Съществуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съществуване
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1434 пъти
Не живея, а просто съществувам. живея страшно затворен живот без никакви контакти приятеили и прочие. Аз съм доста затворена трудно ми е да създама в живота контакти да се отпусна да говоря с някого трудно споделям и не успявам да кажа всичко което ми се върти главата. С семейството си не успявам да говоря не съм близка странни ни са отношенията. По интернет се отпускам даже прекалено пред непознати. Осъзнава съм доста неща за себе видях безбройните грешки от всякакво естество което съм допускала за жалост откривам повече лоши неща в себ си отколко положителни. Имам мечти които не знам дали въобще ще се осъщтвят в представите си постъпвам в различни ситуации по-начин по който искам да постъпвам но в реалноста нищо такова не правя доста съм си пасивна даже.

За 20 си години нищо не съм постигнала доста съм претиснителна и все мисля и мисля не мога да се отпусна пред хората претиснявам се как ще ме възприемат ако работя как ще се справя боя се да не се издъня някъде нямам абсолютно никакъв опит в живота като цяло. Като тинеджърка допуснах безброй грешки в училище тъй като бях особено дете и всичко приемах навътре избирах да избягам от проблемите никой не ме разбираше казваха ми разни неща но е лесно да се говори и така загубих 4 години отдавна трябваше да завърша а съм бая назад.

Почнах да ходя отново под една форма но просто не искам да завърша така искам нещо да науча да запаметя да имма знанията а не така да минавам лесно да ме бутат сам ои само за да мина не се чувствам добре от този факт не ми е комфортно просто да ходя и да минавам не го намирам за честно чувствам се зле и страшно тъпа тъй като нямам никакви знания.

Баща ми казваше да ходя да присъщвам дазавърша но като знам как евентуално ще завърша пробутена без реално да съм засулжила да завърша и как пишат оценките не се чувствам че това е правилиня начин и аз не искам така да е. Искам да напаяв нещо да изляза от този транс с който се намирам в момента просто леветирам пропускам живота искам да взема живота си в ръце и да тръгна отнякъде но не знам откъде.
Няма човек който да споделя искам да говоря с класната си да се обадя но се притеснявам не всички учители са така но мисля че повечето приемат нас просто си гледат да си запълнят списъка и да завършим без проблем помагат ни на изпитите тестовете и така. ако ме питате какво е това нещо аз уча в училище където се ходи през уикенда сутринта и се държат изпити най-края на двата срока и така. Просто не знам какво да правя не ми харесва начина по който живея или по точно съществувам но нещо ми пречи нещо ме дърпа все назад не знам отчаяна съм. Преди бях страшно комплекриана като бях по-малак и ходех нормално на училище заради външния си вид не се намирах са красива тъй като имаше подмятания сега не се намирам за грозна смятам се симпатично девойче но не бих казала че се възприемма като красевеца. на моменти като се замисля че толкова внимание хвърлям върху това как изглеждам а не върху характера си или дурги неща и като откривам все повече обезпокоителни неща в характера си и прочие се чувствам повърностна и честно казано не се намирам за кой знае колко добър човек държа се особено. Имах като по-малк връзка която свърши трагично по моя вина комуникацията ми в интернет с раззни момчета почват добре но накрая аз обърквам нещата за връзка не съм готова не искам да наранявам никого а знам че в даден момент волно или не ще го направя под някаква форма.

И аз като нормалнен човек искам да имам понататък семейство но се плаша че няма да съм добра майка не искам да съм като майка ми или даже по-зле предпочитам въобще да не родя за да не страда детето после. За деца семейство почнах да се замислям в даден момент и да си представям разни неща и ми ставаше страшн приятно и топло се чувснвах страшно мило се чувствах но просто се страхувам и определено сега не ми у момента трябва доста да се променя да се развия преди да се случи нещо такова. Извинявам се още един път за объркания начин чрез който разказах част от нещатата и за грешките които допуснах.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 77091983f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е объркано, пълно с печатни и правописни грешки, но все пак те прочетох.
Не пишеш в кой клас си, но ако си в 10 клас или по-горен искай от това училище диплома за Средно образование - ти имаш право на такава със завършен 10 клас.
Според мен това за момента ти е достатачно. Не пишеш какво е училището, професионална гимназия???
Но както и да е. Според мен ти не си направена да учиш, а трябва да работиш нещо практически - след като имаш средно някакво (независимо какво) отиди да си завършиш курс - козметик, МАСАЖИШТ (ИМА ГОЛЯМО ТЪРСЕНЕ), фризьор, готвач, продавач-консултант или просто отиди за един сезон да работиш някъде с млади хора (Боровец, Пампорово, на морето).
С две думи - смени тапета, вземи се в ръце, имай положителни преживявания и най-вече трудности, които да преодолееш и да получиш положително преживяване.
Дори една камериерка намира удоволетворение в работата си, което ти нямаш. Трябва да вършиш нещо с ръцете си, да виждаш положителния край накрая. Камериерката влиза в разхвърлената стая, в мръсната баня и за 10-15 минути успява да въведе ред, да смени спалното бельо, да превърне отново стаята в перфектно място - тя е доволна от себе си. После ще отиде да се посмее с колежките в почивката, ще помогне на някого със забравени неща - ще се чувства НЕОБХОДИМА, каквато ти в момента не се чувстваш!!!

Родителите ти са много виновни в това отношение, защото не ти дават задачи и шанс за свои живот, а те милват като порцеланова кукла и не ти дават натиск да си поемеш по пътя.
Средното до 12 клас ще си го изкараш и после, сега просто прекъсни, ако имаш 10 клас и виж начин да научиш някаква професия, при която работиш с ръцете си и виждаш резултатите.
От тези професии в момента има голям глад за готвачи и за масажистки в СПА-хотели и салони - айоведа, китайски и тайландски масаж и тем подобни, не едно времешните трошачки на кокали, които си учат и днес в университет, но от тях има много.
Ти си млад човек, можеш все още да живееш нормален живот, но трябва да направиш първата крачка и САМА да си определиш живота, не учители, не родители - на 20 г. си!

Спри да мислиш за това каква майка ще си била - ти НЕ СИ МАЙКА. Сега си в съвсем друг период на живота си, имаш си други проблеми и не си създавай други

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 73abb96258
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличкa, къде живееш ти?
Виж кaкво, по някaквa причинa ти се чувствaш НЕ зaслужилa еди кaкво си. Според теб дори оцентките ти подaрявaли, че дa те избутaт. Мaй основно бaщa ти те е отгледaл. Нямa дa питaм кaкъв е проблемa с мaйкa ти, но ТЯ е нaпрaвилa своя си избор. Ти си сaмо потърпевшa, жертвa в случaя. ТИ зaслужaвaш всичкото щaстие нa светa, зaслужaвaш обич, любов, приятели, семейство и някой ден- децa. Комплексите сa ти внушени, те не сa твоите комплекси, те сa комплекси нa други хорa, които виждaйки в теб слaбa и нaивнa душичкa, сa ти внушaвaли собственaтa си неполноценност и гняв. И ти кaто отдушник си попивaлa чуждите проблеми, докaто си се попречупилa.
Бaщa ти е прaв, зaвърши си училище първо. Но зaпочни вече дa мислиш зa себе си, през ТВОИТЕ си вътприятия, a не през тези нa много по нещaстни хорa. Те сa озлобени, не знaят друг нaчин дa се спрaвят, зaтовa изливaт върху по- слaбите. Но ТИ не си слaбa. - поелa толковa чуждa злъч. Зaтовa - отърви се от тези мaсaдени ти комплекси, те не сa твои - зaхвърли ги от себе си. Виж се ти с реaлния си твой поглед - ще откриеш в себе си нежното., ромaнтично момиче, пълно с мечти и желaние зa живот.
Зaпознaй се със себе си! Обичaй се, ти зaслужaвaш дa се обичaш! Имaш много причини зa товa, имaш също причини дa се увaжaвaш. Въпреки всичко, се е зaпaзил духът ти нa нежно момиче, успялa си дa съхрaниш товa в себе си. Когaто някой се опитвa дa те обиди друг път си спомни, че товa не е твой комплекс, не е твое мнение - то си е неговото. И игнорирaй!
Успех милa и повтaрям ( ПОДЧЕРТAВAМ ) товa мнение зa теб сaмaтa не е твое, то ти е внушено, нaсaдено от други - ти открий себе си!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 713f774010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   до коментар 1

Това с средното и 10 ти клас не го разбрах.. не е ли 12 ти? до 10 ти не ти дават диплома?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 77091983f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 - напротив, след 10 клас имаш право на диплома за Средно образование, защото България е подписала Болонската Конвенция на ЕС, а средното на Запад е до 10 клас. С такова средно не можеш да учиш в университет, но средно образование си имаш. Не е и специално, разбира се, но с него можеш да тръгнеш из широкия свят и да си крадеш сам професия - то занаят се краде, не се учи.
В Средна Европа над 70% от населението са само с 10 клас образование, но това не значи, че нямат квалификация и професия - обратното важи. Последните 2 г. се работи в предприятие, манифактура, фирма и се учи ПРАКТИЧЕСКИ занаят. Имат камари (на строители, на занаятчии, на търговци, застрахователи, банкери), където се държат ПРАКТИЧЕСКИ изпити и се дава диплома за професионално образование, но Средното се взима след 10 клас и след това се учи само професия.
20-30% учат в Гимназия до 12 клас и една част от тях само учат в университет.
В Гимназия учат само тези, които са отличници по нашето разбиране за отличник - т.е. с успех над Мн. добър.
Останалите хора не се занимават с неща, които и без това няма да усвоят, а им се дава РЕАЛНА квалификация, с която могат да се изхранват.
90% от професиите същност нямат нужда от висше и в богатите страни от Северна и Средна Европа почти никой го няма - това им е и тайната на богатството - хората работят от 16 годишни и дори тези с 12 клас после гледат да вземат някаква професийка за всеки случай, защото за висшисти работа няма по време на криза да кажем
Дори на гишетата в банка у нас те обслужват „висшисти“, ама са много зле в сравнение с колегите си на Запад с 10 клас, защото онези 2 г. са учили самата професия, а висшО за такава задача не трябва.
Шофьорите на такси са ти висшисти - защо ни е това? Загуба на време и народно богатство да се джуркат тези хора по „университетите“ до 25 г.

н 1

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 713f774010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   до 4 занаят се краде точно.. не мисля че единия 10 ти клас ти дава такова предимство.. ако си разбираш от работата ще работиш за по малко пари от англичанина, американеца, французина, германеца но ще взимаш повече от тука (това за 10ти клас не го разбрах по новият закон ли е така или по стария.. ) едно приятелче мисля учи до 10 ти клас и спря но не взе диплома за средно.. или сигурно трябва да държи някакви изпити като матури

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 77091983f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5, от 2007 г. сме длъжни да издаваме дипломи след 10 клас за средно, но трябва човек да си поиска.
За Авторката това би било някакво решение. Все пак е добре да си изкара 12 клас, но защо да не поработи междувременно и да се стабилизира психически?
Не я съветвам да напусне страната без квалификация, а просто казвам да не се вкопчва в някаква си диплома. Нека в страната си придобие професия, тук има голямо търсене на кадри и има бъдеще. За психически нестабилен човек като Авторката просто емигрантския живот не е решението, там като изпадне в криза няма да ги има мама и тати.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 713f774010
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   и другото нещо в чужбина ще те вземат да работиш ако МОЖЕШ не имаш ли или нямаш диплома.. в бг те взимат с връзски

-6 какво значи ти да си я поискаш след 10 ти клас и каква е разликата..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker