Психическа паника - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Психическа паника
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1878 пъти
Здравейте. Моят проблем е следният. От няколко месеца имам някаква психическа паника. Аз съм ученик ще бъда 11 клас та проблемът е следния. На училище до мен седи момиче, което постоянно ме гледа. Тя е грозна, има лош мирис и не мога да я понасям. Мина се време аз търпях, защото в кабинетите седим по номера. Да ама това ми стана като фобия. Започнах да си представям този индивид докато пия вода, правя нещо хувабо, и не мога да се насладя защото като се досетя и ми пада настроението. Постоянно си мисля за това чудовище и не мога да си дам мира на душата, все едно имам магия. Стана лошо, защото при мисълта за приятелка се досещам пак за това и при мисълта за целувка прекъсваме, а момичето се чуди какво ми е. Мисля да ида на психиатър. Някакви идеи дайте. Искам коментари, които могат да ми помогнат. Това че да ми пречи да си хвана приятелка, да пия вода е ненормална работа. Не вярвам че съм изпаднал в такава ситуация. Моля ви помогнете. И от другата година мисля да не седя до нея да кажа на класната, то пък ми е неудобно просто не знам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: f41fac4f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От кой град си?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 59cfd33eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Влюбен си в грозното смрадливо момиче, приеми го :P

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: eb2f963f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
НИКЪДЕ в правилници, закони и т. н. НЕ описват как трябва да седят учениците в клас. Това е по преценка на учителя.
В един ден остани насаме с учителя и му кажи, че просто не искаш да седиш на една маса с това момиче и точка. Ако не се съгласи - може да му кажеш, че ако не може да ти свърши работа, ще се обърнеш към директора за помощ.
Зависи от учителя, но може да му кажеш и истинската причина поради която не искаш да седиш до това момиче.
Относно "фобията" - това НЕ е фобия, а просто гадно преживяване и то не еднократно (а всеки ден) и е Нормално да си спомняш за него постоянно!
Абсолютно сигурен съм, че ще спреш да мислиш за това ако седнеш на друго място...
така, че когато тръгнеш на училище - още в първия учебен ден кажи на учителя ти да седнеш на някое друго свободно място (без значение кое).
Ако е професионалист, ще те разбере. Просто няма начин да накараш някого да споделя една маса с друг когото не харесва. И това учителя ти трябва да го знае.
А защо е решил да сте така подредени - може да са няколко причини:
1. за да има ред
2. да му е по-лесно когато проверява за отсъстващи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a19fb736ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И на мен първата ми идея е че си влюбен в грозното момиче, не знам може би така си го написал. Но някак си е невъзможно човешки мозък сам да ти изкарва спомени за нещо отвратително.
Посети психотерапия и пиши какво се случва.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 46855ddef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Звучи ми като лека форма на натрапливости, иди на психолог, не психиатър.

Послушай ме, говоря от опит.
btw - натрапливите мисли, които имаш, нямат нищо общо с шизофрения, параноя, депресия или каквото и да е психично отклонение и заболяване, това не е болест, мозъкът ти е наред, нямаш никакво увреждане, просто си от хората, които трудно се справят със стреса.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e3b3acb3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хм... на мен също ми мина през ума, че може да си влюбен в това момиче, но като се замисля едва ли... Няма как да си влюбен в някого и да го наричаш с толкова грозни думи, освен, ако по някаква причина се опитваш да потиснеш чувствата си към нея и не можеш да ги приемеш? Ужасно грозно е да я обиждаш така, замисли се! Ти да не би да си голям красавец? Това е относително. Нищо не казваш за характера й, а това е много по-важно. Освен това е възможно това момиче да те харесва, щом казваш, че постоянно те гледа като стоите заедно в училище, така че имай малко човечност и си мери думите. След като не ти е приятна просто помоли класната да те премести, макар че това също би могло да обиди момичето, но... щом си изпаднал в такава ситуация... само не я обиждай, моля те! Най-вероятно наистина ти е неприятна и не искаш това отново да се повтаря и затова се сещаш непрекъснато за това, сякаш те е страх, че отново ще се случи, но едва ли е нещо сериозно. Все пак никой тук не може да ти каже на 100% каква е причината да ти се случва това, затова отиди на психолог, за да се успокоиш. Сигурна съм, че след това всичко ще отмине и следва само да се преместиш някъде другаде... Успех и пиши какво е станало! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 85be2eed27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Преди до мен седеше едно момиче, което много миришеше и т. н. Това мен много ме разсейваше и затова казах на госпожата и тя ни размести. Просто пробвай, ако не се разбери с друг ученик да си размените местата *ама както я описваш дали друг ще иска да седне до нея :д*

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 91015b3618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Как ви мина през ума , че съм
влюбен в нея по-добре бих се самоубил. това забравих да ви спомена , че тя непрекъснато ме гледа и това ме кара да се изнервям ... Вероятно си ме е харесала

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a19fb736ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мина ни през ума, защото това си е чисто неприемане на реалност.
Когато имаш фобия от нещо или мразиш нещо, то не ти изплува в мисълта при нормални или хубави преживявания. Човешкият мозък е устроен така, че да се старае да има радостни преживявани, а не да ги разваля. Твоят мозък свързва хубавите преживявания с нея, така че съм на мнение, че си влюбен, а може би всички съученици я мразят и правят мимики на отвращение свързани с личността й, и затова не можеш да приемеш истината. Или най-малкото поне я приемаш за близка и я съжаляваш, но те е страх да я защитиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 93a0712176
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В това е проблема - тя те гледа. Не, не че е забранено хората да се гледат. Но теб това те изнервя. Когато мен ме хареса момче, към което нямам интерес и не желая да имам нищо общо с него, ми навлизат разни мисли и представи по същия начин като на теб. Сигурна съм, че не си влюбен в нея, а че са натрапливи мисли. Прочети за обсесивното-компулсивно разтройство (натраплива невроза) и се опитай да се справиш като помислиш и си изясниш проблема и намериш решение в главата си. Не бягай от мислите си и не се опитвай да ги игнорираш, защото става по-лошо. Говоря ти от опит, на мен ми се случва постоянно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 317e1b3e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В крайна сметка нещата оправиха ли се? Отиде ли на психолог?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker