Искам да стана християнин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да стана християнин
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3624 пъти
Здравейте аз съм момче на 18 години и искам да стана християнин. От доста дълго време мисля по този въпрос и най-сетне реших, че искам да си сменя религията.

Нямам време да ви обясня на дълго и широко защо съм взел такова решение, макар че нося турско име аз съм с българско самосъзнание, просто искам да знам какво трябва да направя за да сменя религията си и да стана християнин. Предполагам, че не става просто ей така днес решаваш и утре ставаш християнин. Не съм споделил на този етап намерението си с никой, първо искам да знам какво точно трябва да направя и след това вече разбира се всички ще научат. Предполагам, че ще е трудно може би ще получа жестоки критики, но съм готов на всичко, а и изобщо не ми пука за мнението на другите. Обрязан съм както всички мюсюлмани дали това ще е проблем, нужно ли е да си сменя името?

Общо взето ще съм ви благодарен ако някой ми даде някаква насока и ми помогне. Бих искал да знам дали има други като мен? Търсих в нета, но за съжаление не открих никаква информация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 34d2c09616
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Религията на всекиго си е за него. Всъщност всички почитаме един и същ бог, само словата са различни.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 88151e31ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Какво те кара да станеш християнин, това, че обичаш Исус и искаш да се спасиш или това, че не искаш хорат да те подиграват за мюсюлманското ти име? Православанта църква ще ти направи християнине срешу 200 лева, не ти го препоръчвам. Аз съм протестант и вярвам, че това е най-доброто. Ако искаш да станеш християнин потърси нещо повече за Исус може да вземеш да прочетеш малко от библията препоръчвам ти евангелията. Имам мнгоо Библии онлайн достъпни на разбираем български, ще се моля за теб. Успех, че се радвам, ако наистина приемеш Бог с цялото си сърце и целия си ум.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9fc7ee4613
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо, поздравявам те за взетото решение. То е едно от най-важните в живота ти. Категорично не е нужно да сменяш името си, нито пък е проблем, че си обрязан. За Бога е важна вярата в сърцата ни, смирението, ходенето в Неговите пътища, а не имената ни и вида на телата ни. Прочети първо в нета за трите основни клона на християнството - православие, католицизъм и евангелизъм (лютеранство, протестантизъм). Това е важно, за да усетиш кой от тях ти е по сърце. България е традиционно православна страна, но има и много силни и живи евангелски църкви. След като си се ориентирал, редно е да попиташ съответния свещеник (при евангелистите се нарича пастор). Той ще ти обясни подробно какво е нужно. Темата ти е прекрасна. Ще следя с интерес и ще се включа пак, ако мога да ти помогна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 265ff2c2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Отиваш в най-близката църква и казваш, че искаш да се покръстиш. Купи си една библия (поне новия завет) и я зачитай като имаш време - оправя настроението. За обрязването няма никакъв проблем - и Исус е бил обрязан.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7b5d2ee16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Смени си името.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз не вярвам в нищо... Но са ме покръстили и съм християнка, но не се чувствам такава. А когато ме карат да ходя на църква аз изобщо не се кръстя нито целувам мръсните икони.... забавното е да палиш свещи, но аз го правя защото е забавно, а не за здраве, за мъртвите и т. н. Веднъж си влязох със слънчевите очила вътре и какво? Аз пък искам да се откажа от религията си...

ж. 16

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 58bb636860
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, би ли обяснил каква точно е причината/те да си смениш религията?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b2f012562d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да поздравявам те за правилният избор. Има много начини като за начало трябва да вярваш истински, защото иначе всичко е безсмислено. Можеш да се покръстиш да влизаш в църква по-често (когато можеш) да помагаш на всеки както можеш. Спокойно Бог не гледа кой е кръстен и кой не и пример за това е №6. Тя като не вярва на нея си и пада греха. Влизала с очила в църква много хубаво. Не наричай иконите мръсни, а твоите устни те произнасят думите. Като не вярваш си замълчи. Не те питат дали вярваш или не.



Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c6560accdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не е от значение, как изглеждаш, как се казваш, дали си обрязан или не. Който си вярва в нещо(в природна сила, или идеология, каквато е религията), може да си го прави и без показност, без да се ходи в храмове и да се вдига шум(виене от джамии). Достатъчно е, че чувстваш потребност да вярваш в някаква природна даденост. Аз също вярвам в силата на природата(защото сме нейно творение), но не вярвам на разни попове, ходжи и тем подобни, защото те са като политиците ни, търсят само келепира и манипулират хората, за да ги водят и доят като овце! И аз на твое място(личи си, че си млад и съвременен човек), бих се замислил дали да следвам най изостаналата религия на земята, т. е., мюсюлманството. Единствено в нея не се зачитат правата на жената. Наскоро четох, че 10 годишно момиче е починало по време на секс с 40 годишният си мъж. Това става само в мюсюлманският свят, това е варварство! Не ти казвам да ходиш на църква, достатъчно е, че искаш да се дистанцираш от варварството, достатъчно е, че искаш да станеш истински човек, а не зомбиран мюсюлманин! Няма нужда от покръствания, достатъчно е това, какъв храм ще изградиш в душата си

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3caaa32a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами първо, поздравления за решението! Препоръчвам ти да го направиш в някой манастир, до града, в който живееш. Отиваш значи и казваш на попа "Отче, искам да се покръстя", плащаш си кръщенето, насрочват ти дата, отиваш, "къпят" те там, попрочиташ Библията, забравяш кланянето, почваш да спазваш Заповедите и си готов християнин.
S. A. D.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e5aeabcd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 6, за теб е много лесно, моето момиче. Отиваш при ходжата казваш, че искаш да станеш мюсюлманка, или там каквото си избереш. После отиваш в арабския свят и слагаш забрадката. Много е лесно, бе "мила". Тъкмо после цял живот ще си носиш забрадката, ще слушаш мъжа си, ще си народиш една сюрия мюсюлманчета и пей сърце.
Авторе, сега по твоя въпрос. Най-добре отиваш в църква и питаш попа. Не съм сигурна за личната ти карта, но в кръщелното ти ще пише християнско име ( Димитър, Антон, Петър и т. н). Няма значение, че си обрязан, щом искаш да си християнин, това не пречи. Но най сигурно иди и питай някой поп.
Успех и пиши какво е станало.
Маги

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d1d5ceb6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Бог вижда всичко което правим и мислим в сърцето си и наказва за непокорство и зла умисъл, и изпитва всички души.
Един ден всичко ще излезе наяве и къде ще се скриеш, о, човеко, който не искаш утехата да стигне и до тези които имат нужда.
Бог вижда и доброто също, но наградата ще я получим накрая.
Нека бъдем добри един към друг и да не се ощетяваме взаимно, защото Бог ще прости за незнание, но за зла умисъл и неправда ще ни накаже.
Имайте страх от Бог и не злоупотребявайте с чистата човешка душа и съвети от сърце.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   О Йоана божия служителко и тебе никой не те пита за мнението ти!!! ПАк се срещаме....

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И още нещо какво лошо има да си атеист А??

ж 16

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Какво лошо има да си атеист А
Омръзна ми спирам до тук... да ме замерят в училище да бъда пребивана вкъщи айка ми да ме нарича мижа твар, да бъда замеряна със предмети, епилепсията ми, о как забравих аз съм осиновена и не веднъж са ми го припомняли! Бях блъсната от кола в седми клас. Бях много изплашена никой не ми помогна да стана. Аз си нямам никого. Всеки ден плача за всичко. Дори амо един поглед може да ме докара до рев с часове. В момента всичко ми е замазано проклети сълзи. Знам срамно е да правя това за което казах в първия си пост и не се гордея от това. Аз съм просто момиче което иска поне малко любов.. Къде е Бога???

ж 16

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз съм нещастен човек и го знам не ме мразете
Аз искам рязбиране
Ж 16

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b2f012562d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Най-вероятно последните три коментара са от теб.
Първо не служа на никого просто вярвам в Бог, защото и той вярвам в мен.

Странно на мен защо винаги ми е помагал за най-дребното, незначителното, а на теб не? Отговори си на този въпрос преди да пишеш. По принцип трудно изпитвам съчувствие. Съжалявам за това че си осиновена, за това че не те зачитат, но какво искаш да направя? Да дойда и да набия родителите ти ли? Не съм виновна аз за това че майка ти те обижда. Ако ми беше позната може би щях да търся начин как да ти помогна, но не сме се виждали дори. В този ред на мисли защо ми ги казваш тези неща? Жалко е да съжалявам за теб, но няма как да ти помогна.

А ти някога пробвала ли си се да повярваш. Да допуснеш Бог до сърцето си? Давала ли си му шанс да ти помогне или не? Обвинявала са го заради страданието ти, а не трябва. За всичко си има причина. На никого живота не му е розов.

Питаш ме защо е лошо да си атеист. Ами не е. Бъди каквато си поискаш, но аз ти гарантирам, че ако дадеш шанс на Бог да ти помогне той няма да те остави ще го направи. Няма как някой, на когото дори не си дала шанс да ти помогне. Явно Бог иска да те направи по-силна. Знаеш ли какво ти е подготвила съдбата?

Може един ден да се срещнеш със истинските си родители, да живееш при тях, ако те приемат или да откриеш любовта на живота си и да заживеете заедно. Никога не губи надежда само това мога да ти кажа. Когато надеждата си отиде не ти остава нищо. В твоя случай както ти казваш си нямаш никой, не е така винаги има изход. За Бог невъзможни неща няма.

Ако искаш си бъди атеист аз не мога да ти кажа каква да бъдеш. Ако не дадеш шанс на Бог да ти помогне поне позволи на доброто в теб да надделее.


Съжалявам за положението, в което се намираш. Съжалявам за тона си, но не знаех. Съжалявам, че няма как да ти помогна. Това, което мога да ти кажа сега е само да не губиш надежда, че един ден всичко ще се оправи. А ако не искаш просто гледай да се разбираш с родителите си.


И не забравяйте всички вие едно: Бог иска да ви помогне просто му дайте шанс!!!


Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 57ebc5b5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Първо и най-важно: поздравления за това спасително решение млади човече!

Чети следните сайтове:
www.budiveren.com
www.pravmladeji.com

Ако знаеш руски или английски чети и руската или английска версия на този сайт:
www.pravoslavie.ru

Отиди на поклонение и на разговор с духовни лица в Рилския манастир или някой манастир близо до твоето местожителство. http://www.bulgarianmonastery.com/bg/

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 49cde05955
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   До номер 17:

1. Отиди да поговориш с православен свещеник независимо от (пред)убежденията си. Той няма да ти се разсърди че не вярваш а може да ти даде съвети.

2. Намери си нормални приятели а не предатели. Независимо от това дали вярваш или не последните много-по вероятно да се намерят сред вярващите отколкото сред невярващите. www.pravmladeji.org

3. Намери си почасова работа ако ще да е за 2 часа в седмицата за да се срещаш с нови хора а не само тия в къщи и на училище.

Бог да ти е на помощ!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2c960d7c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Религията е упование за слабите, вярвай в Космическата сила, която следи за спазването на природните закони, но защо ти е да я обличаш в някаква форма, била тя ислям или християнство? ! Бъди добър човек и ще получиш добро по някакъв начин и под някаква форма, не е необходимо да правиш каквито и да е ритуали, остави религиозните брътвежи и фанатизмът, струящ от тях, бъди просто добър Човек.
М, 35

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз съм номер 17 и всичко което казах беше ЛЪЖА!!!! И вие се вързахте.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Пак съм аз номер 17. Мразя вярвам и така ми е добре. Приятна вечер. беше забавно да се изгавря с вас.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 385949b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Номер 17 е аз съм най-щастливото момиче на света!! Обичам да наранявам. Аз живея за себе Сиси и обичам само себе си

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c3b8d0af91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Той живота достатъчно се е изгаврил с тед, щом да седиш по разни горуми и да си фантазираш е твоя най- визша цел б жалкото ти съществуване. ;) до 26

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 92472e6071
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Извинявам се за грешките! пиша от телефона. номер29

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9fc7ee4613
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   17 има голям проблем със себе си, ама... човещинка, никой не е застрахован. Дълбоко комплексираното същество жадува да уведомява света колко обичало да наранява и бла-бла-бла простотии. А всъщност, зад такава фасада се крият много наранените души. Ама още е зелено това 17, мноооого е зелено, има голяма потребност да бъде забелязано съществото. Е, забелязахме го, трябва да е доволно! Не обръщайте внимание, нека си пише тука как се гаврело, как ни преметнало :) Има хора дето така си хранят егото. И за тях идва Видовден.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b2f012562d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   №17 ти нещо не си добре с главата иди се прегледай.

Казах, че трудно изпитвам съчувствие това, което написах не го мислех наистина, да как позна ще помагам аз на невярващи. Това е последното нещо, което ще направя.

Иначе е егоистично да живееш само за себе си и да обичаш само себе си. Знаеш ли какво си мисля. Когато си писала коментар 17 не си имала за цел да ни изиграеш, а просто си била МНОГО ЯДОСАНА на родителите си и за това си изръсила такива глупости. А сега когато ти е минало и вече не се сърдиш пишеш коментар 26. Еми така мисля аз сега не мога да знам дали е така, но и не очаквам да си признаваш. Може би просто си сменяш по-лесно настроенията или си изключително дребнава.


Хайде и на мен ми беше приятно да напиша това за теб. Изгаврих се достатъчно стига ти толкова.



Йоана ?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 17d70aac2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Нещо не схващам защо всички в тая тема пишат безсмислени глупости от типа колко ревностни християни са. Човека има притеснение, задал е конкретни въпроси, а вие го обръщате на църковен събор! Засрамете се малко.
Като начало искам да кажа, че изобщо няма никакво значение каква религия изповядваш. Поне според мен. Християнка съм, покръстена, но не ходя редовно на църква. Понякога изпитвам нужда да запаля свещ, да вляза в храм, но това се случва достатъчно рядко. Не ходя на църква по празници, не се моля, не постя и не чета Библията с интерес. Някой от християнските обичаи ми се струват доста прекалени и безсмислени. Смятам, че Бог, като идеология, като "същество", като "материя" е само ЕДИН, а различните религии го наричат по различен начин (Христос, Аллах, Буда, Шива... ). Преди да направиш крачката с промяна на религията се замисли какво е религията за теб и какво очакваш да се случи, когато си я смениш. И ако не очакваш нищо по-специално да се случи, защо ще си сменяш религията?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 757fea6940
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Аз съм момиче на 18г. също искам да стана християнка,но защото обичам и вярвам в Иисус!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 68ad20a247
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Авторе, кажи какво стана. Покръсти ли се? Минало е доста време, откакто сш пуснал темата и предполагам, че вече трябва да е станало нещо. Променил ли си живота си като християнин? Искам само да ти кажа-на теб и на номер 34, че това е най-хубавото решение, което можете да вземете. Браво!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker