Помогнете ми да разреша проблемите си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помогнете ми да разреша проблемите си.
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2819 пъти
Здравейте на всички! Аз съм момче на 22 г. и уча право в Пловдив.
Проблемите ми са следните : Имам само няколко истински приятели - момчета и момичета, но поради различни причини често сме разделени. Аутсайдер съм. От малък съм свит, в 6, 7 и 8 клас страшно много хора се държаха зле с мен, а от края на 2007 г. имам т. н. ОКР -Обсесивно-компулсивно разстройство или страхова невроза - същата диагноза, която има детектив Монк от едноименния сериал. Всичко това ми пречи в общуването, както и да изпълнявам определени съвети.. Трудно ми е да водя разговор. Всъщност с някои хора, водя по-лесно разговор като с най-добрите ми приятели, но с повечето е ужасно трудно. Посещавал съм психиатри и психолози, ходих на курс по дишане при един психотерапевт, но нямаше голям ефект. Сега ходя при друг психотерапевт и се надявам скоро да има резултат. Но лошото е, че заболяването ми е е едновременно немного често срещано и трудно лечимо. Трудно се вписвам в колектив. В класа в гимназията имах само един приятел, а в курса имам 3-ма, 4-ма. В последните години се случиха много лоши неща. Преди 4 години си отиде дядо, преди две години майката на най-добрата ми приятелка заболя тежко, претърпя сложна операция, като оттогава тя се грижи за нея, а преди повече от година изгубих баща си. Най-лошото е, че беше нелеп нещастен случай при риболов - любимото му занимание. И това ме накара да се сдухам още повече.
Освен това трудно общувам с момичета. Досега не съм бил с момиче и не съм имал интимна приятелка. Никой не ме търси и не ме бръсне за нищо. Много пъти се е налагало да съм сам Имам и лоша физика - физически слаб съм, ходих на фитнес, но не се получи - просто нямам тонус и се чувствам зле психически. Като положителни неща в себе си мога да посоча това, че съм интелигентен и любознателен - най-ми се отдаваше историята, ходил съм и на национална олимпиада и пиша грамотно. Въпреки проблемите си взимам изпитите. Водя си блог, превеждам исторически статии и песни от различни жанрове от немски и английски език. Но в днешно време малко хора оценяват това, защото гледат дали имаш мускулесто тяло и много пари. Имам чувството, че много хора ме презират, случва се да се държат зле с мен таксиджии или пък определени хора ме махат от приятели във фейса, без да съм се държал зле.
Бихте ли ми помогнали с някакви насоки как да се променят нещата? Съзнавам, че основното трябва да го сторя сам, но се нуждая от подкрепа, от хора, с които да се подкрепяме и да си помагаме взаимно в трудни моменти, да сме, както се казва, братя или брат и сестра не по кръв, а по-душа. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: c7f39e6335
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нужна ти е повече увереност. Не се чувствай по-лош или по-слаб от другите и не се идентифицирай с филмови персонажи – всичко е до това кой искаш да бъдеш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 449e238771
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Въпреки че нямам диагноза като твоята или някакви други психични заболявания, аз също общувам трудно. При мен проблемът е, че съм малко по-затворен и някак пазя дистанция от другите. Все едно изграждам преграда между мен и тях и не ги допускам близо до себе си. Съветът ми е да разширяваш социалните си контакти по всякакви начини, без да се притеснваш, че имаш такава диагноза. Щом с някои водиш разговор по-лесно, значи можеш да го направиш и с други хора. Увеличавай кръга на познатите си, а по този начин може да откриеш и приятели. За целта използвай интернет (социални мрежи, форуми, блогове и всичко останало, като все пак внимавай на какви хора попадаш в интернет и с какви се сближаваш), различни извънуниверситетски дейности (обучения, курсове и т. н. ), някакъв спорт ако ти харесва и други такива неща. Също използвай всяка възможност да контактуваш с колегите си и да завържеш някакъв разговор, дори и най-обикновен. В специалност Право като цяло има интелигентни хора, с които има какво да си кажете. Най-важното е да не си втълпяваш, че си по-различен от другите и това да ти създава притеснение. Това, че имаш няколко приятели пак е нещо, опитвай се да се сприятелиш с някои от техните приятели.
За момичетата не е хубаво да те съветвам, защото и аз не съм имал връзка досега. Но рано или късно ще срещнеш някое момиче, с което да си паснете, просто не трябва да изпуснеш възможността да станете по-близки.
М 22

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 25d0b3a1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   " Имам чувството, че много хора ме презират, случва се да се държат зле с мен таксиджии или пък определени хора ме махат от приятели във фейса, без да съм се държал зле. " Не го приемай лично спрямо теб! Такива неща на всички ни се случват.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ab73f22d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Докато си мислиш че си сдухан, че имаш някакви заболявания, колкото повече мислиш за това какво мислят хората за теб, как изглеждаш (дали имаш добра физика или не, това е нещо което винаги може да се промени стига да имаш желание ). НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОТРАКАШ, ДА МИСЛИШ ПОЗИТИВНО И ДА СПРЕШ ДА МИСЛИШ ТОЛКОВА КАКВО ДРУГИТЕ МИСЛЯТ ЗА ТЕБ, един живот живееш а почти най-хубавите години са ти минали в притеснение, все ще се намери някой които да не те харесва нали знаеш ;)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e3408ca0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам дали модераторите ще позволят, но ми се иска да видя блога ти. Колеги, това лични данни ли са за вас или не?

Нямам представа доколко приличаш на Монк (като изключим детективските му умения, разбира се), но ми се иска първо донякъде да те опозная като човек чрез блога ти (предпазливостта в Мрежата е на първо място) и кой знае? Може и да си намериш един нов приятел. Ще е бонус за теб, ако наистина си интелигентен - омръзнало ми е от неграмотни хора и ми се иска да си пиша с човек, който не допуска 5 грешки в четирибуквена дума. :)

За жените и любовния живот като цяло не мога да ти помогна особено - отдавна съм забелязал, че не ме бива за сватовник. Но все от някъде трябва да започнеш, нали? Пък и не си престарял - още имаш време за жени. Първо трябва да се научиш да живееш в мир със себе си, защото нежният пол има нещо като радар и щом усети, че имаш вътрешни конфликти - бяга от теб. Не искат да разрешават чужди проблеми и то на такова ниво. Е, някои жени мислят иначе, но те са друг тип - такива, които се отегчават, когато се излекуваш и търсят друг проблемен, когото да спасят. С такива нямаш шанс да бъдеш заедно, докато смъртта ви раздели (има един вариант това все пак да се случи, но не ти го пожелавам) ;)

М26

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cb9a09c499
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също съм с ОКР. Разбирам колко ти е тежко, съветвам те да намериш по-добър психиатър и да го попиташ дали може да ти помогне чрез оперативна намеса.
Препоръчвам ти и книгата "Обсебен мозък", много полезно четиво.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 739ab78281
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Зарежи ги тия психиатри и психолози. Само врели-некипели, нищо не могат да направят.

После продължавай с фитнеса или друг спорт - освен че ще ти даде физика, ще ти увеличи самочувствието.

Това да имаш много приятели е силно преувеличено. Аз последно време умишлено ограничих контактите си с други хора и оставих само 1-2, с които имаме общи интереси. Писна ме да ме занимават с глупости и битовизми. Повече хора са скучни и не си заслужава да се ядосваш, че не общуваш с тях.

Блъскай в кариерно отношение и няма да сгрешиш. Забрави за всичките тея глупости за приятели ала-бала. Учи здраво, ходи прави стажове при адвокати, ей такива неща са полезни.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a0550a475e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз не доумявам учиш право, а сам казваш, че не се вписваш в обстановката и трудно общуваш. Защо го записа... как ще го работиш след като това е свързано с много контакти, трябва да си напорист и отракан така да се каже....

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fa93ffdd09
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   АВТОРЪТ

Здравейте на всички и благодаря за вниманието и съветите. До 5 - нямах предвид, че приличам точно на Монк, а че имам същата диагноза като него. До 8 - за притеснението от хора - зависи от обстановката и събеседниците. Има такива ситуации и хора, при които и с които си общувам свободно. Това е когато те са широко скроени или имаме обща приказка. Напоследък от курса казват, че съм станал по-общителен, отколкото предишните години. На 14-ти срещу 15-ти февруари бяхме на купон у един колега и мина много добре, бях така да се каже, една от, , звездите на вечерта". Или пък се запознвах с колега на едно момче от Смолян, което се интересува от история като мен, много свестен човек и разговорът се получи. Лошото е, че не се случва много често. Една от причините да се чувствам гадно е, че не намирах и рядко намирам хора с допирни точки. Казват, че приятелството се гради на общи интереси, но съм наблюдавал примери, при които двама души да кажем слушат различна музика или гледат различни филми, но са най-добри приятели. Значи невинаги е така. Но все пак както казва едно момиче, най-добре е, когато нещата като интереси и чувства, са споделени. Бих искал да попитам пишещите тук - съгласни ли сте със Закона за Резонанса - че подобното привлича подобно?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 42c89ad426
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До автора:
Причината за ОКР са потиснати емоции, свързани с причинени ти лоши неща, които в момента не осъзнаваш. Има различни видове насилие - физическо и емоционално. Проявите на ОКР са самите гадни емоции, които, понеже не осъзнаваш, не можеш да преживееш изцяло, и те имат свой живот, свое отделно съществуване. Един вид ти ставаш обсебен от тях. Затова се страхуваш без причина или по-скоро си намираш логични причини.
Бих те посъветвала да се поровиш дълбоко в теб и да си искрен за хората от най-близкия ти кръг, т. е. семейството. Лечението/решението отнема много, много време. Това е работа, която само ти можеш да извършиш. Помощта на психолог е относителна. В Б-я повечето психолози използват системи на лечение с малка ефективност, тъй като психологията е метод, който бурно се развива на запад, но тук, както винаги нещата са назад. Психологията не е статична наука, защото за емоциите и влиянието им върху всичко се знае все повече и то трябва да се приложи. Използваните досега подходи нямат голям ефект, тъй като не се гледа правилно на силата на потиснатото.
Дори да нямаше ОКР приятели трудно се намират и причината е същата - малко хора са съвсем наясно със себе си, за да можеш да разчиташ на тях. Повечето хора не могат да разчитат на самите себе си, та какво остава да разчита на тях някой друг. Търси и ще намериш. Понякога един човек е достатъчен. Животът е опитване на какво ли не. Нямаш какво да губиш, отпусни се и се усмихни на живота.
Успех със срещата с нещата в теб.
Soul

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3581356f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре е че си се обърнал към психолог, но и ти самия трябва да си свършиш твоя дял, за да изчистиш натрупванията, които задържаш в себе си на подсъзнателно ниво, за да е в крайна сметка ползотворна работата ви.

Напърво време си смени чипа/програмата, който си си заложил в мозъка-самосъжаление, сдухност, зависимост от мнението на другите хора, за какъв те били смятали другите и разни подобни подтискащи мисли, които само те дърпат надолу, задушават изявата на духа ти и унищожават емоционалната ти свобода.
Помни, че ти си уникален, съвършен като за мисъл на природата и никой няма право да подтиска, манипулира и т. н. , за да издигне неговото его над теб. Усетиш ли у някой такова отношение-пълен игнор и да не ти пука.

Ти си млад интелегентен човек -изчисти от съзнанието си максимално миналото, което те подтиска, наблягай на работата си, направи кариера, поддържай се физически, спортувай, излизай сред природата, имай си хоби, запознавай се с хора, развий комуникативност, излъчвай сигурност, пътувай, медитирай(чрез медитация може да изчистиш съзнанието си от самопогубващи мисли).

Когато започнеш да излъчваш самоувереност, а повярвай ми жените много добре ги усещат тия неща, поради силно развитата си интуиция, сами ще започнат да те накацват. За жените сигурността и стабилността са изключително важни и тогава едва ли някой под лупа ще разглежда дребните ти недостатъци.
Един уверен мъж е по-симпатичен, привлекателен и вълнуващ от всеки друг, който е с хармонични черти на лицето и тялото, но несигурен, подтиснат, неориентиран, смачкан или сдухан.

Вгледай се в самия себе си, бъди най-добрия приятел на самия себе си. Хубаво е човек да има приятел/ка до себе си, но когато още не го е срешнал, не бива да унива, а просто в този момент да си е самодостатъчен. Не мисли, че чрез някой друг ще си щастлив. Но общението ти с други близки на твоето светоусещане хора ще те направи да се чувстваш по-разбран и приет. Където и да си в каквато и обстановка да си ако не си в хармония със себе си, нищо от заобикалящия свят няма да те радва и да бъде градивно за теб.
И помни ти си ценен поради самия себе си и мнението на другите не е фактор за теб, нито може да те събори, защото ти знаеш, че те просто не са наясно, че ти си нещо много повече от това, което те виждат... те просто не са добре информирани относно теб, пък и слабо те интересува всъшност какво мислят... Когато започнеш да мислиш така и да го прилагаш на практика ти вече ще си емоционално свободен и никаква зависимост от нечие мнение не може да ти влияе.

Чети книги на съответната тематика, в които ще намераш обяснение за много неща как си стигнал до тук, а и реална подкрепа за изчистването на психическите ти натрувания.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fa93ffdd09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторът

Ами аз съм опитвал различни неща, напр. май месец ходих на йога, също и техниката на Рейки, но те не дадоха ефект. И понякога наистина се отчайвам и губя вяра и надежда. Хигиеничните дейности като ходене на тоалетна, миене на зъбите, пръскане с дезодорант - те се извършват всеки ден, а не мога да се освободя от тези ритуали с чистенето, които правят живота ми ад. Искам да попитам - според вас помага ли силата на подсъзнанието - четох книги по въпроса -напр. на Джон Кехоу и, , Излекувай живота си на Луиз Хей и започнах да си представям желаното сякаш вече е действителност -напр. че съм уверен, че имам много приятели и среда. Казвам си, , Аз съм здрав", , , Аз съм добре", , , Всичко в моя свят е наред", , , С божията помощ аз мога всичко". Може ли да помогне положителната нагласа?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker