Проблем с Компютъра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с Компютъра
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2526 пъти
Здравейте на всички. :) Преди няколко седмици, баща ми си купи нов компютър, и си захвърли стария (който си работеше добре, но просто беше много бавен), и оня ден реших да го разгледам.. имаше много ненужни програми, и затова ги деинсталирах всичките като (Comodo, ask toolbar, etc... ) След това исках да сложа драйвери на видео картата, но проблема е че незнам каква е видео картата.. от "run" написах dxdiag, но там нямаше никаква информация за нея, и от region and languages, adapter, там също нямаше никаква информация за видео картата, и така не знаех какви драйвери да изтегля, но след това намерих някакви драйвери в самият компютър, и помислих че са за него, инсталирах единия (незнам за какво беше точно.. ), рестартирах, и след като отмина логото на Windows XP, и екрана стана черен, и нищо не показва вече..? нито мишката, нито фона, иконки.. нищо. Пробвах много неща като да вляза от Safe-mode, Safe mode network, safe mode With Command Prompt, но пак черен екран след логото на ХР. пробвах и да вляза от "Enable VGA Mode" но отново черен екран след логото на ХР... Нищо не се получава. Първо помислих че видеокартата не е добре, затова имах една друга, сложих нея но проблема си остана същия.. пробвах и с друг монитор, СЪЩОТО... смених кабела, и това не донесе никакъв ефект. Опитах да преинсталирам компютърa, изтеглих ХР, сложих го на ДВД Диск, направих биоса да буутва първо диска, но ми показва това - "Boot failure. Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device"... Пробвах и с Vista, но абсолютно същия проблем. След това пробвах да преинсталирам компютъра с флашка, но като сложа флашката, и компютъра бъгва... стои на едно място, и тръгва, само като я махна. Как мога да оправя това? някакви идеи?

Инфо за PC-то

CPU - AMD Duron(tm) Processor 1300MHz
RAM: 512MB
GPU - точния модел мисля че беше NVIDIA GeForce 7500 series
Motherboard - K7S5A

________________________________________________

Питах в различни сайтове, но никой не можа да ми помогне.. дано тука се намери решение :(

Мерси предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0b37db703c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   CPU - AMD Duron(tm) Processor 1300MHz
RAM: 512MB
Ако имаш възможност - хвърли го на боклука иначе можеш да си сглобиш миксер от този компютър или нещо друго - всеки телефон в днешно време има по-добри показатели и ако искаш да го ползваш, го ползвай като баща ти - за текстообработка и да си видиш електронната поща. За повече - ДРЪНЦИ

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df7a54a5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Малиййй, като ти гледам конфигурацията ми става толкова жал, че ми се приисква да ти подаря 1/8 от моя...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bcd99bb375
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От автора:

Не съм искал мнението ви, за конфигурацията на компютъра.. ако имате решение, как да оправя проблема, споделете. Ако пък не, вървете другате да се хвалите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5bb45d7e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слагаш му едно Xubuntu Linux 14. 04 и ще лети. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f9f14b749a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако модела на видеото ти е 7500 то има официялни драйвери от сайта на Нвидия ==> http://www.nvidia.com/object/winxp_175.16_whql.html. Тези би трябвало да станат. ( ако не станат или самото видео е заминало или не е точния модел и най добре го отвори и виж ) Проблема е рама. 512 е твърде малко. Поне 2 гб но скъпо излизат и най-стина то подобре един таблет да си купиш за 90 лева. Изключително стари игри ще можеш да подкараш. Игри до 2004/05

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bcd99bb375
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора:

Моля прочетете какъв ми е проблема.. след логото на Windows XP, ми показва черен екран и НИЩО ПОВЕЧЕ..? как очаквате да сложа драйвери? а и не ми чете дисковете, затова и неможе да се преинсталира

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0ceabba301
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи първо да уточним. Щом самата инсталация на Windows отказва да тръгне и дава грешка проблема не е драйвер. От грешката, която ти изписва се вижда, че проблема е вероятно с хард диска. Важно не си написал, не става ясно кога ти изписва грешката. Преди да почне инсталацията на windows, по време на нея или след нея? Разликата е голяма. Лошо е описан проблема.
Точно от биос-а, кое ти е първото бутващо устройство което си задал? DVD устройство ли си задал или хард диска или друго устройство. Влез в биос, направи си DVD устройството да е първото. Сложи си инсталационен диск и стартирай инсталацията. Когато те попита за пътя където да се инсталира има опция да форматираш хард диска. Форматирай си устройството, на което ще инсталираш. След формата не би трябвало да има проблем с инсталацията. Ако не стигаш до формата или не минава успешно, то значи вероятно хард диска е за смяна.

K-Man

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bcd99bb375
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От автора:

То не изписва никаква грешка.. веднага като зареди логото на Windows XP,и екрана става черен,и това е. Пробвах да вляза от Safe-Mode и VGA Mode,но пак същото.

И да в биоса първото бутващо устройство е CDDVD,даже съм спрял,всички други устройства да зарежда,само CDDVD съм оставил,и ето какво излиза - http://oi57.tinypic.com/308edmu.jpg

И просто не е възможно нито преинсталация,нито да тръгне PC-то както трябва... и с флашка пробвах да го преинсталирам,но тя просто "freeze"-ва. А и този "черен екран" започна именно след като инсталирах някакъв драйвър.....незнам какъв. Мислех че е за GPU-то

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d064cd3fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Отвори компютъра свали всичко след това пак го качи. Има вероятност и да е от видео картата!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a23c6dc58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, попитах те конкретни въпроси.
1. Формата на устройството успешно ли минава?
2. Инсталията на windows успешно ли минава?
Няма как да зареди windows, ако си оставил буутващо устройство само DVD-то.
Свали си от интернет Linux Ubuntu. Той се стартира директно от диска и можеш да работиш без да го инсталираш. Пусни диска с Линукс, зареди и виж дали без проблем работи компютъра. Ако прави проблем под Линукс, то значи проблема е хардуерен, вероятно хард диска или видеокартата.

K-Man

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f9f14b749a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ти какво си спрял не ми е ясно, но май си забранил да стартира от харда и само стартирва от сд-то. Сега обясни какво двд пускаш по точно с какъв уин ли е линукс или си слагаш някакво двд което ние незнаем какво е. Другото е ако случайно слагаш уин двд и боотваш от него но то пак не стартирва просто отвори компютъра и изключи кабелите от хард диска ( демек да си без хард ) след това виж резултата ( нядявам се че знаеш как се прави боотваща флашка и си правил преди ). И зареди началните настройки на биоса ( Load bios defaults or reset to defaults ). Ако не тръгне пак, значи имаш проблем с дънната платка или видеото или захранването ( То какво е? Колко вата е? )

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bcd99bb375
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма значение.. компютъра неможе да се оправи.

1. НЕ СЪМ ЗАБРАНЯВАЛ да стартирва харда.. знам как работят нещата. както показах на снимката - "Boot failure. Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device" - това става на АБСОЛЮТНО всеки диск, който се опитам да буутна през биоса.. XP, Linux, Vista, 7.. просто неможе да се бутне диск. Предполагам че проблема е или от захранването или от дънната платка.. НЕМОЖЕ да е от видеокартата, защото имам 2 различни, който работят перфектно на друг компютър, но на този с "проблемите" не стават. Днес взех един друг хард диск, но и той не-става на компютъра. Изписва ми "A recent hardware was installed, which could of cause the operation system to crush" и ми изписва варианти, като:

1. Insert the Windows Installation Disk - (но като не може да се буутне..? )

2. Repair the Computer.. - Как? като не тръгва?

и от флашка не става инсталацията... самият компютър неможе да я открие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bcd99bb375
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Писал съм в много сайтове за проблема, но никой не е могъл да ми помогне. Знам че K-Man е добър, но просто това неможе да се оправи по-никакъв начин.. като задънена улица... Windows не тръгва, записвачката не чете дискове, флашките бъгват..? как да сложа друга операционна система тогава?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker