Писна ми от живота :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми от живота :(
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 2206 пъти
Здравейте! Предполагам много от вас ще започнат да ме съдят за това, което ще разкажа, но е по-лесно да го споделя анонимно в нета, от колкото пред когото и да било. Не търся съжаление, а просто съвет! Разбрах наскоро, че съм ХИВ позитивен. Да, има и по-лошо, но просто живота ми изгуби всякакъв смисъл. Постоянно мисля за това. Страх ме е! Кофти е да се будиш всеки ден с тази мисъл в главата. Някои ще кажат ''да си се пазил'', да пазих се и ето резултата. Никой не е застрахован. Преживявам го тежко! Радвам се единствено, че получих подкрепата на майка ми /само на нея съм казал за това/, но от друга съжалявам, че и причиних тази болка. Постоянно се обвинявам за случилото се. Незнам какво да правя? !? !? Психиката ми е разбита. Не го показвам, държа се, но... само аз си знам какво ми е. Искам съвет! Кажете как да се справя по-лесно? Не ми се ходи по разни организации за хора с ХИВ. Искам да продължа живота си нормално. Нищо няма да е същото както преди, но все пак... Най-лесно е да се хвърля от някъде и всичко да приключи, но не искам повече страдание за близките ми. Само заради тях се държа! Помогнете ми, моля! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: e7f520279b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Съжалявам за положението, в което се намираш, но искам да те мотивирам, като ти кажа, че ХИВ не означава смърт. Не се притеснявай и не се занимавай с подобни организации и скъпи лекарства, защото ще си усложниш положението. Прави това, което досега си правел. Всъщност никъде не спомена на колко години си. С много партньорки ли си го правел? С предпазни мерки? Без? Как откри, че си болен? Какви симптоми ти се получиха и как реши да отидеш да се изследваш? Сподели малко повече ако е удобно. За да добием малко по-голяма представа за теб.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8e50725305
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е прав. В днешно време това е хронична болест, а който си взима медикаментите не е и заразен (ДОКАЗАНО). Търси все пак специалист, който да ти следи състоянието и да ти определи коктейла или изобщо дали ще си на медикаменти на този етап.
Животът си продължава за теб нормално. Можеш да имаш полов живот, но само с кондом и само вагинално или със специални кондоми анално като второто ако си хетеросексуален не го поемай като риск (ако не си на медикаменти). Утре ще пиша подробно, но няма да умреш точно от това.
В Германия за 2013 г. е умрял един човек от СПИН, който не се е лекувал. У нас са 4-6 човека ВСИЧКИТЕ НЕ СА СЕ ЛЕКУВАЛИ. Никой на коктейл не е умрял, а и може да си само носител.
Дори семейство можеш да си направиш и секс без кондом, ако си на коктейл, защото тогава не си заразен, но не взимай медикаменти, ако си само носител и КОНДОМЧЕ!
Орален секс можеш и без кондом да правиш, но вагинален с нормални, а анален със специални. Това е за сега важното и да ти следи специалист състоянието.
Мой човек, хората имат рак, какви ли не болести и се борят. За теб има медикаменти БЕЗПЛАТНО и всичко, я не се излагай. От 10 г. поне в развитите страни това е само хронична болест, умират само африканците, който нямат медикаменти. У нас медикаментите се покриват директно от държавния бюджет, но ги има само в големите градове в определени аптеки.
Стига се самосъжалявай, а хвани и отиди на една почивка да се разведриш.
Очакванията за продължителността на живота ти са нормални, ако се следиш. Какъв ти е проблемът изобщо?
Чао и лека нощ

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 766a195176
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   А не мислиш ли, че близките ти ще страдат много повече ако посегнеш на живота си. Бъди силен заради тях поне. Радвай се на живота дакато го има какъвто и да е, защото щастието идва от вътре. Защото независимо, че човек е здрав или богат не значи, че е щастлив.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 555abede5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1:Здравей! Благодаря ти, за бързия отговор! Не съм бил с много партньорки. Винаги съм се пазел. Много ме е било страх точно от болести предавани по този начин и съм си имал едно на ум, но ето че кошмара ми се сбъдна. Иследвал съм се преди време няколко пъти, всичко беше ОК. Сега ми го откриха случайно. Станах кръводарител. Исках да направя нещо добро, не съм лош човек и исках да помогна. Обадиха ми се по телефона за повторни иследвания и за съжаление резултатите бяха положителни. Имам чувството, че съм пълен боклук. Всички знаем какво е отношението на хората към различните. Живееш в страх и самата мисъл те съсипва. м22

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 555abede5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря много на всички, бъдете живи и здрави!

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8e50725305
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе, не е възможно ти от вагинален секс с кондом да си се разболял, но ти си знаеш. Стига гледа миналото, гледай бъдещето. И все пак- грешки стават. Отиди и си направи тест някъде, където само това правят по цял ден.
Ако живееш в ЕС, включително в България както и в друга развита страна, ти няма от какво да се притесняваш.
Не бъди обаче като щраус, а първо се изследвай още веднъж, после отиди при лекар-специалист да ти обясни за новите методи и новите коктейли, както и дали ти имаш нужда от тях, от къде се взимат медикаментите и така нататък.
Колкото до жените - можеш да имаш нормално приятелка и да правиш вагинален секс с кондом с нея и орален дори без кондом. Ако си хомосексуален трябва да внимаваш повече и търси специални кондоми.
Ако почнеш да пиеш медикаментите, ти след няколко месеца не си заразен и дори на ХИВ-тестове ще излизаш негативен. В САЩ миналото лято приключи мащабен експеримент със семейни двойки, в които само единият е ХИВ-позитивен на коктейл и от 2000 двойки никой не заразява половинката си, раждат им се здрави деца и така нататък.
Преди тези медикаменти са били свързани с много сложни негативни реакции. но днес това не е така. При новите медикаменти повечето хора нямат противопоказания и си живеят нормално. У нас има над 2 хил ХИВ-позитивни и до сега са загинали само хора, които са отказвали лечение.
Това е най-важното - ако ти кажат лекарите да си взимаш лекарствата.
Да се самоубиваш няма смисъл никакъв.
Дори скоро ще открият лекарство, което да лекува напълно и ти ще си мъртъв.
Ако си хетеросексуален, правил си вагинален секс с кондом, ти няма начин да си се заразил и е станало грешка.
Ако си хомосексуален или си правил анален секс с проститутка, то шансът е значително по-голям, но и тук, ако е било с кондом не виждам начин.
От орален секс никой не се е заразил до сега.
Значи ти си знаеш, но определено няма какво да губиш, ако си направиш още един тест в независима и специализирана лаборатория.
Не искам да ти давам напразни надежди, но ако не лъжеш себе си и нас тук и действително си се бил пазил, то няма просто начин да си се заразил.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 555abede5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 6. Никаде не съм споменал, че съм се заразил от вагинален секс, няма да изпадам в подробности. Някои от партньорките наистина са били рискови/непознати/. Не лъжа никого и нямам намерение, все пак тук е анонимно и не ми пречи да си го споделя. Живея в голям български град. Тестовете си ги правих в КАБКИС! До колко е възможно да е станало грешка, все пак нали се водят най-добрите в България? Благодаря за изчерпателния отговор, стана ми малко по-спокойно!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 67f6799873
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторе, съжалявам за теб, но не се предавай. Знаеш ли преди време гледах едно предаване Отечествен фронт и даваха за един, който е паднал от мотор и се е наложило да му отрежат всичките крайници, оставили са му само един израстък вместо ръка. И този човек направо ме впечатли (меко казано). Имаше невероятна воля и желание за живот. Приспособил си е трабанта така, че да може да го кара, продава си зеленчуци и плодове и се оправя прекрасно. Има си и семейство. Предлагали са му да го направят просяк в Италия и са му давали апартамент за тази работа, обаче отказал от гордост.

Просто този човек направо ме изуми. Казах си "ние "нормалните" все се оплакваме, а този човек е направил чудеса, за да може да води нормален живот". Има и много други подобни случаи - човек без крайници плува, спортува и какво ли не. Не подценявам положението ти, но има и много по-сериозни случаи и пак се оправят хората. Човешката воля няма граници, когато има силно желание, винаги има начин. От друга страна пък можеш и да научиш много за живота от това положение, неща, които иначе биха били скрити за теб. Не знаеш онзи горе с каква мисия те е пратил тук, няма случайни неща.

Прочети една моя тема http://spodeli.net/3/story-56097.html

Друго, което бих ти препоръчал, е да се отдадеш на духовни практики, ако те влече, разбира се. Инересувай се например от медитация, поне на мен ми помага много в трудни моменти.

Ето откъс от книга:

На 34 години се озовах в болница и лекарите ми казаха, че имам тумор, обхванал гръбначния ми мозък. Беше злокачествен и диагностициран като навлязъл в неизлечим стадий. Казаха ми, че ми остават от два месеца до една година живот. След няколко седмици на пълно отчаяние реших да опитам да си помогна сам.

Започнах да медитирам два пъти на ден по 15 минути. На въображаем екран, в ума си, изобразявах своето тяло и рака. Всеки път, когато „виждах“ тумора, си го представях по-малък от предишния път. Все пак всичко се извършваше в ума ми. Можех да си го представям, както си искам. Мислено виждах как раковите клетки се разпръскват под действието на имунната ми система и си казвах, че ги изхвърлям от тялото си всеки път, когато ходех до тоалетната. Щом дочуех някакъв вътрешен глас, нашепващ ми, че състоянието ми не се подобрява, аз го усмирявах, настоявайки, че в действителност се оправям. Медитирайки, си повтарях непрекъснато: „Всеки ден, във всяко едно отношение аз ставам все по-добре и по-добре“, докато не си повярвах.

Освен заниманията с медитация, реших да подкрепя усещанията си за подобрение на състоянието ми и по други начини. Когато в тялото ми възникнеха странни усещания или болка, аз вече не се плашех от мисълта, че това е ракът, който расте и ме приближава към смъртта, а си казвах, че това е „енергия“, която действа върху рака, свива го, прави го все по-малък и по-малък и ме кара да се чувствам все по-добре. След това вече очаквах с нетърпение тези усещания, от които преди така се боях.

Постоянно, всеки ден аз си напомнях за начините, по които състоянието ми се подобрява. Внушавах си, че храната, която ям, е изпълнена с енергия, постепенно възвръщаща ми здравето. Напомнях си за хората, които ме обичат и утвърждавах, че тази любов също е енергия, която може да бъде използвана и да ускори процеса на оздравяване.

Нямаше как да знам дали всички тези техники действаха или не, но реших, че ако се чувствам по-добре, значи сигурно са ефикасни. А всеки ден, точно както си внушавах, подвижността и енергичността ми нарастваха.

Минаха два месеца от момента, когато започнах да препрограмирам съзнанието си и дойде време да отида на преглед при лекаря си.

Лекарят остана изумен. От рака нямаше и следа. Топ просто не можа да повярва. Реакцията му беше точно каквато я бях визуализирал. Аз тръгнах към къщи да съобщя чудесната новина на жена си и по целия път се усмихвах.

Днес името на психотерапевта Емил Куе може да не е така популярно, както в началото на XX век, когато този първооткривател на метода на утвърждението лекува болни и запознава хората със своите открития в клиники из цяла Европа и Северна Америка. По онова време трудовете му се превръщат в сензация, за тях се говори дори и днес, десетилетия след смъртта му. Куе открива, че неговите пациенти оздравяват много по-бързо и успешно, ако всяка сутрин след като се събудят и всяка вечер преди да си легнат, повтарят едно просто утвърждение. Утвърждението, на което ги учел било: „Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро.“ Две минути сутрин. Две минути вечер. Това е всичко. Резултатът обаче бил толкова поразителен, че той написва няколко книги за самовнушението и започва да изнася лекции по цял свят за целебните способности на мисълта, насочена към оздравяване. Утвърждението на Куе насочва мисълта на болния към това — всеки ден, във всяко едно отношение състоянието му да става все по-добро и по-добро. Документално е потвърдено излекуването на хиляди хора по метода на Емил Куе.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8e50725305
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И все пак, Авторе, много малка е вероятността точно в България при хетеросексуален секс да си хванал ХИВ.
Дори например без кондом като мъж правиш вагинален секс с жена-носител в продължителност 1 година, вероятността да се заразиш е 30%.
Ако сексът е бил орален - няма как да се заразиш.
Ако сексът е бил анален, вероятността вече е почти 100%, но у нас има страшно малко жени-носители, които не са от контингента.
С две думи, заслужава си да се изследваш отново, защото грешки стават, а ако е имало много кръводарители в този ден или някаква акция - има голяма вероятност да са сбъркали.
Но дори да си носител, човек, какъв ти е проблемът?
Ти не си болен от СПИН, но дори да избухне болестта, най-добрите и нови медикаменти в света са на твое разположение. Можеш да медитираш или да не медитираш, но си взимай лекарствата, ако ти кажат специалистите и ти ще водиш нормален живот, дори НЯМА ДА СИ ЗАРАЗЕН - това значи, че ти можеш на жена ти един ден естествено да направиш здраво дете, а след 10 годинки като измислят и лечение, ти ще си се излекуваш.
ХИВ е бича на 20 век, в 21 век няма особено значение, честно казано. ОК, гадно е, но човешкото тяло не е застраховано от такива работи.
Например при жените имаме рак на шийката на матката, който се причинява от вирус. Питай всяка жена, на която са изкарали матката, дори са изрязали половината коремна кухина заради някакъв глупав вирус дали не би предпочела да има ХИВ, които може да се контролира и да си живееш. При рак на шийката на матката същото си мисли жената - за Бога, заради единия секс и то с мъжа ми! Да, жени на по 60 г. умират от това, защото са спали с някой носител преди 40 г.
Такъв е животът, скъпи!
Гледай само напред, но при положителен тест за ХИВ винаги се прави втори, да знаеш.
Ако си пак положителен, питай за специалист в града да ти разкаже повече и да ти даде СЪВРЕМЕННА литература, а и лекарства, ако е нужно, но докато не си на лекарства е задължително да правиш секс с кондом, а от аналния те моля да се откажеш или поне да ползваш супер здрави кондоми, защото рискуваш да заразиш партньорката си и не свършвай в нея при анален секс, защото ако се спука кондома край. При вагинален секс кондомът е почти изключено да се спука, но ползвай за всеки случай винаги лубрикант. Спермата ти е същност заразната субстанция и ако искаш можеш и да го изкарваш преди да свършиш. Пак казвам - с чиста съвст орален без кондом и с чиста съвест вагинален с нормален кондом.
Всичко останало се води тежка телесна повреда и може да те съди жената, ако я заразиш. Има и вероятност да не се разболееш никога от СПИН. Ако решиш да правиш деца обаче ще трябва да взимаш медикаментите временно, за да останат здрави жената и бебето. Ако почнеш да взимаш коктейла, си направи пак тест след 3 месеца и ще видиш, че ще е отрицателен. Ти не си заразен тогава, защото вирусът е под контрол и имаш само отделни клетки от него някъде. Коктейлът същност не убива ХИВ, а само му пречи да се размножава т.е. държи го под контрол. Съвременните медикаменти са толкова добри, че не се отразяват на твоите клетки и рядко някои има проблеми. Ако не ги понасяш просто ти се смества друг коктейл (винаги е индивидуален) и така докато го понасяш, но той се взима само от БОЛНИ ОТ СПИН и не от ХИВ-позитивните по принцип!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 58bbe55c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, каузата изобщо не е загубена!
Бях чел преди години, че някакъв американец (май беше от по-горните етажи на обществото) отишъл при един тибетски гуру с тежка фаза на твоята диагноза, и онзи за 2-3 месеца - с диети, с йога, с медитация, с билки го излекувал напълно. Когато се прибрал и си направил пълни изследвания - докторите щели да припаднат - от заболяването нямало и следа! НО... американецът бил станал вече друг човек - много по-духовен, и се върнал в Тибет.

Така че - има начин, може би много начини, за които ти дори и не подозираш. Търси ги! Особено ако се чувстваш добре физически и разполагаш със средства... Аз на твое място веднага бих се заинтересувал в подробности от случая, който ти описах, и бих палнал мотора към Тибет.

Поздрави и успех! Всяко зло е за добро. Може би това е твоят шанс за духовно израстване! Вярно много неприятен и задължаващ, но за това пък - силно стимулиращ!

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 29b528d2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   Само аз ли съм толкова зле, че бих се радвала на твое място? Тъпо звучи, но аз съм човек, който иска да се самоубие, а ако го направя ще нараня близките си и затова предпочитах да имах нещо такова, за да умра без да ми се сърдят, но шанс.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 555abede5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря Ви много, хораа! Направих те денят ми с една идея по-добър и наистина ми поолекна малко. Днес на работата се овлякох малко и дори спрях да го мисля толкова, смях се. Незнам от бързото темпо на работата или заради колегите? !? ! Беше ми по-спокойно и се чувствах добре. Поговорих и малко с майка ми и тя ме подкрепя. Това е много важно. Вдъхна ми малко повече вяра и се надявам да се справя по-бързо с този ужас. Бъдете живи и здрави и се пазете! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker