Компютър за програмата 3D MAX STUDIO 2015 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Компютър за програмата 3D MAX STUDIO 2015
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3651 пъти
Първо, моля да се одобри темата, модератори.
Гледах изискванията за инсталацията на тази програма, но нямам достатъчно силен компютър...
Моля Ви дайте някакви предложения за добър компютър/лаптоп, които поддържа:
Hardware
CPU 64-bit Intel® or AMD® multi-core processor
Graphics Hardware Refer to the Recommended Hardware wizard for a detailed list of recommended systems and graphics cards
RAM 4 GB of RAM (8GB recommended)
Disk Space 4.5GB of free disk space for install
Pointing Device Three-button mouse
Също така някаква цена горе-долу за подобен компютър.
Ще съм наистина благодарен, ако някой ми помогне :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 519cdb657e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Първото и най-важно правило е да не извършваш никаква такава дейност на Лаптоп!!!

Първо, защото ще изпуши (часовете за рендиране на анимация може да достигнат до няколко дни, зависи и какво рендираш), но така както те гледам не си въобще вещ в тази сфера.

Така...

Първо, хората след мен ще кажат "Ама то има много силни и мощни лаптопиии. Аз съм с много хубав лаптоп, 1000лв. Дрън дрън, много е добър" - ДА, има, но са няколко хиляди лева наистина тези, които биха издържали на подобен вид дейност и то в създаването на разни по-леки анимации, а ако се замислим за няколко хиляди лева каква машина може да се сглоби, смисълът за покупка на лаптоп се губи. С парите, с които ще вземеш "еди какъв си" лаптоп може да си купиш PC, което ще бъде около 6-7 пъти по-мощно, отколкото лаптопа. Поддръжката на лаптопа е скъпа, както и частите. Толкова за избора между двете... PC > Laptop

PC
Тук идва сложната част, защото 20 000 долара може да не те оправят - зависи какво ще рендираш. В Cinemotion - студиото за дигитална анимация в София, което прави половината от рекламите в България, което е работило по няколко холивудски проекта имат компютър за около 600 000 долара - втора ръка закупен от фалираща американска компания. Прави си сметката! Така, че зависи с какво точно ще се занимаваш на 3D Studio Max, Maya 3D, Cinema 4D, Blender, Lumion, Fusion, Combustion и тн. и тн. Това са програми, които изискват неограничен компютърен ресурс. Всичко зависи от това в каква резолюция и каква реалистичност ще придадеш на анимацията. Ако в дадена 3D сцена има много обекти и съответно тези обекти са високополигонни (тоест без ръбчета и квадратни глави, както са на Half Life и Delta Froce през далечната 1998г. ) тогава ще ти трябва доста мощна машина. Зависи и какво осветление ще придадеш на тази сцена, осветлението също придава реалистичност. Да не говорим за останалите фактори като - симулация на време (облаци, мъгла, дъжд, сняг, вятър), второстепенни обекти на заден план (тук може да се пише до утре - птички, хора, самолети в небето, коли и тн и тн. ).

Та... за тези неща ще ти трябва много скъпа машина, но ако искаш да правиш нещо любителско - долу ще ти направя една принципна конфигурация (без линкове по сайтове, за да не правим реклама, а просто с дадени параметри, около които да се въртиш и сам да си я сглобиш).

Препоръки и полезна информация:

Тук идва най-сложната част, защото опира и до бюджет. Не си ни казал с колко пари разполагаш. Ще се повторя и потретя - резултатите ти ще са добри дотолкова, доколкото пари ще можеш да отделиш за мощна машина.

РАМ - ще ти трябва за "preview" на всичко, което правиш. Тоест, когато създаваш някакъв обект и го моделираш, настройваш и поместваш в дадената сцена – за да не ти насича и да не ти крашва програмата, за да си работиш гладко.

Процесор - От този компонент зависи колко бързо ще се рендира анимацията. Когато създадеш сцена/анимация и желаеш да се рендира в готов кадър или клипче - да става по-бързо. Тук зависи колко обекта и каква реалистичност си придал на сцената. Колкото по-добре изглежда, колкото е по-красива и готина една анимация, толкова по-добър процесор ще ти трябва, за да я рендираш. Симулациите на огън, вода, дъжд, сняг, природа и какво ли още не също изискват огромно количество процесорна мощ. Тук можеш да симулираш експлозия с дни. За вода да не говорим. В нея може да има милиони ‘‘частици“.

За добра Видеокарта ще ти кажа - не се хвърляй на много скъпа или някаква геймърска. Нещо до 200лв. ще те оправи, но гледай да е GDDR5.

Параметри:

-ДЪННА ПЛАТКА
Избери дънна платка, в зависимост от процесора, с който искаш да работиш.

Гледай платката да е с повече слотове и капацитет за РАМ (поне 32GB, 4 слота). Марките, около които да се въртиш са Gygabite - те са добър приятел на AMD процесорите, но не означава, че с Intel няма да сработи. Оттам като започнеш - MSI, ASUS, ASROCK. Избери си някоя от тези марки, но не купувай китайски дъна. Достатъчно съм се напатил с такива.


-ПРОЦЕСОР-

Ако разполагаш с по-голям бюджет може да се хвърлиш на Intel. Слагат повече злато в процесорите и не "греят" чак толкова, колкото AMD, но са много по-скъпи.

AMD също е вариант, при това доста бюджетен, защото за около 250лв. може да си вземеш чисто нов 8 ядрен. Цената е добра, но греят много и ще е хубаво за подобна дейност да си вземеш по-добро охлаждане. Не, че това в пакета ще е лошо, но все пак...

Intel са идеални за работа. Много студия избират именно с такива процесори да работят, но там проблемът е цената. Примерно i7 е идеално решение, но е доста скъп.

-РАМ-

Както писах вече по-горе ще е добре да сложиш 32GB, или ако е за любителски цели и 8-16GB ще ти свършат работа. Добрите марки са: Corsair или Kingston. С тези работя от години насам и нямам никакви проблеми. Дори на Corsair мисля, че идваше с доживотна гаранция, което не знам какво означава, но е много качествена!

-Хард Диск-

Поне 1TB. Пак зависи в каква резолюция и файлов формат ще рендираш, но за 500GB или 750GB забрави. А предвид и цените в момента няма никакъв смисъл да дадеш 89лв. за 500GB, като за 100-110лв. е цената на 1TB HDD.

Ако искаш кадрите от анимацията да са в некомпресиран формат тогава бедна ти фантазия за какво дисково пространство трябва да говорим. При такива обстоятелства ще са ти нужни поне 2X1TB. Тук винаги въпроса е "ДА ИМА", защото не знаеш в какъв размер ще излезе анимацията/симулацията. Понякога 10 секунди симулация на експлозия може да излезе 60GB.

-ЗАХРАНВАНЕ- Зависи колко рам и какъв процесор ще закупиш. По принцип качествените захранвания са на марките: Power Suply, Fortron, Cooler Master, Floston, Corsair.

Търси минимум 600W. Но за по-лека дейност може и 500.

-ВИДЕОКАРТА- Ако закупиш по-скъпа с Cuda Core може да ти помогне с рендирането, но аз лично не забелязвам кой знае каква разлика, когато съм бил с по-слабата и сега с по-силната, но вземи все пак някаква що-годе прилична със 128bit, GDDR5, 1GB - до около 200лв. Може да вземеш по-скъпа ако искаш да разшириш дейността си на 2-3-4 монитора, но мисля, че няма смисъл от това.


И накрая се извинявам ако съм отегчил някого с романите си, но искам информацията да влезе в употреба на повече хора.

Надявам се да съм те насочил и все пак да закупиш приличен компютър. Включи се пак и сподели какво мислиш :).

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 837819b964
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тази програма е сложна така че по-добре се откажи от нея

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e8fd9e4de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Узунов, страшно много ти благодаря за информацията :)
номер 2, не знам какъв е смисъла да се отказвам от нещо, което ми харесва.
Колкото и да е сложна, не може да победи мотивацията ми ;)

Весели празници!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 44a23444ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, можеш ли да предложиш конкретни модели и/или готови конфигурации?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 519cdb657e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Конкретни модели компютри - НЕ. Препоръчвам ви да си харесате всички компоненти и сами да си направите конфигурация, според бюджета.

Но може да ми кажете конкретен бюджет, в който да се вместя и ще измисля нещо.

Авторе, НИКАКВО ОТКАЗВАНЕ!!!

Поздрави, Узунов

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker