Анкета: Бихте ли се качили в трабант? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Анкета: Бихте ли се качили в трабант?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3012 пъти
Здравейте!
От години се занимавам със тези автомобили, в нашето семейство имаше едно такова "чудо"(беше на моят дядо), участвам активно в мероприятия и т. н.
Може би някои хора ще кажат че съм луд и няма какво да правя. Не не не, не си мислете че не харесвам и други коли, естествено че харесвам и други марки, просто решение за първи автомобил. Подметнах на един приятел, че мисля да си взимам такава машина за първа кола, след като си взема курсовете. И той реагира: Ха да бе да! Хората кой знае как ще ти се смеят и едно момиче няма да се качи в тая кола! . Викам си окей, но на мен ми трябва нещо за да си върша работата и да е евтино за поддръжка, пък всеки си има вкус и предпочитания. Не мисля че е редно да определят човека по колата. Но реших да видя мнението на хората и предимно дамите как биха отговорили. Просто любопитство... Естествено и мъжете могат да дадат своето мнение :D

И тъй дамите, за да могат да си представят по-добре:

Представете си симпатично, прилично облечено с него сте на среща, но не сте видели колата му. Да речем ако се наложи да отидете някъде и се наложи да използвате колата му как бихте реагирали? Бихте ли се качили? Или ще се промени ли мнението ви за човека отсреща?

Е надявам се да сте се позабавлявали от това което прочетохте, дано получа и забавни отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: c66debf1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съвсем сериозно, да! Какво му е пък на трабанта? ! Даже е такъв един дребен и симпати4е, много по-сладък от сплеснат изотзад VW да кажем. Вземи си и да не ти пука, тъкмо ще пресяваш по-лесно глупавите момичета.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f1a60d1341
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сам каза, че колата е за вършене на работа. Не си уточнил обаче каква е работата, защото ако работата е сваляне на момичета, определено трабантат няма да ти свърши работа.

Ако трябва да отидеш на работа с него и си ОК с това че неминуемо ще има хора, които ще ти се подиграват, тогава това е твоята кола.

Но обръщам внимание, че тук въпросът е по-скоро какво послание изпращаш, карайки трабант. Днес автомобилът е много повече от превозно средство - то е символ на престиж, на успех, на социално положение, на финансово положение. Няма да се спирам на това защо е така и дали е правилно, но знай, че хората за добро или лошо възприемат евтините коли като знак за бедност и липса на авторитет и социално положение. С такава кола почти няма да има човек, който да те взима на сериозно. А взимането на сериозно е важно в живота, защото в неговия ход се налага да общуваш с хора, да градиш отношения с тях, да предизвикаш определена представа, да изградиш имидж, иначе не става, обречен си на провал. Пак казвам, няма да коментирам дали това е за добро или за лошо.

Един пример: ти си бизнесмен и отиваш при потелнциален клиент. Целта е да го убедиш, че ти си сериозен производител, имаш много клиенти, хората си умират да работят с теб, предлагаш качество, добро обслужване, много си търсен, успешен. Крайната цел е да го превърнеш в твой верен клиент. Но в същото време изкачаш на срещата с трабант. Ти как мислиш, ще ти повярва ли, като ти види трабанта? Ще стане ли твой клиент? Ще те вземе ли на сериозно?

Ето ти пример как колата в един момент се оказва част от твоето амплоа и като такова има връзка с постигането на целите.

ПС: аз лично не смятам, че е несериозно, но повечето хора смятат, а това те касае пряко, защото сме социални същества и понякога мнението на околните е важно

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ab786c3e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Блатните ни принцеси никога няма да се качат в трабант..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 33a874bf96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато чуя "трабант" и си представям една синя, очукана кола, извън движение... Аз съм мъж и нито бих се качил, нито бих си купил. Но съм екстравагантен човек, не обичам да се водя от общоприетия "модел", за каквото и да било. Да, вземи си трабант, но го преобрази - смени тапицерията (може да облечеш седалките с дънков плат, например), смени цвета (нещо ярко, но не крещящо)... Има толкова много неща, които можеш да направиш, за да стане колата уникална и най-вече интересна. :) Късмет

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c04c027b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз бих се изкефил, ако някой приятел кара трабант: ))
Отмина времето, когато на тях се гледаха като на "най-лошата кола", сега вече са с ретро привкус: )

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1cbf9734f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ахахха страхотна тема. Не просто бих. Много пъти съм се возила. В тийн годините ми, момче от компанията имаше транбант и се развозвахме с него навсякъде. Миналото лято един приятел го беше обзела носталгия по старите времена и стегна Варбурга на дядо му. Ей навсякъде обикаляхме с Варбурджито цялото лято. Беше страхотна преживяване.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2616a218c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Аз съм жена. Като изкарах курсовете и аз като теб си мислех да си купя трабантче. Не е смешно. Много си е фешън! Возила съм се като малка в такова чудо. Чичката ни беше натоварил 4 възрастни и 5 деца. Бяхме натъпкани като хамбургски салам. На завоите трабантчето го караше на 2 гуми. Ха-ха-ха-ха като се сетя и ме избива на смях.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: edc3bc7980
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Хахаха не вярвам, че го мислиш сериозно... никой нормален няма да си купи трабант на тея години, освен ако не е за гавра...
Иначе аз лично няма да изляза с момче, което кара трабант. Всички само повтаря, че други били по-важните качества в един човек, но според мен никой не го мисли сериозно. И нито един човек няма да се чувства добре в трабант.
Да момчето може да е супер, ама това е трабат, пич.... Целия му чар се губи някак си:) По-добре никаква кола да няма цял живот, отколкото да има такава.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 09ff1b32c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Харесвам трабантчета! Баща ми е имал такова чудо за първа кола, но си е купил друга след това. Честно да ти кажа аз съм се качвала и пак бих се качила в такава кола, въпреки непрестанен ият шум и честото спиране, не бих си купила, само, защото в момента притежавам Volvo V30, но иначе бих се зарадвала отново да се кача на трабант. В днешно време се срещат доста рядко и не ги правят така както са ги правели преди. Ръждясват много бързо и частите се развалят. А това, което си написал, че се поддържа лесно изобщо не е така, частите, които постоянно се развалят са доста скъпи и харчи ужасно много гориво. Но все пак ти си решаваш. Успех!
Жена, 18

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 534fb3fc53
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз ще се кача и няма да кажа нищо, но повече не бих излязла с теб. Ако нямаш финансова възможност за друга кола... просто не си взимай.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 75573add40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това са пълни глупости да определяш човека по колата. Няма значение кой каква кола кара. Всеки според възможностите си. Относно въпроса, който си задал - разбира се, че ще се кача в колата. Няма нищо да ми стане. Дори ще се зарадвам - аз харесвам старите неща.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6c47350c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много интереснаа тема си направил. Браво! :D Ами ако е добре поддържана а не някоя бричка бръмчаща като трактор, то ДА!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a2bb38250f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   с това че трябва да смесваш масло с бензин не знам дали ще е толкова евтино, на 20 литра бензин 1 л. масло. Не знам откъде ще го купуваш маслото в такива количества, но успех

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 24ac0051dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ти май си решил да тестваш чувствата на някое момиче към теб? :D Това ще бъде голямо изпитание, добър подход имаш! :D

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 91f7062f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хаха .. не се излагай ..
Като искаш си купи трабант щом ти трябва да си вършиш работата и да е лесно за поддръжка ..
Но как въобще можеш да си помислиш, че с тази кола може да вземеш някое момиче .. Хахахахахаха
По добре с каруца мини я вземи, по - малко ще се смеят отколкото с трабант ..
А нали знаеш те как мислят за това какво ще кажат хората ..

Едва ли ще градят мнение за теб по колата ти, но трабанта просто вече не си заслужава .. Купи си някоя малка и евтина кола, да не гори много и естествено да се поддържа лесно .. Не вярвам да не можеш да си позволиш ..

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9990fffe2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Веднъж се живее - бих се качила , защото не съм повърхностна .. Ако те обичам - ще обичам теб , не колата ти !

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4d0f62dc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз съм жена на 28 г. и с най-голямо удоволствие ще се кача в Трабант. Разбира се, че колата не определя човека, това е глупаво. Моята първа кола беше Лада, карах си я цели 2 години и си я обичах много :) Обаче ако търсиш нещо по-икономично, не мисля, че Трабантът е добро решение. Доколкото знам ще приемат /ако не са приели вече/ някакъв закон свързан с данъците относно вредните емисии на старите коли /т. е. колкото са по-стари, толкова по-голям е данъкът/ и няма да е лошо да се поинтересуваш и относно това. Желая ти успех при намирането на кола и безаварийно каране!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 844b054fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Пфффф... какво говориш... имаше един на морето, дето беше направил 10 Трабанта на кабрио и устройваше невероятен сеир на чужденците (главно шваби).
Ако сложиш и MP3-плейъра на Трабанта да свири звуци като от Правец-82 направо ще избиеш рибата! Има една немска група - Pornofonique (е@ати името! :)))) ) дето го докарват доста на Правец.. Единственият им албум се казва "8-битов огън", а графиката на сайта им е зелено-черна, като от телевизор "Велико Търново 84".
Viva ретрото!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a933820b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Трабант е първата западна машина появила се в България с предно предаване, това е преди 50 години. Всички съвременни модерни машини са прототипи на Трабант. Нали сте чували вица, през соца, внесоха макетите на сегашните коли, Трабант и Вартбург, и това е вярно. Това което първо германците внедриха преди 50-60 години в тези две коли, сега го внедриха всички модерни марки. Трабанта е бойна машина, карай си я, и да не ти пука. А гадже, което те избира заради колата, да си намери чичко-паричко, разкарвай ги такива!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f1fa37dbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не съм опитвал да възпроизведа описаната от теб ситуация, но мога да ти кажа едно нещо: преди да го направиш, провери прогнозата за времето! Най-лошото нещо за първа среща е колата ти да се разпадне след обилен дъжд и да остави теб и гаджето ти под купища мокър картон. :)

Аз съм по-скоро по забавните отговори, но ще дам своя принос и за сериозния разговор - защо да има проблем? Само комплексарите смятат, че колата показва какъв човек си и "Трабант" или която и да е друга кола е лош избор. Няма добри и лоши марки коли - има движещи се и спрени от движение. Щом се движи, значи изпълнява функцията си! За всеобщо учудване ще кажа, че колите са създадени с цел да ни придвижват на дълги или по-къси разстояния (не всеки ден ти се върви пеш), а не с цел показване на висок социален статус ("Пукни се от яд! Аз си имам това... ") или за себеизтъкване чрез избора на партньор ("Гаджето ми кара баварец, а твоето най-много да намери Бавария на картата! ", което означава "Цял живот ходиш със зубрачи, а аз - с баровци! ") :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3a220e99c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   имаш два варианта единия е да го промениш трабанта да го боядисаш шарен да му сложиш лети джанти мощна уредба, може и двигателя да смениш да не папърка но става много сложно, в крайна сметка трябва да стане уникат и ще се качват мацките, втория вариант е да го реставрираш в оригиналния му вид , така той ще ти служи за филтър ще те пази от жените които търсят мъж заради парите му, но ако се качи някое момиче ще си сигурен че за нея няма значение каква кола караш а има значение това какъв човек си

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cbbff3b689
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Би било интересно, ако тунинговаш малко автомобила - малко ексцентрична боя :) Въпросът обаче е колко ще излиза поддържката на това старо возило, сигурно всичко ще му бъде скапано?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3707a8c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От Автора: Наистина, доста от отговорите ме накараха да се засмея, други пък ми харесаха доста, като цяло това което замислям е да ми бъде първата кола и да ходя навсякъде с нея, поне докато не си взема друга кола. После най-вероятно ще се кара само за кеф. Естествено имам предвид автомобила да е в нормално техническо състояние за близо 25 годишен автомобил. Идеята ми е да направя класически изчистен тунинг в немски стил, без цигании и т. н. Т. е. нормална хубава боя металик например,
хубави джанти, изчистена предна престилка под бронята без раздувки, малко пипнат двигател, интериор направен като хората. Аз предпочитам този стил. Не обичам циганиите.
Части намират се все още оригинални, не са толкова скъпи и все още се произвеждат нови части. Автомобилът не изисква постоянно да лежиш под него. През годините, когато имаше такъв в семейството, надеждността беше доста по-добра от другата ни кола, която не беше толкова стара. Може би това е причината да се спра. Разхода горят в града към 6л/100км, което е доста добре според мен. Ако се кара с хубави масла даже разхода пада. Нещата както ги смятам поддръжката няма да ми е по-скъпа от един нормален малък по-съвременен автомобил.

Ами очаквам още отговори, наистина не очаквах темата да стане толкова активна.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fc9e72ac5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   В нашия град има един тунингован Трабант, боядисах в лилаво. Прави жестока конкуренция на Мини Купърите, страшно атрактивна количка :P Иначе сериозно - ще отсяваш кифлите по тоя начин. Това си е доста ценно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f1a60d1341
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   не съм материалистка, но чак трабант ще ми дойде малко в повече, особено ако вътре е прашно, мръсно, с маслени петна (от смесването на бензин и масло) и т. н. Извинявай, но това са ми асоциациите

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7dd982a0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Не си взимай такава коруба! Нали знаеш, че като качиш 2 девойки в колата и не може да излезне в първото нанагорнище. Купи си за съите пари нещо по-хубаво като Лада примерно.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a933820b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Прав е №22, ако си решил да караш някаква таратайка( независимо от марката), няма да си човек за завиждане, но ако си решил да вложиш труд и фантазия, ще будиш възхищението на околните. Да, наистина, старата кола гълта повече време и средства за нейното поддържане, отколкото една нова, но удоволствието от труда ти, ще бъде огромно. Ако успееш да внедриш съвремието, в старото Траби, наистина ще впечатляваш не само момичетата, а и всички които обичат ретрото. Така както, една добре реставрирана битова къща, създава уют и спокойствие, хваща окото със красотата си, така и твоето Траби ще хваща око, ако го реставрираш добре, но ще ти струва скъпо.
Ако го правиш, само за да ловиш бройки, по добре не се захващай, много скъпо ще ти излезе(има и по лесни начини да бройкаш), но ако обичаш да реставрираш, и това ти носи удоволствие, тогава действай. Целта оправдава средствата!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 25e9d66a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Да, какво пък му е на трабанта ;) супер е фън дори. Виждала съм толкова модно изпипани трабанта, че да ти е кеф да го караш и гледаш :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fa5b4fe5a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Истински случай.
Едно време, в Пловдив имаше един много див боксьор.
И той за майтап си караше трабант. По кръстовищата го бъзикат, засичат подвикват и т. н Естествено, това правят хора, които не са много, много в час и незнаят кой кара. ))) Слизаше и... пълна караманела... ))) Имаше много смях, но това беше в едни други времена. Ако те кефи, теб самия- вземи си трабант. Ще разбираш по-лесно кой има чувство за хумор и е готин човек. Аз определено, ще се повозя.
Една Дама.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 56433f4b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Аз лично бих се качила, но щеше да ми е неприятно :ДД винаги, когато съм виждала движещи се трабантчета съм реагирала с "леле, това би трябвало да е в музея! "... :ДД

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: aeca658537
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Пич, трабантът е ретро кола. След 10-20 години може да струва около 10-15 бона. Взимай без да мислиш. Аз си взех варбург и го пипнах от тук там. за 5бона можеш да направиш един трабант автомобил мечта. А и освен това една такава кола придава ново значение на думата екзотика. ;)
Кажи как е минало и дали си си взел колата!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e984e5dfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Всяко нещо с времето си - трабантът е символ, но на едно друго време. Жена съм, бих се качила в такава кола, но през цялото време ще си мисля, че няма да ми предоставя удоствата и най-вече сигурността на модерните коли.
Не бих си сложила роклята на майка от абитуриентския й бал, ти би ли си сложил на баща ти костюма?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5ba26933fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Бих ли се качил? АЗ КАРАМ ТРАБАНТ!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 519436c19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   От Автора: Номер 33 май се оказахме колеги? :D

Има време да си купя, ще пиша ако стане и така. Засега съм извън играта, но нека взема първо книжка и тогава ще му мисля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker