Знаещи, помогнете - как да си изчистя хронологията от „броденето“ в нета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Знаещи, помогнете - как да си изчистя хронологията от „броденето“ в нета
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 5684 пъти
Как се заличават следи в компютъра, които остават след бродене из нета? Моля, ако има желаещи да пояснят, нека да го правят на разбираем език, т. е., за компютърно-неграмотни хора. Стъпка по стъпка, като се има в предвид, че не ползвам английски. Възможно ли е да се помогне на такъв компютърен-инвалид? Никой не ме следи къде съм бродил из нета, а не ми и пука, но ще е по добре, да няма следи. Ще ме е срам, ако децата видят къде съм се ровил като прасе. Моля Ви, помогнете на инвалида! Намерих много обяснения в нета, как става това, но нищо не проумява главата ми, кликни тук, кликни там, а всичко е написано на английски. Като българска глава трудно възприемам, но ако ми се обясти по простичко, мисля че ще се науча. Ако има желаещи да помогнат, ще ги очаквам с нетърпение. Но, ако модераторите ме отрежат, няма как други да помагат. Със сигурност и други, поне малко, компютърно ще се ограмотят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 321c1ce776
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, най-чиста работа е да не ползвате общ компютър с децата или поне да ти направи познат отделен профил на компютъра с парола и да ти мирне главата. Иначе пиши кой броузер ползваш (например Мозила, Интернет Експлорер, Гугъл).
Съвет - свали си Google броузър на български език и там има опция „инкогнито прозорец“ да си сърфираш без хронология.
Дори да изчистиш хронологията обаче, пак ако децата ти са на ТИ с компютрите, ще те разнищят :)
Инвестирай в свой компютър, там може да съхраняваш и други лични неща. Определено обаче е добре твой търпелив познат да ти обясни елементарните неща.
Освен това препоръчвам на компютърни аналфабети, които просто искат да сърфират да си вземат таблет, може и на старо. Най-лесни за употреба са с операционна система iOS (на Apple). Уред с Android също е лесен за употреба, но иска пак умствено пречупване, докато Ейпъл-а всеки може да го обслужва и без никакви познания. Майка ми е компютърен аналфабет, на 60 г. е и си цъка с един стар таблет на Apple и няма проблеми.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 68ecd69399
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До номер 1: Авторът каза, че не разбира от английски език, а продуктите на епъл не предлагам български език.
До автора: Ако ползваш Google Chrome: При лентата, където въвеждаш определен сайт, в края има три хоризонтални чертички. Натискаш ги и оттам ти излиза лист с настройки. Там ще видиш, че има едно редче, на което пише "История". Натискаш го и ти се отваря прозорец със списък на всички сайтове, които са посещавани. Търсиш това, което искаш да изтриеш, маркираш го и натискаш бутона "Премахване на избраните елементи". Ако искаш да изчистиш абсолютно цялата история, натискаш бутона "изчистване на данните от сърфирането".
За съжаление не използвам Mozilla Firefox/Opera/Internet Explorer, но чистенето на историята сигурно представлява нещо подобно.

П. П: Ако не можеш да си ориентираш с написаното в интернет, можеш да потърсиш клипчета как се чисти история в браузъра, който ползваш. Просто ще гледаш как се прави в клипа и ще го повтаряш на твоя компютър!
УСПЕХ!
Dandy Mott.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b6b3a10fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако ползваш Google Chrome (и за Mozilla също) -> горе вдясно (точно под червения хикс) има 3 чертички. Натискаш и ти излизат различни опции. На теб ти трябва "История" (на англ. History) и оттам нататък е лесно, най-отгоре има "Изчистване на данните от сърфирането".
Иначе наистина има опция за "инкогнито", т. е. дори да сърфираш, не се запаметява в Историята. За Google Chrome става с Ctrl, Shift и N, натиснати едновременно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0dbf2fa65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е много лесно! Аз съм на Google Chrome и го правя така:
1) Отивам на стрелката за връщане назад, но вместо да я щракам бързо, аз го правя продължително
2)Появява се поле със историята за сърфиране, частично, разбира се, но най-отдолу има команда "показване пълната история"
3) Щракам там и ми се появява цялата история на сърфирането на нова страница или до момента на последното триене
4) От там можеш вече да контролираш всичко по "сърфа" ти. Може да триеш единични неща или частични, или всичко. Има си бутони, виждат се ясно командите.
Иначе става и от командното табло за контролиране и персонализиране на браузъра. При мен е в горния десен ъгъл на лентата с инструменти, под тази за отметките, обозначено с три хоризонтални черти. Отиваш на настройки - история и така нататък. Лесно е, ако влезеш в таблото. Всичко е подредено.
При останалите браузъри, нещата не стоят по-различно!
Късмет!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7e7cbc1070
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравейте, отзивчиви и знаещи млади хора! Честно да си кажа, не очаквах такава реакция, т. е., да обърнете внимание на един невеж в компютърната област, с понатрупани години човек. Очаквах, че ще ме отрежете, че щом не разбирам от компютри, да не се занимават с такива. Да, ама и ние сме хора. Навремето го нямаше това чудо на цивилизацията, бяхме с консервирани глави, и гледахме и слушахме само това което ни разрешаваше партията-майка. Вече съм с натрупани години, живота почти премина, и затова сега искам поне малко да наваксам, да прогледна, какво е това свят. Интернет е огромен информационен океан, а аз се чувствам като в приказка, всичко ми е интерестно и любопитно. Знам, че не може всичко да се види, но и това което намирам ми е достатъчно. Благодаря на всички които се отзоваха да ми помогнат. Моля Ви, не спорете помежду си, кое е по правилно да се направи, нека всеки пояснява както той разбира нещата. От първият урок който получих, успях да намеря трите хоризонтални чертички, и това " History". Но до тук, вътре пише на английски и аз запецнах. Имам в къщи компютърни специалисти, но не ми е удобно да ги занимавам с този си проблем( нали писах, че съм консерва, и мисленето ми е такова). Нали точно от тях ще ме е срам, ако разберат къде ровя из интернет. А тук като анонимен ми е по спокойно да питам. №1 пише-"Дори да изчистиш хронологията обаче, пак ако децата ти са на ТИ с компютрите, ще те разнищят :)". Това наистина ли е така, и ако е, има ли смисъл да правя опити да чистя следи? Вече писах, никой не ме следи. Ползвам личен компютър, но така, просто да съм по спокоен, искам компютъра да остава без следи. Дори питах сина, след като изключа компютъра, остава ли някаква информация, къде съм се ровил и той ме успокоява, че не остава, а и аз не извършвам престъпна дейност, затова не ми пука за нищо, даже и да ме следят. Просто консервираната ми глава иска да види всичко по света, преди да я заровят в земята и затова ровя навсякъде из нета. Мисля, че на никого не вредя, просто съм жаден за информация, от любопитство и за житейски опит. Вече, за кога ли? ! Още веднъж Ви благодаря! Не знам как ще се оправя с този английски.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 562dff9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Значи - за Google Chrome. / дано влизаш, чрез него. Не си написал. /
1. Трите чертички;
2. " History "; / натискаш върху него и ти се отваря страница.
3. В нея натискаш, върху " Clear browsing data " и трябва да ти се отвори прозорец.
4. Там, където пише - Obliterate the following items from: до него има един правоъгълник, на който трябва да избереш най - долната опция / от триъгълничето /, и да избереш " the beginning of time ", даваш отметка, като кликваш върху празното квадратче / върху " Browsing history " и на същия прозорец отдолу, намери къде пише: " Clear browsing data ".
Натискаш и си готов!

Ще изчакаш малко, докато се върти едно кръгче - ще го видиш и всичко ще се изтрие.
Само едно уточнение - така наистина ще изтриеш ВСИЧКО. Така че, ако нещо ти трябва или компютъра го ползва и друг - ще изтриеш и неговите неща. / нямам предвид документи, а от влизането в интернет /

И понеже не знам с какво влизаш, ако искаш да ни улесниш - преди да правиш, каквото и да е, опитай да опишеш какви цветове ти е иконката, с която отваряш нещата. Примерно, кръгче със синьо посредата, а отстрани с жълто, червено и зелено / това е иконата на Google Chrome.
Ако е, като глобус - в синьо, червено и малко жълто / Mozilla /. Голямо синьо Е с жълта лента / Експлорер /. Това са основните, но има още няколко.

Така, че започни от това. Ще е най - лесно! Ако по описанието е Гугъла - следвай написаното. Но, ако не е - дай описание на иконата.
Така може да ти се помогне и после да влизаш, без въобще да записва история, но е важно с какво влизаш.

Не е толкова сложно. Не се отказвай!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 86ef58ea94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6, благодаря за желанието да ми помогнеш. Тръгнах по описаните от тебе стъпки, но пак стигнах само до това" хистори". Отвори се прозорец, но в него не намерих това което ми пишеш:-" Clear browsing data ", и така пак запецнах. С това което влизам в интернет е иконка с форма на кълбо-" в синьо, червено и малко жълто / Mozilla /.
"Не е толкова сложно. Не се отказвай! " - не е сложно за тези които разбират, като Вас, но аз все едно трябва да решавам задачи от висша математика. №6, благодаря, много подробно обясняваш, но аз не намирам това което трябва. По горе, някой беше писал, че като отворя" хистори", ще се покажат сайтовете в които съм влизал. Понякога се показват като списък, но като изключа компютъра, те изчезват и после при включване, вече ги няма. Може ли, сина ми така да е настроил компютъра, че нищо да не се записва. Когато ми го инсталира, аз поисках така да го направи. Може би затова ми е казал, че след изключване не остават следи. Но аз нали съм с консервирана глава, искам сам да се убедя и да видя с очите си. При първият ми компютър, излизаха някакви бисквитки, но на този не съм виждал да се показват такива. Абе сложна работа е за моята глава, ама пусти мерак, ще умре заедно с мене. Ако има желаещи да помагат нека помагат, ще бъда благодарен, мисля, че така се помага и на други невежи като мен. В един сай за пенсионери има описано за това "Инкогнито" сърфиране, но по тяхното описание нищо не успях да постигна, затова търся помощ тук.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 562dff9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами може и така да ги е настроил - да не записва хронологията. По принцип има такава опция.
Нещо, което ще ти е полезно. Виж клипа / как да преминеш на български в Mozilla - ако го направиш, ще ти е много улеснено всичко. Гледаш и го правиш.
http://vbox7. com/play:f15d98c8
Ако не се справиш сам - помоли сина си, да ти го инсталира и вече на български - ще си прегледаш историята сам. И ще се ориентираш - какво, къде и как записва. И всичко останало...
На Mozilla даже е много по - лесно.
Виж, дали ще се справиш с показаното на клипчето. И пиши - пак. Ако имаш проблем с клипа / или сина си / - аз стъпка по стъпка ще ти обясня. /
Нямам Mozilla инсталирана в момента, за да го направя. Но, ако не се справиш - ще я дръпна и ще ти го напиша стъпка по стъпка.

Пиши пак, докъде си стигнал. И дали е станало. Всичко може да ти е на български - много ще ти олекне, ако го направиш. Ще можеш да правиш всичко сам.

Ако трябва - ще помагаме пак. Само не се отказвай! Опитай, ако не стане - пиши. Ще насочваме, долкото може - докато стане. А няма начин - да не стане!

Номер 6

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 562dff9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами може и така да ги е настроил - да не записва хронологията. По принцип има такава опция.
Нещо, което ще ти е полезно. Виж клипа / как да преминеш на български в Mozilla - ако го направиш, ще ти е много улеснено всичко. Гледаш и го правиш.
http://vbox7. com/play:f15d98c8
Ако не се справиш сам - помоли сина си, да ти го инсталира и вече на български - ще си прегледаш историята сам. И ще се ориентираш - какво, къде и как записва. И всичко останало...
На Mozilla даже е много по - лесно.
Виж, дали ще се справиш с показаното на клипчето. И пиши - пак. Ако имаш проблем с клипа / или сина си / - аз стъпка по стъпка ще ти обясня. /
Нямам Mozilla инсталирана в момента, за да го направя. Но, ако не се справиш - ще я дръпна и ще ти го напиша стъпка по стъпка.

Пиши пак, докъде си стигнал. И дали е станало. Всичко може да ти е на български - много ще ти олекне, ако го направиш. Ще можеш да правиш всичко сам.

Ако трябва - ще помагаме пак. Само не се отказвай! Опитай, ако не стане - пиши. Ще насочваме, долкото може - докато стане. А няма начин - да не стане!

Номер 6

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9532506f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №6, благодаря! Още не съм правил никакви опити, но само това, че има млади и одзивчиви хора в България, които имат желание да помогнат на незнаещите, много ме радва. Бях се отчаял от нашата младеж, но сега оптимизма ми отново се върна. Сякаш духа ми се подмлади. Щом има такъв вариант, да се изписват надписите на кирилица, това наистина ще ми бъде от полза. Така ще постигна и целта си. Пък даже и нищо да не се получи, не е болка за умиране. Мога и така да си ползвам интернет, пък ако някой иска да проследи къде съм бродил, нека си следи, това си е негов проблем, но няма да е честно, да се рови в любопитството на други. Не допускам сина ми да ме следи умишлено, но понякога се налага да ми пренастройва нещо, или ползва моя компютър, когато нещо оправя по неговия, и тогава може нещо да излезе( така си мисля с невежата глава). Затова искам всичко да бъде изчистено, аз нямам какво да запаметявам в компютъра. Само се потапям в информационният океан и се наслаждавам, просто си убивам времето. На мен съвестта ми е чиста, аз престъпление не извършвам, и не вредя на никого, но ще ми е неудобно от сина, защото съм вече пенсионер, а любопитството ми е младежко. Такова съчетание е все още неприемливо в България, защото сме още консервативно настроени. За западните общества, е нещо обичайно. Ще пиша до къде съм стигнал.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6761daf7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ще споделя как е при мен, но не е гаранция, че при теб ще проработи същия метод.

1. Натискаш трите линии под червения хикс от където затваряш прозореца на mozilla браузъра.

2. Щом ти е на английски - търси Customize (с едно плюсче отпред) (на мен ми е най-долу на менюто)

3. Намери бутона "Forget" (кръгче със завъртяна стрелкичка) и го премести в менюто с инструменти (примерно до трите линии, за които става въпрос в първа стъпка)

4. След като натиснеш бутона ти излиза прозорец, в който избираш кои данни да изтриеш: от преди 5 мин. / 2часа / 24ч.

5. Натискаш големият червен Forget! бутон.

За в бъдеще ще си триеш историята само чрез стъпка 4 и 5.

*Изобщо не ме бива в обясненията, за което се извинявам!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9532506f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11, благодарности и за тебе! С твоя помощ направих още една стъпка, в тази непонятна за мен материя. Натиснах трите хоризонтални чертички, отвори се прозорец, на който се появявя"хистори", а най отдолу надписа за който ми пишеш"Customize (с едно плюсче отпред). До тук добре, но само толкова. Не мога да намеря бутон "Forget" (кръгче със завъртяна стрелкичка), и така отново засечка. №6 ме информира, че има клип как да се направи компютъра с български надписи, което много ще ме улесни, но и по този клип нищо не направих.
Към №6. Тръгнах по стъпките в клипа, и стигнах до стъпка-"свободно изтегляне". Като натиснах този бутон, излезе папка,( след зареждане). Следващата стъпка по клипа е "инсталиране", но аз не знам как, какво да правя с тази папка, а и в клипа не обясняват. Съжалявам, че Ви губя времето с моите наивни и жалки опити. Ако ви е дотегнало, не се занимавайте с мен, а ако искате да се нервите с мен, помагайте за следващите стъпки. Мога да накарам сина да го направи, но така ми е по сладко. Друго е сам да си го направиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 562dff9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ох, много ме объркваш... Но и желанието да се справиш сам - ме вдъхновява.
Млад си по дух, а това е велико, човек! :-)

Дай да опитаме с клавишната комбинация за изтриване на историята.
Значи ЕДНОВРЕМЕННО, трябва да натиснеш ТРИ клавиша.
Ctrl / Shift / Del
Намери си ги къде са ти на клавиатурата.
Ctrl ( Контрол, трябва да ти е изписан, както го виждаш /
Shift ( Шифт, обаче може и да не е. Зависи от клавиатурата. При мен на лаптопа го няма изписан на клавиша, ако не го намериш - значи гледаш бутона под " Caps Lock ", голям бутон със стрелка за нагоре, нарисувана на него / това ти е бутона Шифт, ако не е изписан да знаеш /
Клавиша Del е изписан или така или цялото Delete.

Трябва да си отворил Mozilla - та, натискаш тези три клавиша заедно ( Ctrl / Shift / Del ) и трябва да ти се отвори прозорче.
На което пише Clear Recent History.

Под него има надпис:
Time range to clear ( времеви обхват за изчистване ), а срещу него правоъгълник, от който трябва да избереш от следните опции:
1. Last Hour / от последния час /
2. Last Two Hours / последните два часа /
3. Last Four Hours / последните пет часа /
4. Today / днес /
5. Everything / всичко /

Ти искаш да изтриеш цялата история - значи натискаш последното - Everything / всичко /

После на същото прозорче, където пише Details / детайли /, натискаш бутончето с непълния триъгълник на него. И ти излиза списък. Слагаш отметка, като кликнеш в празните квадратчета пред:
1. Browsing&Download History / история на браузването и изтеглянията /
2. Cookies / бисквитки /
3. Cache / кеш /
4. Active Logins /

И като направиш всичко това, приключваш, като натиснеш бутона Clear Now / изчисти сега /

И си готов!
Хайде опитай, това не зависи от версията на Mozilla, с която си и трябва да стане, независимо от нея. А и се опитах, наистина - стъпка по стъпка да ти го напиша. Няма теглене на нищо, което да те обърква. Да ти излизат папки и да се шашкаш за какво са. И т. н

Стискам палци!
:-)

Номер 6

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b442f5cbfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   №6, "Еврика"-получи се, аз успях. Всичко стана точно както го описа. Но как се тества, че всичко е изчистено? Като се отвори това прозорче, излиза в него друго, по малко, със знак внимание, и два надписа на английски, защо ли? При това положение дали се изчиства, как да проверя? Дали изобщо нещо се записва, като отворя менюто с трите чертички, и натисна хистори, понякога се набира списък, но след като изключа компютъра, после този списък изчезва. А понякога изобщо не се попълва нищо. Хайде за последно ми отговори, че това "ОХ" в началото, много ме притеснява, не искам да охкате заради мен. То, и затова сина много не ми обяснява, защото само се ядосва с моето неразбиране. Прави настройките и ме оставя да се уча сам. Ако много съм те изнервил, моля за извинение. Ще искам от сина, поне да ми го настрои на български, и тогава ще се самообучавам. Още веднъж се извинявам. Явно, от всяко дърво, свирка не става, а от мен компютърджия съвсем.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 01b6ef0e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Чистя история в Mozilla през Инструменти в най-горната лента.
Там са описани същите комбинации от клавиши. Има различни опции на изчистване на скорошна история или на цялата история. Мисля, че и за последния час.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 562dff9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Браво, пич! Успя!
А, това, за което питаш означава:
Внимание / като знак / Всички елементи ще бъдат изчистени. / единия надпис.
Втория текст гласи - Това действие не може да бъде отменено.

Т. е се казва, че ако изтриеш историята - после не може да се възстанови. Да помислиш - дали да я изтриеш, ако нещо ти трябва.

А, как да провериш - дали си изтрил всичко / ако въобще ти се записва историята /
Ползваш малко компютъра, после пак изтриваш историята / по начина, по който вече знаеш да го правиш /, след това - се качваш там, на лентата, където изписваш линковете. Примерно, нали за да влизаш в този сайт изписваш / spodeli. net /
Е, ако си изтрил историята - това трябва да го напишеш пак. Цялото. А не с първата буква да ти се покаже. Опитваш и с няколко други места, на които си влизал.
Ако ти се налага да пишеш всичко отново - изтрил си я.

Не знам, дали обясних ясно!
И стига с всяко писане си се оправдавал. Никой не се е родил научен. Годините ти нямат нищо общо. Ако човек е на 20 години и не е ползвал компютър - ще е същия, като теб.
Важното е, че имаш желание да се научиш и справиш.
Написах ' ох ', защото не мога да разбера каква папка ти е излязла. И се обърквам - как да ти обясня какво да направиш. Т. е от моето безсилие, а не от твоето желание. Аз евала ти правя, че имаш такъв хъс.
Хайде, жив и здрав - ако имаш други въпроси - питай смело!
И не се извинявай повече, че не знаеш. Това не е срамно! Особено в интернет.
Нито ми звъниш на вратата в полунощ, за да ти отговарям. Нито ми звъниш по телефона.
Пишеш тук. Аз избирам - да ти отговоря или не! Или някой друг. Т. е няма как, дори да досаждаш. Разбираш ли? Така че, не се притеснявай въобще да питаш. И сега, и в бъдеще за друго нещо.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 562dff9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16 - съм номер 6.

/

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e504ffb529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ако работиш с Google Chrome . Много лесно. Влизаш в Google Chrome натискаш Ctri H и така влизаш в историята и натискаш бутона Изчистване на данните за сърфирането.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 67c5e7f8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте младежи. Няма да се извинявам вече, но не мога да не Ви благодаря. В днешно време са малко младите, които биха обърнали внимание на стари хора в нужда. Така че, благодаря Ви, че помагате!
№18, като натисна тези клавиши( които ми посочвате), в ляво на монитора излиза поле, на което пише- хистори, но надолу нищо няма изписано. Кой е този бутон"натискаш бутона Изчистване на данните за сърфирането. " Моля поясни.
№6, аз и без да натискам никакви клавиши, след като премина на друг сайт, със стрелката сочеща на ляво мога да се върна към предишни такива. Но ако натисна "х" за затваряне, след това ако се върна (отворя) отново -гугъл, вече не се връщам където съм бил. Май нищо не обясних? Я малко по полека, че трудно зацепвам. Като натисна тези три хоризонтални чертички, и като избера- хистори, ако там няма нищо изписано( имам предвид изписани сайтове), това означава ли, че нищо не е записал компютъра? Пак мъки!?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4e2ff9fa43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Виж сега като отвориш историята, там ти излизат сайтовете които си посещавал, преглеждаш и виждаш кое не искаш да остава, тоест да не се разбира че си влизал там, премахваш го и готово, то винаги ще има някаква история, щом не използуваш компа само ти.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 67c5e7f8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   №20, нищо не излиза като отворя -хистори. Най отгоре пише -Хистори( на атглийски), това е най горната графа. След това има изписани три реда на английски(втора графа), след това има бяла черта и най отдолу още един ред на английски( четвърта графа.. Понякога под бялата черта( трета графа) излиза наистина това което пишеш( но не винаги), но те сами изчезват след като изключа компютъра, и при ново пускане, вече ги няма. Това значи ли, че са се изчистили?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4e2ff9fa43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   На мозилата, кликаш горе в ляво дето пише в оранжаво мозила. клилкваш на малкото триъгълниче и ще я видиш, кликваш на история и там има опция за изчистване на цялата история, ако е изчистена при кликкването на история не трябва да се появява нищо. Като загасиш и отново включиш компа, историята не се трие сама.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ce80f4972
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

23.   22, на моят монитор не виждам това което пишеш. Горе вляво пише -приложения. На мен -хистори ми излиза, след като натисна трите хоризонтални чертички, но горе вдясно на монитора.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ce80f4972
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   №13(6), сега като се загледах по внимателно забелязах, че това което ми предлагаш да опитам с клавиши"Значи ЕДНОВРЕМЕННО, трябва да натиснеш ТРИ клавиша.
Ctrl / Shift / Del",- тази комбинация е изписана срещу вторият надпис горе, когато отворя-хистори,(преди това чертичките). Когато кликна върху този надпис, се появява прозореца за който ми писа в пост 13, и след това действам по инструкцията. Всичко се получава както го описваш, но без да натискам клавиши, а само с вторият надпис, където е маркирана тази комбинация от трите клавиша. Както и да е, всичко се получи, сега трябва да постигна тестването, дали наистина всичко се изчиства, защото №22 отново ме разочарова, пише, че и след изключване, историята оставала. Но 22, като отворя-хистори, в него няма нищо изписано, това не е ли сигурен знак, че всичко е изчистено, и в компютъра няма следи?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 562dff9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Пич, то ако знаеш - колко версии има Mozilla.
Щом не ти се появява история на историята - значи нямаш история. Сигурно синът ти я е нагласил - да не записва историята.
На човека, който ти обяснява горе - просто настройките му не са такива, да не му записва въобще историята. Заради това и след гасене на компютъра, тя не е изтрита. Той сам си я изтрива.
При теб явно се записва само моментната история, докато работиш с компютъра - при приключване се изчиства.

И да, може от много места да се трие историята, както и сам си открил. Всеки опита да ти обясни, според това, което самия той прави. Или знае. Но пак ти казвам - версии има различни на браузъра и някои неща са различни.

Бъди спокоен, нищо не остава на компютъра ти, след като не го виждаш изписано. Разглеждай спокойно! Спорадично си я изтривай и сам, за всеки случай. И си пушка!

Номер 6

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ce80f4972
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   №6, не знам аз каква пушка съм, но ти си цяло оръдие. Аз съм вече от онези кремаклийки, вече взел, дал. Стана ми интересно да се уча, но няма за кога. С малко мъка и нерви, успяхме да достигнем докрай. Приемам твоето становище за меродавно( а и на практика се доказа), и мисля да спрем до тук. Аз не се безспокоя, а просто се притеснявах от неудобството, ако някой следи любопитството ми, най вече от децата. Явно, сина е изпълнил желанието ми, всичко да се изчиства след изключване на компютъра. След като нямам какво да запаметявам в него, по редно е всичко да остава чисто. Така са ме учили, да изчиствам работното си място, и аз затова искам да го чистя. Все пак, БЛАГОДАРЯ за помоща и вниманието! Ако някой иска, може да използва темата, и да си задава негови въпроси, а знаещите да му отговарят. Да стане нещо като форум. Аз съм доволен, че я пуснах, все пак научих нещо, което напълно ме удовлетворява. Всички които взехте отношение, бъдете живи и здрави!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8a77aef647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   И пак ще е така номер 5, пак ще е така. Но този път няма да е 60 години, а вечно. Да си жив и здрав.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0d77befed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   ctrl shift i N
така отваряш инкогнито страница

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3266a120f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Извинете, искам да знам може ли и ако може как мога да видя часа на историята на браузъра "Mozilla Firefox"?? Благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 70d21926b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Кликни горе в дясно на трите хоризонтални чертички и ще я видиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker