Мечта от малка да си имам куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мечта от малка да си имам куче
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1731 пъти
Здравейте! Имам мечта от малка да имам куче, но тъй като живея в апартамент майка ми не ми дава. Родителите ми са разведени и баща ми преди половин година взе самоет. Грижих се за него, ходих при баща ми специално заради него и баща ми без да ми каже го върна. Много ми е тъжно и болно. Може на някои хора да им се стори смешно като цяло това, но това тогава беше моя мечта, която се сбъдна и после ми я отнеха. Живея при майка си. Тийнеиджърка съм. Майка ми наскоро се съгласи за куче, но при условие то да е малко и да не расте голямо. Най-много ми допадна Померана и майка ми го хареса, обаче се консултирахме с един човек, които се занимава с кучето и каза, че породата е кекава, че се разболяват много и т. н и не го препоръчвал. Отделно познати на майка ми са й казали, че помераните били злобни, лаели на други кучета, не подлежът на дресировка. Пиша тук, защото искам мнението на хора, които знаят наистина за породата от личен опит.

МОЛЯ ВСЕКИ, КОИТО ИМА ИЛИ Е ИМАЛ ПОМЕРАН ДА МИ НАПИШЕ ЗА ХАРАКТЕРА МУ, ДРЕСИРОВКАТА И КАТО ЦЯЛО С КАКВАТО И ДА Е БИЛА ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН, ЗА ДА ДОБИЯ ПРЕДСТАВА!
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 95b9201815
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Колко ви е голям апартамента и имаш ли време всяка сутрин преди училище и всяка вечер да го изкарваш?
Кучето е голяма отговорност - иска внимание, РАЗХОДКА, обучение. В апартамент е трудно да се гледа, а ако си прекалено малка или безотговорна пак майка ти ще се занимава и затова не ? се иска. Вземи си котка да ти е мирна главата или като порастнеш, имаш свои дом и отговаряш - тогава. Освен това кучето струва пари - храна, лекар, кастрация, ваксинация.
Жалко, че си ходл/а при баща си само заради домашния любимец.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 21ff39439e
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Кучето не е толкова голяма отговорност колкото всички си мислят. Аз имам куче от 3 години и го обожавам, не мога да си представя живота си без него. Моето куче е йоркширски териер. Помераните също много ги харесвам, а това че били кекави не е вярно. Това попринцип го казват за всички дребни кучета, но е мит. А и за кучето не отиват толкова много пари, докато е бебе се правят три ваксини и само те са малко по-скъпи, иначе обезпаразитяване само трябва да се прави всеки месец и е между 5 и 10лв. Отделно това е единствено храната. Не мисля, че това са много пари. А за разхождането - на малките кучета и половин час разходка им стига. Моето куче го разхождам за максимум един час на ден като е хубаво времето, и 10-15мин. като е студено. Вземи си куче, няма по-голяма радост!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8d15cc634e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не съм ходила при баща ми заради кучето. Аз даже не знаех, че ще взима. Просто ми го съобщи и тъй като обожавам животните ходех всеки ден сутрин преди училище да го храня и да се занимавам с него. Но аз не живея при него и помагах и все пак, не е уместно изказването ти! Мисля, че беше излишно.
На 16 години съм и съм достатъчно отговарна. Иначе ще имам нужното време.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 95b9201815
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, на 16 си действително вече голяма, но пак остава въпроса какво правим като отидеш да учиш - на майка ти ли?
И все пак си знаеш, сега трябва да убедиш майка си.
Защо баща ти е върнал кучето?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 899af39531
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Върна го, защото е сам и от сутрин до вечер е на работа. Иначе ще бъда 1ва смяна сега и ще мога да се грижа за него. Ще го извеждам преди да отида на училище, после майка ми ще си е вкъщи до 9-10, а аз до 13 на училище и после ще се оправям аз. Майка ми ще ми дава една ръка, когато е наложително. Аз я обедих да вземем, ама някакви хора постоянно и говорят, че помераните са злобни, трудно се дресират и т. н., а тя винаги вярва на други хора. Затова и искам някой който знае от личен опит да ми обясни. А и се чудя между мъжко и женско и въпросът ми е дали наистина при женските било много страшно с това разгонване(навсясъде цапали с кръв- от форумите съм чела като цяло за женските кучета)

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9e8302817f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Помераните, колкото и да са малки, толкова много им пада козината, че ще чистите цял ден, освен това урината им много мирише. Хубава порода е Йоркширският териер, Френският булдог, може и Джак Ръсел териер. Аз имах болонка, като цяло е супер куче, но ние така и не успяхме да го възпитаме, опика мебелите и станаха на стърготини, освен това криехме обувките си, защото ходеше до тоалетна там и ги дъвчеше. Както и да е. Може да си вземеш и болонка, но трябва да отделиш повече време за дресировка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 925a854a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Взех си Померан. За сега ме слуша, много е сладка и енергична, игрива и постоянно ме ближе. С пикането и акането ще се справим с времето. Изключително умна, а е на 2 месеца. Носи ми паничката като иска още храна, играем си с малка топчица-гони я. Не знам дали е късмет, но е прекрасна!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9e8302817f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Честито :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker