Бившият или настоящият? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившият или настоящият?
преди: 14 години, 9 месеца, прочетена 7151 пъти
Здравейте на всички, дълго време чета историите и реших че е време да кажа и моята. Имам връзка от 3 години, много обичам приятеля си, но преди месец срещнах, бившия ми приятел и се разбрахме да се видим и да пием по нещо, актуалния ми приятел замина в командировка за 2 седмици и аз се видях с бившия ми - пихме по кафе, говорихме и нищо. На следващия ден пак се видяхме останахме до по-късно, случайно срещнахме един наш общ приятел и седнахме в едно кафе да пием по бира и да се видим.За момент се почувствах като в доброто старо време, след като изпратихме нашия общ приятел, решихме да отидем на разходка и вече беше доста късен час, спряхме колата на едно тихо и спокойно място, говорехме, смеехме се, докато в един момент бившия ми приятел пусна радиото и вървеше нашата песен, след като я чух се отпуснах страшно много, той го забеляза и започна да ме целува и стана каквото стана. Сега ми е много гадно заради актуалния ми приятел защото много го обичам и не искам да го лъжа, но се притеснявам да му кажа истината, след всичко което се случи се видях с бившия ми и той се държеше сякаш нищо не е станало, след което аз започнах да се дразня от това. Тайно започнах да го желая отново (аз никога не съм спирала да го обичам, но повече не исках да съм с него, защото ме нарани прекалено много) и сега не зная какво да правя, дали да кажа всичко на актуалния ми приятел и да се върна при бившия ми, който откакто сме скъсали не спира да ми казва колко много съжалява и колко много ме обича и че е готов на всичко да съм пак с него или да си замълча сякаш нищо не е станало и да продължа напред с актуалния...

Благодаря ви предварително.Надявам се да ми помогнете да взема решение...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 9 месеца
hash: 8724e2d326
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не зная какво да те посъветнам. Ти, сигурна ли си в бившия дали няма пак да те нарани, или пък сега ти ги говори тези неща защото вижда, че можеш и без него тоест вече си с друг и щастлива. Помисли си. Да не стане така, да оставиш актуалния и да се върнеш при бившия и в по-късен момент да реши, че не иска да има НАПРЕД/да сте заедно/, и тогава ти какво правиш. Трудно е зная, но помисли какво ти е причинил перди да направиш крачка.Защото според мен веднъш излъгал те предал те човек, пак би го направил-та нали знае, че вече един път му е простено.

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 45acd6c2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да кажеш истината на сегашния си приятел. Така е редно! Пък и ако той наистина те обича - ще ти прости. Ако си замълчиш, приятелят ти ще живее в заблуда дълго време. Казвам "дълго време", защото рано или късно ще разбере. Както може би знаеш: "На лъжата краката са къси". Плюс това тази изневяра ще ти тежи на съвестта и ще те измъчва. А ако възнамеряваш да си изживееш живота с този човек... лъжата е много лош начин за начало на съвместния ви живот.
~ Unique

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 5da7bee9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   В подобно положение бях, затова знам какво ти е. Грешката НИ (моя и твоя) е, че сме се размекнали - след "вашата" песен в твоя случай.
Няма лошо да се виждате с бившия, нормално е да има някакво чувство - все пак не е някой случаен, срещнат вчера, някаква "жарава под пепелта", но според мен такава няма, а се обажда носталгията - песента, доброто старо време, спомените..
Казали са хората : "Хвани питомното, не гони дивото". Това е и моят съвет. На мен помогна, радвам се, че не оставих заради бившия настоящия.

Разсъди: той ти е БИВШ. Защо е такъв? -> Защото сте се разделили. -> Защо сте се разделили? -> (отговори и задай следващите въпроси сама, след което завърши с финален въпрос "След всичко това той доказа ли, че ме заслужава и готова ли съм да се върна при този човек, знаейки какъв е?"). Аз лично така направих. За някои може да е глупаво или да е признак за психично разстройство, но на мен този "разговор със себе си" помогна.

Връзка от 3 години. Дълго време. И все пак не достатъчно, за да ти писне. Макар и да казваш, че още обичаш бившия , това не е така. Просто те боли, че е можело да имате още хубави моменти заедно, а не сте имали възможността, боли те от това, че малко или много си почувствала отхвърляне и разочарование.
Много е гадно да си с един човек, а да мислиш за друг, още по-лошо - за бившия.

Спомням си как лежах до единия, прегърната от него и..плачех тихичко за другия! Беше кошмар. Когато бившия ме потърси пак и намекна многократно, че иска по-различни взаимоотношения (секс) се гордея, че се бях сетила за поговорката, която вече написах. Отсвирих го (използвах наистина груби думи и сарказъм, защото знаех, че има приятелка, която иска да излъже щом иска да спи с мен, а такива неща аз не толерирам) и оттогава изобщо не ме е търсил.

Както и да е. Това не е моя изповед. Бих искала само да добавя, че за 3 години си изградила много неща с приятеля си. Готова ли си да ги захвърлиш? И още нещо много важно: за връзка с бившия трябва да забравиш миналото и да започнеш от начало. Способна ли си на това? Аз не бях. Реших, че не си струва. Не си струва нито времето, нито жертвите.
Не мисля, че трябва да казваш на сегашния си приятел. Ти на негово място как би реагирала? В заблуда или не, за него е по-добре ако не знае за това в случай, че не се повтори "гафът" от твоя страна.

Нека отбележа нещо накрая. Сама казваш, че бившия се е държал "все едно нищо не е станало" след случката. Е, тогава как може да твърди и даже да се кълне, че те обича и желае? Един мъж, ако е мъж, няма да тръгне да се натиска с бившата си ако уважава нея и себе си. Би се борил тя да е негова. С други думи по почтен начин би си я върнал, например би я поставил пред избора "Аз или той!". Никой мъж не би търпял любимата му да е с друг, този, бившия ти, явно не му прави впечатление, че те дели. За мен това си е чиста проба унижение и използване.

Стой далеч от този човек, обясни му, че не е редно да поддържате някакви отношения след случилото се.. Знам ли.. Че имаш морални угризения (което си е самата истина).. Не го ли махнеш веднъж завинаги сам няма да си иде, а ще иска да руши само и само да докаже на себе си, че може, че е всесилен.

Момиче, дръж се на ниво. Трябва да има дами, не бива да му позволяваш да те тъпче. Не бива да разваляш връзката си за човек, който е "бита карта", сянка от миналото ти.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 17ccbf0ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не казвай нищо на сегашния си приятел. И, спри да се виждаш с другия. Така мисля, че е най-добре за тебе. Думите ти "наранявал ме е" показват, да не се връщаш при бившия.Ще сбъркаш ако се върнеш, така мисля... Щом сте се разделили, имало е причина, не е току така.Защото да ти кажа, аз много не вярвам в това "много ме е наранил, но го обичам"... Любовта не наранява.

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: c547d3ca63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мила не знам за теб но на мен съветите на номер 3 ми помогнаха. Аз бях в абсолютно същата ситуация като изключим че с бившия ми още не бяхме стигнали до секс. И чесно казано сега съм щастлива че нараних бившия си (малко грубичко е ама..) Не че съм злопаметна нооо навремето той ме нарани адски много иии сега си го върнах и ми е мн добре.Обичам го може би мааалко (първата любов ми е все пак) но живота без него продължава и е много по хубав отколкото с него . опитай се и тии да го забравиш. ;)
успех от мен Т.20

 
  ...


...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 3424c2f1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами ако бившия каже на настоящия ще е преспал с приятелката му??? Има го и това като вариант, нали?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker