Какво бихте направили ако....се превърнете в кошче за душевни отпадъци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво бихте направили ако....се превърнете в кошче за душевни отпадъци?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1816 пъти
Здравейте, приятели интересуваме как лично вие бихте постъпили в следната ситуация... представете си, че се разбирате повече от прекрасно с вашата най-добра приятелка, споделяте си абсолютно всичко, имате си пълно доверие, смеете се от сърце когато сте заедно с една дума-се наслаждавате на всеки миг прекаран заедно, приемате я като сестра. Но идва ден в който най-добрата ви приятелка изпада в депресия, да кажем заради несподелена любов. В началото вие я подкрепяте, успокоявате я, правите всичко за нея, тя ви споделя болката си и така минава месец, два, три... става година, две и вие започвате да се изморявате от всичко това-да слушате колко е черен живота, как любовта била гадна, колко е наранена най-добрата ви приятелка, че повече няма да се влюби. Започва да се дразнете, да се отдръпвате от нея постепенно, вече не можете да й споделите нищо, защото тя постоянно ви залива с поредната порция нейни проблеми и така се превръщате в кошче за душевни отпадъци. Започвате да ограничавате максимално срещите си и от миналото щастливо и безгрижно приятелство започва да остава само един далечен спомен. Искате да си върнете старият човек и веселите дни, но не може повече да играете ролята на контейнер в който ежедневно се хвърлят тонове проблеми. Е... как бихте постъпили в тази ситуация, без да нараните приятелката си и въобще бихте ли продължили тези взаимотношения при положение че тя се е загърнала с черупката на самосъжалението и покрай нейните проблеми вгорчава и вашият живот с тях? Разговор с нея би ли оправил нещата и ако да, как точно трябва да се проведе, за да не ви разбере по неправилен начин? Ще се радвам да прочета и вашите мнения, тъй като мисля че много хора се превръщат именно в такива кошчета или направо сметища. Вярно че всеки има проблеми и именно приятелството е затова да ги споделяме и да разрешаваме, но според мен всеки си има определени граници. Извинявам се за допуснатите грешки и благодаря за отделеното време и мнение! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6290d60f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И с мен се случи същото. В началото успокоявах, но вече ми писна. Точно както го обясняваш ти се случи. Не бяха месеци, а години. Не се интересуваше въобще как съм аз. Само нейните си проблеми реди. Проблеми, които вече съм слушал 1000 пъти. Всеки път едно и също. Аз я изоставих. Сега дишам по-свободно и търся нови приятелства.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4fa701c675
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами как - прекратяваш приятелството. И аз имах същата приятелка, на която казах няколко пъти, че ме натоварва с проблеми, и ако може да спре. Уж отначало спираше и после пак се започваше. В един момент много се нервирах и спрях да и се обаждам, тя ме потърси и аз отново и казах, че вече не мога да търпя, а през това време бях изгубила близък човек, и ми беше много тежко. Нея това не я трогна - за нея важно беше да има на кой да си излива помиите, даже ми каза нещо от сорта, че не може все да сме весели. След това тотално прекратих връзка с нея и се чувствам много добре, че вече не ми се налага да търпя тонове негативъзъм. Даже и живота ми като цяло се подобри, сигурно защото и аз станах по - положителна. Така че не си губи времето с такива хора- за твое добро е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 67fbd0248f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Слагай капака на кошчето, за да не прелее
и го премести по-далеч :)))) от ползвателя...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f2b589080c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Май винаги така става с най-добрите приятелки - отритнат ли ги, все едно те насочват разочарованието и злобата към човека, който се опитва да ги подкрепи.
И аз имам такава приятелка, която ежедневно ми пълни главата с любовното си разочарование - независимо за какво искам да говоря с нея или да и споделя - разговора неизменно се пренасочва към нея, мъжа от когото е недоволна, но с когото продължава да е вече години наред.
Отегчително ли е - да.
Оскърбително ли е - да.
Досадно ли е - да.
Може ли да се промени - не.
Просто я изслушвам, с надеждата, че в пледоарията ще има пауза, в която и аз да мога да споделя своите мисли... , а понякога, когато сюжета ми е вече познат - дори не я слушам, само поклащам глава и казвам - "да", "така е", "права си", "разбира се"...
Не, че да се изтъквам, но аз никога не товаря така хората около мен - без значение за какво става въпрос, просто нямам навик да споделям... , но е ясно, че има и хора, които път не могат без да си изразят нагласите.
Извън това тя е добра приятелка и не си струва да я губя, само защото обича непрестанно да говори за себе си.
Така че, авторе - направете си равносметка - ако Ви е ценна като приятел - търпете, а ако не - никой не Ви кара насила.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6e284f9198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбирам те, по едно време и на мен ми се беше случило нещо такова. Бях до нея и си я подкрепях, понякога се карахме, разбира се, но аз й показвах, че вярвам в нея, радвах се на успехите й и сега продължавам още по-силно да се радвам на постиженията й.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 85639ab10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бих прелял буйно (дори да е нужна употреба на викане и истерия), за да изпръскам този/тези, които ме пълнят. И така, докато спрат да го правят. Бонусът е, че те ще се замислят сериозно преди да превърнат някой друг в такова кошче. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker