Аз съм най-самотното същество на света - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз съм най-самотното същество на света
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2264 пъти
Нещо с мен не е наред.
Нямам сили за нищо, само страховете ми са силни. Ставам все по-неуверена, нищо не ми се получава като хората, дните ми са пълни с издънки и излагации, които пък са пораждали само подигравки към мен. От дете страдам от чуждото мнение и до ден днешен нищо не се е променило. Приятели нямам много, имам познати, правещи се, че никога не са разговаряли с мен. Дотук изглежда сякаш съм някой темерут, пък може и така да е.
Съжалявам за много неща. Съжалявам, че се доверявам на хората и ослепявам за лицемерието на тези, които смятам за приятели. Просто съм една глупава мазохистка. Виждам как ми се присмиват и стоя и търпя като мишчица. Усещам нередности в поведението си и не ги оправям, усещам как понякога угаждам на хората само защото са поискали нещо. Ненавиждам се заради всичките си грешки. Изпитвам неземно силна ненавист към съществото в огледалото. И никак не си помагам като се мразя. Сигурно го и излъчвам, защото малко хора показват симпатии към мен.
В последните месеци стоя само вкъщи, случва се с дни да не слизам и до магазина. Снощи се "насилих" да изляза за пръв път от около година. През цялото време бях притеснена, защото повечето хора бяха непознати за мен. Стоях скована и постоянно очаквах от някъде да чуя някой гаден коментар за мен, за външността ми, не можах да се отпусна. Не мога да спра да позволявам на хората да ми влияят като превръщам тяхното мнение в мое собствено.
Не издържам. И в отношенията с мъжете никак, никак, ама никак не ми върви. Май започвам да развивам някаква фобия от връзки. Нямам голям стаж в това, но провалите и издънките дотук просто ме дърпат назад и ме карат да си стоя кротко и да не се занимавам. А и съм прозрачна. Ако ме забележат, то е или приятелски, или за да ми се присмеят за нещо.
Нямам доверие в хората.
В същото време копнея да имам на кого да се обадя, с кого да общувам и да съм себе си без да чувствам дискомфорт. Липсва ми любов, приятелство, всичко. Празна съм.
И нали съм мазохистка, реших да пиша тук пред непознати, които да ми кажат каква съм тъпачка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: a9cc1ab073
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Душата ти е възвишена,нищо че си самотна,радвай се,хубавото тепърва предстои за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4b2f6db217
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Знаеш ли каква е иронията? В сайт за анонимно споделяне можеш да намериш сродната си душа, а в реалният живот не. За всеки влак си има пътници, но май ние с теб сме хванали товарния.

М23

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 937f5e11ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   23-М
Не знам на колко години си, и какви са издънките и излагациите ти, но ми направи впечатление едно, спомена че не се харесваш изобщо и си отвратена от съществото в огледалото. Това на мен ми говори само едно, че си с много ама наистина мн ниско самочувствие. Няма как ти самата да не се харесваш и да очакваш другите да те харесат също, а и бъди сигурна че повечето хора с които се разминаваш всеки ден със сигурност не си лягат с мисъл за теб, освен ако не си им направила особено впечатление, което силно ме съмнява тъй като ти определи себе си като призрак.
Много си вглъбена постоянно мислиш за проблема си и се самосъжеляваш. Намери нещо което да те разсейва.
Спомена че много си седиш вкъщи. Покани някоя приятелка в твоята "крепост" да пиете кафе общувай. Вкъщи ще ти е комфортната зона където изпитваш най-голяма сигурност. Скоро и с това ще се справиш но започни отнякъде.
Може да поканиш приятел/ приятелка на обяд и да сготвите нещо заедно, не се срамувай да споделяш проблема си но не го споделяй на всеки е моя съвет! Само на тези които смяташ за достатъчно близки и им имаш доверие, тъй като от това което си написала ми се струва че трудно би излязла сама.
Аз самия съм непознат за теб фейс(лице) но бих се радвам да си попишем някой път казвам се Vasil Lambrev.
Не спирай да пишеш в темата разкажи нещо повече за себе си за да могат хората да бъдат максимално обективни и полезни с написаното си към теб.
Колкото и да не ти се вярва тук хората са добросъвестни (повечето).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1f3526bedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей прочетох историята ти, много е лошо когато се влияеш от хорското мнение, живеем в държава на завиждащи или със самочувствие без покритие, постарай се да не се затваряш в себе си, търси запознанства, ако се комплексираш от външноста си направи нещо по въпрпса, шопинга действа страхотно сближи се с някой момиче братовчедка, комшийка, някое момиче от училище... иди в друг град там никой няма да те познава, има толкова неща които можеш да промениш, не си пилей живота в отчаяние здраво и право момиче си! Когато ти се мислиш за човек който не става създаваш такова впечатление промени се... стани нов човек ти ако промениш нещо ще видиш че живота ще поеме хубава посока успех

Извинявам се за грешките.. през тел съм, ако може публикувайте коментара... може би ще помогне... силно се надявам

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2c37f9b1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А. А - Хей и аз съм по същия начин като теб, но както си го описала ти имам чувството че съм много по- добре от теб... Сигурен съм, че преувеличаваш за някой работи и сама се критикуваш и си убиваш самочувствието незнайно защо... Е при мен е така с малката разлика, че съм момче.... При мен имаше положителен ефект това да си запълня ежедневието до толкова, че да няма време за депресии.. Като работа излизания с приятели и около семейството на сам на там и то не остава време уж.... Но пак ги има... :( Бих искал да се запознаем и да си попишем просто така... Но не е в правилата на сайта :(:(:(:( Ти на колко години си??

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e247fa6ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Просто страдаш от социална фобия. Напълно те разбирам, какво чувстваш. Когато бях ученичка, всичките ми съученици ми се подиграваха, никой не иска да седи с мен, или да разговаря с мен. Често имах дни, когато не си говорех с никой в училище. Това ми създаде голям комплекс. Като общувах с други хора все си мислех, че ще се дръпнат от мен, или че ще ми се подиграят. После установих, че това не се случва е лека - полека набрах смелост в общуването. Намерих си приятели извън училище, също така гадже и подигравките от съучениците ми спряха, защото и аз ги игнорирах. Съветвам те да си намериш нови приятели и гадже. Пробвай със сайтовете за запознанства - аз така успях. В чата ще си по - отпусната и ще започнеш с тези хора на чисто. Важното е да си повтаряш, че всичко ти е на ред и си прекрасен човек. Успех. :)

палачинка :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 403b5b084a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам те как се чувстваш... Хората са лицемери, егоисти и според мен малко ги грее как се чувстваш ти. Проблема е в това, че имаш ниско самочувствие и не си уверена в себе си. Те го усещат това, личи си от километри и за това може би се държат така с теб. Ако се отпуснеш, т.е. да не ти пука от нищо и от никого нещата ще се променят коренно. Трябва да си уверена в себе си, да покажеш характер, да говориш спокойно, да мислиш хората за по - тъпи от теб и ти гарантирам, че всичко ще се оправи. Защо да не отидеш до магазина? Да не си убила човек случайно o.O Според мен ти липсват социални контакти. Една година е прекалено много време без да излизаш!!! На мен ми се случи веднъж да не излизам един месец по здравословни причини и като излязох всичко беше чуждо за мен а си представям какво ще ми бъде ако не излизам една година........... Авторке, няма от какво да се притесняваш. Всички сме хора, всички имаме комплекси и недостатъци. С какво си по различна от другите хора на планетата??? Помисли и ако искаш ми пиши на е-майл marto0397@mail.bg. Започни нещо да спортуваш, и ще се намериш така и приятели, ще има на кого да се обадиш, с кого да се видиш и т.н. Всичко зависи от теб!! Успех!


KCA

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 37f248b039
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ти имаш сериозен проблем със себе си. И мисля, че ти самата трябва да поработиш върху проблема си. С желание. Никой друг освен самата ти не може да ти помогне.

Моят съвет е следния. Хубаво е да се ангажираш с нещо полезно. Намери си хобита, каквото ти е интересно. Чети книги - учи, защото след като минеш 20-22г. започваш да съжаляваш за нещата, които не си научила на време - нещо, което впоследствие може да те комплексира дори повече. Но по-добре късно, отколкото никога. А знанието е сила, определено ти дава самочувствие като видиш колко глупави хора стоят пред теб, а ти имаш повече познания от тях. Покрай такива хора се чувстваш горд и достоен.
Но за тази цел е необходимо да се заобиколиш с умни и добри хора, защото е правилно твърдението - с какъвто се събереш, такъв и ставаш. Средата е от голямо значение, защото ти въздейства - или в добра насока, или в лоша - зависи каква е. Не се заобикаляй с хора, които ти се подиграват - това показва ниска култура и инфантилно поведение. Такива хора с нищо няма да допринесат за развитието ти. Така че - спокойно, с нищо не си загубила. :)

Имам и предложение. Започни да спортуваш. Може да започнеш фитнес, да ходиш на аеробика, йога и да бягаш. Давам ти гаранция, че ако спортуваш системно и се храниш здравословно ще започнеш да се чувстваш много добре спрямо теб самата и това ще ти вдъхне самоувереност.
Казвам ти го от личен опит. Спорта е голям тласък за доброто самовъзприемане на човек. Опитай и го прави с удоволствие.

Въпреки интровертността си започни да контактуваш с хората.
Ако се запишеш, например, на аеробика - в университета или в някой клуб... момичетата там не гледат с лошо око на другите. Те отиват за забавление и да направят нещо полезно за себе си. Завързваш контакти, макар и небрежни, запознаваш се с нови хора и в крайна сметка всичко това го правиш без да ти пука.
Не знам на колко си години, но ако правиш това редовно - с времето все повече спира да ти пука от хората.
Въпреки всичко гледай да се социализираш с хората, то си личи кой е добронамерен и кой не.
Дори и да ти е трудно, насилвай се да се социализираш... колко повече го правиш, толкова повече свикваш. Това ще бъде твоят старт.

Повярвай ми, хората усещат много добре как човек се възприема - дали се харесва или се мрази. В случая, ако се мразиш - такова отношение ще получаваш. И както виждам... така и става. Ако имаш самоуважение - ще те уважават и другите.

Също така, другият ми съвет е да се погрижеш за себе си, не само психологически, но и физически. Не казвам да се контиш като кифла в елитна дискотека. Просто поддържай добра хигиена, купи си някоя нова дрешка от време на време, усмихвай се повече, вложи нещо ново във визията си - нещо, което на теб ти хареса.

Има различни канали в youtube (не знам как си английския), но някои от тях може да ти помогнат. Много юзъри там дават съвети за това как да станеш по-самоуверен и контактен. Просто потърси
-how to boost your confidence
-how to have more friends
-how to be more social
и т.н, и т.н.

Опитвай нови неща! След време, ако следваш тези неща... ще видиш разликата. Трябва да започнеш от някъде, ако искаш промяна. Не се мрази, човек НЯМА друг избор, освен да се приеме такъв, какъвто е.
Усмихвай се и се научи да мислиш позитивно - това ще се отрази и на излъчването ти. :))))
Все пак си жива и здрава (надявам се), имаш покрив над главата си и какво да ядеш. Колко по-добро условие за това да се развиваш?!

Не се измъчвай, можеш да си помогнеш, просто трябва да приемеш идеята и да го ИСКАШ!

А социалният ти живот ще се промени тогава, когато го поискаш наистина.

Успех, и ни дръж в течение как върви.:)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0970648fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:
По случайност и аз като първите коментирали съм на 23. Иронията е там, че влаковете сами си ги товарим, а аз лично сякаш само това мога.

Нямам самочувствие, да, дори вкъщи ме упрекват за това, натоварват ме със забележки и някакви странни опити да ме стегнат като ми крещят и ми обясняват колко съм смачкана. Баща ми ме сравнява с другите и все ме пита на мен какво ми е толкова та все се съмнявам в себе си не съм нахакана. Като обясня, че "нахаканите" ми изглеждат кухи ме гледа сякаш аз съм най-голямото му разочарование...

Общувам с някои приятелки, но те са на вълна забавления или просто не ме разбират и ми се хилят в очите като им кажа колко зле се чувствам. Буквално ми се смеят и ми казват "бе ти луда ли си, тъпа ли си". Имам и съквартирантка, която няма 20 години още, говорим си, готвим си, смеем се и същевременно толкова съм я научила да ме подценява, че започна да ми дава съвети и акъл сякаш е по-опитна от мене. Няма лошо. Май наистина трябва да спра да споделям с кой да е. :))
Шопингът помага за кратко. А със сайтовете за запознанства само си навлякох още лоши спомени, с които да се депресирам. Хах, "палачинка", звучи сладко :D.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 937f5e11ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   М-23
До Авторката:
И все пак ако имаш нужда да общуваш с някой и да споделиш повече за проблема си може да ми пишеш (по-горе съм ти писал фейсбук-а леко закодирано), бих се радвал ако мога да бъда полезен с нещо. Името го знаеш само тр да ме потърсиш :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bfd28654d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   авторке,

Определено трябва да спреш да споделяш с когото и да е. Много хора ще те възприемат за слаба, ако им споделяш. Имал съм уникални депресии в живота си (на прага на самоубийство), но никога не съм споделял с когото и да е, а само с отбрани хора.

Съветът ми е да започнеш да тренираш нещо - самочувствието ти ще се покачи още след първите 1-2 седмици. Фитнес, танци, бойно изкуство... трябва да е физическо занимание. Движението покачва ендорфините.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2c37f9b1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке.. Искам момиче като теб... Но няма :( Просто такива не съществуват :(

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6060614a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката:
13., е тогава и аз не съществувам. :)

Ще ме е срам да ви пиша и да ви товаря извън анонимност.

Благодаря за съветите. Ще се опитам да се размърдам и да мисля по-малко...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1cdc79d619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Нека да започна така -> Когато започнеш да зависиш от чуждото мнение, това е признак за слабост. Тъпак никой не е роден и няма как да стане, освен ако той не си го наложи, а и ти ми изглеждаш на хубав човек. По едно време и аз се затворих, като теб. Знаеш ли какво и аз мисля, като Номер 13. И вземи да намериш приятел :), мисля че няма да ти е трудно - имаш качества, които могат да се оценят и си някак невинна -> така преценявам спрямо това, което си писала по-горе :). Такива момичета са рядкост, и които са до тях трябва да си ги пазят, а повечето са просто - 6, 6, 6 и чалгата напред с простите им акъли, и високото самочувствие без никакво покритие.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f082901e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   То хубаво, ама не живея в реклама на натурален сок и приятелят няма да ми дойде на вратата. Проблемът си остава нежеланието да изляза, страх, безсилие, никаква воля за нищо. Всичко губи смисъл секунди след като ми хрумне. Отегчена, отчаяна, уплашена... ровя се в себе си за малко сили за противодействие. Дотук се сдобих само с безсъние. Та така де. Офф. Непоправима съм.

Чудно ми е защо така и познати ми казват, че искат момиче като мен, но пък не и мен. И после се сещам, че това са комплименти за отчаяните, но нехубави жени. Супер.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 14b4ed195b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей, авторке,
аз съм момиче и аз съм на 23 год. :)
малко ми напомни на мен, но разликата е, че аз всичко, което преживявам си го преживявам сама, на никого не споделям почти никога, защото знам, че няма да ме разберат. Живея сама, работя от доста време, уча, никога не съм се предала, въпреки, че ежедневието ме е докарвало до дъното. Аз съм на по - лошо положение от теб, защото разчитам сама на себе си, каквото съм поискала съм се борила за него и съм го получавала с усилия. Но едно единствено не мога и това е любовта, колкото и да се опитвам, но няма да се откажа, ще се боря до край. Просто аз винаги имам много силна вяра и надежда, които ме крепят. Но никой не знае каква съм всъщност, мислят ме за наивна, за странна, за глуповата може би, но и не желая да показвам истинската си същност пред всеки. Аз усещам хората какво са и не се доверявам на всеки, макар че и на когото съм се доверила, е злоупотребил и не е постъпвал коректно спрямо мен. С много малко се разбирам.
Знаеш ли как съм чакала на моменти просто да мине денят, просто да дойде утре, просто нещо да се промени...
Има една съществена разлика между теб и мен и това е, че аз правя всичко възможно за да се развивам - дори да е трудно, намирам нещо, което ще ме направи по - възвишен човек, отдавна спря да ми пука за околността.
Не ги слушай другите!
Запомни, ти живееш за себе си, не за тях, просто си го повтаряй всеки ден, изрепчи им се ако трябва.
От прочетеното разбрах, че не си самостоятелна, че ги оставяш много да ти се бъркат, може би учиш не знам, но вземи се занимавай с нещо, стани по - отговорни, започни работа, няма значение каква и ще видиш разликата.
Какво е това, стояла си с дни вкъщи, ами кой те издържа? Порастни, грижи се сама за себе си, ако не го правиш все още, ще усетиш разлика.
И ни дръж в течение какво се случва :)
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1cdc79d619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 15 съм. - Мале, може ли да спреш така да се обиждаш? Разбира се, че ако човек е истински ще те хареса, никой не може да не хареса момиче с характеристика, като твоята - първо от всичко знае, че няма да направи грешка с теб. Всеки търси момиче, като теб според мен. Приятелят нямало да ти дойде на вратата, ами нека да не е такъв приятел отначало, нека да е приятелка тогава или приятел, но не по интимност :)... - Без сайтове за запознанства - това е пълна простотия, кой човек с акъла си ще тръгне да търси човек в сайт за запознанства - особено такъв, с който иска да има връзка (дълга и пълноценна)? ... Спрямо баща ти - не слушай хората какво ти казват независимо дали са ти родители спрямо това, като си такава, каквато си - кой трябва да те променя? Още повече, че не трябва да се променяш и трябва да си си ти, че да намериш правилния човек, който ще те обикне такава, а не променена, защото никой не може да се прави на това, което не е цял живот (дори няма да е добре за човека, който се преструва, и ще изпитва допълнителен стрес от това, а няма нужда). Бъди инат, на всяко нещо щом ти кажат, че не можеш или трябва да правиш по друг начин, прави както ти си знаеш. На всяко "Не" отговаряй с "Да".. И ще постигнеш, ако искаш нещо. На никой не трябва да обръщаш внимание какво ти казва. Кажи от кой град си направо ще пукна :)... Трябва някой да те освободи от това, което си натрупала и да те изкара навън. И с това ще се отпуснеш, да се надяваме. Независимо кой. Трябва да излезеш да се мотивираш за живот. Мисля, че твоето описание ми е познато от някъде.. Хмм навярно, макар че не съм сигурен на 100%..

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c1734b9c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Да добре ще е да разберем авторката поне от кой град е, дали е голям или малък и да я посъветваме някакси.
А ти №18 от кой град си?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 68b862546b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Има някои неща, които са по-специфични и съветите, които прочетох на горните автори, може и да не работят за този случай (както и съм убеден). Може човек да получи душевен и енергиен дискомфор от външни неблагоприятни влияния и в зависимост от тяхната сила, може да се стигне и до социално изпадане. В обществото, особено след прехода се напълни с такива хора, но обществото някак си не ги забелязва -клошари и с психични проблеми. Това е влияние върху тялото и ума до степен на обсебване от други сили. По леките влияния се усещат като различни видове депресии, неразположения и дискомфорт. Дори човек да реши да ходи на фитнес, тези външни сили могат енергийно да те осмучат и да се почувстваш уморен и изнемощял и с физическо натоварване не можеш да компенсираш, а напротив по-трудно ти е да се натоварваш. Тези негативни влияния се отразяват и към тези, с които общуваш и затова те бягат от теб. Това са различни видове енергии. Едва ли има човек, който общува еднакво с всички - винаги има такива, които избягва.

Решение има за всеки един проблем, въпросът е дали човек е готов да приеме знание или иска той сам да си е авторитет, като разчита на собствената си ителигентност и разум.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b83b507180
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторката:
в голям град живея, не най-големия, но голям. 21 ми изглежда като да разбира за какво иде реч.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 68b862546b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От 21

Съвети или помощ е правилно да бъдат поискани. Ако не са, а са дадени такива, може да има неблагоприятни последствия за даващия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker