Не изпитах ужас от екзекуция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама
  

Споделена история от Други

Не изпитах ужас от екзекуция
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1962 пъти
Случайно гледах клипче, на което боец на Ислямска държава обезглави заложник. Мислех, че ще изпитам ужас, но изненадващо не изпитах нищо първоначално. После се замислих, че не съм изпитал нищо и се почувствах силен от този факт. Гледах и друг клип и дори изпитах задоволство от себе си и смесени чувства към екзекутора - отвращение, жалост, че е с промит мозък и леко уважение за силата на духа му.

Възможно ли е да съм психопат или социопат, след като не изпитах състрадание? Сега започнах да се притеснявам за себе си от този факт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: c75fc3284b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не си психопат, просто имаш силна психика, да ти кажа такива клипчета са полезни за каляване на психиката.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1076b04cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не си ненормалник, спокойно. При вас, мъжете, способността да почувствате емпатия т. е. да преживеете страданието на друг човек е силно занижено заради тестостерона, но и заради самото функциониране на мозъка. От вас се е искало да сте ловци и бойци (да убивате), а от малки ви възпитават и днес да подтискате чувствата си.
Освен това тези клипчета са обработени така, че да не се показва цялата гадост тост тези клипчета са олекотени, а голяма част са и фалшифицирани - особено последните с разстрелите на „шпиони“.
Освен това Холивуд така ни е обработил вече, че вътрешно сме приели, че това не е истина, а ти като виждаш истинско насилие на видео така явно ги премаш като филм. Не вярвам, че ако би видял нещо такова на живо не би изпитал емпатия.
Самият факт, че си задаваш такива въпроси говори за това, че си нормален. Психопатът не си задава такива въпроси, а прави клипчета с обезглавявания.

Спри да гледаш иначе такива неща и да се вкарваш във филми

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 99e594d5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не, просто си млада душица и не осъзнаваш структурата на мирозданието и взаимовръзките в него. Споко, всички сме били такива някога.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9ad81919e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз лично си издрайфах червата (с извинение) след такъв клип и дни след това не бях на себе си. Хич не ми се кали психиката, даже напротив.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9c451354da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   2, умишлено не описах подробности, но определено не беше нагласено и беше снимано със всичките му гадории. Дори боецът не успя да му пререже гръбначния стълб и после трябваше да го довършва с брадвичка. Явно е новобранец. През това време му изкачаха всички вътрешности от областта на гърлото и шуртеше кръв като за световно. После сложиха главата му върху трупа му, а на края го окачиха обезглавен на кука на самата улица покрай минувачите за назидание.

Дори се възхитих на екзекутора, но и изпитах отвращение в същото време към него. Но не ми беше жал за жертвата, защото някак не се мъчеше - вероятно или са го упоили, или се е примирил с това, което му се случва.

Веднъж съм виждал на живо трупове в напреднал стадий на разлагане в морга. В смисъл те бяха намерени дни след смъртта им, някои убити, имаше и с прободни рани. Бяха сини. Трябваше да вземем един познат, за да го погребем. Няма да изпадам в подробности, само ще ти кажа, че другите изобщо не можа да влязат в залата с труповете, а стигнаха само до там, където правят аутопсии заради ужасната смрад и излязоха повръщайки. А ако ти кажа каква гледка е вътре... Та дори и тогава не изпитах по-специални чувства, защото някак не ги възприемам като умрели, а като просто предмети.

3, мисля, че една от причините да не ми беше жал за него, е, че осъзнавах, че това не е краят на съществуването му. Имах чувството, че той продължава да си бъде около тях макар и мъртъв. Чувствах някак, че той макар и обезглавен, е победител в цялата ситуация. В смисъл, че дори и да го убият тялом, не могат да го убият духом.

А най-интересното от цялата работа е, че не мога да гледам как колят животно. Веднъж гледах, като клят агне и ми беше кофти за агнето, защото се чуваха гърлени звуци, докато му прерязваха гърлото и риташе отчаяно.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1076b04cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Авторе, „благодаря“ за подробностите, но пак ме караш да мисля, че на живо няма да търпиш така без емоция да гледаш най-малкото заради звуците, които си чул при коленето на животно - дори това да са изтрили идиотите от ИС, пак стига...
Не знам иначе къде ги гледаш тези клипове, но спри!
Иначе това, че можеш да гледаш трупове не е нещо изключително - все пак хората в моргата са също хора.
Подходящ си за Армията, можеш и добър лекар да станеш, а с твоята хладнокръвност и добър следовател и прокурор. Мои познат е прокурор в голям наш град и е виждал какво ли не, а само едно захвърлено в кофата бебе го е измъчило най-много. Не обича да разказва за такива работи иначе, защото мисля, че му е писнало и не му е интересно.
Жестокостите и воаьорството да ги гледаш е човешко - в Средновековието в Западна Европа подобни сцени са били нещо нормално на всеки площад, измъчвали са и са горели хора. Колкото до ИС - това са особено прости хора, защото дори не знаят явно как да убият някого хуманно - пълни неноралници.
Аз съм жена, но ако такива тръгнат да нападат страната ни, изобщо не бих се поколебала да им пръсна мозъка. Не ме е страх от тях, защото ги намирам за примитивни и глупави. Само с жестокост не става, а шариат у нас е имало и сме живяли 500 г. в него без да ни пречупи. Моят край се е освободил едва през 1912 г. и прабаба ми си помнеше турците - израстнала съм с истории как са ни колили, но и как наши хора са ги причаквали да им светят маслото :)

Като млада гледах децата на едно много богато семейство, в което жената беше страшно пълна. Винаги е била такава - като добродушна кравичка беше, отстъпчива, мила и най-добрият човек на света направо - правеше път на мравките с две думи. Един ден както си пихме кафето в кухнята ми сподели, че е убила двама човека. Ей така - без всякаква емоция.
Мъжът ? работил за някаква фирма в Южна Африка и живяли там като им били малки децата. Понеже били бели и богати са живяли в нещо като форт - оградени със стени и охрани. Били обаче 90-те години, а чернилките там и до ден днешен умират масово от СПИН, но по онова време имало някакво вярване, че като изнасилиш деца ще се излекуваш от СПИН. Много нападения имало и цялото семейство спали в една стая от страх. И така - един ден докато жената си готвела в кухнята, влезнали двама през прозореца, разбивайки и решетки и всичко. Тя без да се замисли извадила пистолета от престилката си и ги очистила. Без никаква емоция разказваше и си пихме кафето. Замислих се за себе си дали бих могла като жена да реагирам толкова бързо и хладнокрувно и отговорът ми беше - ДА, ще им пръсна главите на такива без проблем.
Гледала съм също клипове като този, който описваш, но може би малко по-софт и при все не изпитвам също жал към жертвата, защото не мога да помогна, а изпитвам отвращение към убийците, защото са прости, примитивни и глупави и не заслужават да отнемат живота на по-висши и умни от тях хора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8302594fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко брат :D

Друго е да гледаш 'dagestian massacre' и да си викаш бати тъпото нищо не става.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c198e1601c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами виж го на живо и ще видим дали ще си "силен" отново. В нета е лесно, клипчета, млипчета, а у...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4a0db5258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ми не не си психопат, ама май ти се иска.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4a0db5258
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, смешен си. Ако беше психопат какъвто искаш да бъдеш нямаше да седиш тука и да се обясняваш какво можеш да гледаш. Аз лично съм момиче на 14 години и никога не съм изпитвала жалост и състрадание към нищо и никого но не мисля че съм психопат. Това че някой има склонност към убийство не значи че е психопат.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 344ad71541
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   7, гледах го преди малко, но не ме впечатли особено, даже е нищо в сравнение с това, което гледах. Но се натъкнах на друго - 3 guys 1 hammer. Ей това вече малко ме впечатли. Даже мисля да спра до тук, защото едва ли ще мога да понеса повече след това. Тези са по-зле и от Ислямска държава хаха

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9c451354da
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, ами, не, не искам да съм психопат, иначе нямаше да се притесня. Точно затова се притесних да не съм социопат или нещо подобно. А ти между другото не си психопат, а си социопат според мен, щом абсолютно никога не си изпитвала състрадание. А и "Това че някой има склонност към убийство не значи че е психопат" потвърджава това. Според мен всеки сколене да убие, е поне социопат, изключвам случаите на самозащита.

Аз след като гледах 3 guys 1 hammer, вече установих, че определено изпитвам такива емоции и се успокоих, защото със сигурност не искам да съм такъв тип. Искам да изпитвам нормални човешки емоции като всеки друг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e750f8689b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Стани патоанатом. И без това са супер дефицитни в БГ.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 344ad71541
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, за съжаление вече съм завършил друго. Иначе жена ми в момента следва медицина и си говорим редовно за моргата, която посещава в упражненията. Когато ми разказва, направо ми се къса сърцето, че не съм следвал и аз медицина или за патоанатом. Всъщност навремето исках да следвам медицина, но 6 2 г. ми се виждаха много и следвах съвсем друго. Започнах да чувствам медицината като мечтата, която съм изпуснал.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b492951f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хаха а дали няма да ти пука за собствената ти екзекуция? Всеки може да гледа как хвърчат зелки и кръв, и аз съм гледал адски много сирийски екзекуции с рязане на глави, разстрел и откъснати ръце, крака, и не съм станал по-силен от това. Обаче бас държа ако ти опрат ножа до врата, няма да изпитваш уважение за духа на екзекутора ти, а ще се насереш, не си силен когато зяпаш вкъщи как трепят другите и се кефиш, ако реално ти опрат патлака в тиквата бас държа, че ще ревеш и ще се молиш и ще се чувстваш доооста по-различно)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4a0db5258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Имаш жена? Значи си над 20 години? Каква ирония, от това което си написал изглеждаш на 12 бе човек! Не знам какви са тия глупости дето си въобразяваш, ама май доста свободно време имаш и от скука вече и психопат стана, хахахаххахаахах. Голяма забава.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 344ad71541
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   9, 10, 16 с хаш a4a0db5258. Няма нужда да пишеш различни коментари от името на различни хора. Вече ти обясних, че НЕ искам да съм психопат и не виждам смисъл да го дъвча още веднъж. А и е малко странно дете на 14 да ми казва, че изглеждам като на 12, нали се сещаш?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: dfc872329f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Има един канадски сайт... казва се "Best Gore". В него има клипове и снимки от ситуации като ексекуции, че дори и по-лоши (няма да изпадам в детайли). Просто казвам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ffdcba0d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Нищо ти няма. Обаче това, че има такива клипове навсякъде и ги гледат и деца е много опасно. По такъв начин се изкривява психиката...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 81c7ec9ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Не си психопат, просто имаш силна психика! Психично болните не осъзнават, че са такива! Така, че успокой се, съвсем норнален човек си! Има много хора, които са като теб, просто не са чувствителни или както казах имат силна психика! Ако вече изпитваш задоволство да виждаш такива неща, тогава вече имаш проблем(но те не са психопати, а садисти), ако обаче не ти е хубаво да ги гледаш, а просто ги издържаш без да ти става гадно, значи нищо ти няма!

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4a0db5258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Абе авторе аз не пиша от името на различни хора, къде го видя това? Просто изразявам мнение, нали затова си я писал тая тема, или е за да се похвалиш че си психопат? Хахахха. И да, щом 14 годишно момиче ти казва че изглеждаш на 12, значи представи си колко смешно трябва да изглеждаш. Моля те, намери си работа и спри с тези клипове че като те гледам, не психопат ами маняк си станал. Сега 100% модераторите няма да публикуват коментара защото казвам истината, ЛЕЛЕ. :Д

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 344ad71541
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, ела да се запознаем, преди да си правиш заключения за мен от един пост. Ела ми на гости, ще те разведа на работа, ще видиш с какво се занимавам, къде и как живея, как си прекарвам времето. После вече ако кажеш, че съм на 12 и имам прекалено много време, ще приема мнението.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4a0db5258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Спориш с 14 годишно момиче за глупости, мисля че това говори достатъчно за теб. Аз спирам с това защото имам доста по-важни неща за вършене от това. И повярвай ми, не искаш да се запознаваш с мен, хората които ме познават не са очаровани от мен. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 344ad71541
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24, аз не споря с никого, просто си обсъждаме тук, нали за това е този сайт, а и това, че си на 14, не те прави по-малко човек. Аз не страдам от предразсъдъци. В душата ми има място за всякакви хора, дори и за тези, които ме мразят и ме обиждат. А такива е имало много, особено когато бях на твоята възраст, най-вече заради произхода и религията ми (макар че никога не съм ги демонстрирал, още повече че учехме в елитна гимназия и се предполагаше, че сме интелигентни хора), но хора всякакви и всеки има право да мисли каквото му душа сака, включително и да ме мрази, защото живеем в свободна държава за щастие. Извинявай, ако има нещо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a4a0db5258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Не, няма нищо и аз се извинявам, че реагирах агресивно, но съм си такава, точно затова и казах, че повечето хора които ме познават не ме харесват особено...

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6befbfdc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Авторе какво стана? Психопат ли си или не?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 344ad71541
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Мисля, че не съм (все още) (или поне така казват хората с бели престилки, а и съседите ми по легло с ръкави вързани отзад са съгласни), но знае ли човек

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker