Моят проблем - САМОТАТА - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моят проблем - САМОТАТА
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1929 пъти
Здравейте!
Не знам как да започна, но искам да споделя, че самотата ме мъчи от доста време, макар че съм само на 18 години. Проблемът не се състои в това, че нямам самочувствие или приятели, напротив имам. По-скоро изпитвам самота дори и да съм с тях, но определено самотата е много тежка като остана сама. Знам, че преди не бях така, радвах се на миговете, в които оставах сама със себе си.

Чудя се дали проблема не произхожда от това, че между майка ми и баща ми винаги царят неразбирателство и жестоки караници. Може би и от това майка ми се затвори в себе си и е доста антисоциална и това определено ми влияе. Често имаме караници с нея понеже е безумно раздразнителна и най-малкото нещо я кара да избухне. Отделно преди винаги имах сестра ми до себе си, която ми е много близка приятелка, но тя вече е в чужбина и се виждаме много рядко.

Все по-често обмислям идеята да отида на психолог, още повече, че наскоро починаха много близки за мен хора, а и приятеля ми се раздели от мен, и всеки път като остана сама ме избива на рев. Не тъжа за това, че се разделихме, защото не бях хлътнала до уши, по-скоро се депресирам, поради факта, че вече няма кой да запълва самотата в сърцето ми. Не съм много близка с родителите си, но всеки път, когато майка ми или баща ми покажат някаква близост и любов към мен сякаш тази празнота се запълва, но временно.

Мисля, че наистина се нуждая от помощ, понеже това състояние ме побърква и не виждам смисъл в нищо друго, за което да живея. Преди е имало случаи, в които съм била без гадже и нощем не можех да спя, защото се чувствах ужасно самотна. Единственото, за което мисля е да намеря човек, който да запълни самотата ми, но това решение е временно, понеже като остана сама всичко се повтаря.

Много благодаря на всички, които са отделили от времето си, за да се запознаят с моя проблем. Силно се надявам да получа полезни съвети, понеже наистина имам волята да победя самотата и искам да се чувствам добре!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1dcbdfd418
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те, защото имам същият проблем. Макар и малко имам приятели, но дори и със тях се чувствам самотна.. С времето се питах на какво се дължи, това мое състояние и разбрах, че проблемите вкъщи ми влияят отрицателно.. винаги нашите са ме питали, защо съм намусена и т. н макар и по заобиколен начин съм се опитвала да им кажа, защо.. но според тях, това няма как да ми повлияе.. Самотата преди време ме изяждаше от вътре.. направо ми се искаше да се хвърля от някъде, но разбрах в един момент, че тя за мен е неизбежна - защо? Ами не знам.. аз просто съм обречена да живея в самота, по една или при друга причина.. Но ето сега вече свикнах, защото разбрах, че това е нещо от което няма да избягам. И просто живея сама със себе си и се опитвам да живея щастливо.. Трудно, но давам само напред, въпреки всичко, защото само слабите се отказват.. Имах подобна история в която направо излях душата си, но не я публикуваха не знам, защо.. За което, благодаря страшно много на модераторите.. Историята ми може да е била сходна малко с другите, но, човек се нуждае от съвет даден на неговата преживяна история, а не на нечия друга.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d98048fc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ммм, доколкото рaзбирaм, имaш нуждa от товa дa бъдеш нужнa някому. Дa ти зaсвидетелствaт обич, близост, любов.
Нормaлно! Товa че родителите ти не толковa често ти го покaзвaт, съвсем не знaчи, че липсвa.
Поговори с тях, кaжи им че се чувствaш по този нaчин. Сигурнa съм, че ще ти помогнaт повече от всеки нaс тук, просто зaщото те познaвaт по- добре.
В възрaст си, в която се очaквa дa зaпочнеш дa вземaш сaмостоятелни решения и товa е плaшещо в нaчaлото зa всеки, м/у детето и женaтa... товa е един от преломните моменти в животa ни.
Не се хвърляй във връзкa, сaмо зa дa " не се чувствaш сaмотнa".
Общувaй повече със сестрa си, ( скaйп, мейл) когaто имaш нуждa, върви и гушни мaйкa си/ бaщa си и зaпочни дa мислиш зa бъдещето си.
Мечти, цели, плaн зa изпълнението им...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a65b8f46d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаш нужда да споделяш някакви лични неща с някои и понеже този някой го няма, ти се чувстваш самотна! Намери си някакво хоби или излизай по-често навън ако смяташ, че проблемите идват от вкъщи!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: cf5570c1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз ходих на психолог, защото имах друг проблем, но да ти кажа не помагат особено. Бях при наистина добър и известен специалист и очаквах да ми даде съвети. Процедурата обаче е такава... казва ти да си разкажеш живота и проблема и ти говориш говориш говориш, той те слуша, записва си по-важното и ти задава кратки въпроси, той не ти казва какво да направиш в даден случай, а само слуша. И накрая ти иска 50лв. и айде, а после стават и по-скъпи процедурите щото се водиш от повече време. Галтачи на пари големи са. Някой който да те слуша лесно може да намериш и без да е психолог и да взима пари.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a82f33e3b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много погрешно е да се подхожда към връзка с цел бягство от самотата. Това е егоистична цел, която изключва любовта. Не може да се подхожда с идеята някой друг да поправя нещо във вас, а и едва ли е възможно. Любов и пълноценна връзка може да съществува между два зрели индивида с пълноценни Аза. Хора с комплекс за непълноценност трудно осъществяват продължителни любовни отношения.

Всъщност както сте сами сред приятели, така ще се чувствате и във връзка с партньор след преминаването на първоначалната и еуфория. Причината за това е в самите вас. Докато не решите проблемите си в самите вас, а търсите временни решения във външни хора, то проблема ще се заобикаля, но не и реши. Затова и само временно и ще се чувствате добре в компанията на някой.
Приличате на зависим човек от някакво лекарство или дрога, което всъщност не лекува, ами само притъпява болката временно. После отново и отново трябва да се взима това "лекарство" за да няма болка.

Решението е във вас, само вие можете да оправите проблема. Посещението при психолог е хубаво, защото той може да даде напътствия как да се преборите, как да работите над себе си, но реално той не може да ви излекува.
Работете над себе си и се изградете като по-силен и независим човек. Вярвайте в себе си. Не чакайте някой спасител от приказките да дойде и да ви оправи живота с магическа пръчка.

K-Man

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6797b64ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Знам какво ти е. Би ми било много приятно да те изслушам. Не съм психолог и няма да ти взимам пари :). Но тук админите не позволяват обмяната на данни!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 769c09fdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей,
настина е ужасно, когато човек се чувства самотен. Още по-гадно е, когато сме сред други хора, виждаме ги да се смеят, шегуват и всичко това ни се струва ужасно далеч от нас самите.

Което ме навежда на мисълта, че проблемът, който те мъчи не е в това кой е до теб или не е до теб, колко е далеч сестра ти, дали си имаш гадже... разбира се всичко това накуп оказва огромно влияние, но... причината е някъде из твоята душа...

Сещам се за ситуации, в които цял ден съм била сред хора и когато се прибера съм се чувствала супер тъпо и самотно... вече знам, че това е защото аз лично не допускам другите хора до себе си. С тях си приказвам общи неща, смеем се, но никога не бих споделила проблем или лично вълнение - било то и положително...

Друга причина, поради която можеш да се чувстваш самотна - нали знаеш, че има ужасно много хора, които си живеят сами, не се срещат с хора и пак са щастливи. Защо? Защото са открили какво им носи удоволствие и го правят - някои работят като луди, други спортуват, танцуват, свирят, четат, отглеждат цветя.... варианти много - ти знаеш ли какво те прави щастлива?

Още една причина за самота (идеите ми не са свързани една с друга). Има много теории, според които няма как да се чувстваме самотни - та нали ние самите сме личности, и то - интересни личности. Замисляла ли си се за себе си - какво си даваш, обръщаш ли си внимание. Та: когато имаш нужда някой да ти обърне внимание - защо го чакаш отвън? Защо сама не си обърнеш внимание - кой по-добре от теб знае от какво имаш нужда. И сама можеш да се изслушаш (разкажи на глас цялата си мъка), и сама можеш да се опиташ да си дадеш съвет. Сама можеш да се погрижиш за себе си с по-малки или по-големи удоволствия. Признавам си, че аз не правя подобни неща, но в търсене на себе си, съм чела много статии за хора, които всеки ден си казват пред огледалото, че се обичат, че си вярват и че ще се грижат за себе си....

Не знам дали съм била полезна. Аз самата многократно съм ходила на психолог. в началото все не ми помагаше - хем си знам, че те конкретен съвет няма да ми дадат и че всичко зависи от моята готовност а си помогна и да се променя. Но след години непоследователни опити и смяна на специалисти, сега съм открила този, който ме води по моя път към самата Себе си!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6797b64ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, много добре казано! Съветвам авторката да те послуша.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 75060fbce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много благодаря за отделеното време и за ценните съвети. Всеки един коментар е от голямо значение за мен и бих опитала всяко едно от предложенията ви, за да помогна на себе си. Това, че откликнахте на вътрешната ми мъка значи много за мен, благодаря ви :)
Относно номер 9 : Все още търся това, което ми доставя удоволствие в живота. Старая се да пробвам нови неща с цел да открия призванието си. Мисля, че намирайки това, което обичам и искам да правя ( като професия ), ще подобря състоянието си на самота и ще се чувствам доста по-полезна за себе си. За това, че човек не трябва винаги да чака да му се помогне и обърне внимание отвън сте МНОГО права. Наистина трябва да се науча, че аз съм тази, която трябва да се грижи за себе си, а не да чакам от някого да се чувствам обичана и нужна. Прави сте, че всичко това идва от вътре и преди сама да хармонизирам вътрешния си свят е нередно да се надявам на това, че някой друг би могъл с близостта си да коригира самотата ми.
Още веднъж благодаря, съветите ви наистина ми бяха от полза:)!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker