Пазя си дрехите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пазя си дрехите
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1456 пъти
Здравейте,
на 19 г. съм и от скоро започнах работа, с която мога да си позволявам малко дрешки. По принцип не идвам от особено богато семейство, никак дори и винаги съм имала дрехи, но малко. Сега си купувам и нося дрехите си, но ми се появи някаква мания да ги купувам и трупам и да си ги пазя нови, жал ми е да ги облека, защото ако се износят не знам кога скоро ще имам пак пари да си купя нови и си ги пазя да си имам нещо ново.

На някой случва ли му се, какво става с мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 99a5678170
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не съм била такава, въпреки, че чак на 25 г. почнах да си позволявам нови дрехи, но познавам хора, които пък не могат да изхвърлят старите.
Ти иначе е време да се усетиш, че НИКОГА вече няма да имаш проблем, да се успокоиш, че вече изкарваш пари и ще имаш ВИНАГИ дрехи. Носи иначе дрехите си - демодират се, това е рационалното поведение да хвърлиш старите си дрехи или да ги дариш. Моите бяха толкова зле, че отидоха в коша, хич не ме беше яд, беше като освобождаване от мизерията на миналото.
Днес съм на 30 и всеки сезон си сменям гардероба - никога вече няма да съм бедна. Мисли и за себе си така - НИКОГА ПОВЕЧЕ БЕДНА и визуализирай своя нов, хубав живот, ще ти се нареди точно така - имай мечти

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a52ed54f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Щом ти самата се чудиш - какво става - значи наистина е проблем.
Според мен, това " трупане " ти създава някакво усещане за контрол, сигурност. Което само по себе си не е лошо. Стига да не ' залитнеш ' прекалено в това. И да се превърнеш в роб на ' още - то ' дрехи, при всяко чувство на несигурност.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7560f72192
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Носи си ги спокойно, защото както казаха - ще им мине модата и ще спрат да ти харесват. Просто ги пази като ги носиш - в смисъл да не направиш бримки, да се късат, разтегнат, петна и т. н. Браво, че си успяла да се вдигнеш малко от преди, носи си ги със здраве :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: da21136c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тези " бедняшки " комплекси и стрaхове. И aз бях тaкa , години дори. Докaто стигнaх дотaм дa си купувaм нов гaрдероб , зa стaри вече дрехи , но още в опaковкaтa , никогa ползвaни;))) Лудa рaботa , но те рaзбирaм. Носи си със здрaве новите дрешки! Кaкто сa ти кaзaли по- горе , вече си рaботиш и пaк ще си купиш , a стaрите дaрявaй , някой ще им се рaдвa , кaкто би се рaдвaлa преди , когaто си нямaлa. Aз нaкрaя ( кaто сaмaтa си признaх че , имaм проблем с " трупaнето ") дaрих мисля че , 6 или 7 чувaлa с почти всичките още опaковaни дрехи...смятaй колко съм се сдухaлa:)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ff81f98235
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не нaмирaм смисъл в товa дa ги пaзиш, зaщото (колкото и "оптимистично" дa звучи) не можеш дa си сигурнa, че утре нямa дa дойде крaят нa светa. :ддд

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: febd168bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Явно наистина си имала много бедно детство, обаче мисля, че с времето ще го преодолееш. И на мен ми се е случвало да си купя нещо за което дълго съм мечтала и после да не смея да го използвам за де не повреди, например имам си едни такива обици. Обожавам ги, обаче не знам защо все ме е страх, че ще ги загубя за това си ги държа с една кутийка за бижута и никога не ги нося. Мисля, че е нормално, обаче започни лека-полека да го преодоляваш като се "награждаваш" с излизане с нова дреха. Примерно, вчера се справих страхотно на работа, за това днес заслужавам да си облека нещо ново. И обличаш нещо ново като награда. Следващият път пак и ще видиш, че е прекрасно чувството да носиш нови дрехи. Така, с времето всичко ще си дойде на мястото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9a4619056b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това, че си пазиш дрехите е хубаво нещо, но представи си, че след време понапълнееш и вече не ти стават. Тогава? Тогава ще имаш натрупани много хубави нови дрехи, които няма да можеш да използваш въобще, защото няма да можеш да се събереш в тях и само ще ги прехвърляш, и ще ти пречат. Тогава ситуацията ще бъде следната: "имам пълен гардероб с нови дрехи, а няма какво да облека". Така че, обличай се според нуждите си и случая, защото след година, две не се знае, дали ще можеш да ползваш тези дрехи изобщо. Носи си ги и им се радвай! Добрият външен вид ще ти повиши самочувствието, ще ти отвари нови хоризонти и ще ти донесе само положителни неща.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2a3d1ef3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Тука хора дето са ти писали са ти казали много верни неща! Вече няма да си бедна, защото си направила крачката да поемеш финансовата част от живота си в свои ръце!

А сега по - конкретно за моето предложение за преодоляване на проблема ти: ами замисли се като си купуваш сега сама дрешките, ама не си ги носиш, а ги пазиш у вас - от това не следва ли всъщност, че си хвърляш паричките (дето примерно цял ден си вършила няква дейност за да ти ги дадат) на вятъра? Че пълниш джобовете на магазините, ама "за тоя дето духа" както казват. Каквото се купи - трябва да се употребява. Все пак за това е купено.

Носи си новите дрешки - покажи на света, че ти вече имаш по - добър стандарт на живот!

Успех и продължавай да прогресираш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker