Пътуване със самолет за първи път за Франция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пътуване със самолет за първи път за Франция
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3060 пъти
Здравейте, тъй като ще пътувам за първи път със самолет, искам да попитам за повече подробности относно летището във Франция дали има някакви особености някакви съвети, ако можете да ми дадете, защото ми е притеснено как ще се справя, видях че в ръчния багаж не е позволено козметика да се носи, но искам да попитам за малко огледалце дали може, и нали не ми трябва паспорт?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: abc05588dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Аз съм пътувала много пъти до Франция,но по някога с частни самолети.Значи поне миналата година когато пътувахме не ни даваха да носим почти нищо наистина.Паспорта задължително ти го искат,че на къде без него.Тогава и баща ми много се ядосваше,защото все пак ние сме деца,ама какво да се прави.Поне на мен не ми дадоха огледало,защото като изваждам можело да изпусна и да се счупи така ми каза стиордесата даже ми го върна чак след като кацнахме не знам зависи от много неща.



Падналото ангелче :*:*:*:*:*

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ff40b74381
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може без международен паспорт само ако личната ти карта е от новите.
Не може да носиш течности над 150 мл.
Има впредвид, че летището в Париж е много голямо и доста объркано, но ти не казваш къде точно във Франция?
Като цяло - има тук теми с подробности, а и в интернет да потърсиш веднага ти излизат правилата.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: abc05588dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   А забравих да добавя нещо: куфарите ти не трябва да са много тежки поне на нас ни казаха така. Даже не знам дали ти ще попаднеш на такъв самолет, но има и някой дето трябва да преминаваш през детектори. Много е гадно, но ако си чиста (смисъл не носиш нищо) ще те пуснат. За паспорта даже все още не знам защо питаш това ти е като документ за самоличност ето виж сама, ако не ми вярваш:" Паспорт е документ за самоличност, издаван от държавата (обикновено за нейните граждани).... Служи за удостоверяване на личността при преминаване на национални граници и при пътуване от една страна в друга. В него се вписват данни за лицето като имена, дата и място на раждане, пол, гражданство, националност. Включена е и фотография на човека. "
Това е ами какво друго ...
като гледам нищо не си питала за това приятно пътуване и не е страшно спокойно свиква се.




Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 797671c5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за бързите отговори. Мисълта ми беше, че ако нося лична карта дали е необходимо и паспорт, но аз не съм се изразила правилно. В интернет изчетох доста относно пътуването със самолет, но мисълта ми беше, ако има нещо по различно в летището в Париж (Шарл дьо Гол), някой да каже.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: abc05588dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Е тогава може и да не носиш паспорт не знам някъде ги искат и двете. Като пътувахме за Испания и паспорта ни искаха.



Падналото ангелче :*

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 022b3eea5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Първият ми полет със самолет беше тъкмо до Париж, преди две години. Но кацнах в Бове, а от Шарл дьо Гол излетях на връщане. Зависи с коя компания летиш, в коя класа си. В WizzAir дават безплатно малко ръчен багаж, има конкретни размери на чантата, за повече се плаща допълнително. Като изключим това, други притеснения не съм имал. Не се позволяват козметика, алкохол и напитки в опаковки по-големи от 150 мл. Единственият ми проблем се оказа на проверката в Бове, личната ми карта беше с леко оръфани краища и снимката ми е стара и не си приличам много вече с нея. Та някъв почна да ми шпреха на французки, от което не разбрах нищо, но разбрах какво има предвид. Но все пак ме пуснаха да мина. Това е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3abdc74bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   не се бой, всеки ден летят хора за първи път, служителите на летищата са свикнали с това. гледай табелките на летището и по тях ще се ориентираш. лек полет и приятна франция!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 797671c5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cf8b11cad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моля

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a4f569cccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Преди няколко дни пътувах, така че, информацията ми е актуална.
За козметиката - може. Спирала, крем ( под 150 мл ) сенки, фондьотен, пудра, червило ( слагаш ги в ПРОЗРАЧЕН плик и го запечатваш отгоре. Като минаваш през скенерите - го извади от чантата си и го покажи. Т. е не го оставяй да мине през скенера в багажа ти. Ще те накарат да го извадиш, така или иначе). Единственото, за което внимаваш е - ако вземеш парфюм, да е малък. До 150 мл. ( Това важи за всички течности по принцип ). За РЪЧЕН багаж. Той не трябва да е по - голям от ученическа раница. Това е!
Безаварийно пътуване!
Забравих - огледало не може, но си вземи малки сенки и използвай огледалцето вътре в тях. Запечатай всичко в плик ( писах по - нагоре ) - никой няма да го отваря.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 383170f078
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Абе защо всички говоите за 150 мл. течности, след като е 100 мл.!!?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: abc05588dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Сега се сетих защо не отидеш с частен самолет? Ние имаме такъв и е много по-хубав от останалите. Вместо да се занимаваме с чакане по летищата направо звъним на пилота (той е на повикване) и така...

"Малко са българските милионери които имат частни самолети. Обикновено те не са лични, а са на компаниите който те контролират. Някои самолети пък са отделени в чартърни авиокомпании и когато не обслужват собствениците си биват отдавани под наем. " ---- това ми го извадиха от векипедята мисля, че беше не знам точно. Ми да вярно е повечето не са лични, обаче баща ми каза, че има такъв дали е негов не мога да ти кажа, ама винаги когато се обади идват и ни закарват там където искаме. С тези самолети сме ходели до доста държави и се пътува много по-добре. В другите трябва да се съобразяваш с "изискванията", който лично мен ме дразнят вече, а при частният не е така. Когато пътуваме с частен самолет си нося колкото си искам багаж (по принцип като пътуваме до други държави отиваме за 3-4 седмици) при другите самолети не трябва да ми е много тежък и огледала не може ужас!!!! Що за "правила" какво като се счупи ще им платим каквото трябва тцтц... Та така с такива самолети както казвах сме били до: Испания, Русия, Франция (накъдето си и ти), Швеция, Холандия и не ги знам другите. Най-гадното беше, че заради тези самолети (не частните другите) не можахме да отидем в Индия (там не сме били чудя се дали е хубаво) и трябваше пак в Дания (ужас не е хубаво там изобщо и езика им е един... ) а брат ми толкова искаше в Индия яд ме малко, но нищо другата година пак. Така де, ако имаш възможност по-добре е да отидеш с частен самолет. Пътувала съм и с двата и ти го казвам от личен опит. :)




:) :) :)



Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 49ce9afa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 14 е доказателство какви прости са богаташките деца в България. Не може да изреди дори имената на страните и говори като последно гаменче от махлата, но с пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker