Невръщане на кредит - 20 000 лв - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Невръщане на кредит - 20 000 лв
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4798 пъти
Здравейте!

Един мой познат, който има връзка с адвокати, ми предложи в комбина с негови познати - пак адвокати - да взема креди 20 хиляди лева, от които 10 остават за мен, а другите 10 - за въпросните адвокати, които се занимават с тази врътка. Този заем трябва обаче да се изтегли с подписа на един мой роднина, който не работи и се води инвалид, не може да работи. Номерът бил, че след уж известно време- няколко години - заемът не се връщал и аз(моя роднина) е напред с 10 хиляди лева. И ние доволни, и въпросните адвокати - доволни. Логиката била, че не можело да се вземе нищо на моя роднина - като социално слаб.
Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 571371574c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че ония са решили да те преметнат - нали знаеш, че безплатен обяд няма...
Не съм наясно как стоят нещата от правна гледна точка, но предполагам, че щом си замесен и ти можеш да загазиш по някакъв начин.
Успех и умната.
XII

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b86ac817df
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   ще те съдят и зад решетките ще си

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 44d90cabae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако ще крадеш пари поне да си струва. Ама за 10 бона да си затвориш всички врати пред твоя роднина и да се изпокараш с него е много тъпо. Да беше нещо за милиони - да разсъждаваш - тогава щях да ти кажа, че си долен крадец. Ама в тази ситуация си глупав долен крадец.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: bff5ffd21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, бе, страхотна логика! Социално слаб бил, ама имотче сигурно има, като умре някой ден и наследници ще има.
Дано не сглупи човека да ви се върже на акъла!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c7b0e10155
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си създавай излишни проблеми! Най-малкото вече си го написал онлайн.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7e11b0f49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   За какво точно адвокатите ще вземат половината? Заради това, че са ти подхвърлили идеята ли? Подготвят ли някакви специални документи, без които иначе не би могъл да изтеглиш кредит?

Проучи какво точно правят и виж дали наистина заслужават толкова много. Щото ако е за едната идея, то нищо не ти пречи да си изтеглиш кредита така или иначе и нищо да не им дадеш. Пък и освен това, все пак твоя подпис (т. е. този на роднината ти) стои в договора за кредита. Ако нещо се обърка, ти ще обираш пишкира, докато те ще се покрият.

Опечи си работата и проучи въпроса от неутрална страна. Осведоми се какви действия могат да предприемат кредиторите, и освен това трябва да си достатъчно информиран да прочетеш и разбереш написаното в документа, който ще се подписва.

Все ми е тая иначе за моралните импликации на въпроса ти. Ако действително няма какво да ти направят и си ОК с идеята да си мошеник - тегли и харчи парите със здраве!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b0e80e378f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изобщо не се занимавайте с подобни глупости! Дори и така да стане, както са ви го представили, с твоя роднина влизате в едни такива списъци, дето и пра-внуците ви ще патят по един или друг начин заради това. Сега не е като едно време, да няма комуникация между институции, банки, фирми, та цялата работа да остане скрито-покрито и да се замотае с времето! Вече има Интернет и прегрешението ви ще остане завинаги... А и какво ще направиш с тези 10 000 лв.? Ще си оправиш живота ли? Нали се сещаш, че това е еднократна "печалба", и освен това, че друга такава няма да имаш, тя ще ти затвори и много врати занапред? Най- на далавера ще са адвокатите, които ще останат "ни лук яли - ни лук мирисали", а и ако нещо при вас с с роднината ти се "обърка" (за което бъди сигурен, че ще се постараят...), бързо-бързо ще ви прилапат и останалите 10 000 лв. с адвокатски хонорари, за да ви "оправят" от кашата.
Като краен извод: изобщо не се занимавай! Накрая пак ще си с толкова пари (0), но с много по-разбити нерви и разклатени отношения с роднини, на мушката на закона, и с много орязани перспективи за бъдещи кредити, намиране на свястна работа и т.н.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2b85d49fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   а как според адвоката твоят роднина ще си гарантира кредита? нали трябва да представи или имущество, или заплата и поръчители. коя е тази банка, която ще отпусне кредит на човек без никакви доходи?
аз не бих се хванала на тази въдица. поне питай друг адвокат, а не предложения от твия познат.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ffce58fcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На твоя безработен роднина инвалид никой няма да му отпусне кредит за 20 000 лв без ипотека. Въпросът е какво ще заложите и струва ли си да го изгубите за 10 000 лв, които остават за вас. Това че взелият заема е инвалид няма никакво значение, ако сам си е заложил къщата за кредит. Ще го изхвърлят на улицата като нищо.
Другият въпрос е от кого ще бъде взет кредита. По-добре не се забърквайте с нароилите се частни дружества за кредити, защото от там със сигурност ще изпратят биячи да тормозят роднината ти и семейството му. Иначе на теория, наистина няма как да ви вземат парите обратно, но това си е проблем на кредитната институция. Тя трябва да реши струва ли си риска да работи с вас и ако сгреши да си носи последствията.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 004970038b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Съвет от юрист: не се занимавай! Последиците ще са ужасяващи, ще висите по дела години, ще правят графически експертизи, ще доказват дали роднината ти е разбирал какво подписва, ще дължите парите, ще остане в списъци на длъжниците и тн.
Просто твоят приятел иска да вземе пари (дори не адвокатите) и ти да затънеш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b4cffb9121
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Извинявай, ама ти на 10 годинки ли си????
срещу какво обезпечение, ще вземе заема този твой роднина???
предполагам потребителски????
доста е глупава идеята
много хора опитали се да надхитрят банковата система или посегнаха на живота си, или са на улицата, или сродниците им теглят цял живот

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3bb7db3965
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Аз като банков служител ще ти кажа как стоят нещата. Значи, първо да ти кажа, че ако беше толкова лесно, до сега банките да са фалирали.

Второ, това, което го казват, че няма да му отпуснат, не е е вярно. Повечето банки искат съответните обезпечения, но има и изключения - например БНП Париба. Те имат кредит до 40 000 лв без превод на РЗ и без поръчители. Къде е уловката ли?

Така - да речем, ще изтегли парите и няма да връща нищо. След някой друг месец и многобройни напомняния и тормозения по телефона и на място ще започне дело. Ще го осъдят, но няма да има какво да му вземат. А междувременно сумата ще е нараснала доста заради съдебните разноски.

От там нататък банката продава вземането си на някоя т. нар. фирма за събиране на вземания. Сещаш се за какви фирми става въпрос. Те са си напълно легални и си изпълняват функциите по събирането на дълга. Да, методите им не са съвсем легални, но пък ти нито можеш да го докажеш, нито пък има кой да те чуе и да го докажеш. Те са си оплели кошницата (къде легално, къде не толкова) и не можеш да ги бутнеш.

От там нататък започват да идват разни добре сложени момчета и да ти звънят на врата и нежно да ти напомнят, че дължиш пари. Ако кажеш, че нямаш, ще ти предложат схеми на разсрочване и всякакви неща. Ако и това не те устройва, ще започнат да се поизнервят. Следващата крачка е психически и физически тормоз - разбирай бой. Не можеш да се скриеш никъде, ще те намерят навсякаъде, в краен случай ще тормозят роднините ти. В един момент няма да издържиш и ще се принудиш да ги върнеш на всяка цена. Ако трябва ще продаваш имущество, ще вземеш заеми от други места, вкл. и от приятели, ще крадеш даже, но ти тези пари ще ги върнеш. Другият вариант е да се самоубиеш. Но и тогава не е гаранция, че и роднините ти няма да ги върнат тези пари.

Равносметката - ще получиш (или роднината ти) 10 000 лв, ще върнеш 30 000 лв и ще си с 20 бона назад. А съсипаното здраве ще ти е бонус, а то си има и материално изражение освен емоционално. Естествено на онези ще им е добре с 10 бона в джоба без усилия. Но не техните подписи ще стоят по документите, а този на роднината ти. Съответно за всичко ще дърпат него и той ще го отнесе.

Та като добавим и разноските по болничното лечение, тези 10 бона ще ги върнеш 3 пъти. А здравето може и никога да не си го върнеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 153a1fcab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Тия адвокати са изпечени мошеници, не знам как въобще го обмисляш като вариант това. Не се занимавай с измами, че не знаеш откъде ще ти се върне. Никой няма да ти опрости 20 бона. Тия "адвокати" като са толкова печени да изтеглят кредит на някой техен роднина.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 05d900e657
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   16 добре ти е описал ситуацията :))

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0044b791b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   16 е прав. Не се заблуждавай, няма как да стане. Тези от банката не пасат трева. Зад тях стои цяла машина от много сериозни екипи от финансисти и юристи да не говорим за лобитата. Едва ли си по-хитър и по-запознат тези екипи. Не вярвам да не са го предвидили този момент.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker