Раздвоение на личността? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Раздвоение на личността?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 12967 пъти
Като за начало искам да кажа, че не съм луд искам да го кажа защото раздвоението на личността принципно се възприема като проблем и болест в дадения човек.
Какво ме кара да мисля, че имам раздвоение на личността? Странно е, наистина е странно защото мисля, че притежавам част от тази диагноза, но въпреки това не е нещо, което да има фатални последици в момента.
Това, за което говоря е следното:
Пред различните хора аз съм различен човек, но просто не знам как да го обясня наистина става автоматично просто за пред различните хора аз сякаш влизам в образ. Някои хора може да си помислят, че става въпрос за двуличие, а и аз също често съм си задавал въпроса двуличник ли съм, но в край на сметка когато става за отношение към хората макар и различно държание винаги се опитвам да се отнасям към всички хора по един и същи начин и не злепоставям никога. Просто в мен нещо се отключва и в дадена ситуация и момент се появява едно друго АЗ, което все едно се опитва да извлече най-доброто в дадения момент от мен самия. Не мога да се позная дори сам, защото когато говоря с някой съм един, а когато се прибера и съм сам вкъщи да речем съм съвсем друг. Темата може да ви се стори глупава, но бих се радвал да чуя мненията Ви защото не искам повече да '' влизам '' и ''излизам '' от образ постоянно.
Искам да бъда себе си, но мога ли да открия истинското лице в мен?

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 34e3002361
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   всъщност, при заболяването раздвоение на личността, имаме главен човек, който си си ти самия, и второстепенна личност, която НЕ познаваш. никога. т. е. някой друг може да ти каже, че си шизофреник или да ти бъде поставена диагноза от лекар, но не можеш да си откриеш това заболяване сам. мисля, че си си отговорил какво ти е. роли, маски, търсиш себе си... не си луд, знаеш.. смея да твърдя, че няма човек, който да е един и същ в различни ситуации. също така, рядко хората изобщо са себе си. и не винаги хората знаят кои са де :)) по- скоро се засмисляш прекалено сериозно. но, това е, шизофреникът не познава другата си личност.
енджой ;)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7705ce49d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Псевдо-алтруизъм? Не мисля, че имаш раздвоение на личността, а че си по-чувствителен или пък егоистичен. Като гледам 90% от хората имат раздвоение на личността, постоянно са филмирани и неадекватни. Ако проблема ти е, че се правиш на прекалено добър, загрижен, приятел и т. н, нямаш раздвоение, а си лицемерен, и те е страх да бъдеш себе си. В днешно време никой не е себе си, всеки е зад някаква маска, байганьовски народ сме все пак. Всеки наднича в купичката на другия и като има повече... завижда какво да прав.. За съжаление всички сме лицемери... навън говорим едно, вкъщи съвсем друго. Излизаш с човек, който не понасяш, но се правиш, че ти е първи приятел - това е то проблема на днешните хорица в България. Ами завистлив и прост народ сме. Всеки се има за нещо повече от другия, пък е една мишка. Не се тормози с глупости, когато наистина срещнеш достойни хора, за които приятелството и честността не се измерват в пари и контактност, тогава ще бъдеш себе си, ако имаш смелост.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9fe294c7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Спокойно. Пред различните хора всеки се държи различно. С роднини - по един начин, с приятели - по друг, в работата - делово и сериозно. Нормално е!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4c1cbea71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В никакъв случай не става въпрос за раздвоение на личността, нито за шизофрения (както често, заради холивудските продукции, бъркат едното с другото). Ти просто играеш различни социални роли. Това, че осъзнаваш промяна в себе си е резултат на търсенето, ти търсиш себе си, опитваш се да се адаптираш към различни ситуации и събития, да изградиш устойчиво поведение, което да следваш като линия. Но още не си открил такова, затова сменяш поведение, играеш със себе си. Не си лицемер, спокойно. Лицемерите не усещат притеснение от собственото си лицемерие, просто за тях това е естественото поведение, което са възприели. Според мен единствено може да става въпрос за тревожност, което пък, ако се стане хронична, води до други проблеми. Карай я по-леко, забавлявай се. Според мен си млад човек, който търси смисъла за себе си. Не задълбавай толкова. Успех!
/И сега ако някой ти каже да ползваш ПСИХОАНАЛИЗА, не го слушай. Просто има един коментиращ, който праща всеки втори на психоаналитик. Ти НЕ си за такъв/

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4f501fcef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Нищо ти няма бе, просто едни хора ти въздействат по един начин, други по друг. С мен също се случва имам познат, който е умен и сериозен и да си говорим лиготии не върви, ако искам да общувам с него, имам и други с които си говорим абсолютни простотии. Това не означава, че съм лицемерка или с раздвоение на личността нагаждаш се според съответния човек за да върви приказката както се казва

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ece1306c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Че то ако ти си болен, значи и аз също съм, понеже същото важи и за мен..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d129e039ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   асцедент (или зодия) близнаци?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 723e8a49ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Здрав си, живей си живота :) И това не е лицемерие или раздвоение на личността, а уместно поведение според случая. Все пак в офиса е уместно да се държиш делово, а с приятели и близка компания да разказваш мръсни вицове и да се счупиш от танци... На детето си да му четеш приказки, а събиранията с родителите ти да са спокойни и хармонични. Всичко е част от пъзела на личността ти... Все пак не искаш в офиса да дръпнеш един танц на бюрото, пред приятели на купон да говоориш монотонно за развитието на пазара според Нилсен, на детето си да разказваш мръсни вицове и на събиране с родителите си да дръпнеш Харлем стайл. Здрав си, като бик и поведението ти е уместно. Както казаха по-горе шизофреника не подозира, за другата си личност, но в нас живеят много части от една и съща личост, които ни правят, това което сме... и в това не виждам нищо лошо....

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d73c9ccca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Да ти кажа и аз съм така. Много съм потайна никой не може да разбере аз какво мисля и какво чуствам. И да знаеш само как умея да използвам олее :о. РАЗБИРА СЕ ИМА ДЕЦА С, КОЙТО СЪМ ИСКРЕННА, ама има и такива, който и за миг не могат да разберат мисля ли ги за приятели или не. Спокойно това не е нищо сериозно и не е заболяване (то пък тея уж учени какво ли няма вече да измислят пффф още малко ще кажат, че и любовта е заболяване) дори ще ти служи като предпазно средство дрещу враговете ти знаеш какво са казали дръж приятелите си близо, а враговете ти още по-близо. И аз поне ги възприемам нещата така винаги трябва да се държищ дружелюбно с тези, който са ти безразлични

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f6c21bf2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спокойно!!!
Шизофрениците не съзнават, че имат проблем, не съзнават
раздвоението на личността си.
Не мисли за тези неща, просто по природа си с гъвкава стратегия спрямо околните, което е в твоя полза.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c8b4d7b152
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Хей, ти нямаш раздвоение на личността. Просто умееш да се нагаждаш според средата и ситуацията. Това всъщност е добро качество, и аз съм така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker