път не взимай заеми заради глупави ремонти, а събирай пари и чак тогава прави ремонтите. Важното е течът да се оправи, защото ако падне пода при теб, а при него тавана няма да имаш какво да ремонтираш.
Когато на собственика на къща му се спука тръба, той я поправя. Не се пита за виновен, защото си знае задълженията. Време е и собствениците на панелки да разберете, че собствеността задължава. До сега сградите са държали, защото са сравнително нови и ви е било позволено да правите всякакви перверзии вътре - бутане на стени, остъклени тераси, ремонти на парче. Годините на панелката и без това са преброени, но много ми са чудни взаимоотношенията на собствениците в такива сгради. Вашите си кутийки ги ремонтирате скъпо, но общите ви пространства, фасадата, градинките са пълен леш, покривите текат, скъпите се и не можете да се организирате да си оправите и тръбите в блока, но ремонтирате на парче, което е по-лошо от никакъв ремонт

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 51bdb6fe04
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Ако се окаже, че трябва да къртиш ще къртиш. Ще правиш наново. Мислиш, че нямаш вина, но имаш, ако преди "ремонта" си си беше сменила тръбите сега е много малко вероятно да се спука при теб. Като обаче си замазала старите 50 годишни тръби с нови плочки сега ще къртиш.
Скоро се наложи да сменям на 60 годишен апартамент ел инсталацията, преди ремонт разбира се и знаеш ли кабелите, който извадих от стените не стига, че бяха с проглила изолация, ами и бяха значително по тънки /казвам тънки за да ме разбереш/ и не биха могли никога да поемат сегашното потребление. Едно време като са ги слагали не са знаели, че след 60 години ще има едновременно включени 4 киловата фурна, 4 котлона, микровълнова, бойлер, хладилник телевизор, компютър и т. н.
Всяко нещо си има живот /годност/ и тръбите също. И ремонт не означава както повечето го разбирате, нови плочки и латекс. Ремонт означава нови ел кабели, нови тръби, нови заварки на панелите и чак тогава новите плочки и мазилки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker