Хубава работа, ама българска работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хубава работа, ама българска работа
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3059 пъти
Онзи ден ми се случи нещо много неприятно, направо бях бесен. Имах интервю за работа на центъра (в голям град). Направих огромната грешка да отида с кола, но пък и нямах друг избор. Та отивам 15 мин по-рано, но установих, че няма място за паркиране. Казах си "какво толкова, ще направя няколко обиколки и ще намеря". Само че обиколките станаха общо около 15 км и ядец. Няма пуканто място, дори платено. И през цялото време отстрани на всеки 200 м по една бабичка със светлоотразителна жилетка и злобно изражение само дебнеше сакън да не спра някъде, че да не остана нетаксуван, все едно има място.

Докато намеря място, времето за срещата мина и аз си търгнах, без да намеря място за паркиране. Бях, меко казано, бесен. Но като се прибрах, се замислих как точно общината решава такъв проблем като паркирането. Отговорът е "никак". Не само не го решава, ами и го затруднява, за да изцеди и последните пари на данъкоплатците, за да се закърпи бюджета... и нечий джоб.

Защо си мислят, че като заградят половината улица и като сложат по една бабка, изведнъж колите ще намалеят или паркоместата ще се увеличат? Така се затруднява още повече паркирането. Да не говорим, че това си е законен рекет. На какво основание искат пари? Паркинг ли са построили, алтернативен модерен градски транспорт ли са изградили, какво са направили, за да искат пари?

По тази логика и аз мога да заградя една улица и да започна да късам билетчета. Та тази улица, която те са заградили си е на общината, т. е. на всички нас, жителите и данъкоплатците защо трябва да плащаме сами на себе си, за да паркираме на собствената си улица? Подчертавам улица, не паркинг.

На всичкото отгоре са забранили да се паркира на околните улици, та сакън някой да не отиде малко по-надалеч, та да паркира, без да им плати. А тези улици преди това си бяха свободни. И сега се оказа, че просто няма къде. Защо? Нали идеята е да изберем хора, които да решават проблемите ни? А аз тук решения не виждам, виждам само изнудване.

Решение е да се изградят паркинги, подземни ако трябва. Да не говорим, че по начало е сбъркано градоустройството. Не може да се строи на всеки ъгъл до последнаия сантиметър земя и да не предвидиш паркоместа. Като се загледаш само сгради, сгради, сгради, а никакви паркинги. Не е трудно да се сетиш, че когато в дадена сграда живеят хора, някои от тях имат и коли.

На всичкото отгоре има и работещи от други квартали. Т. е. отново някой не си е свършил работата или е взел пари, за да си затваря очите. Естествено вместо ние да търсим отговорност, то пак ние трябва да си плащаме за това, че някой не си е свършил работата от лакомия.

Освен това не можеш да си платиш за реално време, а за започнат час. Т. е. дори и за 5 мин, се плаща цял час. В магазина, ако си купя половин салам, цял ли трябва да платя?

На запад също може да се плаща, но там си има поддържани и модерни паркинги, има модерен градски транспорт (вкл. и метро) като реална алтернатива. Да не говорим, че съпоставимо със заплатите им, таксите за паркиране са нищожни, а тук те режат през кръста.

Това тук си е рекет за мен. Искат се пари, а не се предлага нищо в замяна. Някой може ли да ми каже защо аз трябва да плащам в случая? Какво получавам насреща? И как точно се решава проблема, при положение че дори и с пари не мога да паркирам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: f34256eb05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Поздравление за мнението Ви,това е самата истина,но за съжаление ние данъкоплатците гладните въшки винаги ще ни тъпчат,а хората дето УЖ управляват държавата ни си пълнят банковите сметки с парите от нашите данъци.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: efd1fff144
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да знаеш колко ти съчувствам. Преди два дни писах по подобен проблем, ама явно модераторът не е сметнал историята ми за важна. За това ще я разкажа тук, че дано някой ми даде съвет какво да правя.
Та значи живея в Центъра на София, в зелена зона и всяка година кротичко си плащам 100 лева само за удоволствието да паркирам пред вкъщи (ако намеря място). Точно по същата причина, която е посочил и авторът, ми се наложи да паркирам на 10 мин от вкъщи (обаче в моята под зона) и понеже движението в София е ад заради ремонтите реших да си оставя колата там за няколко дни. В събота реших, че колата ми трябва... и... колата я нямаше!!! Откачих! Знам, че имам винетка, за това реших, че е открадната. За щастие не е. Обаче имало някакво събитие (какво, все още не знам) и от Центъра за градска мобилност решили, че колите в района им пречат и ги вдигнали, обаче не ги преместили в същата под зона, а ги зарязали в Синята (защото в Зелената нямало места), за която винетката ми не важи. Минал на другата сутрин Паяка и ми прибрали колата на наказателен паркинг и платих близо 200 лева да си я взема. А за ужаса, който изживях като видях, че колата я няма дари не ми се извиниха. Та значи така, някой си може да ми мести колата както си иска, да я зарязва където си иска, без дори да ме уведоми, а аз след това плащам глоби! Та вие как ще реагирате при такова положение? Ходих и писах жалба, ама не вярвам някой да ми възстанови парите и да ми се извини.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 90d80f5765
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не си ли вършат работата управниците - измитаме ги! Ако следващите продължат по същия начин - отново! Това е единственото решение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 24315e9ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не знам в центъра на кой голям град си бил, но аз в центъра на София ходя само с метро - никога с кола!
Иначе не само че няма място, ами сини зони, зелени зони, скоби, SMS-и, привилегии за живеещите там, паяци, един ще те чукне, друг ще те одраска, обикаляш като луд... не, мерси!
Метрото, нито мислиш къде ще паркираш колата, нито през колко минути да пращаш SMS, нито кой ще те дигне, закопчае, блъсне или одраска... В центъра всичко е на 10-15-макс 20 минути разстояние, ако си с кола толкова време само търсиш къде да паркираш, после разстоянието така или инче си го минаваш пеш до там, където трябва да отидеш.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 54dd247fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 6

А ако градът няма добре уреден транспорт да не говорим за метро?

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 93899b3798
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   > Да не говорим, че съпоставимо със заплатите им, таксите за паркиране са нищожни, а тук те режат през кръста.

Това въобще не е вярно. Паркирането в Германия например е доста скъпо удоволствие. За другите страни не знам, но не вярвам да е по-добре.

>Някой може ли да ми каже защо аз трябва да плащам в случая? Какво получавам насреща?

Ти не получаваш нищо, но идеята е да се ограничат колите паркирани по улиците не само от липса на място, а допълнително и заради това, че е платено. Вместо всеки да кара на сляпо и който свари първи да паркира, става който свари първи и си плати.
Истината е че, в големите градове има прекалено много автомобили и няма как за всички да е добре. Това е така и в много по-развитите държави. Аз живея в Щутгарт и нямам кола, но не ми и трябва. Направо майка им жална на шофьорите тук. Паркингите не стигат, тротоарите са пълни с незаконно паркирани коли, но глобите са по-евтини от самите паркинги. Трафикът рано сутрин и в края на работния ден е просто ужасен, може да караш на първа в продължение на час, минеш 10 метра, спреш и чакаш и така до безкрай. Всеки проклина общото положение, но никой не се отказва да шофира и така положението се запазва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 54e70b7b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Толкова е сериозен проблема, който описвате, че направо е неразрешим. На собствената си улуца, както казвате, да няма място за вашата кола, а ако има някакво по-значимо събитие в града, който и град за вземете за пример, направо става лудница. Повечето улици са заприличали на паркинги, местата за паркиране се "пазят" от стари гуми, табелки, колчета и стари столове, толкова е неприятно, изяжда времето ви в търсене на място, та сериозен проблем. Като сложиш и това, че всяко семейство има по две трошки пред къщи, а на всеки жилищен блок по 5 гаража, които се ползват за склад и няма къде да се дянат всички тези автомобили. Трябва да се понатиснат малко кметовете на градове или райони, да им припомняме по-често, че тези данъци, които се плащат, отиват май за наемане на такива контроли с билетчета, а не за свободни места. Нелогично е в този развиващ се свят да се превземат места като тротоарите или зелените площи, докато може да се изградят паркинги, които на 10 пъти по-малко място да обхванат 10 пъти повече автомобили.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8c5b726fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 8

Как да не е вярно, че съпоставимо със заплатите там е по-евтино? Тук е левче на час, а заплатите в Германия са 12 пъти по-високи. Едва ли там е повече от 12 лв (6 евро) на час.

Колкото до идеята да се ограничат колите е тъпо, защото проблемът е, че много хора трябва да ходят на работа и им е по-удобно с кола. А задачата на общината е да те улеснят, а не да ти правят сечено на пук на това, че искаш да си работиш и да си пътуваш нормално до работата. Решение е да се изградят паркинги, а не да се прави сечено на хората, за да не карат, въпреки че им се налага.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8c5b726fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До 5

Съгласен съм, че не си ли вършват работата, трябва да ги изметем. НО проблемът е, че 90% сме овце (казвам го с болка на сърцето). Видя какво стана на протестите. Хората протестираха, повечето си пиеха ракиите пред телевизорите и казваха, че подкрепяли Бойко, та затова протестирали. Все едно те са забогатели и всичко им е наред, че не искат да смъкнат управляващите.

Виж какво направиха украинците, изринаха ги, а нашите протести и те като държавата ни - смешни и жалки.

Още преди десетилетия са казали авторите - "Не народ, а мърша" и "Европейци сме ний, ама все не сме дотам". За повече от век нещата не са се променили и не виждам как ще стане и след още век.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2d78747864
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Братле, усещам че си съвестен човек, който системата мачка! Не си сам!!! За съжаление изхода е да бягаме от мащехата България. Общовзето всеки трябва да се спасява сам...

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c2fc81e67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Н4, спокойно можеш дa си ги осъдиш.
Потърси aдвокaт, ще ти върнaт пaрите, делото ще ти е безплaтно( зaщото ще го спечелиш), може и обезщетение дa поискaш.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c2fc81e67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Н4, спокойно можеш дa си ги осъдиш.
Потърси aдвокaт, ще ти върнaт пaрите, делото ще ти е безплaтно( зaщото ще го спечелиш), може и обезщетение дa поискaш.
Колaтa ти е преместенa нa прaктикa незaконно, не си бил в нaрушение, не си дaл рaзрешение и не си бил уведомен.
Aдвокaт ще ти обясни по- подробно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bad01f6c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Човекът от Щутгарт добре го е казал. Просто тия, които управляват са намерили начин да печелят от мързела на хората. Разбирам, че има хора, които не могат да стигнат до работата си без кола, но има и такива, които са на 20 минути от вкъщи и пътуват до работа с колата, заради самата гъзария. После се говори, че имало затлъстяване...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 24315e9ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   №7, има велосипеди, електрически мотопеди, скутерчета на старо за по 500-600 лв...
Не винаги на човек му се налкага да ходи костюмиран.
Когато има желание - винаги има и решения.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7ca25db04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако живееш на максимум до 5 километра от работата можеш да вървиш пеша. Моята работа е на 3 километра и сутрин съм с автобус за да не закъснея, но на връщане често ходя пеша.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6658a72ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   На бас се хващам, авторе, че сигурно е имало мол сравнително близо до мястото на интервюто, с подземен паркинг и предостатъчно паркоместа, но покрай желанието си да изтарикатстваш и да си намериш безплатно място за паркиране, възможността дори не ти е минала през главата.

Българинът предпочита да изхаби 3 лева бензин от обикаляне, отколкото да даде 2 лева за паркинг. :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c90a86c7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До 20 от автора

За втори път обяснявам, че нямаше място за паркиране дори и платено. Иначе с радост щях да си платя, за да не изпусна интервюто. Да, има мол (не точно мол, макар че се води такъв) на близо, но той е без паркинг, което между другото е поредната глупост.

До 16

Това с мотопедите е решение, но само през лятото и то когато не вали. И все пак проблемът с безхаберието на институциите си остава.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6d57732cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Че институциите не си вършат работата - това в повечето случаи е вярно. Но има и една друга гледна точка, че вече куцо и сакато си накупи "кола" (слагам думата в кавички, защото бричка на 20 години за мен не е кола), съответно става доста трудно за която и да е община внезапно да открие нови паркинги, което разбира се опира и до финанси, затова всички взаимно предпочитат да си затварят очите - и държавата, и ние - гражданите.
Възможен вариант на действие: Организирай се с хора в твоето положение и затрупайте с жалби съответните органи. Внезапно като им се изтърси обилна документация, има шанс да се замислят и да вземат отношение по въпроса. Но, разбира се, не чакай чудеса, все пак сме в България и нещата се случват бавно и мъчно, ако въобще успеят да се случат. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: efd1fff144
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   До 14 от 4
Най-вероятно така и ще стане. За сега чакам да изтече тоя едномесечен срок да видим дали ще реагират на жалбата ми и ако не ми върнат парите, ще ги съдя. То не си е работа това всеки ден да трепериш дали няма да са ти преместили колата докато си на работа, защото на работа ходя с метрото и колата я ползвам само през уикенда и съответно по цяла седмица си стои на въпросния паркинг.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d6404ba122
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Под на запад, имаш предвит САЩ - да там е много по добре устроено. Да не забравяме, че когато голямата част от градовете и основните им улици са били сторени, е имало карети и при това не са били много. Ела и си намери място за паркиране в Копенхаген или Осло, може да потърсиш и място в Лондон, но шансовете са, че ще останеш неприятно изненадан. А за час паркинг в Норвегия, те режат с по 30 лева ("разликите в заплатите" пак не помагат. Целта на високите такси е просто да откажат хората да ползват автомобили. Все пак в софия има над 1. 5 милиона души. Ако 1 милион от тях подкарат коли и решат да отидат на центара или на работа... Къде да паркираме всички тези коли? Найстина ли се нуждаем от кола, за да стигнем до центъра на голям град - нали затова има градски транспорт? Разбирам, че ти пътуваш и на теб ти се налага, но проблема е в хората, които имат автомобил за да минат 3те километра до работа и задължително да излизат с него, та било то и до магазина на ъгъла. Да не говорим колко е трудно и на пешеходците. Налагами се да илизам на пътя, защто на бордюра няма място - и ако това е нормално... не знам.
Колата е много по-скъпа да се подържа, освен ако не говорим за голф, чието мясло е било сменено последно през 2003-а и "лити кат куршум", трудна за паркиране и до проблемна. Ако караш колело, и ти го откраднат, не е чак толкова мъчно, да си купиш ново.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker