Как чистите вкъщи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как чистите вкъщи?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3319 пъти
Здравейте, интересува ме как почиствате дома си. Какви препарати и начини за почистване използвате? Колко често чистите, миете прозорци, бършете прах? Да започна аз, за съжаление не сме големи чистници вкъщи Веднъж седмично пускаме прахосмукачка и бършем прах. Веднъж на 1-2 месеца мием прозорците. Понякога минавам с мокро и препарат, но не всеки път При вас как е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 999cc74d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз си правя списък - обожавам списъците въобще. Като някаква церемония :-) и после си тиквам. Понякога си слагам и срокове. До 13:00 гардероб. После пускам музика. Превръщам го в забавление. Обичам да съм сама като чистя. Имам си своя ритуал. Иначе. Прозорците веднъж на сезон заедно сэс завесите. Прах и тупане всеки ден. Отнема ми 30 мин. Прахосмукачка през уикенда. А ррез 2-3 дни минавам с мокър парцал. В банята фаянса на две седмици. Всъщност на две седмици цялото почистване е по-подробно и прецизно.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: aa39af683b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз съм някаква манячка на тема чистота. Не обичАам да ходя по трохи или нещо такова. Пускам прахосмукачка всеки ден ако имам друга работа то тоава през ден. Праха също, а банята задължително на всеки три дни. това за мен си е като мое си лично нещо, което много обичам да правя.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 63748c654f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   2 пъти седмично с прахосмука. 2 пъти седмично прах и след това с препарат за дървени плоскости и антистатик за пластмасите и др. гладки повърхности. 3 пъти седмично тоалетната с антибактериален препарат. 2 пъти седмично банята. 1 на 2 седмици прозорците.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7e8a08b659
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, ако се интересуваш кое те кара да правиш списъци - чети за холерика като вид темперамент както и за страха от смъртта. При теб е ОК, но има хора, които прекаляват и се изражда в нервно разстройство, така че внимавай с таблици, списъци и при възможност се стреми да ги ограничиш за глупави и неважни неща, защото потребността ти от тях може да се изроди в нервна болест.

Сега по темата - то много зависи колко хора живеят в жилището, колко голямо е жилището и какви хора живеят (деца има ли, възрастни хора има ли), има ли домашни любимци и дори зависи всичко от материалите на пода, колко мебели има, колко е мръсен въздуха на населеното място, в което живеем и разбира се - какви са нашите потребности за чистота.

Ние живеем двама в голям град в голям апартамент, по цял ден сме на работа и чистя 1 път седмично основно и два-три пъти пускам прахосмукачка. Прозорците ги чистя два пъти в годината, защото няма по-голяма нужда, а и са огромни и отнемат един ден работа. Имам си свои приоритет - чистя банята и тоалетната два-три пъти на седмица и пера спалното бельо всяка седмица, кърпите и по-често и двамата обличаме всяка дреха само по веднъж и така два комплекта дрехи на двама човека на ден отиват в прането и тук имам работа както и в готвенето всеки ден на прясна и качествена храна.

За препаратите инвестирам в маркови, но пък не слагам толква много. Ако човек е елергичен или иска да спести пари - за подовете можете да ползвате сапун за под или сами дори да настържете сапун за пране.... , за банята - смесете сок от лимон с вода и спиритус. Прозорци се чистят лесно с специалното приспособление за прозорци, но не се ползва препарат за прозорци, защото бързо изсъхва, а си правите свой микс от настърган сапун и вода и пръскате, после се минава с приспособлението и готово.
Внимание с естествен камък - не ползвайте нищо, съдържащо киселина. Внимание с естествен паркет - препаратите за ламинат не са подходящи и по-добре само с вода и малко сапун, има течен за подове с много хубава миризма.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 97bb24e06f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер едно

Вчера писах през телефона и не успях хубаво да обясна. Ето как изглежда един такъв списък:

Разделям си листа и си изписвам отделните стаи. Например:
Всекидневна:
1. Да изтупам
2. Прах
3. Завеси и т. н., след това си подреждам номерцата в тяхната последователност, в която си мисля, че е редно да го правя. Превърнала съм го в ритуал някак :) Сядам сутринта в деня за основно почистване, правя си кафе и започвам да си организирам деня. Така хем не забравям нещо, хем ми е някак прилежно и работата се онагледява. Обичам да слагам "тик"-овете, когато свърша нещо. После задрасквам цялата стая и преминавам към следващата от списъка. Правя си списък и по празници. Те са от няколко страници: Пазар, Трапеза, Филми, Подаръци и в продължение на една седмица всеки ден се сещам нещо и си го дописвам, или махам друго.

Понякога, когато ще пазарувам повечко неща също правя списък.

Помагат ми да организирам по-добре времето си и да не забравям и ми е страшно забавно да го правя.

Иначе всичко за този тип темпе4рамент отговаря за мен, освен избухливостта. Но като дете бях много избухлива. С напредването на възрастта се запалих по източната религия и различни медиативни практики и оттогава това е отшумяло. Моите приятели казват, че съм най-тихия човек, когото познават. Аз никога не викам примерно. И даже е странно, защото иначе съм страшно енергична и лесно се възпламенявам за някаква идея, кауза или работа.

Да не спамя повече темата съссвоята особа :) Благодаря

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b80d8af647
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами аз съм работещ момиче, за това чиста в неделя или ако имам друг ангажимент, през неделя. При мен чистенето е различно, ако не е много мръсно просто пускам прахосмукачката и измивам пода на кухнята, банята и коридора. Ако обаче реша, че имам нужда от повече чистене, тогава мия прозорци, чистя мивки, с парочистачката чистя стените на банята, в кухнята чистя хладилника, микровълновата, печката... бърша прах, чистя тоалетната чиния... абе, започва се едно голямо лъскане и търкане на всичко за което се сетиш. Но това го правя най-много веднъж месечно. Иначе казах ти, подовете, килимите с прахосмукачка и това е. Не ми се занимава всяка седмица да си губя по цял ден в чистене.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4bf1707655
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато нямах дете метях(с прахосмукачка) и миех всеки ден. Бърсах прах също всеки ден. Прзорците ги миех веднъж месечно и пердетата ги прах също веднъж месечно. Много обичам да подреждам и като чистя да си пусна музика.
Сега, когато имам дете също чистя почти всеки ден, но обикновено малкия разхвърля след мен.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 131e9cbff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз чистя през ден, през два, по някой път и всеки ден. Зависи от времето, особено ако е хубаво, отивам да почистя и в комшиите. Когато времето е лошо ме мързи. Случва се веднъж месечно да не почистя цяла седмица, например когато съм в цикъл. Прозорците ги чистя всяко лято или когато вече не може да се погледне през тях от мръсотия. Чистя всичко с препарат за стъкла- телевизора, мебели дори се подмивам с препарат за стъкла. Този препарат за мен е много важен, защото ако го няма, не влизам да се изкъпя. Използвам го за шампоан, сапун и като спрей за тяло, дори и като за прах, когато пера на ръка.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0c1f7fa740
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо да не сте големи чистници? Напълно нормално си е това, което описваш да се прави 1 път седмично.
Аз, да ти кажа, не съм се замисляла колко пъти седмично чистя. Сега като се замисля, най-най-много 2 пъти седмично изчиствам по-основно - бърша прах, мета и минавам с парцал, изтупвам. През другото време през ден слагам по една метла. Е, това е неблагодарна работа - днес си избърсал прах и си измел, на другия ден все едно нищо. Не съм маниак на тая тема, но и няма да оставя да се зарине в прашуляци и мърсотия.
Няма как...
Чаршафи сменям на 2, понякога се случва и 3 седмици.
Пера на ръка и, нали се сещаш. Дрехите през зимата с дебелите големи неща е трудно.
Но е хубаво да се подържа чисто, енергията в дома е по-хубава, когато е чисто. Е, не бива и да се изпада в мания... За готвенето - готвя. По-евтино излиза, и по-вкусно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0410a26139
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отварям всички прозорци за 15 мин и то си става чисто. Преди Коледа минавам и с метла

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0d6f05319f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз два пъти в месеца пускам прахосмукачка и после мокър парцал. Тия всичките, които пишете, че прахосмучете всеки ден, май преувеличавате. Но живея на висок етаж, последен и няма много прах и всеки ден проветрявам и всеки трети ден пера. Преобуване в коридора! Без пушене!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c792f587cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Живея в близост до парк и тук няма много прах. Аз пускам прохосмукачката през 1-2 дни навсякъде, пода с мокър парцал, кухнята почиствам с препарат, банята и тоалетната също... Най-ме дразнят разни шишенца и тубички, които трябва да махам, за да почистя под тях. Най-трудоемкото ми е да чистя печката и около нея от мазнина-имам препарат, това ми отнема цялото време през които мога да оправя набързо всичко по-горе.
Праха го чистя един път в седмицата, а прозорците 1-2 в годината... По принцип не обичам да чистя, но се налага, няма как. Предпочитам и обичам да готвя... през ден.
Моят проблем, е че ми е трудно да хвърлям и ми се събират неща, които не ползвам, но и не ми се хвърлят и ги оставям...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9ab86f047b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Има огромна разлика между жилище в град и жилище извън него. Триетажната ни лятна къща, която е извън София, има нужда от много по-малко грижи, отколкото двустайния апартамент в центъра, на който ако не му измиеш прозорците веднъж седмично, не виждаш ден ли е нощ ли е навън. Така че жилището в града се чисти всяка седмица от-до. Къщата в провинцията - веднъж на сезон основно чистене и след това на две седмици веднъж прахосмукачка, прах и измиване на стълбища и тераси. Там като пера напролет пердетата, изхвърлям бистра вода от легена, просто е чист въздухът.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e86bb8acaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Чистя много стриктно и акуратно - прахосмукачки, миене, триене, прах и т. н. И не чакам да баталяса и тогава, а поддържам всеки ден чистотата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker