Канибализъм. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Канибализъм.
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3739 пъти
Постоянно слушам някакви реални истории и случаи на канибализъм у нас и по света. Даже подочух, че съществува наркотик, предизвикващ подобни"влечения". Среща ли ли сте индивиди с такова психическо заболяване? Защо е толкова често в 21 век, в цивилизовани страни? Чел съм в историята, че канибализмът, или както го наричат, човекоядството, известно още като людоедство, е съществувало през известни периоди от време в голяма част от Западна Европа, Африка, Азия, Австралия и Америкитите, че все още го има в някои диви племена, че се е появявало през голям глад и войни, като Гладоморът в Украйна, обсадата на Ленинград и т. н., и че войниците-окупатори ги тъпчат с някакви такива вещества, за да стават по-агресивни. На какво се дължи заболяването, кое го предизвиква? Какво може да накара един, на пръв поглед нормален, цивилизован, и порядъчен човек, да желае толкова силно да си опита човешко месце? Имайте впредвид че канибализмът се различава много от вампирството. В Интернет бъка от хоръри и документалки на тая тема, но нищо не ми даде желаната информацийка, от която се нуждаех.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 79c874daaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Човече, това канибализмът е сериозна психическа болест. За нея можеш да провериш в уикипедия, или да намериш стотици хиляди статии из нета, или книги. А както знаеш, във всяка една страна и във всеки едни период от време, има психично болни от различен тип заболявания. Това че сме 21 век нищо не променя. Щом само допреди два века е съществувал канибализъм, нищо не ти гарантира, че може да се изкорени само за няколко десетилетия. Защо трябва изобщо да има причина? Все едно да питаш защо има масови убийци и психопати, то е същото. Нещата не се променят, те просто се трансформират. Защото хората са едни и същи, независимо от обстоятелствата. Ще ти дам пример-навремето е имало робство, сега има трафик на хора. Навремето е имало Инквизиция, сега има ЦРУ. Навремето е имало канибали, и се е считало за нормално, едва ли не традиция, и сега се срещат такива прояви. Твърди се, че в дъното на всичко имало травма, но аз лично не съм убеден. Навремето бях чел интервю с един канибал, който твърдеше, че е заболял чрез годините, а не му е вродено. Дано не ти се случи да попаднаеш на такъв. Но едно съм сигурен-днешните медии, масовата поп култура, комерсализацията, бездуховността, и липсата на патриархални ценности и социални идеи по целият свят, особено във силно развитите страни като Сащ, в Ес, Япония, Корея, и т. н., допринасят за насилието, престъпността, неврозите, самоубийствата, канибализма, педофолията, проституцията и така нататък. През социализма такива явления, особено като канибализъм, не съществуваха. Мисля, че сам/а можеш да си отговориш защо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3ea7c5395f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Авторе първо си отговори на въпроса какво е канибализъм?
Да нямаш против да ядеш човешко месо, мисълта за това да не те отвръщава. Не заради друго а защото няма какво друго да ядеш, видял си че това е единственото безплатно и в голямо количество.
После си отговори кога е имало наплив на канибали?
В най големия глад! Или заради ритуални убеждения.
От там в тази огромна криза и доста случай на гладуващи, често се намират такива с по лабилна психика, които човешкото месо не ги отвръщава, а е начин на отселяване.
Как се чувстват те? Ами сега си представи един бракониер който е свикнал да се храни с лов на сърни, да го пуснеш в парк пълен със сърни. Точно така даже и по злокобно изглежда в очите на канибала днешният голям монополитен град с многобройно население, изглежда му като парк пълен със сърнички.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 391a853417
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хора, знам, че ще ме сметнете за луда, но ще ви кажа нещо.
Аз искам да опитам човешко месо! Защо ли? Защото е логично то да е най-вкусно.
Ние ядем свинско, нали? Ядем пилешко и телешко.
Е, кравите пасат трева, по която всеки стъпва, прасетата и кокошките се тъпчат с боклуци и на нас са ни вкусни техните месца.
Еми човек какво яде? Всичко! Човекът е всеяден, яде най-хубавата и най-разнообразна храна. И животински продукти, и органична храна- плодове, зеленчуци, сирене, яйца, всякакви видове месо, също захар. Освен това е най-чистоплътното същество, представяте ли си колко вкусно може да бъде? !? !
Не ви говоря че искам да убия някой и да го изям, но ако някога имам възможност да опитам от плътта на вече мъртъв човек, ще го направя.

Ако ми хареса, може и аз да се пристрастя. Тогава вече ще е сигурно, че съм болна. Пристрастиш ли се, си болен! Всяка зависимост е болест!

Иначе сега ме зариби и по някое време ще проверя за тези наркотици, в тях има нещо, дето предизвиква освирепяване, но не знам какво е.
Човекът е и животно все пак, ако си позволиш да бъдеш звяр, можеш да стигнеш дотам, че да избиеш цялата си рода и да изядеш собствената си плът.


А иначе човекоядството е канибализъм при хората, да си канибал, значи да ядеш себеподобните си. Т. е. ако една сърна изяде друга, тя също е канибал.
А ако крокодил идязе човек, той е човекоядец, но не е канибал, защото не е изял друг крокодил.

Така де, всичко това е хипотетично казано, но наистина си мисля, че човешкото месо е най-вкусно от всички, просто е ненормална работа да ядем себеподобните си.

Но аз съм чувала, че по време на война доста обикновени хора са се побърквали и са ставали канибали, за да оцелеят.

Чудя се дали е имало случаи, в които са изяждали роднините си, но сигурно. Не искам да казвам със сигурност, защото честно, много не съм се интересувала от канибализъм, дори и въпреки написаното по-горе.

Но да, имало е много случаи, хората полудяват от глад и ядат каквото могат, за да оцелеят, а ако им е харесало да ядат човешко месо, не бих се учудила. Тогава вече си пристрастен, както към цигарите щом свикнеш с тях.

Иначе и аз смятам за голяма грешка да се бърка канибалът с вампира. Вампирът според описанията и всички представи, е вече мъртъв и пие кръв , за да съществува. Канибалът е просто човекоядец, но не е умирал преди да почне да яде хора. Той ги яде, за да не умре! :Д:Д:Д Общото е страстта им към хората като вид храна, а ако има хора, които пият кръв и дотам, че се пристрастяват, значи култът към вампирите е по-голям, отколкото съм си мислела. Но канибализмът е нещо различно. Едно е да опиташ от кръвта на някого, друго е да ядеш от плътта му, нали?
:Д:Д:Д

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 391a853417
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А иначе ония канибалски племена, описани и в Робин зон Крузо си имат своите вярвания, че ако ядеш човешко сърце или плът от врага си, ставаш силен като врага си. Вземаш неговата сила, като го погръщаш. Те нали за това и са ги убивали ритуално и са пирували с тях. Освен , че са ги хапвали, са празнували и победата си нас врага.
Както хан Крум е пиел от черепа на Никифор, просто стари предания и вярвания, само дето Крум едва ли е изял месцето на императора. :Д:Д:Д

А иначе по-късно има канибали и заради глада.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 18cd378a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Авторе, колко често срещан е канибализмът днес според теб, особено в развитите страни?
Бих искал да ми извадиш някакви статистики и изследвания по въпроса! Защото намерените от мен показват, че канибализмът е неизучен феномен сред хората именно защото се случва изключително рядко. През цялата модерна история на САЩ са документирани към 90-тина случая на канибализъм, общо. Това е една пренебрежително малка цифра в сравнение с което и да е друго престъпление в Америка.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d55e112d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Канибалите май бяха тези, който ядат човешко месо нали. Ако е така и не се лъжа значи, ами да малко е гадно, но от една старана и разбираемо, защото както ние ядем животинско така и те могат човешко месо да ядат поне аз така мисля. Но не отричам и че е малко противно.


Йоана ?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker