Има ли и други, които се чувстват така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли и други, които се чувстват така?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1916 пъти
Напоследък все повече започвам да имам усещането, че нещо е сбъркано в цялата работа. Имам предвид, че хората са прекалено големи материалисти, прекалено много се тревожат за кариера, постоянно се стремят към власт, все гледат да се изкарат голямата работа, големите разбирачи. На мен тези неща са ми чужди и не ги разбирам, чувствам се, все едно не съм на мястото си. Иска ми се да живея на някакво по-спокойно място, където да се чувствам в хармония с природата, където да не съм зависим от шефове, от срокове, от пари и т. н.

Искам да се отдам на духовни неща, искам да помагам на хората с каквото мога, искам в замяна на моята помощ хората да помагат на други хора. Искам да направя поне един човек по-добър. Искам хората да не изпитвам омраза един към друг, а само любов и уважение. Например като отида в Родопите усещам, че някак си там ми е мястото. Това място определено има някаква магия, има някаква сила, някаква енергия. Никое друго място го няма това. Особено пък ако чуя каба гайдата... еееех, целият настръхвам. Казвам си: мамка му, това е моето място, защо не мога просто да дойда да си живея тук, да се отдам на хобита и да не съм зависим от пари.

В нашия свят всичко е пари - дори здравето на хората не струва 5 пари, щом дори и хляба ни го тъпчат с всевъзможни химии за някой лев. Понякога си мисля - съвземи се, това е действителността, все пак без пари няма как да оцелееш. Викам си - аз нещо съм сбъркан, след като като го споделя с някого и те ме гледат, като че ли съм ненормален. Може би съм луд, а? Друг път пък си мисля - не, не е възможно, няма как хората да са се втренчили в парите и егоизма до такава степен, че да се убиват за 5 лева, да продават дрога без угризения, да се убиват хиляди хора за малко петрол, нещо тотално е сбъркано в обществения и иконмическия модел. Няма ли как например вместо икономиката да се базира на конкуренция (пазарна икономика) и това да води до всяческо снижаване на себестойността, дори и с цената да вредни за хората вещества да се приложи някаква по-съвършена система на базата на сътрудничеството? Нещо ми липсва, липсва ми духовност като че ли...

Един пример: веднъж се сецнах много лошо, оказа се, че имам дискова херния. Положението беше много зле, трябваше операция, която криеше сериозни рискове и можеше да остана инвалид. Бях цяла седмица на обезболяващи инжекции по два пъти на ден. Обаче аз за миг не се поддадох на стреса. Започнах да мисля позитивно, вярвах, че всичко ще се оправи. След две седмици отидох на преглед и лекарите бяха слисани. Нямаше помен от травмата. Нямаха подобен случай в практиката си. Аз бях много горд - само със силата на миссълта се излекувах. Бях чел доста книги (Кехоу и т. н. ) на тази тема, но сега успях на свой гръб да изпитам чудото на позитивното мислене, позитивните утвърждения и визуализацията.

Но какво стана, когато се върнах на работа? Аз бях на седмото небе, а шефът ме посрещна с грандиозен скандал, че съм отсъствал от работа толкова време. Каза, че съм се преструвал, въпреки че му обясних, че нямах физическата възможност да работя, тъй като не можех да стоя дори прав, нито седнал. Не мога да опиша колко наранен се почувствах. И знаете ли какво направих - отидох в тоалетната и плаках доста. Да, мъж съм, да, не съм слаб, но бях наранен и най-вечен потресен от липсата на елементарни ценности у някои.

Според вас аз ли се побърквам или нещо в систамата е сбъркано? Ако аз съм сбъркан, има ли и други побърканяци, които мислят като мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 92e1586daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило, момче, нищо не ти е сбъркано. Светът, в който живеем е извратен и покварен. Жалкото е, че има хора като мен и теб, които виждат всичко по начина по който си го описал. Няма да ти казвам колко често плача по улиците, когато видя някоя баба да проси и всички я подминават или някое изнемощяло бездомно животно. Всички трупат пари и кариера, имоти и вещи.... Боли ме, че всичко се върти само около материалното, в това число и секса. И аз като теб си умирам да заживея в планината, далеч от всяка суета и надпревара... Сърцето ми се свива да го мисля и да не зная как да го направя. Всичко е устроено така, че да си зависим от парите, уви... А ми се иска да имам един двор, да си гледам зеленчуци и плодове, да ровя и обичам земята си, да ми мирише на пръст и листа, да събирам шишарки, да чувам пеперудите и кълвачите, през зимата да давам сено на животните... Да си ходя боса и да чакам дъждовете.... Но... дали някога....

Жена на 30...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 50ed28f904
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря, номер 1. Все пак ми стана малко по-добре, като разбрах, че все още има поне 1 човек, който мисли като мен.

Иначе за "дали някога" - пожелавам ти го от все сърце и съм сигурен, че ако вярваш достатчно силно, ще го имаш.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d81c06b55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много хубава тема и добре написана. Малко са хората, които мислят като теб, но е добре, че ги има. Знаеш ли, другите, т. е. описаните от теб са такива, защото се страхуват. Може да ти изглежда странно, но е така. Те толкова са се вкопчили в парите например, че са забравили всичко останало - морал, човещина, емпатия, премисляне. Защото са повярвали, че парите ще ги направят щастливи. Парите не са лошо нещо. Просто каквото и да е, превърнато в самоцел, става лошо.
Тези с кариерата смятат, че тя ще ги направи щастливи и минават през трупове, заради нея. Други пък мислят, че властта ще ги спаси от страха.
Всеки от нас дълбоко в себе си се страхува от самота, загуби, болести и т. н., но някои просто са по-страхливи и по-слаби, макар че на повърхността кариеристите, богаташите иглеждат по-силни. Вътрешно при тях нещата се влошават и колкото повече пари, власт, високи социални позиции имат, толкова по-зле стават, колкото и парадоксално да ти изглежда. Така тотално губят себе си и поведението им е грубо и безконтролно. Кучетата, които лаят най-силно, се страхуват най-много.
С всичко това искам да кажа, че трябва да оцениш своята смелост, позитивност и буден умен и да продължаваш да си себе си. Ще намериш хора с твоя светоглед и може би ще се почувстваш по-адекватно в този свят. Живеем във времена, в които всичко се усилва. Лошото става по-лошо, а доброто по-добро. И всичко се променя, надяваме се към по-хубаво.

Поздрави :)
Soul

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c9dca51da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си сбъркан ти, системата е сбъркана.
Питаш има ли и други освен тебе - има, и сме много, и от ден на ден ставаме все повече. Наистина в сравнение с другите "материалисти" сме малко, но не си само ти, не съм само аз, има много много други като нас.

И аз винаги съм си мечтала за същото - да си имам двор, да отглеждам плодове и зеленчуци и цветя, да живея сред природата и да се занимавам с духовно развитие.
Но обстоятелствата бяха такива, че и аз подобно на вас нямах възможност да го осъществя.

Добрата новина е, че можеш да практикуваш и да работиш за духовното си развитие и там, където си, от мястото, на което се намираш в момента. Аз така правя:)... йога, медитация... не се опитвай да променяш другите, бъди промяната, която искаш да видиш в света, както е казал Ганди.

Разбирам какво ти липсва - липсва ти среда, хора с мислене и нагласа като твоята. И на мен това ми липсва...
Но идва нова епоха, ако сега се питаме "абе аз ли не съм наред, те ли? ", идва време, когато не ние, а те - тия с материализма и конкуренцията - ще изглеждат не в ред.
Системата се руши, въпрос само на време е. Вече е повече от ясно, че не може още дълго да продължава по този начин, мислиш ли, че може нещо да се гради на основата на отношения като тия с шефа ти?

Вие сте млади, на по 30 години искрено вярвам, че ще реализирате мечтата си. За мене е вече късно, но и тук, в големия град, работя и ще работя за новата епоха на любовта и светлината.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 93a54bc80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не си се побъркал, споко. Просто живеем в материален свят, или по-точно ние сме си го направили такъв и всеки ден се самоизяждаме. Всеки иска да милионер, да превъзхожда другия, да има най-новата или по-скъпа кола от другите, да му завиждат и тем подобни - и защо? Защо всичко се корени на злоба и алчност в тоя свят? Толкова сме егоистични, че ако бяхме равни - пак щяхме да намерим начин, за да се съревноваваме помежду си. А когато някой, който вече има всичко, защото баща му е крал от държавата/примерно/, тогава той е достоен за възхищение и уважение от околните, дори и да е пълен боклук. Цялата система е объркана, това е ясно. Само че не съм убедена, че там където би се почувствал по-добре, би било по-различно. Мисля, че злото и доброто е в всеки един от нас, ти си решаваш кое ще използваш и какъв ще си.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a756b2b64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нищо ти няма, на моменти и аз изпадам в такива състояния. Иначе, има разни общности, които живеят по начина, по който ти искаш - например потърси за общината на Висарион. Това е един пич, дето се е обявил за превъплащение на Иисус и е направил мини-колония някъде в Русия. Там хората почти не ползват пари, живеят основно от земеделие и животновъдство. Ако им трябват пари произвеждат глинени съдове, произведения н изкуството и др. и ги продават на "нормалните" пазари. Използват слънчеви батерии за ток, а водата си я набавят директно от реката. Освен това правят ревизии на всички класически произведения, за да махнат "лошите" герои от тях. Абе някаква луда секта са, ама хората са много такива нематериални.

Или пък прочети за този град - Auroville. Това е град в Индия, в който хората отиват и живеят практически без пари, обаче си длъжен да допринасяш за общността. Дали ще готвиш хляб или ще режеш дърва или огъваш стомана - все тая, пари няма да получиш. Обаче можеш на обед да отидеш в общия стол и да ядеш за без пари. Та такава им е идеята.

Иначе, съветът ми е да се постараеш да общуваш с хора с твоето мислене... Реално е невъзможно такава идеализирана безматериална общност да съществува в големи размери. Просто хората не сме такива. Но все пак може да се доближим в някаква степен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3fbff156fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе това щастие дето си го представяш, неосъществимо е, аз минах през този период. Или може би имаш друга идея, опиши по подробно.
За разлика от теб, аз например обичам морето. Четох (Кехоу и др. ) преди 18 години и силата на мисълта ми помогна намерих начин, да се преместя 200км и да живея /вече 15 г/ на 1, 5 км от плажа, сега ако щеш ми вярваи вчера беше 5 юли, а аз не съм имал и една морска баня тази година, нямам време една "бира с цаца" да пия на плажа. А точно като теб си представях живота, да имам време да седя да си гледам любимата природна гледка, да се разхождам по плажа всяка вечер, морският бриз да развява дългата рокля на жената до мен, сутрин да ходя на риболов с въдицата, вечер да пия студена бира на бар покрай морето. Но човек има и други желания и нужди освен духовните, а постигането им израсходва много от вермето му. Живота е такъв, любимата природна гледка не осигурява подслон и храна за през зимата, не осигурява образование и дрехи за децата. А сме свиканли и сме зависими да живеем в луксовете на днешните времена, не мога да си представя да няма ток у дома, не мога да приема като се прибера да няма топла вода за къпане... Ако се замислиш хората в родопите, където си ходил, защо ли не са често на разходка в природата, защо ли не седнат на верандата на някои къща, като чуят гайда да се заслушат, та да им стане хубаво, ами всички млади са избягали в големите градове да работят, в родопите са останали само тези дето имат някъква пенсиика като доход.
Общостите за които говори №6 са ок за някои хора, щом съществуват, но и там трябва поне 8 часа дневно да се трудиш и обикновенно не ти остава сили и време да се наслаждаваш на хубостите на живота.
Хубав ти се вижда живота в родопите, но само ако си на гости или на хотел там, а да са на гости или на хотелл цял живот /където и да било/ могат да си позволят само хората, които успяват да продават труда си достатъчно скъпо. Например Кехоу може да си позволи. А за нас нормалните наемни работници няма как да стане.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a756b2b64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   от автора на 6:

Да допълня, че май и в България има подобни малки общности, ако не се лъжа имаше един поп, който събира бездомни семейства и ги настанява в изоставени села. Хората почват да живеят от земеделие, животновъдство, откъснати от светските страсти. Повечето семейства са цигански, ама са от по-свестните цигани, дето имат някакво желание за развитие.

Иначе, сега като казах цигани - ами виж циганите как живеят - задружно, песни и танци, необразовани и глупави. Ама това не им пречи да са щастливи. В крайна сметка каква е идеята на един човек в живота? НИкой не знае има ли смисъл животът, нека поне да сме щастливи Не искам да кажа, че може да си щастлив само без пари, естествено, че може да си някакъв тип с пари, който е наистина щастлив. Всъщност много от по-богатите цигани пак са щастливи, щото организират разни празненства за цялата общност/махала/ и така даряват щастие на другите. Въпросът е че много хора губят от времето, през което могат да са щастливи, за да правят пари.

Едно време и българите са живели така - в малки общини, прост живот, без много място за индивидуализъм. После се появява еснафщината. Въпросът тогава е защо в много народни песни се пее за мъката на този живот? Явно просто българите не сме се научили още да сме истински щастливи независимо как живеем. Но ще се научим.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 645dbe13f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора: благодаря на всички за коментарите. Стана ми малко по-добре.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c954318315
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Щом нямате обща снимка може да направиш това с платното но с отделно твоя и следователно негова снимка и по средата едно сърце ще стане като колаж от двете страни двете снимки а по средата сърце и може да напишеш нещо на сърцето :) много неща могат да се измислят 10 лева не са толкова малко пари а и ако го изработиш сама може би повече ще се зарадва от колкото на нещо което си купила от магазина.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 35a840987f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Влюбих се в мисленето ти и разсъжденията ти. И като се замислих и аз съм се засилила да правя кариера, да трупам от филмови продукции. Но на мен наистина не ми трябва тази слава и тези кредитни карти с многоцифрените числа. Искам го, за да участвам в ИСТИНСКИ филми, изпълнени с послания. Като твоето например! Благодаря ти, че го сподели. Впечатлена съм от идеята ти за щастието!

Момиче, 16г.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 50ed28f904
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Автора до 12

За мен един такъв филм е "Животът на Пи". Само че не е лесно да схванеш посланията, тъй като са много кодирани.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker