Готварство!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Готварство!?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 1353 пъти
Здравейте човеци! В момента преживявам една раздяла и гледам да се утърся от това бреме. По принцип съм на 19, висок 1. 72 и тежа 54-55 кила и се чувствам слаб и приятели ме ебават, че съм се свършил, майка ми и тя ми вика "Не приличаш на човек". Защо пък раздялата с приятелката ми да не е едно ново начало към нещо друго. Имам желание да се науча да готвя каквото си поискам, всякакви вкусотии и да си ги изяждам барем с това може и да напълнея малко и да заприличам на мъж. Моля да ми препоръчате нещо било то съвет или кулинарна книга с рецепти, трикове.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: e6f8e46deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искаш да започнеш от триковете!?!
Триковете се учат накрая. Започни с пържени яйца и картофки, после палачинки от там супички нещо друго, та чак тогава вкусотийките с трикове.
Ако вече имаш някакъв опит, влез в кулинарните сайтове и чети рецепти. Избери такава рецепта, която се състой от продукти, който харесваш и пробвай дали ще стане вкусотийка.
Смисъл да купуваш кулинарна книга при условие че всички рецепти ги има в нета не виждам.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c4a59d954c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе, мъжки, ако разчиташ, че от ядене ще напълнееш и ще заприличаш на човек - много се лъжеш! Най-много да минеш в другата крайност (чичо Топчо), като и докато минаваш през златната среда пак няма да приличаш на човек, понеже ще си пухльо!

По-добре започни да спортуваш нещо по-силово, заедно със съответната хранителна диета (протеинова и т.н.).

Пък за вкусотийките - това е отделна тема, и пак казвам - прави ги и им се радвай като произведения на изкуството, но не прекалявай с тях, камо ли пък да разчиташ на тях... Търси стари готварски книги - от времето на баба ти примерно. Едно време нямаше толкова много продукти, но хората се бяха изхитрили и научили от наличните да правят чудеса! Освен това в книгите имаше само истински, изпитани на практика от автора или от редакторите рецепти, а не като сега из нета - куцо и сакато се юрнало да пише с двете леви ръце - бъркат грамажи, концентрации, бъркат имена на продукти, последователност на приготвянето... Съвременните готварски книги - пълен комерс: гледат да има повечко страници, преписвано от къде ли не без да е било проверено. Мизерия...

Препоръчвам ти "Готварска книга за мъже" от Петър Саралиев, издателство Земиздат-София 1984 г. Чичото е много точен! Свалял съм я от Замундата - сканирана на .pdf. Нямам представа дали я има още там, но все накъде из българския нет трябва да е налице.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ea3c23b122
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Започни да тренираш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c8329a57a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Решаваш какво ти се яде, влизаш в гоогле-то пишеш "рецепта за... " и се мяташ. По-лесно от това няма. Може първите няколко пъти да не ти се получават нещата, но колкото повече опитваш, толкова по-добре ще става. Аз редовно правя "бъркочи" - отварям хладилника, харесвам си от нещата, които има вътре и правя нещо. Почти винаги се получава много добре (много съм скромна :)). Започваш с нещо по-лесно и постепенно ще стигнеш до наистина сложни рецепти. И не забравяй да ползваш подправки - правят манджичките още по добри :)
Мога да ти дам пример за нещо лесно и вкусно - сирене в гювече. Взимаш гювечето (ако нямаш гювече може би ще стане и в тавичка, ако го покриеш с алуминиево фолио), натрошаваш сирене вътре. Слагаш нарязан салам/луканка/наденица. По желание може да сложиш нарязана печена или сурова чушка. Слагаш половин домат нарязан на дребно или 1 супена лъжица лютеница. Понеже сиренето обикновено е солено не слагам сол, но слагам черен и червен пипер и чубрица. Малко олио (около 1 супена лъжица). Разбъркваш хубаво, за да се смесят продуктите и слагаш във фурната (на 180-200 градуса). Ако го правиш в гювече не трябва да загряваш фурната предварително, защото гювечетата се пукат при рязка промяна в температурата. Първо слагаш гювечето вътре и после я включваш. След като фурната е загрята се пече 20 до 30 минути. И после си облизваш пръстите :)
Успех!
Ж27

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker