За бившите съученици и колеги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За бившите съученици и колеги
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3512 пъти
Ако преди беше лесно да се забрави някой човек, то със сайтове като Фейсбук е много гадно. Писна ми да попадам на хора, които помня от гимназията и затова вече не посещавам този сайт. Какъв е смисълът да се мисли за миналото? Много мразя и събиранията на класа, защото нека си го кажем - дори само след три-четири години хората от класа не са тези, които си познавал и като отидеш влизаш в стая пълна с непознати, които приличат на твои бивши познати и приятели, но само бегло. Затова предпочитам да пазя хубави спомени за някои хора вместо да ги видя какви са сега и да се разочаровам, че нищо от това което харесвах у тях вече го няма. А вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: be25e121d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък мисля точно обратното. Готино е да гледаш как са се развили хората. Да не сме замръзени някакви зомбита- ами ще се променяме! Трагично е, ако не се развива човек. Дори направих група на училището и отделно затворена за класа. Събрали сме се 22-ма от 28 човека. Тази година правим 10-годишнина и ще е яко, сигурна съм. Точно това е интересното - да видиш същите хора, но различни. В крайна сметка характерът не се променя. След 1-2 часа усещаш, че хората са си същите, но сега много по-успели в живота, направили кариера, семейства, обучили се, ходили в чужбина....
Мисля, че това на теб ти тежи - сравняваш може би постигнатото от другите на лична и професионална база и се намираш за по-малко успял човек, което си е демотивиращо, имайки предвид, че стартът е бил еднакъв. Мисля, че именно това е причината на определени хора да странят от старите си съученици и колеги - чувството, че не са постигнали толкова като тях през годините.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 622800cb08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си спомням във Фейсбук да има клауза за задължително посещаване... , като не искате - не го посещавайте, това е право на избор, а Вие, хем го ползвате, хем се оплаквате...
Пък и да имате профил - не е задължително да приемате за приятели, хора които не искате, а след като не са Ви приятели, респективно - няма да виждате какво публикуват и какво развитие имат...
Нещо сбъркано има в оплакването Ви, все едно да излезете на разходка под дъжда и после да се оплаквате, че сте се измокрили.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b71a2cabc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   1 изобщо не е интересно. Ако са много променени, те не са същите хора, които съм харесвал. Особено някое красиво момиче, което се е превърнало в поредната дебела крава-домакиня с две ревящи деца. А и щом животът ни е разделил по една или друга причина няма смисъл да гледаме назад. Изобщо не ме интересува какво става в живота им. И напротив, не искам да ми завиждат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b71a2cabc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма смисъл от събирания щом има Фейсбук. Там човек може да види всеки как изглежда сега (обикновено повечето хора след гимназията погрозняват, та не ви съветвам).

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b71a2cabc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Едно, звучиш така, все едно не става въпрос за гимназия, а за прогимназията. Или просто твоите съученици са били по-свестни от моите. Е не всеки е такъв късметлия. Нещо повече - за повечето хора дните в гимназията са най-гадните. За какво да се срещам с онези от гимназията, като бяха много гадни и не можех да ги понасям?

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c19b8f9427
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   ок, не ходи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 606830c987
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Мисля, че не си ги харесвал/а нито преди, нито сега.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c3bde5462e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз мисля като теб. Всичките ми съученици бяха глупаци, не ми липсват, никой не се е развил в положителна посока, да кажем дори само 1 - 2ма имат висше образование. Повечето се изпожениха и имат нещастни животи още от 17г. Живеят по селата и си нямат друга работа и цял ден обсъждат другите. Един интелигентен съученик нямах. Не ми липсват и знам, че ако има среща на класа ще е само да сноват и да търсят нещо лошо за мен, а не искам да знаят нищо за мен, въпреки че съм истински щастлива!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8600b67b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също не харесвам съучениците си и след като завърша тази година ще забравя че съществуват. Даже на бал няма да ходя - кой каквото иска да казва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 58f4c68c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пак е лесно! Не си правиш Фейсбук профил и не ходиш по сбирки на класа. Можеш да срещнеш някой от тях на улицата, но това няма как да се избегне без да заживееш като отшелник/отшелничка. Съгласен съм, че е безсмислено да се виждаш със стари познати. Е, можеш да се зарадваш как някои по-надути от теб простаци са пропаднали в живота както им се полага, но това е временно удоволствие и не спомага много за твоя личен напредък. Затова можем да минем и без него.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5b1983da5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз нямам никакви контакти със съучениците си. Миналата година ходих на среща с тях, а не бях срещал никого повече от осем години. Личи си, че след толкова време сме се забравили. Възприемаха ме почти като непознат. Абе умряла работа. Не ми се ходи много на такива срещи повече. Няма какво толкова да си кажем.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2617735308
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз никога не съм попадала в клас с готини съученици, но въпреки това умирам за тези срещи. Все пак в доброто старо време имахме и прекрасни моменти заедно. Никой не ми е толкова черен, че да не искам да го видя, дори и с хора с които съм била в "лоши" ОТНОШЕНИЯ. Всичко отдавна е минало и се радвам, че съм запазила само хубавите спомени, простила съм на които трябва, те на мен също и е прекрасно, когато се съберем всички заедно след години.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 253a60747e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До някаква степен и на мен ми е мъчно и най-вече за всички класове от 1ви до 7ми клас. Гимназията нямам приятели, въпреки че бяха готини. Ходя на срещите, но виждам че доста ме превъзхождат със светлинни години за съжаление. Има тук-там някои айляци, но повечето са успяли доста. Мисля, че най-много ми липсват тези от детските години. Срещал съм някои от тях, от квартала са ми все пак. Обаче загубих връзка с тях доста рано, тъй като бях в чужбина. Въпреки че живеехме един срещу друг с един, не съм го викал много много след като се върнах. С тези от чужбина се свързах по Фейсбука.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker