Сдържаност (липса) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121260)
 Любов и изневяра (29726)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18544)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сдържаност (липса)
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1674 пъти
Здравейте, пише ви момче на 18 години...
Напоследък забелязвам, че съм започнал по МНОГО гаден и отблъскващ начин да изразявам мнение - с надменност, арогантност и остро! Не знам къде ми е проблема, но просто, като видя или усетя нещо което ме дразни много, било то в някого или нещо, го изразявам по най-директният начин. Не мога да си стърпявам нервите, както и агресивността... За агресивността успявам да изкарам част от нея на тренировки, но далеч не цялата, която просто си седи в мен!
Хората започнаха да странят от мен и започвам да се убеждавам, че приятели всъчност няма(в най-добрия случай 1-2ма)! Именно заради това мое държание започнах да виждам истинската същност на "приятелството" ми с някои души и не знам дали да спра или да продължа докато не узная цялата истина за отношенята ми с другите!
Не знам какво да направя, харесва ми цялата тази промяна у мен, дори и по-големи от мен познати са ми казвали, че е по-добре така от колкото да си мълча и мисля, че са прави... но искам повече мнения!
Моля за сериозност и искреност!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6647673d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Реагираш така, защото мисленето ти е такова.
Агресията не идва ей така от нищото, тя е резултат от определени негативни мисловни модели, залегнали в мозъка. Ако искаш да го промениш, започни да се наблюдаваш отстрани, наблюдавай мисленето си и съзнателно го променяй. Казваш, че ти харесва, но се притесняваш, че хората се отдръпват от теб... ако се харесваш и се чувстваш добре в този си вид, не се ръководи от хората, не можеш да влезеш на никого в кожата и да знаеш защо се отдръпва или не се отдръпва... угодия няма и не може да има и не е правилно да се държим така или онака от СТРАХ, за да се харесаме на хората, за да ни приемат и да не сме сами.

Така че остави хората и гледай себе си. Добре е да се научиш да контролираш и управляваш реакциите си: себеконтрол и себевладеене. Не е лесно, но ако човек има стремежа и си го постави за цел, може.


Наблюдавай се - как се чувстваш след такова "надменно, арогантно и остро" изказано мнение?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 04d993166f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип това е характер. Но характер, който пречи на взаимооотношенията ти с другите хора. Не е лошо да си директен, но човек трябва да балансира във всичко- помисли, че срещу теб може да е някой, който е по-чувтсвителен, по-комплексиран и би го наранил по този начин. Не знам какво да те посъветвам. Трябва да се пребориш с това сам, защото накрая ще отблъснеш всички. Аз бях като теб, много невъздържана, агресивна, нервна. Но с времето се осъзнах, а това е първата крачка, която всъчщност си направил и ти. Погледнах се отстрани и не ми хареса, това която видях. Постепенно ще се научиш, ще си налагаш да си по-толерантен и търпелив. Не забравяй, че милата дума отваря много повече врати..

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 82d9b28a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това си ТИ. Приеми се. Аз съм много директна, мразя лицемерието у хората. Не може да ти се мазни и след като се обърнеш да те изкритикува. Предпочитам директно да ми се каже, казвам директно. Някои хора го оценяват, други - не. Бих казала, че от една страна пречи, от друга - помага. Все пак, може да не употребяваш твърде обидни и нараняващи думи:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c7b271e727
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бъди себе си. Дръж се така, както ти идва отвътре. Аз съм същата, плюя в очите и осъзнах, че истински приятели НЯМАМ! Но това не пречи да не съм щастлива.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: dc3be585cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бъди искрен, но тактичен - така ще печелиш уважението на другите. Ако просто изпраскваш по най-директен начин първите думи, които ти идват, ще гледат на теб като на груб, невъзпитан и както ти сам казваш, агресивен. Едно е да споделяш мненията си, друго е да ги налагаш на другите или да ги изливаш с агресия. Тогава хората ще странят от теб. Успех.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 151a5fa861
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какво ще стане ако всичко започне да те дразни?
Хубаво е човек да е искрен и открито да изразява мнението си, но по нормален и елегантен начин. Според мен при теб това е от възръстта, но трябва да разбереш, че с налагане на мнения, агресия и повишаване на тона не ставаш по-убедителен, а смешен. Това отблъсква хората. Ти не си центърът на вселената- това трябва да ти стане ясно. Много важно е да се научиш да слушаш, имам предвид да изслушваш хората с които водиш диалог. Не всеки се изразява правилно и не на всеки главата му е наред. Трябва да се научиш кога да говориш и кога да си замълчеш, макар и да си прав.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2f6af9d20f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До автора:
Сега си такъв и казваш, че си се променил. Следователно утре може да си друг и да претърпиш нова промяна. На твоята възраст човек започва да открива наистина себе си.
Това твое поведение на агресивност има да ти каже нещо. Виж какво е то. Погледни гнева си, разгледай го отблизо, остави се да стигнеш до корена му. Всяка негативна емоция има своето послание към нас. Няма случайни страх, омраза, гняв, завист... Например гневът го има, за да поставя граници. Къде в живота ти има нужда от поставяне на граници? Кой позволяваш да се държи неприятно с теб? Някой от семейството?

Soul

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker