Моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля за съвет
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1746 пъти
Здравейте!
Сигурно в моята история няма нищо забележително, но понеже съм на ръба на нервен срив, просто моля за съвет.
Омъжих се съвсем млада и бях безумно влюбена в съпруга си. Родителите ми не бяха във възторг, че се омъжих за чужденец и то още докато бях студентка, но понеже останахме в България, а и си завърших образованието, приеха избора ми и правеха всичко възможно съпругът ми да се чувства добре. Дядо ни купи апартамент, баща ми ни купи кола и до днес ни помага за плащането на големите неща, като цялостен ремонт и подобни. Обаче с времето съпругът ми почна да ме смачква психически. Ще съм честна, никога не ми е посягал физически, така че не съм се възприемала за жертва на домашно насилие. Обаче ден след ден той започва да подрива самочувствието ми. Работела съм за малко пари, ако ме изоставел съм щяла да умра от глад с тая моя заплата, не съм ставала за нищо... освен това започна да говори и против семейството ми, а това никога няма да му го простя. И така, година след година... докато най-близките ми започнаха да забелязват, че нещо не е наред. Даже баба ми забеляза и деликатно почна да ми намеква, че съм жертва на домашно насилие. Ама аз само се усмихвах и твърдях, че няма такова нещо. Докато преди два дни просто не се сринах! Поводът за поредната ни разправия е ужасно глупав, но за първи път се престраших да отстоя мнението си (до сега за да избегна поредния скандал винаги отстъпвах и все ставаше това, което той иска) и казах НЕ. Сигурно за пореден път щях да отстъпя, но желанието му е свързано с това, че трябва да отсъствам от работа. Преди няколко дни отсъствах заради него, просто е невъзможно да отсъствам пак. Опитах се да му го обясня човешки, че не че не искам да му помогна, но просто е невъзможно, а и в крайна сметка става дума за административна работа, която може да свърши и без мен. Тук е от години, освен това съм му комплектовала и попълнила всички документи, просто трябва да иде да ги подаде. И като се почна... не съм държала на семейството ни, била съм лоша съпруга... две нощи поред не съм спала, снощи стигнах и до нервен срив, до степен, че половин нощ говорих с починалата си баба! Просто имах нужда да говоря с някого, а не исках да безпокоя родителите си 2 часа посред нощ. Сега съм на работа, обаче от сутринта съм вече на две успокоителни, защото иначе просто нямаше да мога да дойда. Не знам как ще се прибера довечера, вече ми минават какви ли не ужасии през главата. Че няма да ме пусне вкъщи или подобни. И всичко това, защото му казах, че и сам може да иде да подаде един формуляр! Даже преди малко направих опит да се сдобрим, изпратих му смс, че ако иска ще дойда с него, ако промени отношението си, но просто си знам, че е по-вероятно "адът да замръзне", отколкото да се извини. А и всички ме съветват да не отстъпвам, защото отстъпя ли и този път, означава, че му разрешавам да ме манипулира както си иска.
Обаче имам нужда от съвет и от някой външен човек. Нашите ми мислят само доброто, но все пак са твърде предубедени и за това ви моля, ако някой може да ми помогне, ще съм му много благодарна!
Моля, администратора да публикува историята ми, защото наистина съм отчаяна, а няма финансова възможност да си позволя специализирана помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 544f29fd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Прaви сa родителите и бaбa ти и... си го знaеш. Сaмо ти трябвa мaлко време дa си го признaеш и приемеш.
Реaлно той проектирa в/ у теб собствените си чувствa. Живее в дом, подaрен ви от твоят дядо. Ремонти подпомогнaти от твоето семейство. Излизa, че той без теб е... остaвям нa теб изводa.
Съветът ми е първо дa се опитaш дa се успокоиш. Върви aко трябвa еднa вечер нa хотел. Опитaй дa видиш нещaтa кaто стрaничен нaблюдaтел. Спомни си всичко от сaмото нaчaло до днес и aнaлизирaй мaкс. безпристрaстно. Вярвaм че, сaмa ще стигнеш до прaвилното зa теб решение.
Успех милa и зaпомни - товa, което ние сaми си причинявaме ( позволявaме дa ни причинявaт) никой друг не може!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2cc7bb52c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Благодаря, номер 1. Не бях се сетила да погледна на нещата от този ъгъл. Ако довечера пак се държи като преди просто ще си взема четката за зъби и нощницата и ще ида я при нашите, я при някоя приятелка. Просто няма да му позволя да ми съсипе здравето.
Още веднъж ти благодаря!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f0a454d37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И от каква националност е тоя мъж... Не пишеш дали имате деца.

На практика той е човека, който е зависим от теб и семейството ти. Живее в апартамент купен от дядо ти, кара кола купена от баща ти, не може сам да свърше административна работа, все иска да си край него.... И на всичко отгоре си позволява да ти говори, че ти не можеш без него.... Защо не му покажеш вратата, как така си избива комплексите върху теб-вие сте му постлали и той е легнал на готово, а както виждаш няма и признателност. Даже си позволява да те тормози психически-не си изкарвала много пари, моля? Ами да ги изкарва той като е голям мъж! ....

Да си събира партакешите и да търси друга балама да го осигурqва.... А пък ти-голяма любов голямо чудо-използвач е тоя, ама нали си била влюбена и загубена, та си го допуснала в живота си.... Прати го да си ходи-оттърви се от него, живота ти ще е по-спокоен. За какво ти е тоя изобщо?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cc44fb6910
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина си много глупава, да го търпиш този. Аз ако бях на твое място щях да му кажа- така ли, я си помисли в чии апартамент живееш и чия кола караш и дали си дал пари поне за един ремонт, че да ми казваш че няма да се оправя без теб. Май ти си използвача, който не може сам да купи една кола, а си тръгнал да имаш претенции към моята заплата. Ама като сте наивни всички в семейството ти и сте го взели тоя да го дондуркате до гроб, ще си патите от наглостта му. Не можел един документ да занесе сам и да се оправи, а с лъжичка даваш ли му всичко в устата, че сигурно не може и сам да се нахрани. Ама повече българи като е чужденец, вече все едно е бог, и сте готови на най-големите използвачи подметките да им лижете, а те за капак да се държат така все едно са ви осигурили всичко. Знаеш какво е решението - или го гониш този, и си хващаш свестен мъж или му търпиш бебешките глезотии и истории докато съвсем не се побъркаш. Само че помни, ако му кажеш да се маха, ще има ред извинения и сополи, и колко много те обича, понеже ще му е трудно да се махне от лесното и да започне да се оправя сам. Надявам се да не се подведеш и да бъдеш твърда, иначе накрая ще излезе че си се постлала като килим на един използвач, и си си съсипала целия живот.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b360da8b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Какъв пък мъж е този, който иска голяма заплата от жена си?
Един грижовен съпруг, никога няма да иска от жена си доход, колкото неговия.
За другите обстоятелства - кола и жилище от твоите роднини, не е нужно да говорим.
Този човек наистина има комплекси и си е намерил къде да ги избива.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 159628c333
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дали не е украинец или руснак? Питам, защото приятелката ми е омъжена за един такъв... тя го издържа, но той така й измъква парите и изкарва, че той нея издържа...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 97970c6f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зa нищо aвторке(2). Психическият тормоз си е точно товa - мaлтретирaне. И е много по- опaсно зa потърпевшия, зaщото нямaйки външните белези е по- лесно дa излъже себе си. Последствиятa сa по- дълготрaйни и трудно лечими, зaщото се променят и възприятaтa нa човекa, до момент, в който чистосърдечно смятaт, че сa виновни и зaслужaвaт подобно отношение, a мaлтретирaщия се издигa почти в култ в очите им кaто търпелив и любящ, въпреки несъвършенствaтa им.
Възможно е с посещения при семеен терaпевт дa си помогнете. Но си мисля, че поведението нa съпругът ти е съвсем умишлено, което.. много трудно би променил, вероятно ще търси други методи зa мaнипулaция.
Успех!
Н1

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2cc7bb52c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички, които се заинтересуваха от моята история. Ще отговоря на всичките ви въпроси, не, не е нито украинец, нито руснак, нито арабин или турчин. Представител е на европейски народ и точно за това бях безумно изненадана от поведението му напоследък. Ама явно си е до възпитание и майка му го е научила така, че жената е длъжна да му слугува.
Колкото до заплата му, не мога да се оплача, работи и изкарва добри пари и понякога, когато е в настроение, може дори да плати някой дребен ремонт или да купи нещо за дома. Обаче големите ремонти все още ги плаща баща ми.
Деца нямаме, защото имам кистелозни яйчници и ще е трудно, ама като гледам как се държи, хич не смятам да се подлагам на болезнени процедури за да му родя дете. Преди няколко години много исках и бях тръгнала по всякакви изследвания и лекари, ама като видях, че той не дойде с мен нито веднъж (! ) си дадох сметка, че просто не искам да родя дете на такъв човек и зарязах всичко. Все се надявах, че с времето ще започне поне малко да ме уважава, ама не. Напротив, от ден на ден става по-зле. Колкото повече се стараех да се държа като добра съпруга, толкова повече ме смачкваше. И в един момент просто спря да ми пука за каквото и да е. От известно време не живея, а просто съществувам. Единственото, което исках е да ме остави на мира. Пълна лудост! Даже понякога се смеех, че си имам по-голям брат или съквартирант, отколкото мъж. В същото време не спирах да се правя на секретарка всеки път когато имаше нужда. Преведи това, попълни онова...
Та, така, май просто бях свикнала да съм невидима и да се появявам само когато той има нужда от мен. През останалото време всеки си стоеше на собствения компютър и си правеше нещо и разговорите вечер се изчерпваха до "платили тока? " и "домоуправителят пак идва да събира пари за чистачката. " Толкова бях свикнала с това положение, че дори не си давах сметка колко съм самотна и нещастна. Нали не ми посягаше физически и общо взето не ме занимаваше с глупости, бях си решила, че при всички женени двойки в един момент става така. В крайна сметка сме женени от близо 9 години, а се познаваме от 12, та ми беше ясно, че няма как да сме влюбени като в началото. За това и търпях това поведение толкова време. Не го приемах като някакъв тормоз или нещо такова. Просто бях започнала да си намирам някакви занимания, които в 90% от случаите не включваха него. Ходех на гости у нашите, гледах телевизия, четях книги, ровех се във фейса... и бях му дала пълната свобода да прави каквото си иска. Никога не съм била от тия обсебващи жени, които следят съпрузите си или им звънят през 5 мин. къде са и кога ще се приберат. Просто защото му вярвах, а и честно казано вече ми е все едно.
Тъжно е. В началото на 30-те съм, а се чувствам на два пъти по толкова, просто съм психически изхабена, защото не помня кога за последно съпругът ми е казал или направил нещо мило. Само вечното мрънкане и недоволство.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5adf121443
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Aми то вaшето явно си е изчерпaно вече. Сaмa кaзвaш, че вече кaто. съквaртирaнт, брaт го " виждaш"
В нaчaлото нa 30- те си точно във възрaсттa в която би моглa дa срещнел и безпогрешно дa рaзпознaеш " твоя" човек. Имaш вече опитa и нямa ( нaдявaм се) дa ти се нaлaгa дa кaрaш нa пробa- грешкa. Тaкa или инaче си достaтъчно млaдa зa ново нaчaло и достaтъчно възрaстнa, зa дaне позволиш вече грешки.
Мисля, че е по- добре дa си осободиш зa нови възможности.
Успех aвторке!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker