Пак мисля за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пак мисля за самоубийство
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1792 пъти
Моля ви добри хора дайте съвет
Пак да Пак когато бях за 16 като децата и аз се нагълтах със хапчета и бях легна да умирам е дна дума смешно ама тъка си беще ама сестра ми ме хвана и тъка.
Сега съм на 25 и пак за това мисля какво ли не чета сега за метода силва за силата на позитивното мислене но нещо вътре в мене неми дава мира нещо ме спира да мисля позитивно. Преди месец се разделихме със приятеля ми изони ме от тях уволниха ме от работа скъсаха ме на кормуването на което ходех със огромно желание с една дума за месец всичко се срина. Моля ви дайте ми съвет как сте излизали от такива ситуаци

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 261cd8c426
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами погледни от добратата страна на нещата - нямаш нищо за губене вече и можеш да рестартираш живота си. Самоубийството не е решение най-малкото, защото се случва веднъж - няма да ти избяга смъртта, всички ще умрем, но сега ти е паднало да живееш. Един път се живее.
Иначе на мен лично ми помогна много книгата „Излекувай Живота си“ на Хей, както и клипчета по книгата във Vbox. Чети систематично книгата, прави си записки в тефтерче, което да четеш непрекъснато (например като чакаш за нещо).
Ако не можеш да мислиш от само себе си позитивно, чети просто фразите - аз си бях написала на лепящи листчета фрази на хладилника, на шкафове, на огледалото, пред което сутрин си мия зъбите и така нататък. Пърувах тогава с метрото до работата си - там четях тези фрази от тефтера си.
Помагат ли? Разбира се!
За една година от бедна мишка станах най-малкото заможна жена, имах безперспективна връзка с женен мъж - за година му станах сама жена, нямах жилище - за година успях да си спестя за малък апартамент, който да давам под наем и с новия ми мъж си построихме за 2 г. огромна къща със 7 спални и 7 бани 2 тоалетни за гости...
От момента, в който на шега почнах да живея по този метод, нещата за мен се промениха. Разбира се, чат-пат трябваше да претърпявам неуспехи - случи ми се малко ПТП да кажем, смени се политическата и икономическата обстановка в страната и трябваше да преструктурираме бизнеса си, имахме затруднения с една от колите ни и други дребни неща от живота, но като цяло от тогава не само в личен план, но и материално напреднах много. Послушах и съвета да си представям огромна сума в банковата си сметка - е, не е на банковата ми сметка, но под формата на имоти в момента имам лично повече от сумата, която си представях, а тя беше седемцифрена.
Идвам от ужасно семейство на алкохолик и болна жена. Няма мизерия, която да не съм преживяла - от лек бой (шамари и удъри по главата), през караници и на 18 г. се изнесох с по-малко от 100 лв. от вкъщи. Работила съм всякаква тежка работа (като жена съм работила на строежи, косяла съм трева, чистене на офиси, в кухнята), но след тежките години благоденствам и по случайност или не това се случи точно след като почнах да прилагам методите от книгата.
Иначе навремето и аз съм мислила за самоубийство и днес се смея на глупостта си. Дори стоях с нож в банята и бях пред отрязване на вените си, но си казах - е, и утре е ден.
Един ден ще умра, разбира се, но поне ще съм живяла доста добре, щастливо и за мен смислено...забравих да отбележа, че междувременно почти обиколихме света и 4 пъти в годината сме на непознато и екзотично място извън Европа.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 81aeb1280f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали е уместно, но ето каква поговорка прочетох наскоро:

"Ако не от друго, поне от едното любопитство живей"

За мен това е много позитивно. Не зе захлсвай толкова по ню ейдж книжки... Не всички си струват.

Проблемите ти са досадни, но не са големи. Въпрос на малко време е да се оправят нещата.

Успех!!!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f7c7de6212
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нека ти дам едно предложение, завържи си очите преди да преминеш през пешеходната пътека и когато светни червената светлина за пешеходците тръгни да бягаш към другия край, ако ти е писано ще уживееш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f7c7de6212
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не го мисли, взимай брадвата и са беси.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 479d59ad90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не чети Хей, Силва, Кехоу и др. Те не струват. И аз ги четях и не само, че не постигнах нищо, а стана по-зле. Чети Екхарт Толе. Има и клипчета в нета.

А между другото ако се замислиш, винаги има за какво да си благодарна в живота си. Здрава си, имаш какво да ядеш, имаш покрив над главата. Много хора и това нямат и пак са благодарни. Вместо да гледаш какво нямаш, гледай какво имаш. Може да ти се струва незначително, но това, което имаш не е малко.

Има един мъж, чиято жена и дете са починали при раждането и човекът бил съсипан, мислел за самоубийство. Но сега е щастливо женен за друга, има деца и пак е щастлив, се смее, радва се на живота. В твоя живот какво толкова е станало, та чак да се самоубиваш. Оценявай малко хубавите неща в живота си.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: beba5a25c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на психиатър. Това е болест и то - много сериозна. Вероятно ще пиеш хапчета през целия живот, но качеството на живота ти ще се повиши от 0 на 100!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 598ba327df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съветът ми е да започнеш начисто.Ако нямаш пари..временно се подслони при родителите си,намери си нова работа и готово.Знам,че е лесно на думи и трудно на действия,но ще се справиш. :)
~~nessi~~

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0717bbce29
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки е имал тежки моменти и му е минавало през ума да се ''самоубие''. Това както каза #1 не е решение - един път се живее. На всеки му се е случвало в даден момент от живота да му върви само на лошо и наистина е подтискащо. Не се бой, в даден момент всичко ще се нареди от самосебе си и ще ти мине без да усетиш. Ако пък живота ти е еднообразен - разнообрази го. Намери си занимания и прави нещо ново освен ежедневните неща на които си свикнала. Иди гледай филм, ако имаш възможност или се разходи някъде, запиши се на курсове по езици (има безплатни предлагани от общините), запиши се на някакви танци ако ще просто ей така за да се разведряваш, или пък на йога. Знам че ти е трудно и особено това че нямаш работа в допълнение също те товари. Направи едно добро, хубаво направено св и мотивационно писмо, като избягвай да е стандартното на което всеки разчита и е копи-пейст едва ли не. Не се притеснявай да опишеш истинската себе си и да покажеш на работодателите за които ще кандидатстваш защо си най добрата и какво твоето наемане ще донесе на компанията.

Може пък и да пробваш нещо ново за самата себе си. Нямаш работа, нямаш приятел (бреме), ами може да опиташ в чужбина пък и да изпиташ нови изживявания и запознанства, пък кой знае - всичко става. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0717bbce29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всеки е имал тежки моменти и му е минавало през ума да се ''самоубие''. Това както каза #1 не е решение - един път се живее. На всеки му се е случвало в даден момент от живота да му върви само на лошо и наистина е подтискащо. Не се бой, в даден момент всичко ще се нареди от самосебе си и ще ти мине без да усетиш. Ако пък живота ти е еднообразен - разнообрази го. Намери си занимания и прави нещо ново освен ежедневните неща на които си свикнала. Иди гледай филм, ако имаш възможност или се разходи някъде, запиши се на курсове по езици (има безплатни предлагани от общините), запиши се на някакви танци ако ще просто ей така за да се разведряваш, или пък на йога. Знам че ти е трудно и особено това че нямаш работа в допълнение също те товари. Направи едно добро, хубаво направено св и мотивационно писмо, като избягвай да е стандартното на което всеки разчита и е копи-пейст едва ли не. Не се притеснявай да опишеш истинската себе си и да покажеш на работодателите за които ще кандидатстваш защо си най добрата и какво твоето наемане ще донесе на компанията.

Може пък и да пробваш нещо ново за самата себе си. Нямаш работа, нямаш приятел (бреме), ами може да опиташ в чужбина пък и да изпиташ нови изживявания и запознанства, пък кой знае - всичко става. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 897e583bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Започваш наново... как да се излиза. Я се стягай! Хубав млад човек ще се самоубива... Никакви самоубийства! Яко напред и това е... каквото ще да става.

Хайде пак за правописа няма ли да кажете нещо заядливи идиоти такива :)?

Поздрави, Узунов

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1ed05878d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   аз също съм се замисляла, имала съм много тежки периоди, обаче не трябва да е предаваш. всичко зависи от теб ( имам предвид нагласа и т. н. )!
просто си спомни всички хубави моменти от твоя живот и ги запиши на един лист заедно с нещата, които обичаш да правиш и те карат да се забавляваш.... помисли си добре и работи в тази нагласа, можеш сама да построиш живота си по начин, по който искаш! прави упражнения, влез във форма, придобий самучувствие, изкарай наново курсовете, учи, не се пренатоварвай и когато постигаш добри резлултати ще чувстваш удовлетворение... излизай с приятели, ходи на възможно най-много места, пробвай нещо ново, когато лошите мисли дойдат в главата ти- отхвърляй ги. помисли си колко много хора те обичат и какво би им причинила ако умреш.. помисли каква травма би било за тях и колко още живота ще се сринат.. помисли си колко много неща те очакват тепърва и ти предстоят. представи си, че те очаква възможно най-хубавото- успехи, щастие, брак с човек, когото обичаш, кариера и т. н. ами ако срещнеш любовта на живота си? ! струва ли си да изпускаш всичко това, заради лош период в живота... осъзнаваш ли колко по-зле може да бъде всичко- има хора с тежки заболявания, които страдат всеки божи ден, хора без нито един близък, хора с психически проблеми, хорри без пари за вода или храна, без покрив на главите и какво ли още не. радвай се на това, което имаш, оцени го, а това което ти липсва- създай го ако е възможно! не се предавай!
един път се живее и има толкова красиви неща на този свят- пътувай, рисувай, пей, намери си хоби, нещо, което да те погълне изцяло, шосвети се на дадена цел, захвани се сериозно с живота си и го изживей точно както на теб ти се иска, пробвай да елиминираш всичко, което ти пречи, а ако няма начин просто промени своята нагласа
варианти хиляди и ти го казвам от личен опит.. бях на същото дередже, но промених живота си
успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker