Котки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Котки
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 4121 пъти
Котките за мен са най-хубавите животинки. Те са съвършени - това е моето мнение. Вие какво мислите за тези грациозни животинки? Между другото имам пет котета в нас.

Ранджан

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 146a335e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Котките са единственото доместицирано от човека животно, което може да живее... и без човека!
Има описани случаи на избягали котки в гората, кито след години се връщат - двойно по-големи и силни. Пусни едно куче на улицата и виждате какво става. Котката е самостоятелна, независима и ГОРДА.
Тя има своя характер, желания и потребности и бързо става господарка на дома... ако иска. Ако ли не - просто бяга в гората и остава себе си. Изобщо - с котката не можете да направите нищо, ако тя не го иска. Кучето може да е най-добрият приятел на човека, но котката си остава господарка в дома му.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e6aafb31da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много ги обичам. Като цяло обичам животните и то предимно птиците, но преди тях са котките. Прекрасни създания са!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0aeb922f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Мисля, че като цяло са гадни същества. Ужасно неблагодарни - ти го храниш, то те дере. От куче подобно отношение не можеш да видиш. Освен това си точат ноктите по мебелите, катерят се по пердетата и са много нахални. Естествено имат и хубави страни, все пак са животинки, но аз обичам само малки котенца. Като станат грамадни котки и са ми някак гадни. А, освен това са и глупави, ти му говориш, то нищо не ти разбира, кучетата са много по-умни и могат да ти бъдат приятели за разлика от котките, които гледат само себе си. Никога една котка не може да ти е вярна толкова, да те обича толкова, колкото едно куче!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f8a37d60ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Мразя котки!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 18b82ec85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Прекрасни същества са, и аз си имам няколко. Номер 3 мисля, че не е гледал котки достатъчно, щом има такова мнение. Изключително интелигентни животни, горди и своенравни, но в това им е чарът. И също се привързват и умеят да обичат и показват обичта си. Просто повече сдържат емоциите си, което кара хората (предимно почитателите на кучета) да ги смятат за гадни, злобни и студени. Но ако се гледат с любов и се глезят достатъчно, няма начин да станат недружелюбни. Отгледала съм достатъчно и нито една от тях не е станала зла, всяка една по свой начин ми е показвала дълбока привързаност и обич, всяка ме е посрещала на вратата с мъркане и галене и то не защото е гладна, както се опитват да го изкарат хората. Общо взето много митове са насадени за тези прекрасни създания и по някакъв начин се съпоставят с кучетата и се изтъква колко по-лоши са от тях. Пълни глупости, разпространявани от хора, които не са имали достатъчно досег с котки, а само с кучета. Те са една съвсем различна вселена, няма как да бъдат сравнявани с кучетата (които също много харесвам, но не отговарят на темперамента ми, затова и нямам куче, иначе много ги обичам).

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3969b76676
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 3, така е според теб. ;) Зависи от подхода към животното. Мен котарака ми винаги ме е обичал повече, отколкото двете ми кучета. :) Никога не ме е драл и знам, че няма да го направи. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cc814f7f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Кучето: Този човек ме храни, гали и се грижи за мен. Значи той е бог!
Котката: Този човек ме храни, гали и се грижи за мен. Значи аз съм бог!

Това е разликата между кучетата и котките, заради която предпочитам кучетата. Няма по-благодарно и всеотдайно същество на тази планета от кучето. Факт.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 006edaa8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Обичам котки. Откакто се помня вкъщи сме гледали котки, с различни вариации в бройката, но общо взето около 3 -4 винаги е имало. Само да уточня, че живеем в къща с двор и те се разполагат чудесно в градината, имат простор да тичат и играят, не са затворени в апартамент. Страшно интелигентни и чувствителни животни са. С тях се разбираме идеално - сякаш говорим на един и същи език. Никога не са ми правили бели, никога котарак не ми е маркирал мебели или драл тапицерията. Зависи от това как ги подхванеш от малки. Те са с нас буквално от първия си ден и стават напълно социализирани. Ако има прераждане, искам в следващи си живот да съм котка.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 321ddcd171
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 3, ето откъде идва ненавистта ти към котките! Това с дрането и катеренето е присъщо само на малките котенца, ти явно ги ползваш като играчки и после ги хвърляш, затова и представа нямаш в какви Създания се превръщат, когато поумнеят :) Може и да си позадържала някоя, но си я невротизирала и затова се е държала неадекватно.
Освен това те обичат човека точно толкова, колкото той тях - в твоя случай никак.

Кучетата не ги намесвай - ако започна сравненията, ще излезе, че злословя, но те наистина са доста по-примитивни във всяко едно отношение - действат без да мислят, хапят, лаят, скачат, акат където сварят. Може да имат силно заложено чувство за йерархия, т. е. знаят кой е по-висш, но не са приятели в никой смисъл - няма да ти донесат храна, ако легнеш болен, докато котките при първа възможност - ДА, ще ти донесат!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 321ddcd171
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, все пак лъвът /котка/ е царят на животните.
Може би така изглежда, защото е умно животно, а не самообявило се за Бог ;)
Това, че на теб ти изглежда котката Бог, не значи, че тя мисли така за себе си :) Съдейки по това как облизва лапичките и коремчето си - тя сама за себе си е своето пухкаво бебе:) и излъчва хармония и любов.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cc814f7f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   10 oт 7
Котки гледат мързеливите хора, които нямат време, желание или енергия да разхождат куче. Котката си е диво животно, тя дори прибрана от улицата все гледа натам през прозореца и ако може - ще избяга. А кучето (като изключим хъските) не бяга. Относно това кой е умен и кой не може да поспорим. При животните съзнанието липсва, те не мислят, а действат инстинктивно. Не случайно поведението им може да се приучава чрез стимули.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 18b82ec85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   "Котки гледат мързеливите хора, които нямат време, желание или енергия да разхождат куче. "... или тези, които искат да могат да си позволят да излязат на ресторант след работа без като се приберат да открият изядена мебелировка, фекалии навсякъде и една група бесни съседи, които са слушали концерта на съкрушеното куче. Котката е самостоятелно животно, може да стои по цял ден и цяла нощ сама и няма да се трогне особено. Тя е за хора, които не искат да бъдат завързани за домашния си любимец, което далеч не значи, че котката не обича и не се привързва. Просто умее да се справя и сама, което за кучето не важи. Ако за момент се почувства изоставено, за него светът е свършил и е способно да изяде и разкъса всички в отчаянието си. Ставала съм свидетел на какво ли не. Така че това, че котката нанася повече щети, въобще не е вярно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cc814f7f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Към 12 от 11
Моите кучета не вият, не ядат мебели и не си вършат нуждите вкъщи. Ако ти си имал/а куче, което го е правила, значи толкова си го и възпитал/а. Т.е. проблемът е в теб, а не в кучетата. Което доказва горното, което казах - котките са за мързеливите хора, като теб. Правилно си се ориентирал/а.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 321ddcd171
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   "съзнанието липсва, те не мислят, а действат инстинктивно. Не случайно поведението им може да се приучава чрез стимули" - това може да го каже само стопанин на куче :) Котките имат съзнание, защото са съобразителни и търпеливи, имат своя мисъл и своя воля.
А стимулите имат своята роля и при хората, така че.. :)

Колкото до мързела - много слаб коз. Активността на човек не зависи от наличието на котка. Дори е по-свободен да отиде където си поиска.
Когато замина на двудневно пътуване - котката ме е чакала спокойно, идеално справяйки се с нуждите си и ме посреща като човек - с безкрайна обич, целува ме и ме мачка:)
Оставям вратата отворена без проблем, а тя надниква и сама се връща.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 18b82ec85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм 11. Точно както и очаквах, почнахме злобничките подмятания на лична основа. :) Никога не съм имала кучета, наблюденията ми са от познати (чиито кучета съм ходила да вардя, докато познатите искат да се измъкнат и да отидат на почивка през уикенда). С кое по-точно доказах, че съм мързелива, не разбрах? И що за заключение изобщо, напълно неадекватно (в духа на твоите изказвания освен да кажа - явно всички любители на кучета са неадекватни, усещаш ли колко е безумно изказването ти? ). Айде да си спестим заключенията и да не се излагаме като кифладжии, става ли? За разлика от теб аз не плюя някое животно, а напротив - аз харесвам кучетата и им се радвам, просто не са за мен (не защото съм мързелива, а защото повече харесвам котките). Нито твърдя, че са глупави или нещо подобно, просто са много зависими от стопаните си. Аз харесвам в котките всичко онова, което кучетата не притежават и затова си гледам 4. Гледай си кучетата и не се обаждай какви били котките, след като идея си нямаш очевидно. Ама толкова си незапозната, та чак повече и от мен по отношение на кучетата. Толкоз пък злоба да се лее и по адрес на животни, и по адрес на хората, които ги харесват, направо е нереално колко смешно звучи. Нека да си харесваме и отглеждаме който каквото иска, без да спорим, защото в такива спорове просто си проличава кой колко багаж носи на втория етаж.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 18b82ec85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   От 15, хаха, обърках се, исках да кажа, че съм 12. Много е объркващо с тези номера. Както и да е, абе живи и здрави и да си обичаме животните, това е най-важното.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cc814f7f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   От 13 към 14, 15 и 16
"Котките имат съзнание, защото са съобразителни и търпеливи"- котките нямат съзнание, кучетата също, въобще животните НЯМАТ съзнание. Съзнанието е част от психиката на човека, това е неговият Аз. Но щом според теб имат, значи просто не знаеш що е то Съзнание. Незнанието не осъдително, лошо е да не знаеш и да упорстваш - това е привилегия на хората с ниско ниво на интелигентност, другите не могат да си го позволят.

"Когато замина на двудневно пътуване - котката ме е чакала спокойно" - не само че си мързелива, но и безотговорна. Да си оставиш домашния любимец дни наред сам е отговорно откъдето и да го погледнеш.

"Оставям вратата отворена без проблем, а тя надниква и сама се връща. " - отново безотговорно - утре ще се върне ама с пълен корем.

"Точно както и очаквах, почнахме злобничките подмятания на лична основа" - щом си го очаквала явно има защо. Щом не те учудва, значи има защо. Знаеш си вече какво следва след някой твой лишен от разум коментар.

"вардя" - от кое село си?

"айде да си спестим заключенията и да не се излагаме като кифладжии, става ли? " - става, разбира се. Не се излагай повече!

"не защото съм мързелива" - повтори го още вднъж, оже да станеш по-убедителна и да ти повярвам

"и затова си гледам 4" - сигурно 3 от тях са резултат на безразборно развъждане, заради отворената ти врата, през която "надникват" и се връщат (виж по-горе)

"Гледай си кучетата... " - гледам си ги, бъди спокойна, а ти гледай твоите на следващото разгонване да не си утроят броя

"... и не се обаждай какви били котките, след като идея си нямаш очевидно" - аз не се обаждам, а коментирам, а ти се опитай да се държиш по-възпитано - разбирам, че си ядосана (все пак цели три коментара надраска), но ако маш проблем с нервите потърси специалист

"Ама толкова си незапозната, та чак повече и от мен по отношение на кучетата. " - просто споделям, че моите кучета не "акат" вътре. Това ли те обиди и ме направи незапозната? Ако е така, колкото по-незапознати са хората, толкова по добре :)

"защото в такива спорове просто си проличава кой колко багаж носи на втория етаж" - да, пролича си колко багаж носиш, вярно си е

"Толкоз пък злоба да се лее и по адрес на животни, и по адрес на хората, които ги харесват" - вярно, стига си злобяла вече!

Сега, преди да ми отговориш, поеми си въздух, пий една чаша вода, обиколи стаята три пъти и си събери мислите. Напиши ги в един коментар, защото иначе ще се притесня сериозно за теб,

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 321ddcd171
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   до 17 -
Казват, че кучетата са като стопаните си. В случая ти си заприличала на любимеца си. То бива подскачане и лай, ама чак толкова...

Котката ми никога не е останала гладна, жадна, нито самотна, защото си има компания - още 1 котарак. И двамата са кастрирани, успокой се :)

Куче в апартамент е жална картина, не се оправдавай - наистина жестоко, без значение колко се старае стопанина. И разбирам защо си развила такава параноя към всичко живо, отговорността ти е огромна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 321ddcd171
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И между другото темата е за котките. Ако искаш пусни една тема за кучета.
Аз ще мина от там и ще напиша, че кучетата са мили, вярваш или не. Даже когато моята котка ходи по петите ми, тича веднага щом я повикам или ми се радва, я наричам "кученце". Може да е необективно, но за мен тя е кученце и още нещо :) Всяка майка си обича своето гардже.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cc814f7f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   19, с тези 4 котки не можеш да ме убедиш, че не са ти плод на развъждане. Кастрирани, некастрирани, те са факт вече. Защо не се сети преди да си направиш коткарник вкъщи? Котка е по-жестоко да се гледа вкъщи, защото възпитаното куче си върши нуждите навън, докато котката го прави вътре, на пясък или котешка тоалетна... или зад фотьойла - и мирише. Влизала съм в къщи с по няколко котки - смрадта е ужасна. Сигурно и при теб е така - ужас.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a8c08cedcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От Ранджан(автор): благодаря ви за коментарите. Котките са съвършени създания - ФАКТ! Няма по-умни, по-красиви, по-мили, по-сладки животни от тях. До номер 3 - жалко, че не ти харесват котките. Ако не си вземеш котка, пропускаш много! До номер 11 - а ти какво се опитваш да покажеш с онова"котките са гледани само от мързеливи хора". ЕЕЕ, за всеки влак си има пътници, а и това, което си писал са пълни глупости. Има много работливи хора, които мразят кучета, а обичат котки, съответно си взимат коте за домашен любимец.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 18b82ec85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До 21, 19 каза, че има две котки, аз съм 15, 16 и т. н. с 4-те котки и тези мнения не са мои, макар че се подписвам под тях. Много интелигентно написани и действителни. Като цяло интересът ми да споря с теб за очевидни неща, след като си толкова пристрастен/на (не знам, някоя котка сигурно ти е изяла супата с вилица някога и затова така страстно ги мразиш), се изпари, така че ще добавя само няколко неща. Първо - сигурно и 12-годишните не са в състояние да правят толкова плитки и "умни" заключения от няколко нахвърляни факта и да ги защитават пламенно сякаш са самата истина. Рядък талант имаш, браво. Сега по същество - четирите ми котки са все мъжки и кастрирани на първо разгонване, но ако наистина смяташ, че котките могат да се размножават мъжки с мъжки, продължавай в същия дух. За да са 4 си има много основателна причина и тя не е безотговорност - а добросърдечност и любов към животните у цялото семейство. Животинките са прибирани от улицата в безпомощно състояние, болни, наядени от кучета и т. н. Колкото до миризмата - ако си ги възпиташ, няма да пикаят извън тоалетната си. Урината нормално мирише, но ако се чисти редовно, няма такива проблеми. Виж, кучетата имат една характерна миризма, която дори любителите на кучета не отричат, че съществува, но си ги обичат и миришещи на куче. Дом, в който се гледат котки, рядко мирише, ако се поддържа хигиена. Кучетата обаче си понамирисват и не само когато са мокри и мръсни. Дом, в който се гледа куче, трудно се поддържа без миризма. Не, че това е основателна причина да не се гледа куче, разбира се. Ако си обичам животното, няма да ми дреме. Както и да е, продължавай надъхано да си защитаваш тезата и успех, загуби интереса ми като страна в спора, защото се заяждаш на дребно за смешни неща и все едно споря с петокласник. Просто няма интрига.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e95f5d2304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Обожавам котки. Имам котарак на 5 годинки. Много готин. Дава ми толкова топлота. Котки, кучета, животни, обичам ги много. Много!
Мъж 28

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 40c28fbe3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   хора стига сте спорили за глупости гледал съм и котки гледал съм и кучета личното ми впечетление е че котките колкото и да ги къпеш си миришат постояно правят каквото им скимне ако почнат да уринират някаде из дома те започват постояно да уринират там истава една олелия кучетата си пазят чисто мястото на което живеят и не миришат за хаски говоря но по принцип кучетата също си понамирисват а за тези от вас които твърдят че животните не разъждават можем да поспорим доста дълго ако не разсъждават как по дяволите си отглейдат потомството как знаят че не трябва да уринират из дома а навън как знаят да показват че им се ходи нима едно животно което не може да разсъждава може да ти покаже че му се ходи и двете животинчета си имат плусове и минуси

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 146a335e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Браво на 24! Аз имах 10 г. котка, но тя умря, когато отидох да уча в друг град... залиня просто и спрялда да яде. Толкоз, че котките били прости и егоистични същества.
Наскоро си купихме къща с мъжа ми, която ще ремонтираме следващите 5 г. Къщата е много голяма, с голям двор и смятам да си взема не една, а две котки. Ако човек много работи и не си е у дома е добре животинчето да си има компания. Котките са социални животни!
Искам децата ми да израстнат с любов и отговорност към животните... и макар, че имам къща не смея да си взема куче, защото нямам време.
Моето мнение е, че е тормоз на животно, ако човек гледа куче в апартамент и няма време да му обръща внимание. За мен кучето е за село и за пенсионери с много време да ги обучават и разхождат, както и за младежи с време. Който работи по цял ден и живее в малък апартамент, не виждам как може да се грижи за куче дори да е малко. Не отричам, че са по-интелигентни и вярни към човека, но кучетата са и по-претенциозни и имат нужда от повече грижа и са голяма отговорност.
Важното е човек да обича животните и хората, не разбирам как може да се джафкат тук някои на подобна иначе позитивна тема
ж 28

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0e381e25bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Така само да уточня, че всички живи същества имат съзнание! Животните нямат Психика и това е! Стига сега сте обиждали котките. Какво им има на тях? Толкова пухкави и гушливи, да ти е кеф като мъркат.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7251b73a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   "котките колкото и да ги къпеш си миришат постояно правят каквото им скимне ако почнат да уринират някаде из дома те започват постояно да уринират там истава една олелия кучетата си пазят чисто мястото на което живеят и не миришат"
25, мисля, че си объркал местата на "котки" и "кучета"

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 665e38e979
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ти имаш 5, аз имам 15! И вече ми е писнало от тях. Но въпреки това ги обожавам и благотворя!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e5897f06fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Mоето мнение е, че котката е най-неблагодарното, гадното и отвратително животно. Въпреки това имам котка, гледам я, глезя я, правя всичко за нея, а единственото което получавам насреща е нейстово бягане от мен, криене, дране и изпочупени неща. Просто съм такъв човек, че такива неща не мога да трая вечно. Същевременно имам и 60кг каракачанец на село, който е далеч по-злобен от тази мърша, но въпреки това един път не ме е нападнал или бягал от мен само като ме види, а и двете животни ги гледам по един и същи начин. И вече сериозно се замислям, ако нещата продължават в същия дух, дали да не я пусна на кучето ми да си поиграе леко така с нея

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cac25f42d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Здравейте, аз съм момиче от София на 13 и също много обичам котките, почти съм болна на тази тема... Та така, това, което исках да споделя е, че наскоро гледах един научнопопулярно предаване относно " емоциите" на котките... И ами, честно казано човекът направо си каза, че котките НЯМАТ емоционална връзка със стопаните си /може и да е лъжа, разбира се/, т. е. една котка ще си стои при теб защото си казва: "ами този човек ме храни, ами този човек ме гали и т. н. "Котките са свободолюбиви животни ( освен тези пре-прехранените, чиято главна цел е да излапат възможно най-много и да спят възможно най-много) и могат да избягат по всяко време, ако не им бъде осигурено нещо. Аз лично си мисля, че кучета имат по-силна връзка със стопаните си, те се нуждаят от него.. не материално. Сега и да го казваме ибда не го то си е така. Вярно е, че ще се намерят сумати хора, които ще възразят с нещо от сорта на "много си малка, нищо не разбираш" и т. н.. Аз не казвам, че не чувстват нищо, но тяхната привързаност идва от нещата, които им даваме, като храна и галене. Но привързаността не е любов! Ако не дадете нещо на котката, тя като нищо може изведнъж да се "привърже" към съседката. Има и изключения! На някои котки толкова им харесва с някои хора, че привикват и просто си остават "привързани" за цял живот...
Аз имах котка на 8 години и тя почина миналата година и честно казано, ако тя не беше родила месец два месеца по-рано котенца.. напълно щях да изхвърля котките от живота си, за да не ми се случи нещо такова отново, даже мислех да си режа вените, колкото и нелепо да звучи. Истината е, че аз обичах котката си и мислех, че и от другата страна ме очаква същото, но не съм я питала "ти обичаш ли ме". Ако приемем, че обичатта на котките е заблуждение, то аз лично, дори да знаех, че е такова, пак бих избрала да си живея с това заблуждение.. Боже мой, как звуча, извинете! Написах един роман вече, но съм сигурна, че 70% е излишно.
Сега по-събран отговор по темата- котките са : отлично приспособяеми животни, перфектните ловци, луди, игриви, дебели или слаби, дерящи подове, тапети и мебели, капризни или не, но каквито и да са, ние винаги ще си ги обичаме!
HAPPY END

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f81bbfa1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Много са готини! Е, аз обичам и кучетата, ама и котетата са страхотни! Особено малките. Големи са сладури!!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0199f823de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Те са много сладки и дружелюбни аз имам 2!

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: a60b67b803
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Котката лекува. Кучето разболява.
/Стара арабска поговорка/

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 9dcbcf1df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Обожавам котките!
Към хората, които са изписали лошо за котките или някое друго животно - ако имах възможност, бих ви хвърлила на някое диво животно, да ви разкъса бавно, тогава ще се научите да уважавате животните.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 7c31b293a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Готини са, да. Аз имам и котка и кученце и са страшно сладки като се гушнат двамата на дивана и ни чакат да се приберем от работа. А иначе не знам кой е по-умен, но Писанчо определено е по-независим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker