Писна ми от боклуци и мръсотия по улиците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми от боклуци и мръсотия по улиците
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1247 пъти
Всеки ден ставам свидетелка как някой си хвърля боклука или през балкона, или докато си ходи по улицата, или през колата, също и виждам добре боядисана сграда, а на следващия ден тя вече е одраскана грозно със спрей. Съседа си купи нова кола на лизинг, след 2 дена тя беше одрана със ключ без никаква причина. ТОВА ме побърква. Направих забележка на някои хора, а те ме погледнаха учудено сякаш аз съм луда и е нормално това дето вършат. Хора, само да ви кажа, че с това деградирано поведение дърпаме яко назад. Замислете се по въпроса СЕРИОЗНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8f04bad853
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки го знае това, но никой нищо не прави. На мен нарочно са ми чупили огледалото на колата ей така за спорта, нито бях паркирал неправилно, нито нищо. Във входа дори нямаме чистачка, а струва само 2 лв на месец на човек. Входът тъне в мизерия. Няколко пъти лично съм чистил за моя сметка, без да искам помощ от никого, и всеки път 5 мин след това се намираше някой да си хвърли фаса и да се изплюе, след като знаят, че няма чистачка. Остави благодарността, поне уважение към труда ми да имат, все пак е чисто на всички, не го правя само за себе си.

Е, за какво да чистя, като след час вече е същото и то защото някой го мързи да си занесе фаса до кошчето. Значи аз мога да чистя половин час, а той не може да отдели 5 сек да се дотътри до коша и поне да опази чистотата, остави той да чисти. И на края викам "е*ал съм му мамата" и сега си стои така мръсно с месеци и дори не прави впечатление никому. Флайерите си стоят на земята, фасовете също, в асансьора редовно се храчи и драска. Просто нямам думи. То не гледа да съгради нещо, а напротив да разруши всичко, което е останало по някаква щастлива случайност.

Затова ме е яд на тази кампания за чистенето. Значи, някой селтак си хвърлял боклука, където му падне, а аз ще ходя да му чистя. От какъв зор? Не е ли по-добре селтаците да се вземат в ръце и да си хвърлят боклука в кошчетата? Значи, аз ще му чистя цял ден и после на другия ден ще си направи пикника на чистичко и на отиване ще си хвърли всичката мизерия и аз пак да бягам подир гъза му да му чистя. От какъв зор? Аз да не съм слуга пък в крайна сметка?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9d3db1711c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Е, за съжаление няма как да промениш цялостната картина, обаче ако всеки от нас направи нещо малко, може пък един ден нещата да се променят. Наясно съм, че и да правиш забележки, най-много да си изпросиш разправия с някой, за това не си късай нервите, ами дай личен пример. Примерно, засади цветя пред вашия блок или се хвани един ден и почисти, пък току виж примерът ти се оказал заразителен и на другия ден и други съседи се включат в почистването. А, както знаем като си събирал цял ден боклуци, много ще се замислиш следващия път дали да си метнеш боклука през балкона. Та, от това градът едва ли ще стане по-чист, но поне около вашия блок ще е по-чисто и по-приятно. Успех! Напълно те разбирам и аз мразя да ходя по улиците и да подритвам чашки, хартийки, фасове... ама градът е огромен и няма как да превъзпитам толкова хора. Обаче поне със съседите можем да си изчистим пред входа, да се грижим за цветята и да ни е приятно вечер като се върнем от работа да поседнем долу на пейката. И това е нещо все пак.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 11731977e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, като даваш пример, само гледат на теб като наивника, който чисти, и мърсят още повече, за да те унижат по техния извратен начин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 66c3535e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Една дума- България. Какво да очакваш. Огромна част от населението са именно такива простаци, които има манталитет на някой расъл в гората.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker