Пречат ли татуировките при намиране на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пречат ли татуировките при намиране на работа
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 5692 пъти
Здравейте, от много време обмислям татуировка. На скрито място. Чудя се обаче, проблем ли ще е при намиране на работа, по-точно в медицинските среди, защото там съм се упътил. Има ли някакви "изисквания" за лекарски лица да нямат татуировки, та било те и скрити?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: c9abf14d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пречи. Много!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 41644ee9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пречи на задръстеняците, аз съм целия в татуси и като бях при една зъболекарка скивах, че има татус на ръката и се изкефих, ся само при нея ходя и си лафим суперяко!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0dd4e671d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Щом е на скрито място нямаш никакъв проблем. За кандидат-полицаите например са забранени видимите заради лятната униформа с къс ръкав - на врата или от бицепса надолу.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 79fe4df7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   АВТОР:
От бая време се бях решил, но наистина ако има и най-малката вероятност да ми е в пречка за работа, не бих. Въпреки че - мястото щеше да е на място, което лесно се покрива от дрехите и остава скрито. Благодаря иначе!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 629b789212
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Аз дори и за общ работник не бих те взел.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 35aed62c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   CЗа съжаление приятелю, 25 г. Комунизъм е сасипал наша родина и народ. Ще мине време ще се сменят поколенията и това няма да е от значение. Пример: Във Франция един приятел работи вече 5 или 6 години в банка, шефът на отдела е с татуирани и двете ръце, но те го гледат като кадър а не как изглежда външно!!! Така че, да лошото е че в момента пречът, но разни смешници които си жируркат в 20 век ще им мине времето и ще се гледа като на нещо нормално.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1a7b8ef60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С риск №6 да ме сметне за смешник от 20 век, лично аз нямам доверие на държавен служител с обеца или видим татус. Не бих гласувал за президент или премиер с татуирано лице и ръце, ако ще да е най-образования и най-добрия кадър за позицията.
Не бих възприел мозъчен хирург с видим татуиран череп.
Нямам нищо против татуиран младеж да работи на касата на мобилен оператор.
Авторе ако имаш високи цели в живота, не ги ограничавай с рисунки по кожата си. Какво ще ти донесе, като полза рисунка на кожата? Аз мога да ти изредя вреди, които един татус може да ти навлече.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cb52b1a17b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Аз също винаги съм си задавал този въпрос и съм чел много по темата - имам някаква представа как е в цивилизования свят, но според мен българите сме все още твърде консервативни за татуировки.

Чел съм как в страни като Америка, Англия, Германия има учители (лекари, адвокати), които съвсем открито носят татуировките си и нямат проблеми с шефовете. То зависи и от татуировката, но все пак.

Разбира се има и хора (работодатели), които ще те съдят, просто защото имаш мастило по кожата. За тях татуировките са за деградирали хора, бунтари, престъпници и затворници, затова не искат да контактуват с такива, още по-малко да ги наемат. Въпреки всичко една татуировка може значително да намали шансовете ти за намиране в работа в България или чужбина.

(същото можем да кажем и за брадата, косата, дори начина на обличане)

Като цяло нямам мнение за татуировките - зависи от човека и от татуировката. Смешни са ми тези, които си правят татуировки просто за да са "фешън", а после съжаляват. Имам такива приятели. Обмисли го много добре и бъди наистина сигурен преди да отидеш в студиото. Все пак това остава за цял живот :)


Самия аз обмислям да се татуирам от около година - нещо малко и смислено, което да бележи важна за мен дата. Колебая се дали да е от вътрешната страна на китката ми или на врата малко под ухото. Евентуално ще мога да я прикривам с часовник, гривни или фон дьо тен когато мисля, че е нужно.

(единственото, което ме спира, е че не съм измислил хубав дизайн)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 34c65072c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Зависи от професията, но мисля, че човек се ограничава много, ако има татуировки, които се виждат, ако носиш къс ръкав например.
Иначе на някои места е ОК. Наскоро бях в много вървежен ресторант в Рим, там келнерите бяха облечени в работно облекло (като майстори), вътре беше направено нарочно като строеж и тези хора имаха бради и татуси мнооого - яко, но това бяха 10 работни места. Пробвай се да видиш някъде полицай например с тату или банков служител -няма начин.
Мъжът ми е работодател, много консервативен и ако се виждат татуси не назначава хората.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 79fe4df7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   АВТОР:
И аз от година и нещо съм си избрал една. Още като я видях някак си знаех, че ще е за мен и затова предвидливо изчаках. Още бих искал да си я сложа, даже бих изчакал още за да бъда сигурен. Но както казах - страх ме е за влиянието на работата. Все пак ще работя в среда, която в България наистина е още доста консервативна. Масово медицинските лица са от миналите поколения, със своите по-застарели разбирания.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2ee8cdbbc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   До номер 6: Аз лично живея във Франция и намирам твоя коментар за много странен.
Франция е невероятно консервативна по отношение на татуировките. Много голяма рядкост е да видиш някой с татуировка, за разлика от други западни страни като Германия, например.
Отностно твоят приятел, който работи в банка - защото нали да работиш в банка е голяма работа - та, в банка има и чистачи, има и охрана на банков клон, има и хора, които търгуват с милиони в рамките на един ден. Познавайки френската йерархична система и всички неписани правила - това от кой университет си, от какво семейство си, къде живееш - съм много, ама много скептичен относно това, че твоят познат работи някаква дори средна работа и ходи така, че да му се виждат татуировките.

Към автора - според мен ако татуировката е скрита - примерно на рамо, на торс, няма да имаш никакви проблеми в работата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 19d6db2268
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Къде точно искаш да я слагаш? Ако наистина не се вижда, не мисля, че е проблем

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 79fe4df7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   АВТОР:

В гръдната част обмислям.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6a396cd205
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Няма проблем щом е на скрито място.
Имам два плътни ръкава няколко татуировки на крака и пиърсинги на видно място - работя в маркетингова фирма със заплата доста над средната. Оценяват ме според работните ми качества, а не според рисунките ми и цвета на чорапите. Имам приятели, татуирани буквално до ушите, но пак заемат добри длъжности в сферата на рекламата и IT продуктите. Уви, бугаринът още си мисли, че татуировките са голи русалки с надпис Цура'93 и притежателите им скачат по клоните на дърветата. В университета си ходих с дълги ръкави, за да не си създавам проблеми с подобни особи. Не е особена драма, авторът няма за какво да се притеснява. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3f7e79f888
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Имам "ръкав" на двете си ръце и голям татус на гърба. Работя вече 6-та година в IT сферата (software developer). Винаги когато се появя пред непознати хора и като им кажа какво работя и за колко пари, се учудват, особено по -възрастните. Повечето хора на годинки си мислят, че след, като съм се татуирал съм бил или в затвора, или съм някакъв "trash". За протокола да кажа не взимам наркотици, почти не пия алкохол, не съм лежал в затвора. Единствената ми кражба е, когато бях малък от едно магазинче откраднах шепа дъвки, които струваха 0. 05лв.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker