Глоба за намерено куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Глоба за намерено куче
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3072 пъти
Преди няколко дена намерих кокер шпаньол с съпруга ми решихме да го приютим и да пуснем обява че сме го намерили също така си оставихме данните на близкия до нас ветеринар. Но уви никой не си го потърсил, и когато изведохме кучето на разходка нещеш ли две момчета ни спират за провека на кучето дали има паспорт, дали е ваксинирано, дали има чип. Обеснихме за за кучето че не е нашо но това не ги интересува, дадоха ни 14 дена срок ако не го регистрираме до определенате дата ще последва акт 50 до 500лв. провлема ми е че не можем да го задаржи за нас имам малко бебе. Какво да правим ще ни глобят затова че искахме да помогнем моля посаветвайте ме пишете ми на ххх@abv. bg

Модератор - не публикуваме контактни данни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 8ae64e0a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глобата не е за това, че сте намерили куче, а за това, че сте ГЛЕДАЛИ нерегистрирано куче.
Ако бяхте предали кучето в приют, нямаше да има проблем.
Съвет - предайте кучето в приют, вземете си документ за това и го представете на институцията, която Ви е глобила.
Иначе, много ме радва, че най-после има някакъв вид контрол и институции в тази държава. Така е навсякъде, свиквайте - искаме да бъдем европейци, време е да се държим като европейци. Има правила - спазвайте ги.
Който намери куче го предава в Екоравновесие. Точка!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 97641d713f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   До 1.
Вие влизали ли сте в кучешки приют?
Браво на хората прибрали животинката, те са по- европейци от всички захвърлящи кучета на улицата и по-приюти! Дано бързо намерят стопаните му ако е изгубено или нови стопани ако е изхвърлено!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8ae64e0a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 2 - не съм влизала, но не съм намирала и куче. Ако намеря - ще го заведа там или ако няма стопанин и искам да го задържа - ще го регистрирам по реда. Искаме да сме европейци, но нарушаваме правилата.
Има си правила - или се спазват, или не се спазват и се плащат глобите.
Кучето най-вероятно е пуснато от стопаните му, защото им е омръзнало. Ако те бяха спазвали правилата, днес щеше да се знае, кой да поеме разходите. Авторката е прибрала това куче, защото е расово - като е толкова кучелюбка, защо не се погрижи за десетките мелези навън - те не са ли кучета?
Ами да си ги събере и да си направи кучкарник у дома. Ние сме направили обществени кучкарници, който не ги ползва - да си гледа и регистрира кучето!
Има си причини иначе да не се правят компромиси на такива като авторката - нали всеки ще почне да твърди, че е намерил кучето си и никой няма да се регистрира!

Когато правим правила и закони, те трябва да се спазват. Единствената грешка е, че служителите не са прибрали нерегистрираното куче до плащане на таксите. Ако никой не си го потърси - дава се на желаещи РЕДОВНИ стопани. За такова куче има кандидати! Който не може да се грижи за животно, не заслужава да има такова. Кучето е във владение на авторката. По закон тя е негов собственик.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 97641d713f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нашите приюти за бездомни животни са много далеч от европейските.
Има си срокове за регистрация на новопридобито куче който трябва да се спазват но никъде не е регламентирано какво става ако намериш загубено куче!!!
Има достатъчно форуми и сайтове с информация за приютите и снимкова материал и ако искаш да се изказваш адекватно по темата моля запознай се със ситуацията там. Виж ти като иряден данъкоплатец какви "идеални" условия си създала за всички бездомни и загубени животни.
Нямам нищо против заплащане на такса за куче и съответната му регистрация защото ако не си плащам немога да искам после да има алей за разходка, кастраций за бездомни кучета и т. н.
А ако кучето ми е маркирано и недай боже се загуби просто е въпрос на едно телефонно обаждане от хората който са го намерили и то е пак при мен.
Кучето което са намерили тези добри хора изобщо не е расово защото те нямат паспорт и легитимно родословие и никой уважаващ се кинолог няма да го признае за такова!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8ae64e0a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 4 - стига разтяга локуми - който намери нещо го предава на властите - кучето е вид вещ по закон. Има си приюти за такива животни - там и собствениците най-вероятно ще го търсят. Задържайки животното Авторката дори пречи да се намерят собствениците.
Расово е всяко животно с някаква порода, ако не се явяваш на изложби не ти трябват паспорти. За такова куче има доста желаещи, няма да е дълго в приюта, ако авторката действа по закон и предаде НАМЕРЕНАТА ВЕЩ на властите, както е по закон.
Ти като намериш протмоне у дома ли го носиш? Това е кражба!
Същото е и с кучето - авторката направо го е откраднала щом не го е предала на властите и служителите са направили грешка - трябвало е на място да го конфискуват.
Ти ако видиш хубаво коте/куче на улицата у дома ли го водиш?
Ако е имала добри намерения е трябвало да действа по правилата. Ако ми се загуби животното, ще го търся в приют, не у жените, които си разхождат СОБСТВЕНИТЕ животни в парка.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 76168c60f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами то всеки ще каже, че е намерил песа си оня ден. Тоя номер не минава. А вие друг пес имате ли? Ако нямате - работата е съвсем съмнителна.
Ами че ако видите загубило се цигане, ще го приберете ли в къщи, а? Или загубил се хамстер? Или котка? Май смятате, че кучето е нещо велико и свещено!
То и номер 5 е дал хубав пример с портмонето...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker