Моля помогнете ми, намерих новородено коте - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля помогнете ми, намерих новородено коте
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3802 пъти
Здравейте!

Намерих едно новородено коте, още е със затворени очички и пъпната му връв още си стои максимално да е на 1седмица. Когато отивах на училище чух как мяука а времето беше студено разбрах че е изоставено и го взех.. Прочетох как се гледат малки котенца. Търкам лекичко с памук по дупето и така си пишка още не се е изакало. Купих му мляко с 0, 1% масленост и го разреждам с 1-2 капки вода. То е едно здраво котенце.

Проблема е че пробвам да му давам млякото с капкомер и с пръст, какво ли не съм пробвала, но то е още малко и не зане как да смучи.

Моля помогнете ми как мога да го нахраня не искам де умре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2402a533f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Може и да не е било изоставено, ама...
Както и да е - НЕ ГО ХРАНИ С МЛЯКО!
Отиди веднага в специализиран магазин и търси мляко за котки поне, търси ВЕДНАГА ветеринарен лекар, ако не искаш което да умре.
В противен случай го пиши умряло - котето е на 1-2 дни както го описваш. Аз съм котатарка и съм гледала бебета, няма да оцелее така.
Поне вземи от аптеката сухо мляко, но и тогава не знам дали ще оживее. Котешкото мляко е най-доброто решение, храни го със спринцовка на всеки един час първо, после на всеки три часа, включително и през нощта. Трябва му МНОГО маслено мляко.
Коремчето разтривай с мокър топъл парцел или с пръстите си.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d8190c8f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Много е малко котето, за съжаление...
Единственото, което се сещам е да звъннеш в някоя ветеринарна клиника и да поискаш съвет. Те би трябвало да ти дадат най - адекватен отговор.
Може да опиташ да напоиш памуче с мляко, да отвориш ВНИМАТЕЛНО устата на бебока и да изстискваш по капчица.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 299eb009c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Изоставено друг път, сега майка му сигурно го търси :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1ae68daf5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам каква си, №1, но с преварено НЕРАЗРЕДЕНО ПЪЛНОМАСЛЕНО КРАВЕ МЛЯКО от магазина, подавано с капкомер, котенцата си порастват перфектно!
Защо заблуждаваш и плашиш момичето?

Успех с котето, авторке, и не му взимай обезмаслено мляко или разредено с вода! Младият организъм има нужда от всичко, включително и от мазнинките.
Можеш да преваряваш млякото, преди да му го даваш (да кипне и веднага го махаш от печката), за да не хване някакви вредни за него бактерии.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 648320d098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката: №3 Времето беше прекалено студено за това коте. А майка му защо да го остави на открито място, те често ги слагат на затворени места където ще са в безопасност! Все пак го взех трябва да го гледам.

№1 Благодаря ти за отговора, тази вечер няма да спа и ще го нахраня добре. Постояннно го чистя навсякъде с намокрен памук с топла водичка :)..

№4 Котето си е здравичко и мисля че ще оцелее. Благодаря ти, не знаех че трябва да му дам мляко с повече масленост..

:) Може ли да ми кажете как да го накарам да ГЛЪТНЕ млякото.. Днес посмучи 2-3 пъти и го остави и аз мисля че не яде достатъчно..

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0ed45e8207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По-голяма глупост от тази на номер 4 не съм чувала никога!!! НЕ, котенцата НЕ растат перфектно с мляко, купено от магазина! То причинява диария, която може да е смъртоносна за по-големи котки, какво остава за едно новородено на не повече от седмица. И това ще ти го каже всеки лекар! Ако има случаи на оцелели новородени котета, захранени с купешко мляко, то те са изключително редки и по-добре не поемай този риск. Определено аз не те знам каква си номер 4, но като не знаеш, не се обаждай! Аз също съм коткарка, и ще те посъветвам същото, като номер 1 - отиди и му купи сухо мляко за новородени, от някоя ветеринарна клиника, да скъпо е но парите са нищо в сравнение със спасяването на невинен живот. Може да се посъветваш на място за подробности, никой лекар няма да откаже да ти обясни. Основното в случая е, да помагаш при изхождането на котето, защото то е твърде малко, и не може да извършва все още тези нужди само. С мокър топъл памук с телесна температура или пръсти разтривай коремчето. Трябва да го храниш на всеки 2-3 часа със спринцовка, или капкомер. Дръж го на топло, може да му сложиш две бутилки с топла вода до него. или още по-добре ако имаш електрическо одеяло или възглавница. Може да мяучи много, за това се приготви и за този случай. Остави го да спи, само го наблюдавай и ако забележиш нещо нередно в дишането - веднага на ветеринар! Поздравления между другото за изключителната постъпка! Малко са хората в днешни дни, които ще се отзоват при подобен проблем! Дръж ни в течение на нещата и ако имаш въпроси те съветвам да се обърнеш към някоя добра ветеринарна клиника, а не тук, защото дори един час може да бъде фатален. Не искам да те плаша, а ти казвам нещата такива, каквито са. И няма значение изоставено ли е или не. При всичи положения авторката е постъпила много добре, като го е прибрала. По-голям шанс има, от колкото на улицата, където ще живее не повече от 6-7 години в най-добрия случай. А що се отнася до майката - може да е мъртва, може да е излязла за храна, но така или иначе няма значение - ако котето е женско ще забременеее още през първата си година, ако е мъжко - ще забремени някоя женска през периода на разгонване. И в двата случая популацията на бездомните и евентуално болни котки ще се увеличи. А това е нещото, против което аз и други като мен се борят със все сили. Успех авторке и ни дръж в течение, както казах по-горе! Дано малкото същество оцелее!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a4519e147b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз подкрепям написаното от #4.
Все пак се консултирай с ветеринар...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2f53afbe88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ох, миличкото... Виж, каквото и да четеш, по-добре го заведи на ветеринар.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7556729a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №1, 6, ти да не си женския аналог на К-Ман?
Какви бутилки топла вода, какви електрически възглавници?! Боже-е.. Само измисляш глупости, та момичето неволно да СВАРИ котето! Стайна температура 21-24 градуса е напълно достатъчна! Все пак - далеч по-добре е от 11-те градуса навън, които нощем могат да падат и до 5.
Млякото от магазина, а по-добре от някоя баба на пазара, не предизвиква никаква диария - това да не е коластра? И нима очакваш новородено коте да ака твърдо? Ходи се снимай някъде...
На 2-3 часа чак хранене не е нужно - 3-4 пъти дневно е ОК.
В природата никой не осигурява идеални условия, а това е див хищник, при това - достатъчно приспособим.
И не е хубаво толкова да шашкаш момичето - ще вземе в грижите и старанието си да предобри нещо...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 709f52aaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-добре го заведи веднага на ветеринар. Явно котето е съвсем малко и без адекватни грижи няма да оцелее. А не мисля, че ти ще можеш да не спиш и да го храниш всеки час. Освен това млякото от магазина не е добре за него. Продават специални млека за малки животинки, но можеш да питаш ветеринаря дали не става и хумана, храната, която се дава на новородените бебета ако майката не може да кърми по някаква причина. Обаче ако искаш котето да оживее веднага тичай при ветеринаря.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 448d452dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Заведи го на ветеринар веднага най-добре.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 289c5e439e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тук има различни мнения, най-добре питай ветеринар.

Иначе, авторке, искам да ти кажа, че много се радвам, че има хора като теб. Това е голям жест към животинката и съм сигурен, че Бог някой ден ще ти върне добрината, защото си добър човек и го заслужаваш. Дано има повече като теб.

Повечето хора биха го оставили да умре. Колкото да е и то си е животинка и заслужава да живее. Пожелавам ви много щастливи и игриви мигове заедно! След време, когато порасне, с умиление ще се сещаш за деня, в който си го намерила и си го гледала като собствено дете.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2315dd43bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пробвай с биберон за бебета, аз така съм хранила малки новородени котета; с обикновено краве мляко, и си пораснаха. Отначало не можеха с биберона, но по малко по малко се научиха. Пробвай.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 648320d098
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката: Благодаря ви за съветите!

Котето започна да се учи как да сучи. Мисли памука, който е в кутията за майка си и сучи памука. Вече пие половин капкомер мляко. Снощи не спах и го нахраних в 00:30 часа и сутринта 5:30. Но колко мляко трябва да изпие при всяко хранене. Храня го през 1-2 часа. Продължавам да го храня с млякото от магазина.

Стои си в стайна температура а когато спи закривам кутията с хавлиена кърпа.

Сутринта се изака и нямаше разтройство. А при изпишкването няма проблеми.

Чудя се тази сутрин нахранихме го извърши си нуждите изчистихме и го оставихме в кутията за да спи, но започна много силно да мяука не разбирам защо, може би заради липсата на майката.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2402a533f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, поне взимай ПЪЛНОМАСЛЕНО мляко. Възможно най-високата масленост взимай, но да е ПАСТЬОРИЗИРАНО. Най-много мляко ще ти изпие, ако вземеш една спринцовка от аптеката - питай, ще ти дадат. Отворът на спринцовката се слага странично на устенцата, тогава котето ще гълта, каквото му сложиш - така се прави и с големи котки, ако имат нужда от лекарство.
Храни го целият ден на всеки 2 часа поне 2 седмици. Тегли го всеки ден с кухненска теглилка! Възможно повече мляко да яде, ако имаш как му вземи от аптеката сухо мляко за бебета и го приготвяй според оказанията на опаковката. Може да вземеш и сметана, която му давай поне в началото. Котешкото мляко е много маслено

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 709f52aaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да се похвалиш нещо? Колко грама качи малкото съкровище? Надявам се всичко да е наред и скоро да си имаш едно здраво и игриво коте. Първият месец е най-труден, после ще е доста по-лесно.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c8d33c30e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   не става с биберон и аз съм намирала леко му стискаш устата от страни но лекичко за да не го заболи разтваряш и пускаш няколко капки с капкомера и така но гледай да са повече пъти от време на време и да изпишквай го с памук или хартия но внимавай как го храниш да не се задави :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: ae7e514635
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Заведи го на ветеринар...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 дни
hash: ae7e514635
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз също бях намерила много малко коте, но го заведох на ветеринар и тя ми помогна за неговото отглеждане.

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: ae7e514635
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   задължително го заведи на ветеринар.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c4b3bb2f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Тази нощ когато ходих да си изхвърля боклука видях в контейнера бебе коте завързано в торбичка... Не мога да повярвам какви хора има на този свят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 56e496495d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Послушай номер 22 и го заведи на ветеринар, там ще ти кажат какво да правиш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker