Религия. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Религия.
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3507 пъти
Здравейте, аз съм момче на 20 години.
През целия си живот аз съм бил невярващ и се смятах за атеист, но преди няколко дни на семейната ни вечеря ми изтърсиха, че съм кръщаван и би трябвало да съм християнин? !
Така се ядосах.. обрекли са ме в някаква тъпа простотия, която лично ненавиждам и не виждам смисъл от нея! Предпочитам да вярвам в себе си и в собствените си възможности, отколкото в някакъв брадат чичка, който уж ме бил закрилял като не свалял очички от задника ми!
Има ли някакъв начин да бъда ИСТИНСКИ атеист или ще си живея с тая глупост до края на дните си? Аз попринцип не вярвам, но съм кръщаван.. и просто не разбирам от какъв зор и как да не съм християнин??
Не искам да обидя никого с думите си, просто много се ядосах като ми казаха, че съм, все едно ми налагат в какво да вярвам и в какво не.. :(
Та въпроса ми е : какво трябва да направя, за да не съм християнин и има ли общо с това, че съм кръщаван и изобщо как да поправя тази грешка?
Моля ви, публикувайте историята ми, наистина искам да се оттърва от това нещо и извинете ако съм допуснал грешки, Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2dd5856d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти нямаш ли някакви по-сериозни грижи, та с глупости се занимаваш? Като си кръстен какво? Нито някой те кара да вярваш в нещо, нито да правиш каквото и да е било... Щом искаш да си атеист - ОК, това кръщене нищо не би променило.

Аз също не съм религиозен, но не мога да се нарека атеист, просто защото не мога да отрека съществуването на нещо, което няма как да знам дали съществува.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 70a8d93bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това че си кръщаван не означава нищо. Принципно религия се приема по лична воля и с личен ангажимент. Все пак, за да изповядваш някаква религия не е достатъчно просто еднократно да се направи някаква церемония и хоп да си религиозен. Това е свързано с определени разбирания, вярвания и т. н., които никой няма как да ти наложи на сила. В този смисъл ти не си християнин. Християнин може да бъдеш, ако сам се определяш като такъв, ако споделяш определни ценности, убеждения и др. Ако не се самоопределяш като такъв и не си съгласен с цялата философия и си имаш собствена такава (независимо дали е свързана с някакви вярвания или отричането им), ти автоматично НЕ си християнин и не са необходими никакви церемонии, за да се "отлъчиш". Религията си е вътрешно убеждение, което сам избираш дали да го имаш или не. Няма как, а и не е редно да ти се наложи отвън.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e49f9e13f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не знаех, че българите сте невярващи. Явно нещо сме се объркали. Виж няма да се хабя да ти обяснявам нищо просто искам да ти кажа, че това не е нищо лошо какво като си кръстен. Всички руснаци сме, поради причината, че сме християни и не е нормално да не изповядваме религията си. Много лошо обиждаш Бог това не е едно от най-хубавите неща.

Познавам американци, който с цялата си наглост дойдоха на посещение в нашата руска православна църва и започнаха да чупят икони. От тогава не знам какво стана, но бял ден не видяха. Президента ни каза, че всички строшени икони ще бъдат при рисувани и поправени отново осветени. По принцип мразим американците, но да идват и да трошат икони това вече е прекалено - ние не ходим е Америка да чупим техните картини на сатаната (има такива), а те защо го правят.

Така де от тогава всичко лошо все на тях. Просто си мери думите това искам да ти кажа. Като толкова не вярваш хубаво, но не очаквах, че чак обиждате баща си. Казвам баща си, защото няма друго логично обяснение за създаването на света и човека.


Иначе преди е имало американци, който са се кръстели, но след това са се отричали. Генерала ми обясни как е ставало. Значи прекръстват се на сатанисти тоест посещават секти не влизат в църкви и така. Няма да ти казвам всичко останало за мен е неправилно, но щом така си решил... след време ще разбереш какво е.


Искам да те попитам нещо, ако може ми отговори, но ако не ти се занимава недей. Посещавал ли си някога манастир? Познавам много руски и български монаси, който са ми казвали, че всяка вечер след молива сънуват Бог в трите му образа не знам дали е вярно това как би обяснил.

Аз мисля, че се дължи на чистите им молитви, който отправят. На остров Апол мисля, че така се казваше има монаси. Когато отидохме там те ни разказаха всичко. Във вашите български манастири, който успях да посетя тази година поне в София имат евангилиета на латински и на руски. Така де да питам как би обяснил това защо го сънуват като той не съществува?






graf Dakula

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 33cf44b40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако не вярваш, че кръщенето те е направило християнин, защо искаш друг религиозен акт, който да те направи нехристиянин?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 12eab1bd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Това е най-тъпото нещо което съм чела. Предпочитам да вярвам в себе си и в собствените си възможности, отколкото в някакъв брадат чичка, който уж ме бил закрилял като не свалял очички! Не се говори така за Господ, вярата ни дава сили да продължим. Ти описваш Господ като бадат чичка, а ти какво си един разглезен нехранимайко който се подиграва с религията.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d534f2cc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това, че си кръстен, не те прави автоматично християнин. Това е знак, че принадлежиш на християнска нация. Направили са го за добро. Такава е православната традиция - децата се кръщават много малки. В евангелско-протестантските църкви не е така. Там не кръщават малки деца, а само големи хора, които сами са го пожелали. Смята се, че човек трябва да е достатъчно разумен и отговорен, за да вземе такова решение. Мисля, че само свещеник може да ти обясни как точно става отричането. Все пак, искам да те посъветвам поне 300 пъти да помислиш, преди да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 37aaba72a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Религията е чалгата на духовността.

Естествено, че не си длъжен да спазваш и да вярваш в каквото и да било! Твоите убеждения и разбирания за света трябва да зависят единствено от дълбочината, в която го познаваш. Ако те са атеистични - бъди и се смятай за атеист! Това, че някой те е кръстил - хех, направил си е купона просто! Нали се сещаш, че го е направил заради себе си и заради хорското мнение, а не заради теб?

Изводът, който трябва да си направиш е - да не причиняваш на децата си подобни малоумия - да ги кръщаваш или обрязваш без да ги питаш.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fc1cffc263
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вярвай в каквото си искаш! Ако не искаш да вярваш недей, това си е твой избор и това, че си кръстен с нищо не променя факта, че може да си атеист! Но запомни едно България винаги е била силна, когато хората са били вярващи! Ако не вярваш може да провериш историята. Аз също не вярвам в брадат чичка, но вярвам, че има някаква всемогъща енергия. Ако се загледаш и замислиш върху някои събития как се случват не са случайни и затова си има някаква причина. Освен това гадателки като Ванга и Слава Севрюкова казват, че съществува някакъв висш разум!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0636cbcd60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И баща ми е кръщаван, но не е вярващ, никой не може да те накара да правиш каквото и да било. Висша сила има със сигурност, но определено не е "някакъв брадат чичка, който уж ме бил закрилял като не свалял очички от задника ми".

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5efa0f561e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вярваш ли наистина, че поливането ти със светена вода от попа, когато си бил малък, те е променило по някакъв начин? Ако си атеист, тази обредна практика няма да има абсолютно никакво значение за теб. Радвай се, че не си роден в мюсюлманско семейство, защото обрязването е необратимо.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a09e50bb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това че си кръстен няма нищо общо с това да си християнин - религията се определя единствено от твоите собствени разбирания и начин на живот, а не от изборите на родителите ти. Тя е в сърцето, като любовта, не можеш да бъдеш "женен" за нея, без да го искаш.

Но е много, много жалко, че имаш подобна представа за нея - като да си я видял в детско филмче - тя не може и не трябва да бъде пречка да вярваш в собствените си сили или да бъде причина да вярваш в дядо Коледа. Както вече казах, в основата си, не в анимираната версия, религията се състои от идеи и разбирания.

Sage

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f36b0703e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Важно е дали ти смяташ кръщенето за нещо сериозно. След като не си християнин по душа, няма значение, че си кръстен. Това да не е националност или нещо подобно... Друго си е да те обрежат, радвай се че са те полели със светена вода само. Аз съм агностичка, но пък семейството ми празнува Коледа, Великден и съответно празнувам с тях, но това не ме прави християнка.
P. S: Господ не е "брадат чичка"- приемаш нещата много буквално и се съмнявам, че въобще разбираш религията. За да се отречеш от нещо трябва първо да го разбереш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dd6b139d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Подкрепям с две ръце коментара под номер 1. Аз също намирам за крайно глупаво да се кръщават деца под 18 годишна възраст. Според мен това е право на личен избор. Всичко е, защото сега е модерно всички да се кръщават и да се пълнят гушите на църквите. Не одобрявам изобщо това. Има наистина вярващи хора (няма лошо), които нямат пари и не могат да кръстят децата си. За каква вяра говорим. Или вярващи родители, които кръщават малки бебенца. Безумие!!!
Аз също съм атеист и съм кръщавана, ама не ми пука. Така или иначе това не променя нищо. Аз просто не вярвам в нищо, освен в себе си.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 21a68a06fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Опа, опа, опа.. Човече, настани се удобно.

Нико не може да те обрече в нищо. Всеки човек, когато стане на определена, съзнателна възраст, трябва да избере дали да повярва, да живее според вярата си в Исус или не. Уверявам те, бягай от религията, защото я е мъртва. А животът с Бог - това търси, не религията.

Всеки избира сам за себе си. Бъди спокоен, вашите нищо не са ти направили. Но да, ти трябва да избереш, и ако не избереш Бог, ти автоматично избираш дявола.

"не можете да случите на двама господари, защото единия ще намразите, а другия ще обикнет

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bce4ba7c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз също ненавиждам религията. Много ме наричат "безбожник" но аз съм такъв. Да вземем например апостолите. Първо да си кажа, адски ме дразнят. Е, след смъртта на Христос не са се държали лошо, но докато е бил жив, видял ли е някаква полза от тях? Нищо! Само са го предавали. От цялата Библия те ми са най-несимпатични. Ако искате да знаете истината, след Христос най-много ми харесва в Библията онзи лудият, който живял в гробниците и все се порязвал по камъни. Този нещастен глупак ми е десет пъти по-симпатичен от апостолите. А също не понасям и свещениците! Гласът на свещениците е все престорено набожен, като ни четяха проповеди. Господи, как мразя това. Не виждам защо да не говорят с естествен глас. Така фалшиво звучи, като говорят.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 07e3d92657
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ами едно кръщене не те прави християнин защото то се става такъв. Ти си арогантен от думите си личи-искаш с всичко сам да се справиш. Аз самата допуснах същата грешка опитвах се с всичко сама да успея но се провалих. Религията те учи да правиш добро от сърце, но щом не ти понася... нищо разбирам по- лесно е да огасиш светлината в себе си от колкото да осветиш мрака около себе си

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7989b733dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ох, явно си много ограничен, за да реагираш така. Това, че си кръщаван, би следвало да означава, че си християнин, но истинският християнин е вярващ, а ти не си - така че какъв ти е проблемът? ! А темата, която засягаш, между другото е един от водещите въпроси в християнството и след 1517 година се оформят църкви, според които човек трябва да се кръщава, когато е достатъчно голям, за да осъзнае вярата и религията си.
Да се отървеш от това нещо - от кое нещо? Религията, която отричаш, вярата, която нямаш, кръщенето, което не можеш да върнеш и промениш?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a4e9e14810
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От автора : )

До номер 1.
Не, нямам АБСОЛЮТНО никакви по-сериозни грижи, та затова се занимавам с " глупости ".

До номер 2.
Благодаря за изчерпателния отговор.

До номер 3.
Никога един болен плод на въображението няма да ми бъде баща, нито психически, нито физически. Никога!
Не, не съм посещавал манастир, няма и да го направя.
Сънуваш това, за което си мислел малко преди да заспиш, нормално е след като си чул такава хумористична простотия да си развълнуван и да мислиш за нея.

До номер 4.
Вярвам, че ме е направило една идея по-близко да слаб човек, който е нужно да си измисля хора и това да го кара да си мисли и вярва, че те ще го закрилят.

До номер 5.
Нехранимайкото, подиграващ се с религия, е силно обиден и смята да отиде да плаче в ъгъла.

До номер 6.
Благодаря за отговора. Премислил съм го достатъчно и съм твърдо решен да го направя.

До номер 7.
Един нормално разсъждаващ човек. Доживях!
Напълно съм съгласен с мнението ти, но лично мен ме дразни самият факт, че родителите ми се опитват да ме контролират и то с толкова абсурдно нещо - вярата.

До номер 8.
Аз не съм Ти. И ако ти вярваш в гадателки, браво, ама не и аз, благодаря.

До номер 9.
Ми' прати поздрави на баща си тогава? !

До номер 10.
Не мога да бъда истински атеист докато не се отърва от " християнството ". Не ми харесва, и спокойно, радвам се.

До номер 11.
И именно защото не искам, сега с нея ще се разведем :).

До номер 12.
Браво на теб, но аз не искам абсолютно никаква религия да ме докосва.

До номер 13.
Като номер 12.

До номер 14.
За вас всичко ли е в контраст? ! Ако не съм бил избрал Бог, автоматично ще е Дявола.
Тука е пълно с шегаджии, бре!

До номер 15.
Съгласен съм с теб.

До номер 16.
Арогантния е много развълнуван за новия си прякор.
Ти в кой век живееш, МА? В първи ли? Много ме боли дали си се провалила и какво си правила. ТИ си си ТИ, АЗ съм си АЗ! Капиш? ! Лек ден.

Изводът, до който стигнах е, че половината не са разбрали въпроса, а други се опитват да ме накарат да се чувствам гузен за изречените от мен думи. Ще успеете - ама в някой друг живот :).
На другите - благодаря, че сте отговорили на въпроса ми.
Може ли някой по-компетентен да ми обясни горе - долу как става отричането? Или направо да отида в някаква църква и да питам направо там?
Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d0aa9b72fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Виждам че темата вече се е раздула и моя коментар ще е като поредния спам, но не се въздържах. Каво значи искам да съм атеист? Никой не може да ти вмени вяра, все пак човек вярва на това което вижда и може да пипне. Как като си атеист си дал образ на господ? Брадат чичка!! От къде знаеш че е чичка, че и с брада? ЗАщо като не вярваш искаш церемония за атеист? Всъщност не е нужно да отговаряш, аз също като теб не вярвах, но колкото повече изучаваш човека и всички живи организми, разбираш, че си създаден а не си плод на някаква природна еволюция възникнала от греенето на слънцето и мокренето на водата. То е все едно да гледаш един таблет и да се опитваш да си внушиш че той не е направен от интелигентен разумен вид а да се опитваш да си го обясниш като си вменяваш, че камъка под въздействието на силното слънце е раздробило скалата на пясък, който от висаката температура се е превърнал в стъкло а желязната руда в скалата по уникален начин от дейноста на вятъра, корозията и високата температура се е подредила в прекрасни чипове и интеграли, които дори са се свързали със стъклото отпред и се е получил тъчскрийн дисплей а малкото никел се е запечатал в пластмаса, която се е получила от петрола който е изригвал и т. н. Звучи невероятно нали? А сега си представи, че този таблет има и крака и може сам да се зарежда, представи си че се свързва с друг таблет и след това от юесбито излиза едно мъничко таблетче което започва да расте и след години става голям 10 инчов таблет. Стана още по невероятно нали? А сега си запомни, че човека е в пъти, пъти по-сложен вид от таблета. Виж постройката на нуклеобазите и милиардите белтъци, подредени в точно определен ред, това е човешко ДНК, само пълен безмозъчник, може да си помисли, че това нещо се е получило от въздуха и греенето на слънцето. Ние сме създадени имаме създател, друг въпрос е той дали наистина е това което ни вменяват религиите и дали действително този създател иска ние да живеем по неговите канони. Това го казват религиите, те от къде го знаят и дали си длъжен да им вярваш е твой избор, но това не трябва да те обърква и да отхвърляш очевидното, че всичко на тази планета включително и хората сме създадени от създател. Наречи го Господ Бог или просто създател, или висш разум, но го има.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c881f00d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Хах ми и аз съм крсътена, ама това не ми пречи да съм сатанист. Не ми е приятно, че са ме кръстили, но се е случило и няма как да се развали. Бъди си атеист... чакай ти си атеист. Не вярваш и никой не може да те накара да вярваш. Като не вяваш, значи файдата от кръщаването ти е, че имаш някакъв лист, можеш да си кръстник и да сключиш църковен брак... а да и в някакъв момент от детството ти дебел пеещ поп те е топнал в леген с вода. Ти си атеист! Къде ти е проблема? Един лист не може да промени това което е в душата и сърцето ти!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e49f9e13f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От №3 до автора.
Това не е болен плод на въображение. Просто ти имаш лоша представа за всичко наоколо. Както и да е щом си решил да си атеист добре, но имай на предвид все пак, че винаги можеш да се обърнеш към баща си.
;) Късмет все пак с това, което си решил да правиш.



graf Dakula

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: b76a37f6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Докато се ровех къде ли не по същата причина, че не искам да съм християнка, ядосана съм, че са ме кръстили като бебе и т. н. и търсих информация и начини как да се отърва от подобна простотия, попаднах на тази публикация и за съжаление тя е единственото, което намирам. Явно няма начин да се откажеш от тази простотия още наричана 'религия'... просто не трябва да вярваш. Но фактът, че съм кръстена много ме дразни и искам да се... ъм, няма такава дума, но ще го нарека 'dischristianity' :D Та, ако си намерил начин как да се откажеш на истина от тази глупост, дай един коментар. Силно се надявам да има такъв начин, защото никой от коментиралите не разбира какво имаш в предвид, но аявно аз те разбирам защото имам същия 'проблем'

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f3468253b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Хах, бъди си каквото искаш, да не мислиш, че една клетка от твоя организъм вярва че ти съществуваш? Не, тя си живее, има си "наръчник с инструкции" какво да върши за тялото ти, разпределя енергията, поддържа растежа на косата ти, ушната кал в ушите ти и определено не и пука, че е част от някакво момче на 20 години! Така че реално и ти за много живи организми не съществуваш, това значи ли че те няма?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: ae79a63ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   А защо не отидеш в църквата, в която си кръстен и не попиташ там? Или насочи питането си към Българската патриаршия (или там, както се нарича официалната ни църковна власт)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9b9992df8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   23, не мисля, че клетките в тялото ми въобще имат разсъдък и могат да мислят, така че май ще трябва да си намериш друга защита.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: eb68c22c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Да ти имам проблема! Това, че си кръстен като бебе изобщо нищо не значи. Така, че спри да се занимаваш глупости, а си живей живота така както на теб ти харесва. Не сме в Средновековието, че да последват кой знае какви наказания, ако не вярваш, така че да не ти пука.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1c83b97d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Ето затова смятам всички родители, които кръщават децата си като бебета и малки за глупави. Защото само осъзнат човек може да се кръсти. Не може да набутваш едно непораснало същество в някаква религия и толкоз.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 047826379e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Няма защо да се притесняваш, че си християнин. Тази реигия, няма да те научи на нищо лошо и последоватеите и са на всякъде уважавани, защото за разлика от някои други, не се занимават с безмозъчни простотии. Например мюслмансата, тя е като вагина в цкъл, смърди от километри.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 047826379e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Да си атеист и да живееш в мюсюлманска дъжава, е все едно да си едиствения трезвен човек в кола, в която ти не си шофьора.
В християнските държави такива проблеми нямаш.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d1eecbd12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Значи, отиди на адвокат.
И той ще измисли как да получиш официален документ, че не си християнин, тоест, че си нормален :)
Моят адвокат наскоро призова Бог в съдебната зала.
Бог не се яви, не го намерили да му връчат призовката.
И адвокатът спечели делото :)
Не им се ядосвай на малоумните вярващи, карай ги те да се ядосват :)

За да не ми изтрият коментара, да поясня, нямам предвид всички вярващи, а само тези които са малоумни :)

Y D

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 008743d15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Така, първо към автора:
Личи си, че нямаш никаква представа какво точно означава религията. Искам да ти кажа, че аз бях кръстена на 7-8 години и оттогава до сега това Винаги само ми е помагало! Просто искам да кажа че нямаш право да богохулстваш по този начин, след като нищо не знаеш. Абе хора, вие забравихте ли, че България е християнска държава!? Защо сте против вярата!? Тя няма да навреди на никого! От такива като вас просто ми идва да се изповръщам /с извинение/ някъде.... Прекалено сте самоуверени, но някой ден това ще се обърне срещу вас. И тоя "брадат чичко", е жертвал живота си за мухльо като тебе и др.
Наистина е време да се обърнете към вярата хора, аз все още нямам богат опит, но ви казвам, да го направите преди да е станало късно.... Ааа май забравих да спомена на колко съм години - на 13 /момиче/
Бележка: нямах време да прочета останалите коментари.
Благодаря за отделеното време и съжалявам за допуснатите правописни грешки. И между другото не политиците са виновни за нещата които ни се случват, а липсата на вяра. ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker