Всички са лицемери - малко или много - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всички са лицемери - малко или много
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2658 пъти
Здравейте! Ясно ми е, че никой няма да заинтересувам със идиотската си мисъл, но по дяволите искам да излея всичко това някъде. Дори и никой да не ме чуе!
От доста време не мога да си намеря място - около мен всички са лицемери. Аз уча в България все още и не мисля да ходя в Европа - там всички са лицемери дявол да го вземе!

Някога ходили ли сте в Испания например - ужасна преструвка. Например ако седнеш на някакъв скапан бар, сервитьора ще се държи толкова преструванско добре, че чак ти иде да му повърнеш на скапаните обувки. Във смисъл, толкова са фалшиви - фалшиви усмивки и някакви такива. Бях в едно заведение и сервитьора беше голяма преструвка. Уби ме! През цялото време се правеше, че съм най - интересния човек на света. Доповръща ми се. Толкова беше фалшиво. Гледа ме в скапаните очи и ми се усмихва. И го виждам в идиотските му очи - нищо в това което прави не е истинско.

В България е същото, но не чак дотам. Много ми харесва когато сервитьора показва явна неприязън към мен. Не съм някакъв проклет луд или нещо такова, просто виждам как не се преструва и показва каквото мисли. Имаше един случай, в който явно на сервитьора въобще не му се занимаваше с моята особа, обаче всячески се правеше на дружелюбен и не знам си какъв. Уби ме! Не всички са такива, просто изказвам пример.

Същото важи и с проклетите жените. Човече, попадал съм на хиляди момичета които се интересуват от нещо материално в теб. Буквално виждам преструвката и лицемерието в очите им. Мразя тези момичета! Вбесяват ме!

Със идиотското киното ми е същото. Там е върха на преструвката. Виждам как актьорът се прави на какъвто не е за някакви проклети пари! Повръща ми се от скапаното кино!

Дори на гробищата ако отида ми е така. Мразя ги тия гробищни ритуали. Всички са такива преструванковци. Сложат няколко смахнати букета на гроба на починалия, сякаш той ще има някаква полза от тях. Едва ли! И после да отидат да пият и да ядат "за бог да прости"! Лицемерие! След 3 дни на никого не му пука къде е бил. Може би единствено на най - близките! Останалите са лицемерни копелета едва ли не дошли само да ядат.
Това е! Не очаквам никой да го разбере - просто искам да го излея някъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: ec6ee2ad5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Голяма глупост, брат'чед! А на сервитьора това му е работата и явно си я върши добре въпреки разни киселяци като теб...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ec6ee2ad5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   А, и май много "Спасителят в ръжта си чел" - то бива да копираш стила му, ама чак пък толкова - правиш се и ти на нещо, което не си - не е ли лицемерно??

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7a4e33e1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Много интересно и нестандартно. Накара ме да се замисля, определено! И си много прав.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c4d5cce57c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Че какво толкова материално имав, че да се въртят момичетата покрай теб? Щом си я докарал да пишеш до тук нещо ми намирисва..

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bd8c6fd2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Обичам такива откровени "откачалки" като теб. :) И аз мразя преструвките и затова избягвам комуникацията с другите. Гледам да съм независим, за да не ми се налага да се преструвам, но е трудно - живеем в общество и сме зависими един от друг и се налага да се съобразяваме и да се преструваме, за да не засегнем чуствата на другите.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 55908825fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Човече голям си хейтър. Имаш нуда от голяма доза усмивки и прегръдка (hug):))) Вместо да храниш другите, че ти се усмихват, вземи им се усмихни и ти. Ще ти стане по-добре ще видиш. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2ead36addb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   мдааа, прав е авторът.
Повечето хора играят постоянно за пари...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3c3d34793b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   В Бг хората поне са малко по-прями и откровенни....

Ако знаеш какво е в Англия -няма да станеш от земята от позиви за повръщане, брат... Ама на това тук му викат етикеция, добри маниери и други ала -бала. И аз отначало ми идваше да драйфам, ама после си викам :"Яяя и аз да се включа в театрото. "Все те питат дали си добре, като, че ли някой го интересува. Но отговора задължително трябва да е:"Благодаря добре съм'. Отначало си мислех, че трябва надълго и нашироко да им обяснявам как съм точно и какво е станало вечерта в къщи например, но но те просто си задават клишираните въпроси и те подминават и ако се случи някой все пак да е до мен и аз да почна да му разправям ме гледат като ошашавени в стил <Тая от коя лудница е изпаднала> и аз се усещам, че ръся явно неприемливи неща и млъквам засрамено, баси и лицемерите, че що ме питат тогава.
С жените или мъжете е същото-умилкват ти се и ти ръсят комплименти ако искат да те използват за нещо-не, че много си потрябнал на някой... прозрачно.
С ужас разбрах, че за тях, в тяхното общество е важно да си любезен и мазен, а не прям или честен. Това са типично наши славянски черти. Наричат го дипломатичност и любезност.
Когато искат да отклонят твоя идея казват:"Ще видим"демек нама да стане, а когато искат да те разкарат казват :"Мммм, може би", демек не.
А да не ти казвам какви определения дават за някои неща-фантастично, брилянтно е това, което ние бихме определили просто като" добре" или "много добре"... Никога не казват истината в прав текст, защото не е учтиво. Аз се уморих да гадая и за някои места си ходя и си проверявам лично как е ситуацията(като например, че сина ми бил брилянтен по биология, а той бил... да не ти казвам.... и ще ме баламосват, ама нали не било учтиво), че ми е втръснало от нелепи суперлативи, които често са и не на място изобщо.... В такива случаи предпочитам ясни, прями и точни укори или псувни ама да са честни и искрени вместо лигавщините им и лъжите им.... ама нали 'сега сме в Рим и затова правим като римляните".

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c7d994c3ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   а не мислиш ли, че един усмихнат човек е много по-приятен за гледане от намръщен и сдухан?
мисля, че бъркаш любезност с лицемерие и наричаш хора, на които работата им е да бъдат любезни и учтиви с другите - лицемерни.
не разбрах защо ти харесва ако сервитьорът се държи зле с теб и показва неприязън? това е непрофесионално от негова страна. не бъркай лошото възпитание с прямота и откровеност!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4683a476cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе та той животът е лицемерен, та хората ли да не са. Раждаш се, ти ревеш, а той ти се усмихва! Смее ти се, че сега ревеш, като нямаш идея в следващите оставащи ти годинки, какво ти е подготвил, а ти си мислиш, усмихнат е, значи е добър и хубав.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f51bb56e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Абе Европа, БГ, все тая... всички се лицемерни. Вълшебната думичка на всичките ни проблеми - голяма доза егоизъм.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c51b4659c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си прав за всичко авторе, но и номер 9 не е. Не е лицемерието, а безграничното позитивно настроение, с което хората се опитват да заобикалят проблемите си, това е досадното. Що за слепец ще даде минуси на номер 7? Нищо грешно не е написал, а и не го е доказал той, така че се замислете малко и вие. Никой не гледа сериозно и сърдито от много щастлив и приказен живот. на някой мамин син или дъщеря, такъв сериозен човек ще му изглежда странен, но в блестящите условия около себе си, задоволеният не може да види по далече от носа си. На нас проблема ни е, че нямаме средно положение на поведението- Сърдити и тъжни, весели и безгрижни - Така си тъпчем на едно място и не прогресираме. Ако една усмивка може да накара човек да се радва че съществува, то кога ще се радва и каже, че е живял в този свят? Вашите родители са живяли, а ние сега съществуваме с усмивки на лицата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4438b293d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Някой май се е вживил в ролята на Холдън Колфийлд... :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker