Ето и моята история - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121580)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18629)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ето и моята история
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1937 пъти
Аз нямам проблеми, защото разбирам, че проблемите са творения на ума, умът обича да създава проблеми и след това да се опитва да ги разрешава, създавайки нови проблеми. Има просто ситуации, които или трябва да променя, или трябва да напусна, или да приема безусловно без да се съпротивлявам. Тогава нещата обикновено се променят от самосебе си и ситуациите се обръщат в моя полза. Знам че нищо в живота ми не е случайно и има своето дълбоко значение. Затова приемам с благодарност всичко, което ми се случва. Когато съдбата ми подхвърли неприятна изненада аз не страдам, а си казвам: "И това ще мине! " И винаги става така. Казвам си същото и в моменти на голяма радост и отново съм прав. Осъзнавам, че ми е необходимо много по - малко от всичко, което желая, затова съм благодарен за всичко което имам. Разбирам, че щастието не е в това да получаваш, а да даваш. Когато трупам материални неща, които не са ми необходими или се отдавам на удоволствия, това не ме прави истински щастлив освен за кратко, след това егото започва да иска още и още. Но когато дам на някого нещо от сърце без да чакам нищо в замяна, това ми носи радост за дълго. Същото се отнася и за любовта и за отношенията ми с хората, просто давам с любов и това ме прави щастлив.
Благодаря Ви, че прочетохте моята кратка история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 23a95fd546
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Уау, на колко години си, ако не е тайна и от какъв пол си?

Доста си осъзнат. Както добре разбираш, ние имаме двойствена природа. От една страна ни води егото, което използва ума, за да ни накара да искаме да притежаваме, да се отъждествяваме с материални неща, вкл. и тялото ни и умът ни, създава неудовлетвореност, проблеми, за да има вътрешна борба и да излиза победител от ситуацията и така да се утрвърди като още по-необходимо, иска да сме над другите, присъща му е горделивостта, постоянно се сравнява с другите (от там и завистта и злобата), обича да се фокусира върху бъдещето (какво може да се постигне, което сега ми липсва - фокусира се върху липсата) или върху миналото (обидите, униженита, обвиненията към другите).

От друга страна сме съзнание - то се фокусира върху сегашния момент, без да има очаквания в бъдеще, изживява пълноценно всичко, което предлага СЕГА, не съди, не критикува, винаги приема, обича, благодари, цени. Служи си с интуиция - знание отвъд логиката и ума. Живее в изобилие, защото няма желания, няма очаквания, няма липса и неудовлетвореност, радва се на всичко, което е дадено сега.

До тук почти нищо ново за теб. НО трябва да разбереш и още нещо. Не се фокусирай само върху втория аспект. Просто приемай и наблюдавай и двата си аспекта, без да се утъждествяваш с нито един от тях. Това е вече ново ниво на съзнание. Тогава двете на пръв поглед противоположности стават партньори. Защото ако отидеш в другата крайност и отречеш егото, то тогава ще се превърнеш само в духовен, но ще избягаш от човешката си същност. А ако двете се съчетаят, можеш да постигнеш всичко. Например използвай егото си да си задаваш бъдещи цели, в същото време използвай осъзнатостта да се концентрираш върху конкретната стъпка СЕГА. Т. е. хем да имаш цел, хем основно да си концентриран върху стъпката, което правиш във всеки един момент.

Ако си само осъзнат, но си подтиснал егото си напълно, то тогава просто приемаш всичко и спираш да действаш. Имаше един индийски факир, който дотолкова се вманиачил в неправенето, т. е. осъзнаването, че спрял да говори с години и седял почти неподвижен. Разбира се, излишно е да се отива в такива крайности. Няма лошо да притежаваш вещи, но не трябва да се отътждествяваш с тях, просто се заигравай с тях, изпозлвай ги да добиеш опит и с физически неща, за да имаш по-широко съзнание. Не трябва да се ограничаваме само с едната полярност. Лошо е да си материалист, но е лошо и да са САМО духовен.

Точно затова сме на Земята, защото тук като хора имаме невероятната възможност да съчетаем в себе си и двете сили. Това и ангелите не го могат - те могат да само дуовни, демоните могат да са само егоистични, но ние можем да сме идвете едновременно и тук се крие невероятната опитност, която можем да изпитаме. Това е целта на Вселената ние да изпитаме всичко от А до Я. Самата Вселена обича да създава и притежава материя, само виж колко много небесни тела е създала и продължава да създава всяка секунда. Така че защо и ние да не притежаваме.

По начало е съществувало само съзнанието, но то самото не е било самоосъзнато, тъй като не е имало с какво да се сравни. Вселената е създала егото, за да можем, минавайки през его да осъзнаем, че сме били осъзнатаи. Т. е. вече имаме самоосъзнато съзнание или самосъзнание, което е вклюва в себе си съзнание и его и то като сътрудници. Това е революционно ново и много по-дълбоко ниво на съзнанието.

Между другото най-големите гении са гении, точно защото са достигнали до самоосъзнаването - това са Айнщайн, Стив Джобс, Исак Нютон и т. н. Те са черпели своите идеи от интуицията и осъзнатостта си, а не толкова от ума. Ето как подобно на Вселената са сътворили нови форми. Всички ние сме физическо и съзнателно проявление на Вселената - "по свой образ и подобие".

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a70e29f305
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   до номер 1 от осъзнаващ се човек, който не е автора:

По-добре не мога да го кажа! Браво!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9287b8a36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   до номер 1 от автора:
Благодаря за изключително уместното и изчерпателно допълнение. Разбира се, че не можем да бъдем само духовни и съзнаващи, не това е предназначението ни като човешки същества по образ и подобие на Бог/Вселената, както чудесно се изразихте. Духовността е способността ни да "видим" двата ни аспекта, за които стана дума и да намерим баланса между тях в жовота ни. Приемането не означава бездействие, а несъпротивление срещу това, което вече Е. В това състояние на приемане и несъпротива е вътрешна ни сила да променим това, което искаме. Ние сме тук за да творим и творейки и създавайки форми да се самоосъзнаваме, а вероятно и самата Вселена да осъзнава себе си чрез нас. Но живеем във време, в което болшинството от хората се отъждествяват изцяло със своето его и с материалния свят около тях, без да разбират това, без да осъзнават другия си аспект зад егото, истинската си същност. От тук идват разделението и проблемотворчеството, а в крайна сметка и страданието, чувството за неудовлетвореност и т. н.
С моята нестандартна кратка история исках да провокирам част от читателите в този своеобразен форум, някой от които споделят своите проблеми или ги преоткриват в чужди истории, да се замислят къде са корените им и ако имат желание да се опитат да намерят баланса без излишно страдание. Има начини. Благодаря Ви още веднъж, че ме допълнихте. Ще се радвам ако сме полезни на някой.
Отговарям на въпроса Ви: мъж съм на 31 години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 684f6d6298
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е и какво искаш да ти кажем?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 23a95fd546
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   от номер 1 до 3

Ти си почти на моята възраст, аз съм малко по-млад от тебе. :) Нека допълня още нещичко от опита на моето съзнание, макар че навлизаме в една област, която е трудно да се обясни с думи и не знам до колко ще се получи. Предварително предупреждавам хората, които не са достигнали нивото да осъзнаят думите ми да не ги взимат под внимание, защото е опасно за тях, вкл. могат да си докарат и сериозни здравословни проблеми. Не случайно много духовни учители са починали млади от сериозни заболявания, колкото и парадоксално да звучи, вкл. и случаите на полудяване са често срещани.

Замислял ли си се все пак как да постигаме целите си, без да имаме такива изобщо? В смисъл нали съзнанието си е пълно и изоблино и няма нужда от нищо. Е как тогава да постигаме цели, без изобщо да си задаваме и имаме такива? Нали Вселената иска да проявяваме форми, за да експериментира с тях чрез нас. Т. е. излиза, че ако се отдъжествяваме със съзнанието си, ние изобщо нямаме цели камо ли да ги постигнем, а ако се отъждествяваме с егото, то ние творим от позицията на липсата и по силата на закона за привличането липсата идва в живота ни с още по-голяма сила.

Нека припомня, че егото е празно, в него има липса, то е малкото "човече" в нас, което само иска и все няма нищо сега. То е ориентирано към искане и получаване, то няма как да даде, защото и няма какво да даде. А съзнанието е изобилно и пълно, то не може да получава, защото няма повече пространство в него, за да получи каквото и да било. А и няма нужда, защото си има всичко, няма нужда от нищо допълнително. Дори и когато дава, то пак си остава пълно, защото пълнотата му е неизчерпаема.

Дори когато опознаем и обединим и двете полярности, енергиите в тях си остават статични, а енергията за да прояви нещо, трябва да се движи, иначе си остава само на ниво потенциал. От там нататък нашата задача е да свържем даващата полярност с получаващата и така да се задвижи енергията между тях. Когато егото има цел, то има нужда от съзнанието да му подаде енергията, необходима за проявлението на желанието. Ако това стане, то реализира желанието и веднага си поставя нова цел. Тогава отново подобно на вакуум започва да изисква нова енергия от съзнанието и така се зарежда следващия цикъл на потока на енергията. Когато няма блокаж между съзнание и его, енергията циркулира постоянно между тях и проявява форми и нови съзнания. Така тя набира все повече инерция, защото егото и съзнанието стават още по-опитни, както и каналите между тях се изчистват все по-добре.

Прибягвам до метафора - в една батерийка имаме полюси плюс и минус. Минуса е егото, плюса е съзнанието. Ако няма свързан консуматор, електричеството в нея си остава непроявено, само като потенциал. Обаче ако включим лампата и я свържем в една верига с батерийката, то тогава вече имаме енергия в движение, която на всичкото отгоре проявява светлина - целта.

Как стигнах до това заключение? Ами когато за върших университет, ситърсих работа с месеци, обаче така и не успях. Тогава още далеч не бях осъзнат. На няколко пъти ми се обаждаха, че уж са ме одобрили и аз все се надявах, но така и не започвах. Парите започнаха да свършват и трябваше час по-скоро да се заема с нещо, но възможности така и не идваха въпреки неимоверните ми усилия. Тъкмо вече се отчаях тотално и започнах да се моля през плач, защото вече работата отиваше на там да отида в чужбина и да работя неквалифицирана работа, която определено не беше моята мечта и това означваше сбогуване с мечтата ми, напразно учене и пълно разочарование. В този момент обаче молейки се през сълзи на отчаяние, аз просто се примирих, приех реалността и разбрах, че каквото и да правя, просто това е реалността и трябва да я приема. В този момент се случи нещо неочаквано - за миг все едно се погледнах от страни, все едно плачещия не бях аз - миг на просветление. Тогава си осъзнах - ако този без работа не съм аз, то това означава, че аз нямам проблем, защо тогава се притеснявам? Но все пак ми е жал за него и бих искал да му помогна. НО момент - ако той не съм аз, то кой съм аз и къде е Бог в цялата ситуация, на когото аз се моля? За момент се почувствах едно цяло с Бог и все "двамата" трябваше да се смилим над този без работа и да ми дадем възможност, защото той има чисти помисли, макар да е его ориентиран. Той има сериозна приятелка, с която мечате да има семейство, жилище и деца, но за целта му трябва работа, за да се развие, изкара пари и да изпълни чистите си помисли. Ето това почувствах, няма да казвам "помислих". Не нам дали ме разбирате - все едно бях двама, единият от които част от Цялото (Бог). Това беше момент на проблясък, явно спонтанно в отчаянието си съм приел ТУК И СЕГА и това е довело до пролука в иначе непрекъснатия поток на мисълта, оято непрекъснато иска да ти напомня, че ти си ума си. Но тогава умът за момент е допуснал да се докосна до истинския си АЗ. Та в този моемнт се успокоих и бях убеден, без да знам от къде, че скоро работа ще имам. И наистина така стана. НО по-важното е, че не разбирах какво ми се бше случило, а толкова ми хареса. Това беше миг в рая, миг в един различен и по-хубав свят. Така започна духовното ми търсене. Тогава се е получила тази верига между его, съзнание и цел.

Всъщност молитвата е точно това - 1/ молене, искане, поставяне на цел; 2/свързване и уединяване с Бог и евентуално тяхното свързване в поток.

Това често се случва в такива моменти на отчаяние. В следващите няколко години имах още няколко такива момента на проблясъци, които допълнително ми помогнаха в израстването. Например суфите (суфизма е мистичното направление на исляма) са известни с дервишките танци. Т. е. въртят се около себе си в продължение на часове. В един момент се вклюва автоматичен механизъм на организма и тогава въртенето вече автоматично без волята на човека. Тогав настъпва подобен момент, защото усещаш, че губиш контрол над тялото си, което ти дава възможност да осъзнаеш, че то все едно си е нещо отделно. Нещо подобно на преживяното от мен. Само че от там има два варианта - или изпадаш в краен стрес от незнанието как да си върнеш контрола над тялото или да приемеш, че си подвластен на съвсем дурго съзнание и да получиш просветелние (да се свържеш с цялото). Не случайно голяма част от суфите са психично болни. Индианските шамани са стигали до това състояние с дроги, а индийските с продължително гладуване.

Разбира се, ако сме достатъчно осъзнати можем да задвижим потока без такива екстремни опити.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d47bcfd412
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   от автора до номер 5:
Радвам се, че споделяш опитността си по отношение на духовното ти търсене и развитие, затова си позволявам да споделя и аз част от моя начален опит.
Аз получих моето първо сатори по различен начин. Скоро след като завърших образованието си намерих добра работа, която ме удовлетворяваше напълно, а и имаше възможност за развитие. Давах всичко от себе си, работех доста повече отколкото се изискваше от мен и се справях добре. Това ми носеше удоволствие и чувство на сигурност. Година преди това вече имах и сериозна приятелка, на която се отдавах напълно и получавах същото в замяна. Имахме пари и можехме да си позволим основните неща, които искаме. Сякаш всичко беше съвършено и не ми трябваше нищо повече. Разбира се имахме планове за бъдещето и вървяхме целеустремено напред. Но в един момент, сякаш за няколко мига, нещата се преобърнаха. Тя ме заряза и си тръгна внезапно без да ми даде никаква възможност да поговорим и да си изясним какво се случва. След тоталния шок и пълното недоумение, които изпитах имах чувството, че една голяма част от мен е умряла. Не след дълго (15дни след като ме повишиха) пак без обяснения и без смислена причина ме изгониха от работа. В следващите 2 години не можах да си намеря постоянна работа, нямах пари, за нова връзка не исках и да си помисля, защото още обичах момичето, което ме заряза и не можех да я забравя. Отношенията ми с близките се влошиха, приятелите ми се отдръпнаха от мен. С две думи селият ми свят се срина до основи. Оказах се абсолютно сам в един враждебен свят и не можех да направя или променя нищо, всички обстоятелства работеха срещу мен. Нямаше път, вече нямаше на къде да продължа. Само си задавах въпроса ЗАЩО се случва всичко това, продължавах да си го задавам, но нямаше кой да ми отговори. В един зимен ден, малко преди Коледа, вървейки безцелно по една улица, реших да вляза в едно кафе да се сгрея. Седнах сам на една маса в ъгъла и си поръчах. Огледах се с блуждаещ поглед и забелязах, че на една от масите по средата стоят младо момиче и по възрастна жена и си говорят. Точно в този момент погледите ни се засякоха. Не знам защо, но не отместих поглед от момичето веднага, както бих постъпил преди, а и тя задържа своя върху мен. Това, което видях в очите и ме учуди силно - невероятната дълбочина в погледа и, сякаш през очите видях или по скоро усетих душата и, видях нещо непреходно красиво и съвършено. Това беше моята първа кратка пролука в потока от мисли Спрях да мисля, след малко станах и излязох. Всичко наоколо вече изглеждаше съвсем различно, улицата не беше същата. Но най интересно от всичко беше пълния покой и радост, които усещах. Не исках да анализирам ситуацията, а само се наслаждавах на това "неземно" усещане и исках да го задържа по - дълго. Но уви... към края на следващия ден то започна да избледнява и след още един ден изчезна напълно, проблемите отново ме притиснаха. От тук нататък основната ми цел беше да намеря начин да се върна отново в онова състояние на лекота, хармония и вътрешен покой. Започнах да чета и да се интересувам, започнах самостоятелно да практикувам медитация и да навлизам все по дълбоко във себе си. Това постепенно ме върна към живота. Открих че ключа към всичко, отговорът на всеки въпрос е вътре в мен, открих кой съм, защо съм тук и на къде отивам. Нормализира се и външния ми живот, започнах работа, създадох нови връзки и контакти. И най - важното, научих се да живея.
Утре ще пиша още по въпросите, които поставяш и разглеждаш, сега времето не ми стига.
До скоро.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 98aa7de063
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Радвам се, че сподели, полезно ми беше. Продължавай. А това момиче е доста стара душа, "преляла" ти е съзнание. Или поне така предполагам, а може просто в този момент да се влязъл в т. нар. дзен, защото си осъзнал момента.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d016320bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Момчета прекрасни сте! Аз започнах да се интересувам от духовното отдавна, но така или иначе до ден днешен, може би не правя нещо както трябва. Може би смесвам силната емоционалност, чувствителност и сензитивност с духовността. Обичам да съм откровена, така че признавам си, мисля че има силно его. Та... както можете да наблюдавате, става една пълна мешавица и бих казала едно огромно разкъсване между самата мен. За просветление съм се молила винаги, но не съм постигала вдъхновение за повече от 2 дни (не твърдя, че съм изживяла просветление, не съм сигурна).
Въпросът ми към вас е, дали имате желание за комуникация на тези теми, може би дори малко насоки, литература, практики...
Ще ви бъда благодарна, ако имате време, което може да отделите, разбира се!
Усмихнат де!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 23a95fd546
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От номер 1

8, ти си много далеч от истината, но мисля, че мога да ти помогна.

"признавам си, мисля че има силно его"

Ти съдиш егото си. Напротив егото е нещо прекрасно и финно. И трябва да го имаш. Идеята не е да бъдем или такива, или онакива, а всякакви. Благодари, че имаш его, защото ако нямаше, трябваше да се заземяваш много сериозно. Чисто и просто трябва да наблюдаваш егото си, без да го съдиш, а не да се утъждествяваш с него. Това е.

Дори го остави да извира, да кипи, да си бъде. Радвай се. Когато едно дете се ядоса, ние му казваме да да неправи така и то подтиска гнева. Не, трябва да си извади, така го осовобождава. Иначе само го таи, подтиска. Изкуствено си успокоява ума, но гнева си стои там вътре, скътан някъде. Отвън изглежда спокойно, а вътре ври и кипи. Дете, което изразява гнева си, го освобождава и вътрешно има спокойствие. Забрави за онези медитации, които казват, че трябва да застанеш в определена поза, да се успокоиш и т.н. Вътре в теб има динамика, има движение, ярост. Няма как външно да бъдеш изкуствено спокойна. Това е за много напреднали, които истински са се успокоили вътрешно. Започни с динамична медитация. Бягай, скачай, удряй, дишай 15 мин дълбоко и хаотично, ту плитко, ту дълбоко, крещи. Напрежението не може да е активно дълго време. След половин час ще усетиш спокойствие, защото неспокойствието ще се измори и ще осовбоди място на мира.

"За просветление съм се молила "

Просветлението не е цел, ако го правиш като цел, дори и да стигнеш до него, то ще е забулено в неспокойствие, няма да го усетиш, по-скоро ще чувстваш страх и тревожност. То се прави заради самото псъзнаване, то не е техника, не е цел. То се прави, само ако ти идва от вътре спонтанно.

В никакъв случай не подтискай егото, а и за теб не е добра да го нямаш. То ти дава насока. Съзнанието осъзнава и реализира, но янма насока, не иска нищо, няма цел. Егото обаче придава цел, има желания, иска промяна. Комбинацията между его и осъзнатост правят чудеса. Едното иска и дава насока, а другото предоставя начина. едното казва "какво", а другото "как".

Ако нямаш его, просто ще съществуваш, няма да твориш, няма да си нужна на Вселената, защото тя няма да трупа опит чрез теб.

Прочети "За медитация" и "Медитацията изкуството на екстаза" на Ошо. Гледай и това клипче първо

http://vimeo.com/83374578

Но имай предвид, че трябва да се заземява, т.е. не трябва да се изпада в крайност, защото 30% от хората, които се занимават с такива практики стават психично болни. Това не е безобидно. Може да изгубиш реалността. Заземяването става, като си представяш от време на веме, че пускаш корени дълбоко в земята и те стигат до центъра и. Приемаш енергията и и си едно цяло с нея, не допускай да се отделиш от нея, бъди си и нормален егоистичен човек понякога.

Аз ще ти кажа моите техники. Погледни тялото си и си представи, че гледаш друг човек. Питай се коя е тази? Защо прави това? Как се чувства в момента? Да, тя има его. Това е хубаво, дава и посока и цел. Защо е тук точно сега? Защото така трябва, такава волята на Вселенаа в моемнта и тя я изпълнява. Тя изпълнява най-висшата цел на Вселената, стоейки тук и сега. Не назовавай нещата с техните имена, товаса някакви изкуствено наложени етикети, просто ги наблюдавай такива, каквито са. От къде ще се появи следващата и мисъл? Защо си мисли точно за това в момента?

Това го правя, правейки всичко, работейки, правейки секс, хранейки се и т.н. Все едно правиш всичко за пръв път, все едно нямаш минало, не знаеш кой си и се запознаваш тепърва с това. Сексът е различен, храната е по-вкусна. Вълнуващо е.

Разбира се, това в началот ще става до голяма степен с мисълта, но и не се мъчи да става каквото и да било, просто го прави, защото е забавно. Спонтанно ще започнеш да поучаваш проблясъци. С времето ще стават все повече и по-дълги. Но запомни, всичко е спонтанно. Поставиш ли си цел, включваш мисъл автоматично и всичко отива по дяволите. Разбира се, това ще се случва в началото, но и да се случва, прсото го осъзнай и пак се концентрирай върху въпросите. Лека по лека ще стане.

Когато станеш достатъчно осъзната, ще започнеш да осъзнаваш самото его, самите си стремежи, самите си тревоги. Тогава ще си казваш "а, ето това е моето его, аз го наблюдавам отстрани. То сиак едо какво си, но аз в моемнта съм едно с Бог и мога да му дам каквот иска" Тогава започват чудесата и във вънпния свят. Нали казват, че Бог е в нас. Т.е. трябва да се молим на самите нас и сами да си изпълняваме желанията, защото ние сме молещите се, ние сме изпълняващите молитвите си. Ние сме един завършен цикъл - от искане до осъществяване. Нямаме нужда от Бог, защото самите ние сме Бог. Всеки е Бог.

В един момент ще започнеш да осъзнаваш и самата осъзнатост. Осъзнатостта предполага обект и субект. Субекта осъзнава, а обекта бива осъзнаван. Но ако си напреднала, ще започнеш да осъзнаваш самата осъзнатост. Там вече имаме чиста осъзнатост, няма обект, няма субект, просто осъзнатост.

И пак казвам - задължително заземявай. Акоцелта беше да сме осъзнати, просто нямаше да се раждаме тук, а щяхме си бъдем винаги души. Затова сме тук - да бъдем и егоистични, да опитаме от всичко. Ние сме щастливци, ние обединяваме в себе си невъзможното - обединяваме его и осъзнатост; светлина и мрак и ги караме да танцуват в невъзможен танц. Това е уникално красиво и стойностно. Помни - трябва само да не се идентифицираме с тях, а да ги наблюдаваме отстрани. Това сме ние. Ако сме прекалено близо до огелдалото не можем да се видим, трябва да се отдалечим малко от себе си, за да се опознаем видим.

Между другото какъв цвят е мисълта ти точно сега? :) Би трябва да си получила моментно просветление за част от секундата едва доловимо.:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 23a95fd546
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От горния

дори и да имаш проблеми и се питаш защо на мен, знай, че това висшия замисъл на живота. Ето авторът след струпване на проблеми се е питал защо. Ами много просто, защото това е волята на вселената по пътя на израстването ти. Ето че авторът е стигнал до сатори благодарение на това. Вселената му е направила подарък, макар че той го е приел като проблем. Ако не беле това, нямаше да израстне и щеше да си продължи да живее в илюзия.

Вероятно ще има и други "проблеми" в бъдеще, за да научи нови уроци, пак ше се пита защо и пак ще стигне до прозрение. И така ще израства. Когато се научи да приема всяко събитие, ако не се е научил, тогава няма да се случват проблеми, защото вече ще си е научил духовните уроци и няма да ина нужда от проблеми, а ше бъде оставен да твори на спокойствие и да даде възможност на вселената да се самоостзнава чрез него.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d016320bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   :-) Цветът е бежов, но мисля, че изникна той, защото ми е любим :-) Разговори на подобни теми винаги ме усмихват, както разбира се добре подготвения и интересен събеседник.
Мъжът ми. който понякога се опитва да се абстрахира от всичката ми женска чувствителност и тревожност, ме смая в разговор преди седмица. Той каза така: "Не познавам друг човек, който да познава себе си толкова добре, колко ти се познаваш. Не познавам друг, който да знае толкова ясно какво изпитва във всеки един момент и не само какво, а и защо го изпитва. Но ти е невъзможно да правиш компромиси... Виждам, че опитваш. Виждам, че полагаш усилия. Мозъкът ти казва, че така е правилно, но някаква друга част от теб не е себе си в това нещо и изпитва невъзможност да го приеме и да се подчини. След седмица опити да се справиш с тези чувства се сриваш, изливаш го (под една или друга форма) и си отново в началото. И това не ти дава мира! "
Аз казах: "Прав си! " Истински опитвам, всеки ден, всеки Божи ден и действително така се получава. "
Преди 2 години започвам да обяснявам за даден проблем на наш приятел. Той прави опит да ме прекъсне, давайки ми различни предложения за решения. Мъжът се усмихва и казва: " Не, не, недей. Само я изслушай, тя това иска. Когато тя има проблем тя е премислила всички възможни и невъзможни варианти още преди да разговаря с когото и да било. Няма да и кажеш нищо, което тя да не знае", каза той и намигна. "Споделянето я разтоварва. "
Неусетно Анализирам всичко до последната подробност (докато мия чиниите, например). Системата ми плюсове и минуси на дадена ситуация е винаги в сила и е винаги полезна. Долавям как хората се чувстват дори от микро-жестовете им. Забелязвам детайлите. Готова съм да спасявам Света във всеки един момент. Имам хубаво семейство и много верни приятели, а сякаш все някаква самота и празнота тегне. Неразбраност може би... Нещо все ми убягва. И се питам как така? Защо не го откривам? Къде по Дяволите е вътрешната ми хармония?
Всъщност имам предполагаеми отговори, от рода на: невъзможност да простя, да забравя. Неприемането на света такъв какъвто е...
"Ние сме щастливци, ние обединяваме в себе си невъзможното - обединяваме его и осъзнатост; светлина и мрак и ги караме да танцуват в невъзможен танц. " Ето това, например, звучи невероятно, вдъхновяващо, романтично дори, но аз питам как така? Как караш противоположностите да работят в хармония?
Че ли ли сте "Разговори с Бога" От Нийл Доналд Уолш. В началото беше толкова завладяваща, толкова иновативна и разтърсваща всички стари устои. Бях решила, че това е моята нова Библия. Колкото повече задълбавах толкова повече се дразнеха от идеята да създадеш "игра", в която не даваш никакви инструкции, игра която играчите играят безразборно и хаотично. Да приемам, че има хора (като вас, например) които са го постигнали, но ето ги пак моите сметки, това е вероятно някакъв абсолютно нещастен процент на фона на хората, които агонизират в опитите си да обединят в триединство разум, душа, тяло...
Благодаря ти много за съветите. Харесаха ми, особено активната медитация!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b8a1b36db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до номер 8:
В общи линии съм съгласен с казаното от номер 9, но като за начало ти препоръчвам да прочетеш книгите на Екхарт Толе, например "Силата на настоящето" или "Нова земя". Там ще намериш изчерпателни отговори на въпросите, които си задаваш. Успех и светлина по пътя към осъзнаването!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 98aa7de063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11, ти с ума си знаеш какво ти трябва. Достигнала си до предела на онова, което се разбира с ума. От тук нататък ти се опитваш да продължиш да го разбираш с ума си, но тук вече той е в една област, която не разбира, а ти призорваш да го разбере. Той отново не успява, а ти го натискаш още повече. Накрая се отчайваш и си казваш, че това е невъзможно, това са две несъвместими крайности.

Спри да търсиш, остави съзнанието само да влезе в теб. Ошо казва, че медитацията/осъзнаването е както като се опитваш да се сетиш за дума, която ти е на върха на езика. Тя е толкова близо, но не става. Самото ти усилие ти да се сетиш ти пречи да се сетиш. Това е стенсяване на съзнанието, умът става тесен е непропуска нищо. Напъваш се още, но съвсем удряш на камък. На края се изморяваш, заплаваш цигара и се отпускаш. И в най-неочаквания момент хоп, бинго! Ето я думата. Същото е с осъзнаването. Спра да го търсиш, а само се отвори към него. То само ще си дойде. Направиш ли усилие, поставиш ли си го за цел, то бяга. Самото съзнание не е цел, няма как да стигнеш до него като цел.

В спиралата я има книгата на Ошо "За медитацията". Прочети я, ще ти се изясни. Когато спреш да мислиш, да си поставяш цели, да търсиш, да проявяваш усилия, тогава започваш да осъзнаваш. Просто се огледай около себе си, казва Ошо. Виж гаргата през прозореца и чуй как грачи. Тя грачи, защото на Бог в този момент му се е приискало да грачи чрез гаргата. Иска му се да пее чрез някоя птичка. Иска му се набюдава всичко това чрез теб. Това нее мисъл, това е просто да осъзнаваш всичко, което се случва около теб. Без да цел, без усилие. Ако има усилие, то осъзнаването се превръща в тревожност. И тогава в най-неочаквания момент идва просветлението. Идва уединението с Бог. Защото както Бог пее чрез птичката, той наблюдава чрез теб. Вие, птичката и всичко наоколо се превръщате в едно цяло - физическо продължение на Бог.

И тогава започваш да долавяш най-финните си чувства и желания. Да, на ниво съзнание ти си пълна, имаш всичко. НО съзнанието иска да експериментира в материалния свят. И тогава ако във физическия си свят си материално бедна, но съзнанието ти иска да експериментира с богатство, макар че го има в съзнанието си, то просто прелива енергия от съзнанието в желанието да го изживее физически. И тогава стават чудесата във физическия свят. Цялото осъзнаване, както и осъществяване стават спонтанно и осъзнато. Тогава постигаш целта отвътре и тя ти носи наслада. Можеш да я постигнеп и отвън с егото, на сила, с борба, но дори и да постигнеш богатство, то ще те задоволи само временно. Скоро ще ти омръзне и пак ще започнеш да се чувстваш празна отвътре. Промяната отвътре води до промяна отвън, но промянта отвън е изкуствена, тя "лекува само симптомите", но истинската причина за неудовлетвореността си остава вътре. Можем да я подтиснем, да я игнорираме, но тя си е там, тя се спотайва, тя те гложди, дори не знаеш кое те гложди, но не ти дава мира.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker