Проблемът в обществото ни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблемът в обществото ни!
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1906 пъти
Здравейте. Искам да споделя какъв, според наблюденията ми, е проблемът на днешното ни общество.

Не забелязвате ли, че човек с различен стил на обличане, различен начин на мислене относно живота, относно музиката и киното, като цяло с различен вкус от останалите, не се вписва, или пък му е трудно да се впише в обществото или да го кажем, в дадена компания.

Защо?

Според мен, защото е пълно с Das-man-и
Такива хора, на които мозъците им са промити и продължават да се промиват от тъпата мода.

Модата казва-Днес е модерно да обличаш омачкани, недобре изгладени дрехи.
Готово. Масово хората почват да се обличат по тоя начин.

Модата на следващия ден казва-Модерно е да ходиш със развързани връзки на обувките.
Готово. Масово хората почват да носят обувките си развързани.

Кви са тия идиотщини??
Дас-маните, чисто и просто са хора без вкус.
И е пълно с такива в държавата ни!!
Чакат Модата да им каже:
-как да се обличат
-каква музика да слушат
-какви филми да гледат и т. н.

Те нямат собствен вкус.
Те се водят от модата. Марионетки.
И Модата печели много лесно пари от тея хора ;)

За съжаление и музикалния бизнес е така.
Пълно е с идиоти, твърдящи се за рапъри, които правят неква музика, която ТРЯБВА да звучи по такъв и онакъв начин, защото е модерно. Иначе, няма да се слуша, ако не отговаря на критериите за "Модерно"

И е за тва рап музиката, тя най-много се повлия от тия глупости "Модерни" и умря.

И киното също!

Сега заради тия 3д ефекти, единствено некви идиотски фантастични екшънчета се появяват на пазара.
С 7-8 3д ефекта и тва е.
Ама смислен ли е филма?
Хубав ли е?
НЕ!
Хората искат да видят тъпите 3д ефекти!

Абе.... не съм дас-ман и може би за това нямам приятели или приятелка в новия град в който уча. (Бургас)
НО, няма да се променям. Виждам хора (метали, рокери и рокерки и металки :) ) и се кефя на такива хора. Облекли са се по техния си вкус и това е.
Не са се облекли с тесни гейски дънчици и обръснати по ръцете.

Вярвам, че ще си намеря момиче, което ще ме хареса такъв какъвто съм, защото честно казано, за това пиша.
В това мисля, че е проблема.
Понеже съм по-различен от другите и затова все още си нямам приятелка, момичетата не ми обръщат внимание.

Не съм в това дас-ман общество и за това.

Вие как мислите относно темата?
Относно проблема в обществото ни?


Едно Момче-20г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: f9cecf3b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съчувствам ти. На моя син казвам да не гледа много в огледалото.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0daa83c62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво авторе!! Много ме кефиш. Според мен всеки трябва да е индивидуален и да има свой собствен вкус. Много мразя когато другите отхвърлят човека само защото е по-различен. Да си различен е много хубаво нещо, но никой не го разбира. Това е ужасно. Аз например трябва се притеснявам да си облека някоя по-екстравагантна дреха, само защото в училище ще ми се подиграват. Всеки в класа ми обсъжда външния вид на другите и това много ме дразни. Все едно ние различните сме извънземни. Ходи с каквито дрехи искаш, слушай каквато музика искаш и най-важното - Бъди различен. Хубаво е когато си по-специален или се различаваш от другите. Дано си намериш приятелка която да те уважава и да не е като днешните момичета.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 866ca2fa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Малък си още, на 20 години и не си наясно, че всичко в този свят е манипулация дори ти си манипулиран да не си дас-ман.
"Проблемът" разглеждан като такъв, всъщност не е проблем на обществото, а на самия теб, защото обществото проблем с теб няма, ти имаш проблем с него. Самото общество се е разделило на групички, което е нормално дори според теб. Ти не искаш да бъдеш член на нито една от групичките, делиш се, същевременно искаш част от обществото да дойде в твоята въображаема групичка, за да не си сам.
Докато си сам се загледай в тези, които не са. Разгледай проблема си отвътре. Защо момиче ще харесва мазен, некъпан, рокер или металист, а не харесва теб? Нима мислиш, че момичето разбира от двигател на мотор, нима мислиш, че от 8-9 годишна харесва метал музика? Не разбира се, на нея й харесва да бъде приобщена към даденото общество, и тъй като самото общество не се приобщава към нея и нейните проблеми /червилца, гримчета, розови гащи/ тя се приобщава към него и обува черните кожени якета с капси по тях, после манипулирана сама се убеждава, че харесва това, а всъщност 98% от момичетата на мотористи, не знаят на какъв принцип се движи мотора.
Попитай съпругата на автомонтьор, която е 40 години с него, излизат само с автомонтьори цели 40 год, дали тя разбира поне 1/6 от разговорите им за коли, не разбира се. Тя се е приобщила към това общество от автомонтьори, има си свое отделно женско общество за през деня с общи проблеми за пазаруване и манджи и това е.
Не съм наясно как може да нямаш никакви интереси, дори интересът ти да е учене пак има хора с такива интереси приобщи се към тях.
Не очаквай обществото да се приобщи към теб или се приобщавай към нещо или стой сам, което няма нищо лошо, самотата е естествено състояние.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7298ce4756
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубаво е, че четеш и че си повлиян от Хайдегер, но по-хубаво би било ако вкараш повече собствена мисъл, отколкото заимствана.
Проблемът в обществото ни не е, че съвременната мода и стил са скапани. Нито само в това, че хората ги следват слепешката. Проблемът е в цялостния мисловен процес (или по-точно в отсъствието му) на членовете на това общество. Липсват истински личности - във всички обществени и социални сфери. Хората, заемащи представителни позиции (т. нар. "публични личности") са почти изцяло посредствени. Нямам предвид само политици и управници, а целия кръг лица, които най-често биват показвани по медиите - певци, спортисти, артисти.
Обикновените хора подражават на това, което виждат и чуват. Приемат го за изначално правилно и вярно. Ако ежедневно чуваш само псувни, след време започваш и ти да псуваш - колкото и възпитан да си бил дотогава. Ако по телевизията и в дискотеките почнат да пускат само концерти на Металика и спрат излъчването на всякаква друга музика - след време повечето хора ще станат фенове на Металика, колкото и големи чалгаджии да са били преди това.
Така и с модата, така и с киното, така и с футбола... с всичко, което е гледаемо или годно за зрително, звуково или друг тип възприемане. Сега усещаш ли какви мощни лостове за манипулация има? И как умело някои се възползват от това. Или те успяват да приспят ума ти и ставаш частица от системата, или ти успяваш да избегнеш манипулацията. Ама във втория случай оставаш тясно малцинство - и това е цената, която плащаш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a9ee2d46c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Повече хора като автора и сме се оправили в България, но за жалост нелетящите в орбита се срещаме рядко. Ти си от малкото млади хора със собствен стил и мнение. За един човек е много важно да бъде себе си, а най смешно е да ти казват "Бъди себе си" :d тия за които пишеш го казват (смях). Та на тях и мнението им е диктувано от модата (смях).

Сега ще ти дам едно кратко примерче със един приятел:

Харесал си той момиче, което не му обръща внимание.. И аз като приятел му казвам, че няма смисъл да се прави на клоун за да и се хареса, но той излезе с твърдението, че понякога за да постигнеш целите си, трябвало да направиш някои жертви.

Предполагам се сещаш за какви жертви става въпрос.. Значи да правиш каквото правят другите. Представи си какво общество си говориме! Ще бъда такъв какъвто съм - Не те харесвам, Ще бъда като другите - Харесвам те. Овчата мисъл в обществото ни праща хората на Аерогара София. За жалост не го разбират, а родителите на подрастващите не ги знам къде се чешат, а после заревали, че младите масово напускали страната. На Това общество му трябват истински хора като автора. Има една приказка - Човек, това звучи гордо!

Поздравявам те за темата!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a9ee2d46c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 3, ходи на преглед брат, сериозно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1cf0a7d6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изгубих се... някъде.... различни стилове. различни хобита, различни хора. Но при повечето има недостатък на думи... истински думи които ти дават подкрепа, които могат да ти дадът утеха когато ти потрябва. Може би повечето не сме такива... но трябва да се криеме, защото отвън чакат сивите чудовища оголили зъби за различното за по-доброто или точната дума е за цветнота. Някои се крият толкова добре че постепено си губят цветът, а други се отказват от светът. Други непрестанно си блъзкат главата с въпроси, но не получават решения. Защо ценностите на човека се изгубиха? Защо никой не го интересува за другия? Защо не могат да бъдат себе си а единственото което могат е да мразят? Зщо Скритите не се обединят и не променят светът или те са просто мит предаван от уста на уста. Хората като мен Наблюдателите са нерешителни хора които могат само да си задават въпроси, да размишляват над тях, не сме хора които не биха предприели нещо, а и в този модерен свят където живееш ден за ден и се молиш да прецакаш преди да бъдеш прецакан най-доброто което можем да направим е да седим скрити зад мониторите и да мрънкаме по форумите, но някак си тайно да пращаме послание на Скритите ако съществуват. Да навяваме спомен за времената когато достойнството, думите, силата да си загубиш живота за едно единствено нещо което обичаш са там някъде и чакат да бъдат открити отново. Всичко това ми прилича на детска мечта и като всяка такава тя умира след време. Надявам се че ще издържи достатъчно в мене за да мога да разкажа... А Сивите Сивите аз някак си си ги представям деформирани, изкривени с големи нокти и шипове по гърба, но те са обикновени като теб и мен, като майка ти и бащати и тн. Макар да се движат на стадо по близък поглед върху тях ще се забележи очите жадуващи кръв и отбранителните позиции които са заели, защото са канибали. Всеки един от тях при първа възможност би нападнал другия, но докато имат полза един от друг всичко ще е наред. Също така тяхната единствена цел е да откриват Скрити и да ги превърнат в тяхно копие, а ако не могат да го направят да ги унищожат.
by KiruKato

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bba32cb3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автора:
Номер 3, ти чуваш ли се какво говориш или по-точно виждаш ли се какво пишеш??

" Защо момиче ще харесва мазен, некъпан, рокер или металист, а не харесва теб? Нима мислиш, че момичето разбира от двигател на мотор, нима мислиш, че от 8-9 годишна харесва метал музика? Не разбира се, на нея й харесва да бъде приобщена към даденото общество"

Това, за което говориш е Дас-Ман ;)
Точно поради причината, че даден човек, се чувства сам и няма компания, защото не е намерил такава, отговаряща на неговите вкусове, той се принуждава да се приобщи към някаква компания. За да бъде център на внимание, за да не е сам и т. н. Него не му пука, че не разбира или че не слуша музиката, която тия от компанията му слушат. Той се насилва да я слуша и нарочно започва да се облича като тях и да се държи като тях. За да бъде и за да се задържи в тая компания. ;)

И това:

"Попитай съпругата на автомонтьор, която е 40 години с него, излизат само с автомонтьори цели 40 год, дали тя разбира поне 1/6 от разговорите им за коли, не разбира се. Тя се е приобщила към това общество от автомонтьори"

Да, приобщила се е, за да бъде просто в някаква група.
Тя е изневерила на вкусовете си и започнала да се събира просто с някакви хора там, които хора, си разбират от коли и това им е хоби, но тя не разбира от това, но тя е Дас-Ман и се е приобщила към тях.

И естествено познавам хора, (и да уточня повече, момичета) които са истински рапърки, не слушат тая боза по MTV, а слушат Истински рап, но защо не се движа с тях?
Защото са от друг град. Далечен от тоя в който уча и от родния ми град ;)

И с това показвам, че всеки си има компания, просто трябва да я потърси, и да бъде търпелив.
Аз за сега не намирам такива, но ИМА!!

Ха, тва е всякаш да тръгнеш с некакво момиче, против вкусовете ти, защото трябвало да имаш приятелка, да се хвалиш че имаш.

Както говори Номер 5.

За съжаление е пълно с такива "мъже" които угаждат на момичетата, за да им се харесат. Според това, което знаят за дадено момиче, си изграждат некакъв характер, некакъв измислен герой, за да може да успеят във връзката, да я задълбочат и да я вкарат един ден в леглото.

Не знам, как може да се излагат така?
Момичетата през тва време си играят с тях и особено онея с опит, са много наясно какво става и си играят играта спокойно и често я печелят според мен.

Това пак е вид Дас-Ман!
Момчетата се променят заради момичетата.
Не държат на себе си. Изменят на себе си.
Защо? За да получат секс... А през тва време жените си играят с тях и източват яко пари ;)
Срамота.

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fa05e9509b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе каква мода, кви 5 леа... модата ни е турска, пайнерска и измислена. Всичко, което продават са ментета, а хората които се обличат по "най-новата мода на пазара" си мислят, че са много готини, а дрешките струват точно 5-10лв, джунджурийки от 2лв. Смешно и жалко е, но какво да направим като живеем в бедна държава, всеки си живее в свой собствен свят. Вие виждали ли ли сте скоро млад човек с нормални дънки, вместо някакви изсулени анцузи или шалвари??? Или пък някое младо момиче със някакви широки потници клин, и си мисли, че прилича на манекенка, а тези дрешки нямат нищо общо с модните. Всичко в тая държава е менте, даже хората са ментета... държанието им е фалшиво, те са фалшиви и са прости от по-прости. Айде със здраве!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6ef67e9c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, тъжно е, но си прав! Продължавай да бъдеш такъв, какъвто си! Стига толкова мимикрия! Разберете най-накрая, че всеки човек е съвършен сам по себе си и няма защо да се моли за одобрението на другите. Но и няма защо определени хора да казват кои са съвършени и кои трябва да се променят. Тези хора нямат разрешение да го правят.

Номер 3, аз отказвам да живея в свят, който очаква всеки да прави компромис със себе си, за да бъде част от дадена група. Предлагам просто мирно да се отцепим с девиз "Долу на досегашните групи! " Може да сме много, може и да сме малко. Не се опитваме да сформираме политическа партия, че да ни трябват много хора заради възможността да влезем в парламента. Всеки индивид има силата да промени света или поне хората около себе си и няма защо да се връзваме на примирените души. Според теб хората били насочени към конкретна група и нашият автор също е насочен да бъде такъв, какъвто е. За него не мога да заявя със сигурност, но ще ти дам пример със себе си, за да видиш как издиша теорията ти. Аз отдавна съм видял какво е обществото ни и доброволно съм се отцепил от излишните без да са ми го внушавали. Никой не ме е гонил и не се е държал враждебно или пренебрежително с мен. Приемарш ли, че не всички се поддават на манипулации, защото някои имат собствен интелект и сами вземат решения? Опитваш се да развиваш психологически теории за обществото и индивидите, но същите имат място само в науката, откъдето са произлезли. Има и друг път, който не завършва с приобщаване към някой от действащите модели. Ако на другите им харесва, добре! Ако ли не, те губят! Това важи за всичко в живота ни. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker