Просто да си се оплача - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Просто да си се оплача
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2921 пъти
В последно време приоритет номер едно ми беше да си взема шофьорската книжка, за да се преместя в София, тъй като вече не издържам в тази къща, в този град. Даже поспрях работата, за да се концентрирам изцяло върху това. Момиче съм, на 19 години. Очаквах, че ще съм притеснена, но такова притеснение не можех и да си представя. Буквално се тресях, левият ми крак вибрираше все едно ток ме удря. А имам самочувствието, че карам добре, защото всеки ми казва, че карам като мъж (това за жена е сериозен комплимент). Естествено, че ще се падна да карам първа, с моя късмет. Всичко чудесно, 20 минути карах повече от идеално. Спирам на поредния СТОП и какво се случва.. тръгвам - гасне, при което ме хвана паниката още повече. Колите отзад се скъсват да бибиткат. Паля, пак тръгвам.. ПАК ГАСНЕ. Е вече ми се насълзиха очите, ама трябваше да изкарам колата от кръстовището. И пак - тръгвам-гасне! Ей, откачих! Изпитващия ми хвана кормилото бесен и още по-бесен ми се разкрещя как мога да карам толкова добре, да имам само 3 второстепенни грешки (забравен мигач при излизане от кръстовище направо; имах 7 секунди зелено на светофар, но прецених, че като съм наляво и няма да стане и че не съм спазила една врата дистанция от една спряла кола), а от притеснение да не си погледна скоростите, че не съм превключила на първа. Оставаха ми 5 минути каране, една права и един ляв завой и го взимах.
Осъзнавам, че са бели кахъри. Осъзнавам, че нямам основателна причина, която да ми бута самочувствието на шофьор, защото и изпитващия ме похвали (а изглеждаше много строг), защото това беше грешка от паника, но не съм спряла да плача - много съм сурва спрямо себе си.
Както и да е - следващият път ще съм по-подготвена, ще го взема. Въпросът е дали ако се надрусам с мента, глок и валериан ще има полза? Бих се радвала да ми дадете някакви съвети относно начини за успокоение. Аз по принцип си имам от години неврологични проблеми, имах и поредица от Панически атаки преди няколко месеца, ама за един умрял изпит да се треса като вибратор (с извинение).
Благодаря ви предварително. Приятен и усмихнат ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: bfded7a899
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Спокойно, много са ги късали на кормуването, тва нищо не е! Ще го вземеш от втория път, просто не се притеснявай толкова и не се панирай, ако изгасне, най-спокойно си палиш, включваш на първа и си потегляш плавно, а другите нека си бибикат.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 50b3d6f764
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Грешките са ти от притеснение. Или иначе казано - други път ще вземеш изпита! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fa2cd95e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Преди една седмица и аз бях на изпит, и мен ме скъсаха точно поради притеснение и подобни грешки. Точно на 22 мин.... много ме е яд. Според мен не е добра идея за това с валериана, реакциите ти ще бъдат забавени и няма да имаш същите рефлекси. Пак ще го има напрежението при вторият път, но няма да е като първият поне си видяла какво е. Късмет и дано да го вземем вече този изпит!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 00202ffdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, миличко, и мен ме скъсаха първия път, обаче на листовките-бях някъде около твоите години, и аз така се тресях, все едно ще ме колят, ужас. Така че те разбирам много добре! 5-6 години по-късно карах курса наново, а на изпита направих подобни на твоите грешки, но изпитващият ме пусна и ми даде безценната книжка. Сега, 15 години по-късно карам като змей и не като мъж, а като двама мъже :))
Шофирането стана и моя съдба и професия и няма нещо което да обичам повече да правя. Жена съм, и съм шофьор, и се гордея с това.
Успех, пиле! Важното е да се справиш с паниката и притеснението, защото наистина ядат изпита, а след това в годините ще се развиеш като шофьор и механично ще сменяш скоростите, чак няма да ги мислиш. Навремето старите шофьори ми го казваха, чак им вярвах, ама ето на-така си е било :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5edd36836e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спокойно, мила! И мен ме скъсаха първия път, бях същата като теб, предишния ден карах прекрасно, ама на изпита като се панирах, направо едвам запалих колата от нерви! И разбира се допуснах грешки и ме скъсаха. Обаче втория път постъпих по-умно, сутринта преди изпита отидох в аптеката и си купих едно шишенце "Мента глог и валериан", действа успокояващо на нервите, пийнах си от него и да видиш как си карах както аз си знам! Изкарах си го и сега съм горд собственик на Рено. Така, че няма страшно, ще го вземеш. Почти не познавам човек, който да го е взел от първия път. Пък много от хората, които са ги късали сега са страхотни шофьори.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 82b531a414
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Този сайт не ти е да си изливаш душата, имаш си приятели и семейство на който да си изливаш душичката когато ти скимне. Писна ми от такива безсмислени теми. Никой не може да ти помогне в интернет. -, -

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4686b88152
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз съм момче и ме късаха 2 пъти, но на 3-тия го взех. Спокойно не се притеснявай, принципно и аз се притеснявах като теб първите 2 пъти, но на 3-тия си казах, че не ми пука карах си там пък да ме късат.. бях много ядосан, щото тази книжка ми скъса всички нерви. Мислех, си че само да я взема и ще карам супер, но книжката не кара колата. Вчера я взех и карах малко, а сега ме е страх да изляза на улицата.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c4c8e0cd1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще ти дам съвет, който няма как да не прорабори и наистина трябва да го пробваш. Помоли някой твой близък да ти обърне малко внимание за пет минути. Изправи се и застани с опънати ръце напред. Стой така половин минута. Попитай този, който е с теб какво е станало. Ако едната ти ръка се е мърдала трябва да потърсиш помощ от невролог. Ако и двете ти ръце са стояли спокойно, значи няма полза от притеснение. Това е начин, който използват невролозите. Ако ръката ти мърда ти всъщност я мърдаш неусетно. А ако не искаш да ходиш на лекар ще те посъветвам преди да отидеш на изпита да изпиеш една голяма чаша със сок и много лед. Напитката трябва да е студена. Ледът те съсредоточава и успокоява. Желая ти успех, но наистина трябва да пробваш метода с ръцете.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1e2ef45d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 6: Не напразно сайтът е наименуван "spodeli", приятелю. Това, че на теб не ти е интересно да четеш бели кахъри, а изгаряш от желание да си забиеш дългото носле в тежки драми, донякъде е тъжно, но пък хубавото е, че не е наш проблем. :) Има доста литература от този жанр, купи си. Напълни си душата, почувствай се по-добре, знаейки за сериозните проблеми на хората. Ако не си забелязал съм поискала съвет относно леки суплименти за успокояване. Щом съм потърсила съвет тук, би следвало приятелите ми да не са помогнали. Но пък майната му на логиката, защо да я използваме.. хванем да я развием току-виж и ще се чудим какво да я правим после.
От авторката.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1e2ef45d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 8: Аз имам трепер и на двете ръце от години, съвсем не от вчера и не от днес. Наясно съм, че имам неврологични проблеми, пускала съм и преди известно време тема тук, но за жалост нямаше голяма поза, защото не искам да консумирам антидепресанти. Упражнението е излишно, поради причината, че трепера се вижда ясно по всяко време на денонощието и всеки го забелязва, а на мен понякога ми пречи. Относно сока: сериозно ли може да ми помогне? И има ли значение какъв?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker