Чувствам се сам и депресиран. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се сам и депресиран.
преди: 11 години, 3 дни, прочетена 5994 пъти
От доста време съм в една тежка депресия, и се чувствам дота изолиран затворен и сам. И сега пиша само за да споделя и за да ми олекне просото днес не издържах. От доста време исках да пусна една тема и да споделя как се чувствам за да не задържам всичко в себе си, но все не намирах смисъл, е днес не ми пука :), неми пука какво си мисля хората общо взето за нищо не ми пука. Искам просто да кажа какво мисля най вероятно няма да е много свързано въпреки че аз ще го преправя няколко пъти ама fu*k it. От доста време живея сам затворен в себе си и се мъча да задуша проблемите си но не става, всеки който е пробвал знае. На 20 години сам 21 съвсем скоро нямал сам приятелка и никога не сам говорил с момиче, в смисъл да я заговоря аз, иначе се е случвало лол. Живея един застоял живот, неправия нищо ново, общо взето едно и също всеки ден работа, спане и пак. Постоянно обмислям самоубийство но винаги намирам вътрешна сила да продължа защото ако не бях нямаше да пиша. И не ме разбирайте погрешно знам че сам се докарал до тук и че сам мога да изляза от дупката в която се чувствам, но просто не знам как или избирам лесния път на самосъжаление. Както и да е преместих се от града в който сам роден вече съм в София и е просто смешно да кажа че няма какво да правя. И ако до тук всичко ви изглежда като оплакване то си е така затова започнах да пиша. Но искам да ви задам няколко въпроса вие как бихте постъпили, откъде бихте тръгнали за да си оправите живота, чувствате се сам как бихте се запознали с хора. Аз лично мисля да започна да тренирам нещо но не знам какво. Аз сам на 20 години не съм тренирал нищо досега, защото майка ми не ми даде като бях малък а после нямах желание. Но вече сам се издържам и искам да изляза малко от вкъщи, от доста време съм в депресия и се чувствам сам и затворен, защото е така но най-вероятно аз сам сам си го избрал. Исках да започна да ходя на фитнес, защото съм доста слаб но се притеснявам да ходя сам(доста съм неуверен). Искам някакво бойно изкуство или нещо което да е по-физическо просто предпочитание. Ходя на работа до 19:00 така че трябва да е нещо на което мога да ходя след това. Общо всякакви предложения за неща които мога да правя приемам.
Това всичко което казах беше просто мои мисли, взел съм решение да подобря начина по които живея или да започна да живея :) зависи как гледаш на нещата. И сега ще се обърна лично към теб човека които чете това, благодаря че ме изслуша или може и да не си, а просто да си прескочил защото текста е дълъг(аз често правя така). Дано не се чувстваш така какво се чувствам аз, а ако е така знай че не си сам. Не си първия нито ще бъдеш последен.
Какво казах в началото текста може да е несвързан но ме мързи да го редактирам а и така е по-истински защото това е начина по които е протекла моята мисъл. Това не е всичко но другото е за друга тема когато пак се чувствам така защото на всеки се случва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 дни
hash: 4419714dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бъди силен :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 2dce374872
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега ще ти кажа аз как съм излизал от подобни състояния, чувствал съм се точно самотен и депресиран. И аз съм в София, като дойдох тук нямах познати, но лека полека се създават. Та ето какви неща съм правил:

- танци. Ходех на салса, а после и на народни танци. На народните танци след часовете се събирахме групичката и ходехме на по бира, имаше интересни разговори. То една голяма част от хората отиват там заради това, не толкова заради танците.

- китара. Свиренето на музикален инструмент (освен на китара свиря и на други, ама китара най-вече) успокоява и развива креативното мислене, а и е много добър начин да се разсее човек. Освен това китарата винаги е голям плюс да я замъкнеш някъде и да подрънкаш, някои хора се впечатляват.

- придвижване с колело или пеша. Колело е най-добрият начин за придвижване, ако си депресиран, защото разведрява и уморява организма (а като си уморен по-малко мислиш за депресивните глупости). Като вали дъжд някой хора се оплакват и, да по принцип не е приятно, но аз като съм бил в голяма депресия даже се кефя на дъжда, защото ме кара да се чувствам жив.

- спорт, както сам казваш. То и колелото е спорт ама ако искаш да се натовариш повече - фитнес, може и уличен фитнес ако около тебе има лостове. ИЛи там някакъв отборен спорт, ако имаш дружки.

И аз до около 19:00 съм на работа и обикновено ходя на фитнес след това, даже още по-къно щото да има по-малко хора в залата. Няма никаъв проблем да ходиш късно, пак съм качил някаква маса.

- ходене на малки екскурзии, туризъм и др. Още нямам книжка, но като взема (дано да е скоро) смятам да посетя разни интересни места около София дори и да съм сам (все пак с колело не върви да се изминават големи разстояния).

- участие в някакви групи по интереси. Аз например имам интерес към предприемачество и старт-ъп фирми, затова и с приятна изненада открих, че има подобни събития в София доста често. Посещавах ги известно време и се завързваха интересни разговори. Сега спрях защото ми излязоха други неща. Освен това покрай свиренето участвах и в една музикална група.

- чети, гледай филми. Да, четенето е самотна дейност, ама понякога е приятно човек да почете нещо просто щото му дава интересна и нова информация или пък го откъсва от реалността

- слънчева светлина. Трябва да се излагаш на слънце, на мен ми помага. В слънчевите дни се чувствам по-щастлив, в мрачните дни ми е някво тъпо. Ама много хора са така..

Ако се сетя други ще допълвам.

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 118af3d504
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз съм в същото положение, но засега не мога да си помогна.... хубавое, че си решил да промениш нещо. Пожелавам ти успех :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 дни
hash: 87bb968907
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   на прав път си! започвай нещо - фитнес или някакъв боен спорт
няма значение какво - важното ед а има някакъв напредък
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 67790d1ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Отиди в някой клуб, харесай си някое момиче и опитай да се запознаеш с нея, трябва ти гадже, което да ти даде смисъл на живота, дано скоро да я намериш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 80bd4e0a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм така, бро, не знам как да се възстановя и да водя нормален живот.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 дни
hash: 9af96cebcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Потърси помощ от специалист, всеки понякога има нужда. Горе главата :-)

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 3f4d616c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Случвало ми се, години наред бях така. Преживях го. Не стана по-добре, не стана по-зле. Сега оценявам самотата, в която съм бил. Беше сякаш по-смислено. Животът ми е фалшив, жените, с които общувам и лягам са неистински.
Мечтая да се върна в онази самота, в която си ти.

Ще мине, но не е сигурно дали ще станеш по-щастливили като мен след време няма да я търсиш

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: fdcb8a9da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не се сдържах да не ти отговоря, трогна ме това, което си написал. Аз съм момиче на твоите години, на 22 съм. От това, което прочетох, смея да съдя, че донякъде сегашното ти състояние се дължи на преместването в София. Хубаво е, че работиш, поне си сред хора. Много добре ще ти се отрази да се занимаеш със спорт, без значение дали ще е боен. Може да ходиш и на фитнес, да влезеш във форма. Препоръчвам ти да четеш повече книги за позитивното мислене, една такава е "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу. Аз самата съм я чела, невероятна книга е. Сигурна съм, че сам можеш да се извадиш от депресията. Вземи един лист, напиши какво харесваш и какво не харесваш в себе си, опитай се да промениш това, което не ти харесва. Цени себе си, уважавай се, това ще е стъпката, която ще ти помогне да се социализираш с останалите. Любовта няма как да дойде при теб докато си негативно или депресивно настроен към всичко. Усмихни се широко, дишай дълбоко и ме послушай, няма да сбъркаш! От личен опит ти го казвам! Успех. С уважение- Тони

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 дни
hash: dce42374bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да почнеш да заговаряш хората. София е голям град така че може и да се правиш, че търсиш някоя улица.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 дни
hash: c0ac24c3b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "И сега ще се обърна лично към теб човека които чете това, благодаря че ме изслуша или може и да не си, а просто да си прескочил защото текста е дълъг(аз често правя така). Дано не се чувстваш така какво се чувствам аз, а ако е така знай че не си сам. Не си първия нито ще бъдеш последен. "

Благодаря ти! Не съм в депресия, но съм била. Хубаво е да знаеш, че не си сам. Да знаеш, че и ти не си!
Преди, когато бях в депресия, стоях на балкона и си мислех как някъде, може би съвсем близо, а може би в някой друг град, има друга жена като мен, която също стои на балкона и си пие кафето, и си мисли същото като мен. Това ме успокояваше и ме караше да се чувствам сякаш съм с приятелка. За някой ще прозвучи откачено, но това е начин да се справиш сам с депресията.
Щом си все на работа, можеш да си тренираш у вас - лицеви опори, да вдигаш гири, можеш да ходиш да караш колело, да бягаш - не е задължително да ходиш в зала. Хубава работа ли работиш, искаш ли да научиш нещо ново и хем с това да намериш нови хора? Защо не се запишеш на курс по заваряване? После може да си намериш и добре платена работа покрай това. А за Фейсбук какво мислиш? Не съм пробвала, но съм чувала, че там хората се запознават с други, създават се приятелства, които могат да се пренесат в реалния свят. И друго искам да ти кажа - аз съм с десет години по-голяма от теб. Като бях на твоята възраст не разбирах колко съм млада. Наистина, млад си, и сега му е времето да работиш върху себе си. Шекспир някога е писал "Щастливият приятели не ще и ни за миг не ще му липсват те. Нещастният ги дири тук и там, и колкото по дири, по е сам. " Опитай се да намериш щастието сам със себе си, и тогава приятелите ще се появят някак от самосебе си.
Желая ти успех! Да си здрав и щастлив!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 982fdf699b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мога да опиша колко мн пъти съм се чувствала така. Чак понякога си мисля, че това си ми е нормалното състояние, понеже все по-рядко и по-рядко се въодушевявам или се радвам за нещо и то съвсем за кратко. Аз преди година започнах да следвам и се наложи да се преместя в др град на квартира. В началото живеех сама и макар да се прибирах у дома всяка събота и неделя бях адски самотна. Не бях успяла още и да си намеря някакви по-близки приятели от университета, понеже при мен сприятеляването и опознаването с хората става доооста бавно. След няколко месеца се преместих в друга квартира със съквартирантки и се чувствах значително по-добре. И аз съм доста затворена, но и не издържам да живея съвсем сама и въобще да няма хора край мен. Направо се побърквам. Съветвам те ако си сам да си намериш някой съквартирант - дори да не е на твоята възраст няма значение, важното е просто да има някой край теб. И идеята ти за спорта е доста добра. Не се отказвай и дано нещата се подобрят. Успех:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: c5c7af0825
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Здравей и аз съм като теб само че съм на 17 и от друг град
Намира си приятелка по скоро че иначе цял живот ще си сам

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c67a0839d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ако имаш проблеми с контактуването и завързването на нови познанства прави следното. Ходи на фитнес(естествено като новак не се товари много) и там питай случайни хора как се правят упражнения, да те пазят и така нататак. Все с някои ще потръгне разговор а защо не и приятелство. Също и университет? Там най много хора и познанства :D

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 82e72f4ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Номер 2, много практичен коментар. Аз правя същото, хората сме социални, нормално като имаш познати и приятели и се забавлявате да се чувстваш добре. Чудя им се на хората, при които страха да се радват на нещо което харесват да правят (спорт) надделява и остават да се затварят и депресират.

Иначе тези които те съветват да си намериш гадже, много им се чудя на акъла, ти като не знаеш къде отиваш - смятай как пък момиче ще ти помогне :) Айде пооправи се, поухили се и тогава добави момиче към радостта и живота.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9e9a43fd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Приемай всеки ден витамин B 3.

в.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 33002fa28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Не си само ти, момиче съм на 16 и аз съм така :) но такъв е живота

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker