Не искам деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не искам деца
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2827 пъти
Здравейте, реших да споделя един мой "проблем" и се надявам да ми помогнете (Мъж съм).
"Проблемът" ми е, че не искам деца и се чувствам странно заради това. Всички мои приятели, като ги питам се виждат в бъдещето със съпруга, деца и тн, но на мен тази идея нещо не ми допада. Най вече се тревожа, че, като си намеря сериозна приятелка, тя вероятно ще иска деца (както и повечето хора) а ако аз не искам се досещате, че няма да свърши добре. Защо хората изобщо искат деца?
Още от раждането започват проблеми. Първите месеци изобщо няма да може да се спи заради бебето, ще трябва да прекарам 20 години, че и повече от живота си за да се грижа за това дете. 20 години няма да имам абсолютно никакво време за себе си, ще трябва постоянно да харча пари за... всичко от което се нуждае. А след като порасне и започне да бъде самостоятелно, аз какво? Ще съм вероятно над 50 годишен мъж, плешив, отегчен от брака, за който живота е почти към края си. Никой не знае колко ще живее, но след 50 години какво ще правиш освен просто да съществуваш. А тези години през, които ще се грижа за това дете, мога да ги прекарам в нещо, което искам. Да посещавам други държави, почивки, да си купя хубава кола и всичко каквото поискам (от това вероятно си мислите, че съм човек, който гледа само материалното. Може би е така)
Сигурен съм, че има още какво да напиша, но е 5 сутринта и съм изморен така, че ще я оставя така. Надявам се да помогнете с каквото можете или просто изразете мнението си, дори да ме критикувате, споделете

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2cdd355256
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не искаш деца, това си е лично твой избор, който родителите и приятелите ти следва да уважат, дори и да не им харесва. По-добре така отколкото да станеш родител по задължение, а децата ти да растат без истинска бащина обич (въпреки че не се знае дали ако се появят на бял свят няма да се промени виждането ти за нещата). Въпросът е обаче, че трябва да си честен и към приятелката си - трябва да обясниш, че не искаш деца, ако тя е готова да го приеме - ок. Само че да премълчиш такова нещо ще бъде некоректно спрямо нея, ако тя е категорична, че иска деца, а ти - не, по-добре е за нея да потърси щастие при друг мъж.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e08fec6097
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Ти си от малкото мъдри и неависимото мислещи хора, поздравления. Млади и неопитни създават семейства, чрез които дебилизират и изпростяват обществото, а това е много тъжно. Ти си креативен човек.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 26cf57fb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Абсолютно споделям мнението ти, мъж съм на 28. Интересно е, че като по-млад, да кажем 20-21 годишен исках много семейство и деца, после с времето достигнах дотам, че самата мисъл да имам дете, жена... направо ме отвръщава. Мисъл да се прибирам вкъщи, да гледам някаква лелка и сополанковци, да нямам и миг покой ме убива. И аз гледам приятелите ми, които вече са семейни - блъскат цяла седмица, работа-вкъщи, целия ден е така - първо работен ден, после още 4-5 часа бебешки, детски и женски проблеми за решаване. Събота и неделя - под чехъла. Идват на работа и реват, отчаяни, но хомота тежи здраво и няма измъкване. Затова скъсах с дългогодишната си приятелка, всичко беше хубаво, докато не се разписка за брак и деца.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b41c9d2d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е задължително да имаш. Дори не е изключено да намериш и жена, която също не иска и да си купонясвате цял живот заедно двамката, но подозирам, че си съвсем млад и след време друга песен ще запееш.
ПП: Нямам идея какви 50-годишни познаваш, но тия от моето обкръжение бая добре си живеят или поне имат стандарта, към който ти се стремиш и децата им по никакъв начин не са им попречили да го постигнат.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e8515c87da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Авторе, все едно аз съм го писала това :D
Плюс още неща заради които НЕ искам да имам деца! (Бременност, раждане, разтягане и др. )
Сега си представи в какво положение пък се намирам аз- жена на 28, която НЕ иска деца! Колко упреци, несериозност и невярване получавам! Аз също се притеснявам, защото всеки, който срещна иска и ще иска деца, но това е моят избор! И не съм само аз. Познавам поне още 4 девойки на по 20 и нещо, които не искат да имат деца.
Сега ще тръгнат да те убеждават, че те са най-голямата радост, че още не си готов, че не знам си какво!
Следвай своя път, авторе, не чуждия! И щом така си избрал, не съжалявай никога!!!!

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0b8abe44be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Подкрепям те и аз съм на това мнение, а съм жена. Просто нямам усещането за нужда от деца. Пък и кой е казал че е задължително всеки да има.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 844809e41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки си е свободен да иска или да не иска деца. Въпросът е да намериш човек, който споделя твоите възгледи в това отношение, защото иначе ще е голям проблем, както сам каза. Според мен няма да ти е лесно да намериш такава жена, но не е невъзможно.

Но един съвет от мен - никога не заблуждавай жена, че искаш деца, само и само да я задържиш по-дълго време. Това е адски подло и ще загубиш времето на жената, без да и дадеш това, което искаш, както и ще я нараниш много, дори може да я осакатиш емоционално. А и ще излъжеш себе си в крайна сметка, защото през това време можеш да намериш такава като теб. По-добре бъди честен с нея още, когато усетиш, че нещата стават сериозни, за да няма обидени и излъгани, вкл. и ти. Ако тя е съгласна, ще остане с теб, ако не - поне няма да си губите времето и да се наранявате излишно.

А колкото до потребността да имаш деца такава може и да се появи с времето. Може сега просто да не си готов, да не си зрял, да не си намерил подходящата жена, с която да имаш такава потребност. Съдейки по думите ти, още не си достатъчно зрял, грижите и лишенията в името на децата са само едната страна на медала, но има и друга, която не можеш да разбереш все още. А и на 50 човек далеч не само съществува. На 50 един мъж е в разцвета на силите си и тъкмо е започнал да бере с пълни шепи плодовете на труда си.

Но повтарям, дори и да не я разбереш, няма проблем, стига да намериш подходящата жена. Само да не стане така, че някой ден да размислиш, че искаш деца, ама да си на 50 и да ти е минало времето. Помисли, че човек не е вечно млад и вечно оправящ се добре с живота. Рано или късно идва момент, в който има нужда да сподели философията си на някого, да получи обич от близките си, да предаде гените си, да си видиш семето си, да видиш пред себе си как израства и се оформя напълно нова личност, за която ти имаш своя принос, да се гордееш с тази личност.

Хубаво е, че искаш да видиш свят, но е нещо преходно, нещо, което утре може и да не помниш или да изгубиш интерес, но децата остават. Утре ще остарееш и ще искаш да си оставил нещо след себе си и някой да се сеща за теб след смъртта ти. Никой няма да те помни с екскурзиите, които си направил. Ще ти се иска някой да те пита как си на старини, дали имаш нужда от нещо, на гроба ти да има кой да запали една свещичка.

Ей го баба ми почина предната седмица, има 3 деца. Иначе нямаше да има кой да я погледне в болницата, докато беше жива, да се погрижи за нея, после да и организира погребението. Сега сме млади, не се замисляме за такива неща, но рано или късно ще ни сполети и тогава може да ни тежи, че няма кой да ни погледне в труден момент. Жените, почивките, колите днес ги има, утре ги няма, може и без тях, но децата и поколението са завинаги, дори след смъртта ти. Пък и колкото и да не искаш дете, когато знаеш, че расте в любимата ти жена, че тя го е родила, после като го видиш, като видш как расте, как се развива, как м прохожда, как проговаря, как става мъж, как започва да се оправя в живота, просто преосмисляш целия си живот и въобще не гледаш на грижите като на лишения и жертва.

Не те упреквам за нищо, просто те съветвам да помислиш дали наистина искаш да си умреш сам след години. Ако това е избора ти - ок, всеки си е совбоден да си взима решенията, но и да си носи отговорността от тях. Само едно ще ти кажа, никога не казвай "никога".

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d7071b88b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами виж какво, вероятно ще повторя някой от коментарите, но никой насила не те кара да имаш дете.

За едно нещо обаче грешиш: че живота едва ли не свършва на 50 години, и след това просто съществуваш.
Лъжеш се, не е така. Сега казваш така, а като стигнеш тези години, ще казваш "животът започва на 50".

Дете може да имаш и на 50, ако ти дойде такъв акъл.
За нас жените, понеже ги раждаме, е доста по-ограничено като време.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6bc5f570e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Има логика в това, което казваш, но то е крайно егоистично. Смисъла на живота е да създадеш деца - като са твои са ти мили. Ти не знаеш какво е да си родител и затова разсържаваш така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c47efe2a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аз те разбирам, и аз не искам деца... на 19 заминах за гърция там се запознах с жена - англичанка на 48 разведена с 2 момичета... но те бяха самостоятелни вече. с нея обикаляме непрекъснато и се забавляваме... в началото правихме доста.. с... с.. без да се пазим... дала ми е всичко тази жена... сега съм на 28. тя на 58 вчера се върнахме от австралия след 1 година престой там... и до сега сме си интимни... никога не ми е казала не мога или глава я боли... аз съм щастлив... макар тя доста време да криеше ч е е богата... но и аз имах пари играех футбол.. но от ревността им спрях с футбола и наблегнах на фитнеса... животът е прекрасен и чудесен... не ми липсва нищо... даже покрай нея на доста българи им помогнах да си намерят работа и с документи в англия..

М28

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c47efe2a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз те разбирам, и аз не искам деца... на 19 заминах за гърция там се запознах с жена - англичанка на 48 разведена с 2 момичета... но те бяха самостоятелни вече. с нея обикаляме непрекъснато и се забавляваме... в началото правихме доста.. с... с.. без да се пазим... дала ми е всичко тази жена... сега съм на 28. тя на 58 вчера се върнахме от австралия след 1 година престой там... и до сега сме си интимни... никога не ми е казала не мога или глава я боли... аз съм щастлив... макар тя доста време да криеше ч е е богата... но и аз имах пари играех футбол.. но от ревността им спрях с футбола и наблегнах на фитнеса... животът е прекрасен и чудесен... не ми липсва нищо... даже покрай нея на доста българи им помогнах да си намерят работа и с документи в англия..

М28

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 67ca51f42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   уау, сякаш съм срещнала сродна душа-знам как звучи, но и аз не искам деца и съм жена, всичко това, което искаш ти, го искам и аз, това, което не го искаш, и аз не го искам :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6bc5f570e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хубаво, но докога така, защото нали един ден ще остарееш и ще умреш. Ще умреш като плужек в легло с капеща лига. Сега си голям пич, ама на 70 няма да си точно така. Човек иска да има деца заради перспективата, защото един ден той ще е сам и те ще му помагат. Това е жестоката истина. С този начин за мислене няма да се ожениш, най - много да имаш котка и да я научиш да набира 112.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6bc5f570e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Относно всички, които подкрепят автора, особено номер 17, срещнете се и се вземете за да не страдат други хора, защото никой не заслужава да бъде с вас. Света остана без ценности и заради егоистични празноглави хора като вас ще изчезне някой ден.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6bc5f570e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Номер 6, това е много жалко. Щом до 30г. не си създал семейство явно има защо. Факта, че някога си искал семейство сам по себе си говори, че явно никоя жена не е е спряла при теб поради една или друга причина. Ти също ще имаш шанса да имаш кота, която да научиш да ти набира 112.
Не сте успяли да имате нормална връзка и обвинявате света, че не искате да имате деца. Това е ваш проблем.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4e24ea0751
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз съм жена на 26 и аз не искам деца, не искам дори да си помисля за това, всеки път ми прилошава като се сетя, че покрай мен всички са яко с бебета..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e8515c87da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Айде моля ти се, 14 - Смисъла на живота е да създадеш деца - като са твои са ти мили. ". Ако смисъла на цялото ти съществуване е да се възпроизведеш и да обичаш децата си, защото са твои, а не защото са личности, някои хора намират смисъла на живота в САМИЯ ЖИВОТ! Което не е егоистично. Егоизъм е да създаваш живот и да налагаш себе си над него, егоизъм е да караш другите да мислят като теб, егоизъм е да създадеш дете и да не го отгледаш правилно.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6bc5f570e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Евала на номерт 12! ЕВАЛА!!!! Браво! Нека повече такива хора да има! Много истини е казал/а!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4c0cddc8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Нямам думи. :X След като видях минус на коментари от сорта на "Всеки си е свободен да иска или да не иска деца. " аз съм потресен. Само заради Марина, Стефка и Петър, трябва и ти също да си направиш дете, защото така разсъждават сега хората. Понеже масата така определя смисъла на живота. Реално. живота няма конкретен смисъл и правила, не и при нас хората. Човек може да бъде и индивудалист цял живот, да няма семейство и да си живее сам. Може и да отиде да спи в гората, защото му харесва.
Защо давате минус на номер 17, след като това си е нейно лично право? Да не е задължила и вие да мислите така, абе изобщо защо давате вотове на подобни теми и коментари? Под тази тема отговорите са - Искам деца, Не искам деца. И вие тука давате минус на всеки, който каже, че не иска деца. Ако част от раздаващите минуси имаха власт, вероятно щяха да задължават всеки да иска това, което те са приели, понеже обществото така го разбирало. Оставете хората да си живеят свободно. Това са стереотипи и предразсъдъци. Защо всички вървите по някакъв начертан път, а не се запитате кой и защо го чертае? Кой ви излъга, че всеки "нормален" човек трябва да иска деца? Много сте заблудени. Едни ще искат деца, други няма да искат, приемете го. Няма да бъдем еднакви и да следваме пропагандата на западните страни и американците, че там било и така, и онака.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: adc42f8841
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Програмист ли си? Извинявай, просто това беше първото, което ми изникна.
Иначе - като не искаш деца - не правиш деца. Не сме задължени да имаме, така че няма какво да го мислиш. Животът си е твой, ти решаваш какво да правиш с него и не мисля, че някой има право да те съди за решенията ти.
Успех

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bcb4b65743
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

27.   Точно така - не искайте деца! Най-противоестественото нещо на света е да имаш деца!
Така светът ще се отърси от сбърканите ви гени.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1bfb798191
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Това си е ваще право. И да тръгна да ви обяснявам какво ДАВА едно дете, едва ли ще ме разберете, егоизмът ще ви попречи. Животът не може да е нон-стоп купони и забавления (за вас може и да може). Само един баща може да разбере колко струват първата беззъба усмивка, първите крачки, първите думички на детенцето! Може пък да почуствате нуждата някога, дано не е твърде късно обаче.
М. 35

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f766d5ae4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Драга(ги) ми номер 14, смисъла човек сам си го открива, не го чете никъде. Никъде не пише, че това е главната цел на всеки човек, това е една повърхностна хорска теория. Ти буквално ли приемаш природата? Защото да, за лисиците, сърните и вълците е това, но ние сме хора. Имаме си глави на раменете, разсъждаваме и избираме как да живеем. При животните е неизбежно да се образува семейна двойка, обаче те нямат способност да избират и да се противят на това, ние имаме интелект.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b4d901f372
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Такаааа, а замислял ли си се защо ПОВЕЧЕТО хора искат деца!?? Да ти дам малко подсказка- ако беше толкова зле, както ти го описваш, хората мислещи като теб щяха да са мнозинство! А те не са, нали! Замисли се и си напави изводите!

НО, НАЙ-ВАЖНОТО: НЕ ГУБИ ВРЕМЕТО на приятелката си, ако тя иска да има деца! Това е най-лошото, което можеш да й причиниш! Пусни я да си тързи мъж, койо иска деца!! Както се вижда от тези коментари има и жени, които мислят като теб (т. е. гледат едностранчиво на въпроса- виждат само негативите, а не позитивите, които са МНОГОКРАТНО повече, но няма аз да те убеждавам тука! )- много моля, вземи си такава жена, и НЕ ГУБИ ВРЕМЕТО на тези, които оскат да имат. Времето на жените, в което те могат да имат деца е СКЪПОЦЕННО и ОГРАНИЧЕНО!!

Ж40

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6bc5f570e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Номер 27 го каза точно така както исках да го кажа, евала.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8ee62bc128
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Познaвaм еднa - единственa женa, която не искa децa. Имa няколко aбортa зaд гърбa си, a от тук нaсетне и дa искa, вече не може ( нaскоро и потвърдихa). Тя е нa 34 год. изживявa се кaто нa 20, опитвa дa изглеждa и говори кaто тях. Пълнa скръб.
Не познaвaм по- зaвършен егоист, по низко и злобно човече. Повтaряше в годините, че искa кaриерa, пътешествия.... и зaвърши кaто кaмериеркa в хотел. От известно време живее с мъж, беше му постaвилa условие до крaя нa минaлото лято - брaк или рaздялa! Е, още е сa женени и тя още кретa с него в някaкви нaдежди. Не рaзбирaм, зa кaкво и е този брaк, щом не искa децa( той си имa едно от бившa съпругa), остaвa вaриaнтa икономическa сигурност. Но той пък от сaмото нaчaло постaви ясни условия, всичко се дели 50-50. И вече е в тaкaвa възрaст, че свободните мъже обикноввеносaрaзведени с децa ( кaто нaстоящият) или, които искaт семейство с децa. И остaнa без избор.
Нaскоро я попитaх съвсем откровено - мaйкa ти нямa дa е вечнa, с Х. ( половинкaтa) се не знaе, нищо от товa зa което мечтaеше не се получи, кого ще обичaш о кой ще те обичa след още някоя годинa?
И тя се изцепи : много щяхa дa ми вземaт децaтa и нищо нямaше дa постигнa.
Зaмълчaх, нямaше смисъл дa и повтaрям ( кaзaх го с въпросa си), че и без товa нищо не е постигнaлa.
Знaм че се чувствa прaзнa, излишнa, мaкaр че никогa нямa дa си го признaе.

Дa, естествено всеки имa прaво нa избор, решaвa си и си носи последствиятa, ... кaто нея!!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 271797d5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   До 27 и 31

Надали, нали вече сте го напълнили със скапания си генетичен материал

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f11786316c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Всичко е така, както си го написал. Щом си преценил, че не е за теб, ок. Какво притеснително има? Ама другите живеели еди как си. В живота няма рецепти и няма другите да ти го живеят. Като си намериш приятелка, която иска деца, тогава ще го мислиш. В крайна сметка, има и жени, които не искат. По-натам може и да си промениш мнението. Мъж си, можеш и на 40 да направиш дете, имаш мегдан да си промениш мнението. Евентуално.

Ж, 37, с малко детенце по голямо желание :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b8bafa033b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Да имаш деца е и още един шанс да изживееш детството си покрай тях, да си наваксаш дори-да играеш, да тичаш на воля, да четеш приказки.... да виждаш как израства като личност ден след ден, как укрепва и най-важното да оставиш един ден и нещо след себе си-едно поколение, което да те спомня с обич.

Иначе на кого ще предадеш опита си, знанията си, материалните си предобивки, гените си, за кого ще полагаш усилия, кого ще даряваш с любов и какво като ходиш по екскурзии и си купуваш разни предмети- с кого ще ги споделиш, пък и всичко омръзва и в един момент става безсмисленно... Сега си млад, но ще дойде време и ще се побъркаш от тишина и празнота.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2858fbc991
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   18, явно си създал своите деца, за да те гледат някой ден. Личност не се създава, за да задължиш съвестта му да ти бъде роб, когато остарееш. На тебе лигите могат да ти текат и сам да си умреш пак, защото с чадото ти сте се скарали или то (вече пораснал мъж/жена) е заминало да живее в САЩ например. Много, ама МНОГО е жалко за всички вас, които се наричате РОДИТЕЛИ да носите това свято име при положение, че сте създали децата си, за да ви БЪДАТ ДЛЪЖНИ!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2858fbc991
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Драги родители, като сте толкова уникално щастливи от усмивките на своите прекрасни деца, спокойни, че ще има кой да ви гледа, искам да ви питам защо в момента не сте обърнати с поглед към детето си, а яростно се опитвате да наложите мнението си в тази тема, опитвайки се да обясните своето щастие? И то по обиден начин- на това ли ще научите децата си? Защо се опитвате да убедите един щастлив човек, че не е такъв? Само един нещастен от живота си ще тръгне да обвинява и съди друг за начина му на живот, който не вреди на никой между другото. Най-малко на скъпоценните ви деца. Истински щастливият човек ще се обърне към вас и ще ви прегърне, ще ви се усмихне. Ще ви разбере. Защото би прегърнал себе си, би разбрал себе си, защото има мир и спокойствие в живота и душата си. Вие-нямате. И сте родители. И сте поели отговорност не само за вас. И не я заслужавате, честно казано!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2858fbc991
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Само се питам защо нито един бездетен човек не е казал на някой, който иска деца "Забога братя, не раждайте", не го обижда и т. н., а само родители апелират "Забога братя, раждайте". Все едно сме тръгнали да ви убиваме децата.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a23e60c94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   След номер 3 не можах да чета нататък. Употребата на думата "креативен" относно човек който не иска да има деца е изключително нелепа!
S. A. D.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 104ae7a9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   39, споко, даже не знае значението на тази дума.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 13364d2abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Да мислиш различно и да бъдеш креативен, е точно това, което автора показва с темата си. Използва лично творчество за целите си. А кога не се използва лично творчество? Когато правиш папагалски всичко, като например да следваш някаква обществена максима. Демек 3 е прав. :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 844809e41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Думата "креативност" идва от create, което ще рече "създавам, творя, изобретявам". Не виждам каква е връзката между креативността и липса на желание за деца. Даже е обратното, той не иска да създава... деца. Не че има нещо лошо в това, но не е креативност.

В синонимния речник пише, цитирам "креативен - идеен, изобретателен, градивен, конструктивен, творчески". За справка http://rechnik.info/креативен

Така че не виждам връзка между творчество и липса на деца. Това да не правиш деца е по-скоро антоним (обратното) на създаването.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 873b4476be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Според мен пък след време ще разбереш защо повечето хората искат деца.
Да, децата са най-голямата отговорност не света, но са и най-голямото щастие. Няма нищо по-хубаво от това, да видиш нещо което си създал ти (и не става въпрос само да го направиш, ами и да го отгледаш, да го възпиташ, да го изградиш като човек).
В повечето случай след време всичко това се връща. И когато си стар и безпомощен, именно детето ти ще те гледа.
Чичо ми няма деца (не защото не е искал, а защото не може). В момента живота му няма смисъл. Вече е над 60 и е адски самотен. Има пари, но му седят така, няма кой да му ги харчи. Един ден ако не сме ние - племенниците му, няма да има и кой да го погребе... но е друго да знаеш, че си имаш нещо твое, нещо което ще остане след тебе.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2858fbc991
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Абе, хора, вие верно сте се побъркали- ако всеки, който имаше дете можеше да се нарече креативен, то изкуството щеше да се създава с една четка, пъхната във вагината/пениса. Креативността няма нищо общо с искането и неискането на деца. Осъзнайте се и приемете, че има различни хора от вас с различен от вашия живот, които по никакъв начин не ви вредят и няма смисъл да ги обиждате!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1df1ce7ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Ами не искайте деца-живейте само за себе си, защо да си създавате грижи и да си губете времето за тях. Гледайте си само удоволствието и кариерата... За съжаление съм забелязала, че има доста интелигентни хора с успех в някаква област, с добро образование, които не искат да се женят и да имат деца.... Жалко за генофонда на нацията.

Ще се напълним с още цигани и какви ли не други размножаващи се с геометрична прогресия-ще се претопим напълно сред тях.... жалко за страната ни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ec33c98954
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Подкрепям те напълно и аз не искам, а съм жена! Щом мрънкане съм отнесла от нашите, че трябвало, че ми било време, че ето еди -си -коя била по-малка от мен пък вече второ чакала... докато един ден баба ми не се изпусна, че май съм права и щом не искам нямат право да ми се бъркат. Защото всички ти разправят колко хубаво било да си родител и как това осмисляло живота ти, ама после от мен ще се очаква да го гледам това дете, нали? Не от тях. А аз нямам желание да не спя по цели нощи, да сменям насрани памперси и да стигна на нивото да обяснявам на хората, че "на НАС ни никнат зъбки! ". Съжалявам, ама имам си други приоритети в живота. И не ми излизайте с номера "Кой щял да ме гледа на стари години? ", защото това пък да родиш дете само за да има кой да те гледа като остарееш е най-егоистичното нещо на света! Ако някой обича децата, чудесно. Нека има, даже не едно, ами две или три, но да смятате, че всички хора сме като вас и сме забележете ДЛЪЖНИ да имаме деца е меко казано глупаво. А и нали виждаш какви майки има? Хванали детето за ръка, влачат го като куфар след себе си, залепили телефона на ухото и с отчаяние обясняват, "че няма да мога да дойда довечера, че пак няма на кого да оставя малкия! " Е, на това майчина любов ли му се вика? То от 100 км и личи, че ако има избор ще го зареже това дете и хич няма да го погледне, ама на, излъгала се, родила е и сега някак си ще трябва да го изтърпи следващите 18-20 години. Е, не благодаря! По-добре да съм честна и да си кажа, че не искам деца, отколкото да създам едно нежелано дете и после и двамата да сме нещастни. Да имаш дете е отговорност, а не просто отбиване на номера, за да не кажат хората, че не си си изпълнил дълга. И колкото по-скоро го разберете толкова по-добре. А дотогава ще се разминаваме по улиците и по градинките с кисели майки и с нещастни дечица.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 668a702a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Олеле, олеле.. 40 дано с 39 да не се окажете студенти или дипломирани такива, защото аз ще си плесна два шамара да се осъзная. Критиката е рядко безпочвена и потресаващо спрелташка. Разбира се, че автора може да е креативен и бездетен, вие в какъв свят живеете??? Това, че номер 3 е очевидно пристрастен е друг въпрос. Дано не сте част от така наречената интелигенция, тъй като корекцията е рядко тъпа и отсъстваща по количество на сиво вещество.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 89369be112
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Никой не е длъжен да има деца или да иска да има. И не е проблем като не искаш, а като създадеш деца и после се държиш все едно не ги искаш и не се грижиш за тях.
Много хора реват за деца, а после като народят по цяла детска градина и мрънкат, че нямат време за нищо, не се справят и че животът име отишъл на майната си.
Ми не всеки пък иска да създава поколения.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ded40658a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   безспорно всеки може и трябва да решава за себе си какво иска от живота. авторът не пише на колко е години и ако е до 30, напълно мога да го разбера, защото дотогава и аз не исках деца, потрисах се от идеята някой да е залепен за мен, да реве, да хленчи, абе лошо ми действаше мисълта...
на 30 се омъжих и постепенно узрях за идеята, а на 33 родих сина си. тези, които пишат, чче от момента, в който видят бебето и безумно го обичат, явно са супермайки или аз съм извънземна, защото нищо такова не усетих. имах чувството, че някой ми е оставил временно 1 бебе и скоро ще си го вземе обратно. постепенно обаче с времето нещата се промениха - той започна да си задържа погледа, да се усмихва, да ме познава, да гука, абе това е някой, който те обича наистина безрезервно и ти си целият му свят (и баща му, разбира се :-) впоследствие пък запова да се учи на разни неща, виждах в него собствените ти черти и някак проекция на себе си и баща му. с дъщеря ми пък забременях случайно и не бях сигурна дали наистина я искам, бях 50:50. обаче тя е такова малко слънчице, че човек няма как да не я обича.
няма да описвам подробно всичките етапи на развитието, но на автора и поддръжниците му ще кажа, че нещата се променят, за добро или лошо. това, че сега сте на едно мнение, не значи, че след 5 или 10 г. ще сте на същото. така че живейте си, ходете на екскурзии (всъщност децата не пречат на това), по заведения и купони, купете си коли, но не се заричайте, пък и няма смисъл. ако ви е ок така, продължавайте, ако решите друго, може да си смените мнението.
Ж42

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 327e54265b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   49, добре че и родителите ти не са мислили като тебе.. :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 89369be112
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Що да е добре ? Знаеш ли колко проблеми щеше да си спести майка ми , ако не беше бързала да ме ражда.

49

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 32d3d31cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Ти си пълен ЕГОИСТ!!! Света не се върти само около тебе, ако нямам деца, ще си останеш сам-самичък. Помисли, децата са есинственото нещо, за което един родител мечтае. Ти знаеш ли, че има и хора, които плачат за деца, а нямат възможност да ги издържат. Има такива хора. Децата са единственото нещо, което крепи семейството и живота на един човек! Това го запомни!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 672c1958b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Номер 12 и други номера са ти казали всичко. И като е такава загуба на време, защо родителите ти са те родили и създали, а не ходят по екскурзии?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ccedc2570b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Тези които не искат деца са просто егоисти, искат да живеят, а не искат да сътворят живот!? Искат цял живот да купонясват, искат спокойно да се наспиват, но не искат други същества да се раждат, защото ще им нарушат спокойствието!? Ето до къде води човешкият разум, до егоизъм, който при другите животни го няма! В тях още живее инстинкта за самосъхранение, докато при човека изчезва, докото човека изчезне. Виждате какъв проблем създава този егоизъм, създава се демогравски срив, с всички отрицателни последствия. Нека автора помисли, ако всички разсъждаваха като него, кой след време ще се грижи за неговата старост, кой ще работи за неговата пенсия?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bc728f0e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   Изчетох всички коментари - като безпристрастна ще отбележа, че разбрах най - вече едно, а то е че никой никога не трябва да си натрапва мнението, без значение дали иска деца или не. Никой никога в нета няма да убеди някого в нещо, в което самият той не желае да бъде убеден. Никой никога няма как да бъде прав за всички различни мислещи индивиди. Спрете да съдите, правете каквото ви се иска, не упреквайте, само защото мнението ви не съвпада с това на автора. Забелязахте ли колко по - толерантни са тези, които не искат деца? А представете си колко по - хубаво щеше да е ако и другите бяха толкова разбиращи.... затова се стига до въпроса дали нещо не съм сбъркан като не споделям мнението на масата общество - заради наложените стереотипи. Никой не греши, когато дълбоко в себе си знае че е прав за себе си :)

 
  ...
преди: 9 месеца, 14 дни
hash: 936409b31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Твой е живота, твой е и избора. Няма общовалидно правило за всички.
Оставете тези които нямат деца да си живеят живота. Както и тези които имат
А колко изоставени деца има по света - щяха ли да бъдат по домовете ако семействата им наистина ги обичаха (разбира се има и такива принудени да ги изоставят поради една или друга причина но все пак). А знаете ли колко от тях въпреки че си имат родители им бива упражняван тормоз и на тяхното семейство не им пука? Имате ли си идея колко от тях са страдали във тишина и никой не го е било грижа? Не всеки родител е любящ и всеотдаен към детето си - защото има хора изоставящи ги, хора които не искат и да поглеждат децата си и е им все тая за тях. Не говоря че всички са такива но примери всякакви
Да изоставиш детето си, да му причиняваш болка без да те е грижа как се чувства то, да го оставяш да живее във насилие и студенина - ето това е егоизъм.
Не можеш да накараш някой да направи нещо против волята си

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker